söndag, september 02, 2007

Äntligen ser vi ett slut...

I eftermiddag penslades den sista omgången av hårdvaxoljan. Nu får de härda och till nästa helg så ska vi äntligen kunna få tid att bära in möblerna och ta vardagsrummet i besiktning. Det känns att vara utan det rum där man vanligtvis kopplar av, myser och i princip tillbringar sin vakna tid i...

Mellan vaxningarna så blev det en skördedag, förvällde morötter och squash och frös in för vinterns goda grytor m m. Skördade även bladpersilja och gräslök för vinterbehovet.

Kära mannen ville uppleva "lite roligt" efter allt slit. Det blev en sväng till vår favoritskog för skattjakt, d v s svampjakt ;). Får en känsla av John Bauers bilder i Bland tomtar och troll när man kommer in i denna vackra skog. Lite svart trumpetsvamp fann vi, men det är alltför torrt i skogen för bra svamptillväxt. Vi fick några sköna timmar i skogen tillsammans med hundarna och det kändes lite lättare att se stöket här hemma när vi återvände...


18 kommentarer:

 1. Låter jätteskönt och ett klokt beslut av din duktiga man, han behöver säkert ombyte. Tyvärr är jag dålig på att ta mig ut i skogen just nu, det är så mycket runt omkring mej som jag håller på med, men jag tröstar mej med att det kommer längre fram, det är verkligen skönt i skogen på hösten. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Tycker ni har varit otroligt duktiga som slitit som ni gjort...och så fint...Gott att ni tar er tid o kommer ut i skogen...maken ser ut att vara en väldigt fokuserad svampplockare...på bilden i alla fall...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 3. Såg riktigt skönt uta att gå i skogen så där... Förstår verkligen er med saknaden av ett rum... Jag menar, jag vet ju hur det är...fniss... Ja, jag vet ju hur det är att vara utan alla rum i ett hus... Men en sak itaget och så är man där...

  ha en bra akväll, vännen!!!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Skönt med lite avkoppling i "kooogen" :)
  Kul med en sådan massa besökare :) Nu när jag var inne hos mig så stod räknaren på 1111, många ettor var'e! Dock är väl minst hälften av dom ettorna mina egna inhopp :)

  Kramisen
  Flisan.

  SvaraRadera
 5. Ja du det där var verkligen en mysig skog.
  Åååå... va golvet blir fint! Viiilll haaaaaaa...
  Ska bli jätte kul att få se hela rummet färdigt sen.
  Ja Lantlifs Anette verkade vara precis så mysig och gullig som jag trott.
  Du är så välkommen när du kommer.
  Hör av dig lite i förväg så fixar jag nåt, smaskigt fika om du vill ha.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Kul att se dig på MSN igen efter en lååång tid

  Kram / Anni

  SvaraRadera
 7. Åh, vad härligt att plocka svamp! Jag älskar det! Tyvärr tycker jag inte att det är lika roligt att rensa svampen sen... men men, när det är gjort är det härligt att lägga in en massa påsar i frysen!

  Skogen ser verkligen jättehärlig ut! Vi har inte hittat något bra svampställe i Gävleskogarna, utan åker oftast "hem" till Storvik när det är dags för svampplock. Det gör att det inte blir lika lätt att bara ge sig ut i skogen spontant.

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Mmm... svampplockning är en lisa för själen! Det är torrt i markerna, men vi fick ihop gula kantareller till varsin svampmacka i torsdags. :)

  SvaraRadera
 9. Det finns inget bättre för själen än skogen. Bara tystnad att lyssna på. Än idag minns jag lukten av solvarma barr när vi var i skogen som barn. Näsan var så nära skogsstigen eftersom man inte var så stor.
  Kramar

  SvaraRadera
 10. Ni är verkligen värd en skogspromenad efter allt slit! Vilka räta rader träden ser ut att växa i...

  SvaraRadera
 11. Oj, nu funkar det plötsligt att kommentera här på din blogg (via min skruttdator).

  Vilken härlig skogsbild! Jag tänker också på John Bauer!

  Inga svampar i Den Lilla Staden heller kan jag tillägga ... (eller rättare sagt utanför den *fniss')

  SvaraRadera
 12. Vilken fin skog. Så skönt både för män och hundar att få rastas lite.
  Svamp har jag alltid velat lära mig mer om men tiden du vet...Nån gång ska jag gå en kurs.
  Är du på väg mot storstan? Jag åker upp till Luleå den 12 september några dagar men annars så är jag hemma.
  Kram från Ester och mig.

  SvaraRadera
 13. Ja, du... Det är ju det jag säger...Hur j*vla dum får man vara?? Det är ju inte så att jag inte har haft hund förut och kan förstå vad som borde hända... Men... Är huvudet dumt får sonens kropp lida!

  Ha en härlig dag!

  Kramisen,
  Flisan.

  SvaraRadera
 14. Mm, då betyder det att det bara är du och jag som springer inne på min blogg?! Nedslående *S* Fast jag är glad att det är just du iaf ;)

  Kram.

  SvaraRadera
 15. Ja det är lite kusligt att inget hänt för kvinnan egentligen...kvinnlig rösträtt -21 och högertrafikens införande..hi hi fundera varför...mycket mer är det nog inte...skulle gå att göra en kul sketch kring detta rent av...Hittade ett gäng små sagoböcker från -30 här hemma i går...vi kan komplettera med dom...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 16. Trevlig atmosfär och spännande projekt. Jag återkommer!

  SvaraRadera
 17. Söta vovvar såklart! ;)

  SvaraRadera
 18. Vilken underbar skog!, och söta vovvar- skulle nog leka fint med min lilla jack russelterrier.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.