söndag, oktober 21, 2007

Som vanligt...

Så går inte allt som man planerat... Och definitivt inte i ett gammalt hus!

På golvet finns en gammal gräslig plastmatta fr 1960 (!!). I sonens rum fanns också samma fula matta och därunder fanns masonit och sedan ett fint trägolv. Självklart trodde vi att det var detsamma hos oss... men icke sa nicke... Vi lyfter på mattan och det visar sig att visst finns det ett trägolv därunder, men i det här rummet har de limmat mattan direkt på trägolvet... Vilket innebär ett hästjobb eller inte... Hos oss blev det inte!!


Vi har nu beställt ett parkettgolv i ek och kära mannens önskan är ett mörkt golv som kontrast till de vita väggarna och till den ljusa ek sovrumsmöbeln som är beställd fr MIO. Jag böjer mig för hans önskan... strateg är man ju och detta kan komma väl till hands nästa gång något ska bestämmas om färg eller materialval... smart är man väl eller hur? ;)


Dagen var seg och tempot var långsamt... Målning och spackling är klart så nu ska bara tapeten upp. Kära mannen klagar på sviterna efter vardagsrumstaket, påstår han fått tennisarmbåge. Får väl ta det på allvar och imorgon bokar jag tid för akupunktur. Som arbetsledare så tar jag självklart väl hand om mina medarbetare och hälsovården här är exemplarisk

Förra natten tillbringades i drängkammaren, d v s där våra gäster här på "gästgiveriet" (*fniss*) brukar inkvarteras. Vi sov som stockar och kan bara konstatera att det är definitivt inte synd om gästerna som får sova där ute! P g a det långsamma arbetstempot så blir det en till natt ute i drängkammaren.

Svågern fr Istanbul fick ställa in sin resa i början av oktober men nytt ankomstdatum är lördag 27okt och han stannar en vecka. Perfekt till sonens höstlov, så lite hjälp kan jag nog räkna med till våra sightseeingturer ;).

25 kommentarer:

 1. Så roligt att det går framåt (man tycker alltid att det går för långsmat...hi hi...) Kram!

  SvaraRadera
 2. ...skratt...Eftersom jag jobbar som arbetsledare och inte har någon speciell stol ute på verkstadsgolvet MÅSTE jag införskaffa en sådan redan i morgon;-)
  Jag ser nu vad du menar med leverfärgade väggar...det var säkert en riktig höjdare för den som valde ut dessa färger...men snacka om att det kommer att bli sååå snyggt när det är klart...du din strateg;-)
  Ha en bra vecka/Birgitta

  SvaraRadera
 3. tråkigt med golvet, men ekparkett är ju fint det med! Kul med nytt sovrum!

  SvaraRadera
 4. Mm, plastgolv anno 1960 låter ju inte fel ;). Säkert ett klokt val att inte ge er i kast med ett hästjobb ang golvet och naturligtvis , käre vän, ett MYCKET strategiskt val att låta mannen få välja små detaljer här och där för att kunna ges full styrning när det verkligen gäller *tss*. F ö så tror jag inte på tennisarmbåge men möjligtvis "renoveringsarmbåge" :)!Träffade på en man en gång som hade fått "sån där, du vet - pizzaarm!" genom att lägga i/ta ut pizzor i ugnen under många år. Nog bäst att ledningen tar ansvar för detta innan det blir värre och innan någon ev fackrepresentant dyker upp ;).

  SvaraRadera
 5. Har samma taktik som du; lägger ner när det inte spelar nån roll och tar fram stora artilleriet när jag verkligen vill nå't och hänvisar till den gången sambon fick bestämma. :o)
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 6. Förstår att ni blev besvikna när ni upptäckte att golvet var limmat. Jag tycker ni gjorde ett klokt val. Vissa projekt är för mycket. Det låter som om det kommer att bli jättesnyggt med ett mörkt golv i sovrummet. Skall bli spännande att få se mer senare.

  SvaraRadera
 7. SMART!!! Ibland måste man tänka som en sann strateg.... Jag tror att det blir jättefint med ett mörkare ekgolv, det känns lantligt och rustikt!


  kram
  //faster atta

  SvaraRadera
 8. Känner igen det. Det tar alltid mycket längre tid än man tror. Fint blir det. Leverfärgen var hemsk! Jag går och ruvar på förändringar i innemiljön. Brukar bli så så här års när jag tillbringar mer tid hemma, inne så ser jag funderar och kanske ska vi ... I takt med att barnen växer förändras hela tiden behoven. Få se om vi orkar ta tag i det.

