torsdag, maj 31, 2007

Obehaglig rapport fr vildmarken...

Har under våren rapporterat om enbart positiva och behagliga upplevelser här fr landsbygden/obygden/vildmarken... Välj det epitet som tilltalar er mest...

Tyvärr har jag idag den obehagliga uppgiften att berätta om baksidan av detta s k paradis. Denna subjektiva rapportering av det som tycktes vara en idyll måste nu tyvärr revideras. Jag gör härmed en pudel...

(Notera att alla bilder kan klickas till större storlek för detaljstudier)
Kära läsare ska kanske först bli påminda om min lyriska rapportering av nattlig ljuv konsert fr näktergal och koltrast. Allt utspelas i denna björk (pilmarkering), utanför vårt sovrumsfönster (kryssmarkering).
I natt hände det vi aldrig trott skulle hända i vårt paradis!! Vi väcktes av ett fruktansvärt oljud! Gurglande morrningar, kvävda skrik, rytningar osv. Vi rusar upp till vårt fönster som står på glänt. Vilket även kan noteras på bilden av observanta läsare. Skräckslagna stirrar vi ut i natten... Inför våra ögon utspelar sig ett mordförsök. Två grävlingar i dödskamp! Tänderna på strupen!! Blodtörstiga anfall!! Två mördargrävlingar nedanför vårt fönster!!!

Kalla kårar går genom kroppen när vi ser dramatiken som pågår! Min man påstår att detta är en parningsritual och det vi åser, endast är förspelet...*tystnad*. Vad han grundar denna uppfattning på, har jag ingen aning om. Jag har däremot aldrig iakttagit ett förspel eller ens hört talas om ett förspel där bägge parter slåss för liv och död innan parningsakten...??!! Nu är ju heller inte min kära man någon expert på svenskt djur- och naturliv, speciellt inte ute i vildmarken. De enda vilddjur han haft erfarenhet av är nog gatuhundar...

Ljudet fr dessa två mordbenägna kombatanter är nu öronbedövande. Jag öppnar fönstret och försöker påkalla deras uppmärksamhet över det obehagliga som de utsätter oss för i natten. Ingen reaktion, de varken ser eller hör och är mitt i stridens hetta... hmm eller närmar de sig klimax... Mannen rusar ut i badrummet efter något att fylla vatten i för att därefter kasta detta över vilddjuren... Kanske något minne av reaktion hos gatuhundar i parningsakt, vad vet jag. Jag däremot som är helt övertygad om att vi nu blivit vittne till mord eller åtminstone mordförsök, tar till det tunga artilleriet. Våra två "pitbull"schnauzrar, som också kan ses i bild här till höger. De upphäver sina grymmaste tordönsstämmor i ett gemensamt aggresivt skällande och där kom äntligen en reaktion. Bägge slagskämparna (kärlekskranka(!)) tittar upp och springer skräckslagna(!) åt var sitt håll.

Tystnaden lägger sig... fågelsången hörs svagt... Vi är åter på väg att somna om, då vi hör att mördargrävlingarna sprungit på varandra igen. Slagsmålet fortsätter, oljudet hörs halvkvävt fast denna gång längre ner på åkern, tack och lov ... Vi lyckas trots den hetsiga stämningen somna om...

Vill härmed komma med mitt bildvittnesmål om nattens händelser. Om nu rättsliga efterspel uppstår, oavsett det gäller mord, mordförsök eller eventuella faderskapstvister(!) så var det här ni såg och läste om detta först!
Kryssmarkering = vårt sovrumsfönster
Pil uppe i björken = ljuv nattlig fågelsång
Pilar jämte markeringar nedanför sovrumsfönster = MORD el MORDFÖRSÖK, ev förspel o faderskapstvist...


Mördargrävlingarna såg senast ut så här

36 kommentarer:

 1. Men det var det värsta! Fy vad obehagligt. Nu måste vi genast ta reda på om det stämmer det här med parningsakten, jag återkommer. Ha en bra dag, tröttis :-)

  SvaraRadera
 2. Hahahah, du är för rolig!!!

  SvaraRadera
 3. Tack för dagens första gapskratt! *s*

  Ja, akta er för vilddjuren i obygden, ni! :D

  Kram,
  Anna

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha
  Det var ju dagns skratt.

