måndag, februari 26, 2007

En "tf"- helg...

Det var faktiskt helt underbart att ha en "tonårs-fri" helg ;)

Är det något jag verkligen saknar här ute är en bra fiskhandel/fiskdisk. Jag tror nog jag har betat av alla tänkbara varianter i Flen och Eskilstuna. Visst finns här färsk fisk men helt utan extrapriser, inget speciellt, inte speciellt kunniga heller. Min favoritfiskebutik är fortfarande Vi-butiken (fd Vivo) i Solna Centrum.

När sonen och jag besökte centrumet i fredags så passade jag på att shoppa mig loss på färsk fisk så jag även får en del i min frys. Sonen undrade försynt om vi hade tänkt äta fisk varenda dag medans han var bortrest. Vi har ett problem här hemma numera och det är fiskmiddagarna. Skolan har faktiskt förstört sonens kärlek till fisk... nästan totalt. Jag lagar och visst äter han men bara precis det han känner han behöver för att hålla tyst på mig ;).

Så denna "tf" helg så har vi faktiskt ätit fisk/skaldjur alla tre dagar! Fredagkväll så blev det färska räkor i en otroligt smarrig räkmacka. Lördag blev det grillad färsk tonfisk med ruccolasallad och igår blev det färsk hel gös i ugn med massa purjolök och champinjoner. Allt var bara gudomligt gott... Inte helt fel att få vara utan tonåringar ibland.

För att inte få alltför dåligt samvete för att jag låter så överdrivet positiv till att sonen är bortrest så har vi faktiskt gjort en överraskning till honom i helg. Vi målade klart hans sovrumsdel. Sonen har ju två rum till sitt förfogande, en svit enl honom ;)Den ena delen som används som tvdel med soffa blev klar i höstas men sovrummet har haft en grön tapet, väldigt "okillig". Rummet blev kanonfint, bruten vit Alcro-Bas, helt enl sonens önskemål. Rummet blev så ljust och luftigt. Textilierna i rummet går i grönt och brunt och kom verkligen till sin rätt nu. Vi har tänkt hinna till IKEA i veckan innan sonen kommer hem och komplettera rummet med en byrå och bokhylla, då är rummet helt färdigt. Ska bli roligt att se hans min när han kliver in i sitt rum...

Söndagen blev enbart snöskottning... är så trött på denna snö nu. Vill börja planera för trädgården, grönsakslandet placering, potatislandet, växthuset placering. Örtagården som ska flyttas till en plats nedanför köksfönstret, tänk vilka dofter man ska känna på kvällarna när fönstret är öppet... Svårt att planera eller drömma om något när man har nästan en halvmeter snö överallt, så långt från vår man kan komma!

5 kommentarer:

 1. Låter som en härlig helg! Fast ni ändå hunnit med massor så tycks ni också ha kunnat vila och haft det bar tillsammans. Klart man får tycka att det är skönt att vara barn/tonårsfri ibland - desto roligare när man sedan väl ses! Det är nog ganska skönt för sonen att vara FF ibland med ;).

  Ser fram emot sonens kommentarer angående "svitens färdigställande".

  SvaraRadera
 2. Åh, vad gott med fisk och skaldjur! Det låter som om ni har haft en härlig helg!

  Kul att ni hinner göra i ordning sonens rum.

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 3. Ni är ju värsta mumsarna du o maken! Och värsta mästerkockarna. Alla rätter du nämner låter alltid sååå goda. Hoppas ni hade det trevligt.

  Kramar
  S

  SvaraRadera
 4. Ja, helgen var skön med både fixa o massa god mat. Mästerkockar o mästerkockar, det vet jag nu inte, men vi gillar bägge två att laga mat... åtminstone på helgerna :D

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vi får hoppas att sonen inte läser bloggen, så att er fina överaskning blir förstörd! Vad myyycket ni hinner med och fixa! Jag tycker att dagarna bara rusar förbi, utan att egentligen fyllas med något särskilt.

  Min favvofiskaffär är den där vivobutiken precis i anslutning till tunnelbanan vid Fridhemsplan. I alla fall så var den toppen för nåt år sen, då A bodde där nere i stora staden.

  Krama!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.