  SvaraRadera
 9. Tack... om du visste vad dina ord betyder en dag som denna!
  Idag var en sådan eländes-dag igen... så tur att det är en ny dag imorgon!!

  Tack vännen..!

  Hoppas du sover gott.. däri drängkammaren! Kram..

  SvaraRadera
 10. Ojj vad fint ni kommer att få det !!Det är mycke jobb..men fint blir det !!

  Joo..du...bussen är bokad och alla norrbottningar åker gratis såklart !!fniss...
  Kramis Anette

  SvaraRadera
 11. *smyger in med böjd rygg*

  ... förlåt att jag störde matsmältningsapparaten så här på morgonkulan min vän ;)
  Jag skickar en bagel på posten bums.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Hoppas att ni slipper kammaren snart o att resten av jobbet går galant :).
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jag ser att arbetsledarstolen är obemannad. Kan det betyda att arbetsteamet klarar sig ändå! Jag ser fram emot resultatet.

  SvaraRadera
 14. Du är en sann arbetsledare du! Och vad härligt att det går framåt, även om det inte går så snabbt som du skulle vilja.

  Ang mina gardiner, de är gamla som gatan. Min mamma köpte dom på 80-talet nångång. Och de har använts som gardiner, som dukar, som överdrag. De är så slitstarka, tjockare än de flesta andra gardiner. Jag älskar dom!!!!

  Ha det gott!
  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 15. Jobba på
  trots att man ibland bara vill ge upp

  det komemr att bli hel fint när det är färdigt

  =)
  ha en go vecka

  SvaraRadera
 16. Malins-Kuriosa22 oktober 2007 12:39

  Fnissar gott åt ditt förra inlägg med arbetledarstolen...självklart ett mycket viktigt inlägg och viktig del i arbetets fortgång.
  Sen det där med klistrade mattor har vi drabbats av här hos oss...har en trappa upp till övervåningen som är i jättefint trä - men i början på 70-talet limmades det på en orange heltäckningsmatta...och den sitter som berget...har kört med värmepistol och skrapat men tålamodet tröt..ska fortsätta framigenom men kraft och tid krävs...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 17. Ho ho ko ko....nu ä ja tebaks!

  Här händer det grejjer!!
  ha ha....den där stolen skulle du behöva ta med dig och komma hit och piska igång mig!

  Det kommer nog inte hinnas med någon början i sovrummet den här veckan heller...suck....för många järn i elden som vanligt!

  Ha en härlig måndag!
  Kramar i massupplaga.

  SvaraRadera
 18. jo, det tar ju ofta längre tid än man tror med renoveringar...

  Köket vårt blev försenat i 1 månad när vi skulle renovera det 2006, fabriken som gjorde skåpsdörrarna hade leveransproblem...!
  Men till sist blev det klart!

  Kram Caroline

  SvaraRadera
 19. Även i den bäste Duracellkaninen tar batterierna slut mellan varven :)

  Han får ta väl hand om sin takarmbåge och du får vifta lite lojt med piskan ett tag, tror jag *S*

  Det kommer att bli finfint sen när det är klart :)

  Kramar.

  SvaraRadera
 20. Jepp vi säger 10:de! Gärna med sightseeing av gästen, fniss. Tror att jag skulle behöva en såndär ljuspåse som jag sett i Flisans blogg by the way.

  SvaraRadera
 21. Men typiskt va....varför skulle dom behöva limma mattan direkt på det fina trägolvet???Ja, men det kommer att bli vackert med ekparkett också.
  Men, du.... är det arbetsledarstolen som det ligger en massa grejer på? Vad ska arbetsledaren då sitta på?
  Ha det gott!Kram!

  SvaraRadera
 22. Ja allt tar ju sin lilla tid och det blir alltid överraskningar åt det ena eller andra hållet när man gör så stor renovering som ni gör. Men nu är ni ju gå G i alla fall och rätt vad det är faller alla bitarna på plats. Lycka till med fortsättningen. Kramar till er duktiga människor!!

  SvaraRadera
 23. Vad trist med golvet! Vi har också haft tråkiga överraskningar under åren vi har renoverat vårat hus, så är det nog alltid när man renoverar ett äldre hus. Men jag tycker att det låter jättefint med ett mörkare golv. Rummet kommer att bli toppenfint när det blir färdigt!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 24. Det tyckte jag att ni löste bra, ett nytt golv helt enkelt, kan inte bli smidigare:)) Det tycks gå framåt!!!

  Kramar

  SvaraRadera
 25. Idag är en ny dag... vad den nu bär med sig? Men jag försöker... har mina vapen, och någon som har sänts som hjälp betyder mycket..!

  Varmaste kramar.. och svar kommer!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.