måndag, juli 23, 2007

Några av de mysiga butikerna...

I vår lilla köping finns många små personliga butiker samt fyra antikhandlare. På min vandring i fredags besökte jag några av dessa underbara butiker.

Första besöket var hos min favorit, inredningsbutiken Mitt Rum, som ligger utefter Landsvägen, vägen som går genom köpingen. Butiken ligger i ena flygeln som tillhör Malmköpings Wärdshus. Therese som innehavaren heter, är lika trevlig oavsett du bara tittar in för inspiration el om du är ute med "storplånboken". Det är här jag hittat en massa smått och gott till hemmet, ljuststakar, plädar, presenter osv. Therese kommer snart med en hemsida.

Nästa stopp var den underbara pappers- och bokhandeln Gull & Mull, som också ligger längre ner efter samma genomfartsgata Landsvägen. Butiken har endast öppet tors-lörd, men vilken pärla!! Kan inte förstå hur jag kunnat missat detta?! Det här är butiken där ord som kvittoblock, kontoplan, bokföringsbok och liknande är total förbjudna! Här finns allt du behöver i bokväg, finns det inte hemma så beställer de. Här finns vackra anteckningsböcker, vackra engelska konstkort, pennor, underbara presentpapper som du kan köpa styckvis, engelska vackra tryck, flortunna japanska ark... Jag gick runt och bara njöt... I denna ljuvliga lokal fanns även en gammal kamin, prydd med en sommarbukett.
Sista stoppet var också en nyhet för mig. Inredningsbutiken One of a Kind som ligger allra längst ner efter samma gata, precis i utkanten av köpingen. Den är öppen tors-lörd. Innehavaren Maria Lilliecreutz flyttade till Malmköping för ett år sedan och började lite smått med smide som hon hållit på med i många år. Lokalen var härlig tyckte hon så det blev en butik av den och vilken butik... Bakom det oansenliga yttre döljer sig en dröm. Här kan man slå sig ner och bara insupa atmosfären, allt det vackra, alla underbara detaljer.

14 kommentarer:

 1. Mitt rum! Ja, det var ju så den hette, butiken! Ja, den är helt underbar! Och visst är det kul att fynda, oavsett vart! ;-) Du undrade lite över loppisställen här i E-tuna, jag ska ta reda på så många som möjligt och så återkommer jag till dig om det. Ha en bra dag! Kram Malena

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj... Vilka butiker... Blir ,lite avis men det är ju inte så långt...

  Kram

  SvaraRadera
 3. oj så många fina butiker
  synd att jag bor så långt bort
  ha det bäst

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar butiksrunda.
  Ser ut som man skulle behöva stora plånboken med sig. Fniss...
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Får du pengar av staden eller... om inte så borde du få det:-)
  Ser ut som om jag skulle behöva besöka lilla köpingen, vilka fina hus och söta små affärer. Men du... en fråga, varför har dom öppet torsd-lör? Finns det inte kundunderlag eller är det så för *alla* affärer där? Ja jag vet att jag är dum ibland, tornedaling du vet :-)))

  SvaraRadera
 6. Så många fina butiker du visar bilder ifrån. Där skulle jag gärna gått en runda.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Oj vad mycket fint. Särskilt den sista butiken du visar verkar vara helt i min smak.

  SvaraRadera
 8. Vilka jättemysiga butiker ni har där...

  SvaraRadera
 9. Nej men så underbara butiker! Såna önskar jag att jag hade haft i närheten av mig!

  Önskar dig en riktigt härlig dag!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Din utsikt är ju inte heller dålig! Var kommer du ifrån (apropå hemlängtan-norrbottensgårdar)?

  SvaraRadera
 11. Vad gullig du är! När man av olika anledningar inte har möjlighet att få njuta av sådana här butiks-upplevelser just nu, då kommer du och tar en med på en sådan här utflykt via cyberspace!! Tack snälla för det!!

  Ha det gott..Kram..

  SvaraRadera
 12. Jag har just i sommar lyckats pricka in öppettiderna till Gull och Mull. Precis som du skriver oemotståndlig. Speciellt om man är nästintill "patologisk" läsare som jag. Köpte dock ingen bok att läsa men en fantastisk anteckningsbok som jag nu bär med mig överallt.
  Om affärer så fanns när jag var liten en fantastisk delikatessaffär vid torget. Just det huset är rivet nu. Det var två äldre damer (systrar) som sålde goda ostar och sånt över disk. De hade också skallerorm på burk och myror doppade i choklad. Verkligen exklusivt. Må så gott Kersti

  SvaraRadera
 13. Kul att man får följa med en tur i de mysiga butikerna... Det får bli en visit IRL! :)

  SvaraRadera
 14. Så mycket fint man kan handla i Malmköping. Får överväga om det inte vore värt en liten tripp dit :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.