måndag, november 12, 2007

Helgen var lugn...

Äntligen så kom den, lugnet vi väntat på och som vi njöt!

Lördagen gick helt i slöhetens tecken. Kände att kära mannen skulle få hantera dagen precis som han ville. Absolut ingenting blev gjort... *skrattar*.
Kvällen avslutades med rådjurstek, portvinssås och potatisgratäng.

Söndag som var Fars dag blev däremot verkligen Fars helt egna dag. Vi började med en vackert uppdukad frukost à la hotell, men med internationella inslag som fetaost, oliver och pastirma som svågern som hade med sig. Paket?! Naturligtvis, men inga slipsar här inte utan något som passar både herre och fru;). Vackra orientaliska teglas inköpta i fredags på Mitt Rum.



Fram med skrapa och borste för bilresa och inköp av lister och därmed blev platsbyggd bokhyllan färdigställd. Precis så här fin blev den:

Nu när kära mannen hade fått upp tempot så kom även spoten upp som riktas mot bokhyllan. Dessutom kom tavlor upp på väggarna, inte bara i vardagsrummet, men även i gästrum och hall. Och vi var helt eniga, nästan hela tiden... Bara en tavla som togs ner av smakrådet i morse och som ska upp på ny plats, vid lämpligt tillfälle ;).

Efter en sådan lyckosam Fars Dag då kära mannen hade fått ägna sig helt åt "husligt arbete" så serverades han självklart en middag som anstår en älskad och högt ärad man och far.

Löjromstoast
med finhackad rödlök o en klick creme fraiche
Bräckt rödingfilé
med vermouthsås, gröna ärtor i aningens majonnäs (mannens favvis till fisk!) o pressad potatis (mannens eget önskemål!)

Till detta serverades perfekt kyld Casal di Serra

Nu vet jag att jag har en läsare som inte kommenterar men som följer min blogg noggrant. Hon har låtit framföra både via mail och telefon att hon gärna önskar se recept på min matlagning. Problemet är väl att här lagas all mat så där på "en höft". Inga mått, bara känsla *skrattar*. Så M är det något av detta som du vill ha recept på??!! *skrattar*

36 kommentarer:

  1. Åh vilka fina teglas...affären Mitt rum ligger var? I Malmköping? I så fall måste jag ta mig en sväng dit. Maten lät väldigt smarrig tycker jag. Det är svårt att hoppa runt bland alla bloggar som skriver om mat och recept när man sitter här och är lite småsugen...och inte ska ta nåt i skafferiet...kurr, kurr i magen. Näe nu blir det en kvällssmörgås. Må gott /anki
    http://ankianka.tradgardsblogg.se

    SvaraRadera
  2. En sån fin middag tycker jag att mannen är värd efter allt fint han har gjort när arbetsledarstolen varit bemannad av en dubbelörn. Bokhyllan ser jättefin ut.

    SvaraRadera
  3. Precis det receptproblemet har jag...är av den knasiga sorten att jag har svårt att precis följa ett recept, måste liksom göra lite på mitt eget vis och att sedan säga hur man gjort, det är svårt!

    SvaraRadera
  4. Åh, fy fasiken vad gott med röding! Min favvo också, röding och harr - anytime!

    Bokhyllorna blev jättfina med lister och allt :) Hälsa herrn att det har han gjort mkt bra :)

    God natt!
    Kram Flisan

    SvaraRadera
  5. Tittar in och ska önska dig en god natt.. men så tittar jag på klockan..ehh..jaha, det kanske är lite i senaste laget att önska en god natt!!!
    Så jag önskar dig en mysig tisdagmorgon istället, vännen!

    De orientaliska teglasen.. så så vackra!

    Dubbelkram till dig...

    Ps. Hmm...hjärtat på rätta stället? Ja, jag vet en... som börjar på dubbel...

    SvaraRadera
  6. Vilken mat....rena lyxrestaurangen...då är du som min moster då....när man frågar om ett recept på hennes urgoda mat så säger hon......ahhh, det tog jag lite på måfå.
    Hur mycket är ett måfå...undrar då Clara som inte är såååååå jättehaj i köket :=)
    Vad fint det blev med hyllan....ni är duktiga ni....fixar och donar!
    jag måste ju tala om för dig att jag fyndade på Röda Korset i förra veckan....två TJOCKA böcker med Husmodern från 1921 och 1924....det har blivit många goda skratt när vi suttit och läst i dem må du tro :=)
    Där står att läsa om Cloettas Vaniljchoklad som väger 160 gr netto och kostar 1:35 pr paket....Allmänheten torde uppmärksamma den höga vikten.....står det sist i reklamen :=)
    Dom var ju för roliga 1921...jag undrar iallafall om det trots allt inte var bättre förr!?
    Kramar i massor från Clara

    SvaraRadera
  7. Vilka middagar! Djupt imponerad. Det är lite herrgård över ert hem, både vad gäller menyn och inredning. Mycket smakfullt.
    Bokhyllan blev kanonfin. Så duktiga ni...eh mannen...jag menar DU är :-)

    SvaraRadera
  8. vad skönt ni verkar ha haft det och vilken bra helg mannen fick.
    snålvattnet rinner när jag läser menyn och jag kom genast på att jag glömde köpa löjrom iår )-:
    nu har vi äntligen fått snö och det snöar fortfarande. synd att inte ester kan gå än men jag ska ta fram pulkan åt henne. tänkte genast på din pulkabacken från gården ner mot ängen...
    stor kram

    SvaraRadera
  9. Ha ha....du är ju för go du!!!!