  Men vet du, jag har varit med när katter parar sig och det låter också som om de vill ta livet av varandra... Så din man kanske har rätt???

  SvaraRadera
 5. Mina "parningskunskaper"(?!) har visat att likadana kroppsdelar är nära sammanslutna el åtminstone i närheten av varandra o då den bakre delen av kroppen. Talar nu självklart enbart om djur?! I detta fall så var dessa delar anmärkningsvärt långt ifrån varandra, medans hals, strupe och tänder var mycket nära sammanfogade...
  Förspel...hmmmm

  SvaraRadera
 6. Haha, visst är det härligt på landet!!
  Vilken tur ni har era pittbullschnautzrar som livgarde, fniss!
  Klart det finns en baksida av allt här i livet, men tänk om ni snart får besök av pyttesmå jättesöta tama snälla grävlingsungar!
  Nu får du vara beredd med kameran!
  Hos mig ligger numera ett landningsfält vida större än på Arlanda! Mina svalvänner flyger högt och lågt, jag hukar mig fast jag sitter inomhus! Undrar om inte det är häckning på gång nu...
  Ha en underbar dag på landet!

  SvaraRadera
 7. Dramtik värre men är svårt att inte gapskratta...ser liksom scenariot framför mig...vattenhinken var ett radikalt grepp..fniss...Typiskt män att genast tro sig ha en förklaring...
  Ta det nu vackert och hoppas ni får en lugnare natt - den som kommer - Dra in vattenslangen vet ja´
  Kram från Malin

  SvaraRadera
 8. Haha, du är för kul! Sen är du utmanad! (Jo, jag vet att det är många utmaningar just nu, men du är utmanad i alla fall!)

  SvaraRadera
 9. Ja, jag säger då det...vilket liv.
  Mitt i natten.
  Men du är då rolig när du berättar. Puss

  SvaraRadera
 10. *skrattar gott* det är alltid kul med djur och med människor också ;-)

  SvaraRadera
 11. Oj oj oj....vilket drama...och mitt i natten. Jag tycker grävlingar är liiite läskiga *ryser*. Men jag såg en grävlingmamma med små ungar för någa år sedan och dom var jättesöta...som alla djurungar.Att dom skulle ha kommit till under sådana parningsritualer.....hm?
  Ha det gott!Hoppas ni får sova i natt =)Kram!

  SvaraRadera
 12. Hahahaha,hihihihi,hahahhaha..... Det var så roligt jag måste skratta det kom en grävling in....

  Kram

  SvaraRadera
 13. dagens skratt ! Tack ! om inte annat så dog nog romantiken med hot om vatten och ev hundangrepp ...

  SvaraRadera
 14. Får nog tillägga att jag är helt övertygad om att detta ej var någon form av parning! Två stora vilddjur som for runt som värsta tungviktsbrottare med käkarna på strupen. Skrek som stuckna grisar enl sonen som också vaknade i natt!

  Har nu studerat ämnet o revirslagsmål är vanligt och då kan vildsinta skrik höras.

  Övertygad om att mannen har gjort fel iakttagelse!
  PS Jag brukar alltsom oftast ha rätt... *skrev hon ödmjukt o tittade upp mot himlen*

  SvaraRadera
 15. Nu kan du titulera dig grävlingsspecialist! ;)

  SvaraRadera
 16. När grannar för sådant oväsen är det bara att ringa polisen. Det är enda sättet att få nattron tillbaka.

  SvaraRadera
 17. Välkommen i det gröna! Så här är det på landet. Älgen kommer att bryta sönder äppelträden, sorkarna gräva gångar och bladlössen suga kraft ur såväl bladen som trädgårdsägaren.
  Men den lantliga idyllen brister inte för det.

  SvaraRadera
 18. Nu hade det varit på plats med en filmkamera!!! Vilken naturfilm du hade fått!
  Ställ hädanefter digitalkameran beredd på fönsterkarmen!
  Själv HOPPAS jag att vi får åskåda något liknande!!! Vi vaknar bara till storspovens tjut. Fast det är mysigt.

