tisdag, maj 12, 2015

Nu är vi snart framme vid visningsdagen...

Vi har slitit och jobbat hårt. Målat och fixat, bränt skräphög, röjt och fejat, plockat undan, inhandlat lite nytt och fräscht...

Lagom till fotograferingen blev vi klara. Solen sken från klarblå himmel och bilderna blev kanonfina. Mer kan vi inte göra, nu är det bara att vänta och se... Visningen är på söndag 17 maj.

Det har åkt en hel del långsamåkande "utanpåtittare" här, efter att annonsen kom ut på Hemnet. Det känns positivt och enligt mäklaren har det kommit många samtal och intresseanmälningar.

Tack och lov att det är Kristi Himmelfärdshelg med ledighet för att vi ska hinna tömma det sista och städa innan visning. Det som gick så lätt att gömma undan i kökslådorna, grovkök, byrålådor och kattvindar. Allt detta måste nu plockas ner i kartonger och tas ut till magasinet. Lådor och skåp måste även de se välstädade ut.

Vi är förväntansfulla inför visningen och ser nu fram emot vår sista sommar här. Sonen kommer hem från Lund och hjälper oss med att tömma huset och även med flytten till Stockholm. Känns skönt att ha sonen hemma i sommar, eftersom han kommer att studera höstterminen i Prag. Har också börjat planera för en avskedsfest här på gården innan vi börjar tömma huset.

Det kommer att bli tufft att lämna detta paradis och flytta in i lägenhet igen. Men vi försöker se det positiva med stadslivet och att bostaden ligger alldeles intill Årstaviken, parker och kolonilotter. Samtidigt känner vi att vår dröm i Frankrike närmar sig. Vår husdröm är nu på väg att uppfyllas. Nästa sommar planerar vi för en längre period i vårt Languedoc, för att då mer aktivt gå in i husletande. Ser att det är fler svenskar som hittat dit ner, många som köpt hus för ett andra boende, men även de som flyttat ner permanent. Roligt är det att fler hittar ner till denna vackra del av Frankrike.
4 kommentarer:

 1. ♥ Nystart låter bra. Jag tror att du kommer klara det galant. Hela du är full av kraft och energi som du bara kommer att ge till det du vill. Er dröm om Frankrike kan bli verklighet och ja, allt kommer att gå bra. Dessutom kan man ju ångra sig. Inget måste vara för evigt. Det viktigaste är att ni får vara tillsammans och njuta av nu.
  Härliga goa du! Tänker på våra samtal. Stor kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt Kristina, inget måste vara för evigt och det enda man ångrar, är det man inte gjort. Det är med spänd förväntan vi nalkas hösten i år ;).

   Radera
 2. Åh så spännande. Jag tycker ni gör helt rätt som följer era hjärtan och drömmar.

  Jag håller tummarna för att det kommer många på visningen och att det blir en intensiv budgivning som möjliggör ett boende för er att älska i Frankrike.

  Men så spännande att sonen ska läsa i Prag. Det är ju en underbar stad.

  Ha en jätteskön Kristi Himmelfärdshelg (inte bara jobb).

  Kram, Jenny (som inte orkar logga in men du vet nog ändå)

  SvaraRadera
 3. visst är det underbart när man bestämt sig för att förverkliga sina drömmar, lycka till med ert husletande i Languedoc, vet ni var ni vill bosätta er i regionen?
  Följer er blog och önskar er lycka till
  Marie

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.