    Han fick alltså tom. jobba lite på farsdag...ha ha.......

    Men fint blev det ju...här kommer lister å trösklar aldrig upp.
    Vet du, jag beställde 2 st väderstationer av bloggen Torpliv för jätte länge sedan. En till Pappa och en till Mattias.....sen blev jag rädd att han skulle hitta dem.. så jag gömde dem.....lite för bra.....har inte hittat dem än.......hmmm....är det inte typiskt mig???

    Vilket fynd du gjorde med ljusstaken..

    Nu lugnar stressandet ner sig lite.
    Ikväll är det bara gympa och möte...fniss...

    Ha en härlig dag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  10. Åh, vilken helg! Och vilken mat! *avis*

    Vi kommer snart och hälsar på er! Vill ju ta del av familjens kulinariska färdigheter! =)

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  11. Ja, det var en farsdags-uppvaktning som heter duga. Sambon på Hallongränd 4 fick nöja sig med strumpor, kalsonger och nåt luktagott från Axe. Dottern hade bestämt så och det är ju hon som uppvaktar. Maten fick han laga själv. Här gör vi oss inte till. Nåväl, era inbyggda bokyllor är ju bara så jädrans läckra och snygga. Men jag förstår att bakom alla lyckade renoveringar hos er så står det en stadig arbetsledarstol.Hahaha!
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  12. Hmmm...det där var kryptiskt...
    jobbar på felställe, men på rätt plats.....genvägar om behovet pockar på.........hmmmm....VILKET BEHOV?????
    Fniss....eller rättare sagt gapskratt....jag skrattar fast jag inte fattar ett dugg...

    Du ta å kika i kartongen i garderoben så ligger nog gardinerna där ska du se.

    Satinlakna låter snyggt det....ta gärna en blank och glatt...ikläd er likadana blanka pyjamasar så får ni en garanterat rolig natt!!!

    Ha ha.....nu skrattar jag så tårarna rinner....ser framför mig hur ni halkar omkring där i...ha ha...

    Nä nu är det nog bäst jag jobbar lite. Nu har jag ju tagit mig till Kumla ser du...

    Kram igen

    SvaraRadera
  13. Ha ha....här sovs det i långärmad tröjja, långa byxor och mannens jätte långa lumpenstrumpor i ylle....han skrattar åt mig och säger att det är tur vi inte ska ha fler barn.....hmf...vad menar han då tror du??
    Kram den ursnygge sovaren.

    SvaraRadera
  14. Bokhyllan blev ursnygg. Jag har just fått tillåtelse att måla kökssoffan, så nu blir det till att inhandla färg idag!
    //Kerstin

    SvaraRadera
  15. Vilken härligt meny! Vi åt faktiskt också löjrom till förrätt fast i lördagskväll och istället för toast till så blev det rårakor. Fick ju löjromstårta hos mina gudföräldrar helgen innan så nu har vi lyxat två helger i rad! *fniss*
    Ha en fortsatt bra vecka!
    Kram från Jenny

    SvaraRadera
  16. Fin bokhylla och fina teglas... blir lite avis på dig :)

    SvaraRadera
  17. Det är skönt att vara lite eljest. F-n vilket bra uttryck det är! Vi är nog lite eljest vissa jular också. Ska maila dig om denna julen :)

    Synd att jag har utvecklingssamtal med di äjtjeråld på torsdag, annars hade jag våldgästat dig.

    Har en skitpinsam, men ganska rolig anekdot från förr att berätta, vet ej om jag törs blogga om den eller om jag drar den på mailen i stället *S* KOm på den på jobbet av en annan anledning... *S* Det har med väckarklocka och fläsk att göra *fnissar* Har jag berättat om det för dig förut??? Kankse... Dumt är det iaf. Blir du nyfiken nu???

    Idag är jag glad för att snön har återvänt. Nu känns det lite livligare i sinnet igen :)

    Nähä, nu ska jag nog laga lite mat till oss eftersom di tvälvjeråld ska på träning sen.

    Vintriga tisdagkramar (hurtigt va?!)
    Flis.

    SvaraRadera
  18. *skrattar* På en höft....*skrattar* är det inte så vi gör allt *asgarvar* eller känns det bara så:)))

    Mycket snyggt blev det runt bokhyllorna, det ska ni vara nöjda med!!!

