lördag, juli 28, 2007

6 km långa köer!!!!

Jag trodde jag hade förflyttats till Stockholm!!

I morse åkte hela gänget 10pers in till marknaden strax före 1100... kl 1200 var vi inne i köpingen. Jag har nog åkt till denna marknad i snart 10 år och aldrig någonsin har det varit sådana köer fr alla vädersträck. Folk lämnade bilarna och promenerade in flera km. Andra rastade hundar efter vägen, det kröp fram. När äntligen alla dessa köanden kom fram så var ett besök på en toa säkert behövligt.... Köerna till dessa var enorma... Sedan måste man ju ha pengar så nästa kö var till bankomaten som var otroligt lång...matbutiken var helt utan kontanter...och när man nu köat på dessa ställen så måste man ju ha mat och då ställde alla sig i nya matköer.

Vi åkte in, som sagt var 1 tim som i vanliga fall tar 10min!!! Vi gick runt och konstaterade att det var nog fel tid för oss, så vi åkte hem. De enstaka bilarna som åkte väg 53 ut fr köpingen var inte många, men nu sträckte sig kön in, ända fram till vår lilla väg... d v s hela 6 km!!! Det såg precis likadant ut fr Strängnäs, Nyköping och Flen.

Det kanske kan bero på denna vädermässigt konstiga sommar, alla vill avsluta semestern och göra något kul med folkvimmel och shopping. Som sagt, har aldrig någonsin varit med om något liknande...

Imorgon åker vi in före 1000 så vi är på plats när de öppnar, vi ska hinna till bankomaten cch sedan ta en shoppingtur runt på marknaden...

Nya gäster väntas in måndag eftermiddag ;)

10 kommentarer:

 1. Ibland blir det ju bara för mycket.. och jag förstår att det måste ha känts lite åt det hållet idag!
  Hoppas ni har bättre tur imorgon..

  Ha det gott..Kram..

  SvaraRadera
 2. 31 år av detta...man blir en aning trött på att leva i en ockuperad zon.
  Just nu sitter jag med alla fonster stängda och lyssnar på den fantastiska (not) musiken från heden, gapande, ylande & skrik från alla fantastiska ungdomar som har fylleslag efter att nöjesfältet stängt. Krossa flaskor på gatan verkar vara populärt.
  I går kväll började det lugna ner sig vid fyratiden på morgonen.
  Jag bryr mej inte ens om att gå & sova, tittar på film istället hela natten och sover på dagen istället.

  Hur det kan vara tillåtet för en idrottsförening att så lamså ett helt samhälle är förbi mej.
  Jag avskyr denna marknad, bara så ni vet.

  SvaraRadera
 3. Det finns som alltid flera sidor av tärningen... Men har nog förstått att många även inne i Malmköping faktiskt tycker det är trevligt med denna marknad. Det händer något i bygden,turister, publicitet o det drar in enorma pengar...

  Sedan finns det alltid, oavsett var i Sverige, festival, marknad, konsert, en avigsida... fylla o allmänt ungdomsmacho... Inte ens Malmköping är undantaget!!

  SvaraRadera
 4. Okidoki. Nu kommer jag ihåg varför jag inte åker till Malmköpings marknad... Vi gav upp i köerna en gång för ett par år sedan och sen har vi inte gjort något nytt försök.
  Hoppas att ni får en skön tur på heden i morgon!

  SvaraRadera
 5. Ja, oj, vilka köer! Jag o barnen gav upp efter att ha suttit i denna bilkö i nästan en timme, vi vände och styrde kosan hem igen. Det får bli en annan dag för oss i köpingen.
  Ha det gott! Kram Malena

  SvaraRadera
 6. Det är just därför vi idag ska vara där direkt när de öppnar, för att slippa köerna ;) Rapport kommer senare...

  SvaraRadera
 7. Hej där! Jag bor i en stad som också invaderas under sommarmånaderna och det man tyckte var kul när man var yngre känns som en ren plåga idag!

  Hoppas att du haft/har en skön sommar i alla fall!

  Kram från mig

  SvaraRadera
 8. Lycka till önskar jag er så att ni hinner till bankomaten innan köerna och får ta del av detta en förgyllande liten stund!!! Kramen

  SvaraRadera
 9. malins-kuriosa29 juli 2007 16:24

  Har också märkt att det har shoppats mycket denna sommar då vädret varit som det är...jag har också fallit in i det lite mer än vanligt...helt tragiskt egentligen.
  Jag brukar få smått panik när jag ska trängas med så där mycket folk och inte hitta nått som jag vill ha...längtar bara hem.
  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 10. Jo, men Dalarna är fullt av såna saker, vet du! Kramis

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.