måndag, april 16, 2007

Lite har vi hunnit renovera...

I maj förra året flyttade vi hit till vårt paradis. Bland det första vi gjorde iordning var den gamla drängstugan i snickarhuset. Den omvandlades till ett gästrum. De tidigare ägarna förvarade hästsadlar och övriga prylar som bara hästfolk fattar något av. I övrigt fanns där en havererad gammal köksinredning, råtthål, masonitväggar som bågnade, tapeter som hängde osv.

Självklart så glömde vi som vanligt fota detta elände. Vi rev och slet ut allt, satte upp nya innerväggar, tapetserade, målade och reparerade trägolv och tak. Renoverade även hela den ruttna verandan med vy över hagar och sjön. Nu återstår bara fönstrena som ska få en genomgång i sommar.

Så här blev resultatet


Barnsängen fann vi uppe på logen. Vi rengjorde den och nu hara flera "prinsessor" sovit i denna säng. Småtjejerna älskar den. Fick tipset av min vän Anki att ha en gästbok därinne. Barnen får rita och skriva varje gång de gästat oss och självklart även de vuxna. ;) Det blir extrakul för barnen när de kommer tillbaka året efter, och ser hur de ritat och skrivit året innan. Härligt även för oss att bläddra i boken framför brasan en kulen vinterdag. Tack för detta kanonbra förslag!

Järnkaminen är också funnen uppe på logen. Murstocken är igensatt så kaminen fungerar inte, men vi putsade och svärtade och tycker den ändå pryder sin plats.

De övriga möblerna är förra sommarens loppisfynd. Sängarna kommer att målas vita i sommar.

Tror ni att man trivs som gäst hos oss på Karl-Johansgården??...

2 kommentarer:

  1. Varsågod, det var så lite så! Ska kanske ta och provligga sängen någon gång, när det snarkas för mycket här hemma!

    SvaraRadera
  2. Svaret på din fråga är naturligtvis JAAAA! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.