    Kramar

    SvaraRadera
  19. Mmmm så mycket gott du frestar med!! Snålvattnet rinner fastän jag precis ätit middag! Så fin er inbyggda bokylla är och vilken fin gåva, teglasen var så snygga, kanske du kan använda dem som lyktor med!? Mari.

    SvaraRadera
  20. Haha, sådär lagar jag också mat! Inga recept så långt ögat når! Jag älskar att läsa kokböcker och mattidningar, men när jag själv står vid spisen så är det fingertoppskänslan som styr. Samma med A! Skönt när man funkar tillsammans i köket, så att inte den ena står och gormar om att man måste mäta upp allt o följa någon skrift... *fniss*

    Jättefina theglas!!!

    Kram, Sofia

    SvaraRadera
  21. Helt otroligt. Helt underbart :) Å vad glad jag blev för din skull!!

    SvaraRadera
  22. Åter igen får du bevisa vilket rejält och rekordeligt fruntimmer du du är! Tänk vilket tur att det finns sådana än idag ;)! Det känns också bra att veta att det inte bara blev vila av på helgdagen utan att maken också var tvungen att jobba lite. Hur skulle det se ut om alla gick och drog benen efter sig en hel dag? Och vem skulle laga den goda maten då?

    SvaraRadera
  23. Wow, vilken mat han fick mannen på fars dag. Jag blir såå imponerad, själv är jag totalt ointresserad av matlagning. Jag tror att min högsta önskan vore att ha en egen kock, hihi. För jag äter ju gärna, hihi. Vad fin bokhyllan blev och teglasen var ju ursöta.

    Ha det bra! Kramar Marie

    SvaraRadera
  24. Det låter som om ni haft en riktigt härlig helg. Det känns redan som om det var länge sedan. Imorgon redan onsdag. veckorna tycks bara bestå av måndagar och fredagar. Kram

    SvaraRadera
  25. Nähä, vad blev det för fel nu då???? "Inte fullborda din begäran"... suck...
    Om det inte gick fram så förkortar jag hela grejen och säger bara:
    Ha en braaaaa onsdag!!!

    Kram.

    SvaraRadera
  26. Åhh så fin bokhyllan blev..
    Och vilken god mat du bjöd på...du är en fena på att laga mat..annat är det med mig..ett nödvändigt ont !!
    Kram Anette
    P.s fick du mitt mail ?

    SvaraRadera
  27. Vilken mysig farsdagsfrukost! De där teglasen är verkligen fina! Gillar bokhyllan med! Ha det gott!

    SvaraRadera
  28. Kom gärna och hälsa på, hör gärna av dig innan, jag har ibland en tjej som jobbar åt mig. Vore synd att missa dig dubbelörnen.
    Annmarie

    SvaraRadera
  29. näää... vi fick inte lika mycket snö som dom söder om oss på 73:an.
    det är vitt och fint på gården.
    vad gör du då förutom att du äter gott och njuter av stillheten på helgerna?
    ester har varit på bvc igår på check och allt är bra.
    bileländet är på verkstad och när den kommer tillbaka så skulle jag kunna tänka mig att komma och åka pulka eller gå i några fina affärer, är du på väg på nån turne?
    kramis

    SvaraRadera
  30. För att bara höfta till lite i matvägen, så verkar du var ovanligt proffsig, men jag förstår gott och väl att mannen verkligen är värd detta. Fint med hyllorna. Kram och ha det gott.

    SvaraRadera
  31. Höfta till och höfta till!! Du, med mina höft mått så blir det mucho mat dåra'...Nä, måtttabellen sitter nog i både nypor och ryggmärg på en sådan hushållerska som Örnis ;)! Många års erfarenhet och drillning på hushållsskolan har väl gett resultat *fniss*

    SvaraRadera
  32. Rödingfilé... åh, vad gott det lät!
    Jag har ett fel... (men gud vad det poppar upp såna nuförtiden då?)
    .. för jag har väldigt svårt att KÖPA röding!
    Just därför att då jag växte upp så åt vi ofta röding, för det var ju den fisk som fiskades mest hemma, och därför bär det mig emot att jag nu måste gå och KÖPA den!!

    Hoppas du sover gott.. vännen!

    En varm kram...hoppas du känner den!

    SvaraRadera
  33. Goder morgon! Det är liiite kyligt om nästippen idag!

    Ville bara önska Dig en tvärbra torsdag :)

    Kram
    Flisan.

    SvaraRadera
  34. Hejsan!

    Jag måste bara få säga,vilken otroligt härlig hemsida du har. Tycker mycket om ditt språk du har när du skriver...hmm,vet inte om man kan säga så,men det tycker jag i alla fall...
    Undrar ifall det är okej att jag länkar till dig på min sida?

    Mvh
    I

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.