  SvaraRadera
 19. Hej! Jag tänkte kika in och tacka för det trevliga inlägget på min blogg. Och så hamnar jag i värsta deckarhistorien! Fascinerande och skrämmande! Hoppas inte de skyldiga har iklätt sig förklädnad och rymt ner till Skåne.
  Nu ska jag läsa lite mer på din blogg, men hittills verkar den ju både spännande och rolig!!!

  SvaraRadera
 20. Jag förstår alltså nada... Ni flyttar ut till vildmarken för att njuta av dess ljuvliga sidor ( som somliga får bara drömma om hm hm hm) och när vildmarken uppenbarar sig mitt i natten så kastar ni vatten på den.

  Människan som art har den benegänheten att blanda sig i allt.


  Hi hi hi, vilken rolig läsning förresten.

  SvaraRadera
 21. Oj vilken natt!!! Man blir så frustrerad över att inte kunna göra ngt men bra ni försökte i af! Jag tycker det lät som två hannar som vill dräpa varnadra för att de blivit kär i samma tjejgrävling! Hoppas de överlevde... era hundar måset ju fått en chock dem med!! Mari.

  SvaraRadera
 22. *ASG*

  H-e-r-r-e-g-u-d ... vilken himla tur att jag ska flytta från landet och in till stan. Det är ju livsfarligt i skogarna!!!

  SvaraRadera
 23. OJ! JAg blir alldeles uppspelt! Lite skrämd och lite fascinerad. Vill också se sådana grejer...

  :D

  kramar
  Magda

  SvaraRadera
 24. Nu har jag pratat med mina vänninor under en lunch hos antroposoferna. Har aldrig varit där förut men oj vilken mat! Jag kan verkligen rekommendera ett besök där.
  Här har du grävlingsfakta.
  http://www.jagareforbundet.se/viltvetande/ovrigaarter/gravling.asp

  Slagsmål med andra grävlingar, trafikolyckor och jakt är vanliga orsaker till att grävlingar dör.

  Hej så länge!

  SvaraRadera
 25. Jag skrattade så mycket så min man kom och frågade vad jag höll på med. Hoppas att mördargrävlingarna inte återkommer.

  Vill du att jag ska maila över ritning på trappräcket?

  Ha det bra.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 26. Jaa du..det där lät riktigt otäckt..förstår att hundarna vaknade och började skälla..det hade vår Nisse också gjort..han skäller så fort det skäller på Tv:n..Vilket fint hus ni har...Kram Anette

  SvaraRadera
 27. Du är ju hur rolig som helst :) Hoppas ni får sova bättre i natt!!

  SvaraRadera
 28. I det här fallet håller jag helt på dig ..- hellre revirstrider än parning - ..-)

  SvaraRadera
 29. Vilka tokerier! och hålla på på nätterna när vi andra vill sova :-/

  Hoppas ni får en skön och lugn helg!

  SvaraRadera
 30. Ha ha gud vad kul detta var att läsa! Så bra du skriver och beskriver:) Fast jag tycker ju självklart synd om er som fick nattsömnen förstörd!

  Ha en trevlig dag!

  :)Anna

  SvaraRadera
 31. Ja självklart...synd att inte mördarsniglarna också hade ljud för sig...de kunde tjattrat eller nått...
  Malin

  SvaraRadera
 32. *Skrattar så jag gråter*! Du skriver helt underbart målande! Har vi kanske Sveriges nya deckardrottnig här i obygden (man fick ju välja eptitet ;-))?

  Morddramatik bland djur kanske inte är så överrepresenterat bland dagens deckarförfattare?

  OBS! Jag har mejlar dig angående dagens förslag.

  SvaraRadera
 33. Jösses vilket skådespel.....är det det här som kallas "vild sex" :=)
  Kram på dig och tack för dina underbara kommentarer hos mig....jag älskar dem! Kram igen!

  SvaraRadera
 34. Det var en fascinerade historia och du berättar den på ett så underbart sätt. Härligt att läsa! Tur man bor nästan i stan - till vår trädgård kommer bara hungriga rådjur. Önskar dig en skön helg.

  SvaraRadera
 35. Oj oj oj har jag aldrig varit med om - fajt om revir är min gissning. Stor kram

  SvaraRadera
 36. Nämen, gud vad läskigt, men skönt iallafall att det inte "var värre" än två grävligar...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.