lördag, december 29, 2007

Tack till er alla bloggisar...

Året har varit helt fantastiskt! Nya vänner har jag mött, vänskapsband har knutits, livsöden har trollbundit mig och inte minst, en otrolig idébank har jag funnit via bloggen.

Ett stort tack till er alla med en önskan om att det nya året fylls med mer glädje och skratt, än sorg och tårar.

Till er alla Ett Riktigt Gott Nytt År!

Det fanns en viss nyfikenhet över min nyårsmeny eller så var det kanske så att någon vill ta en genväg och slippa fundera själv *skrattar*. Efter flera dagars bläddrande och filande så har årets nyårsmiddag fastställts. Hos oss serveras champagnen i början på kvällen och mousserade vid tolvslaget då smaklökarna ändå är "bedövade":

Nyårsafton Karl-Johansgården 2007

Välkomstskål
Champagne tillsammans med
- svampkrustader med löjrom
- krustader med rökt rådjur o chèvrekräm
*****
Meny:
Skaldjurssallad med mango, chili o avocado
***
Hjortsadel m potatisgratäng (à la Eleonora)
Portvinssås m färska örter
Ruccolasallad
***
Semifreddo m choklad o ananassalsa
*****
Tolvslaget:
Mousserande vin
- snibbar av västerbottensostpaj m kantareller
*****
Efter tolv:
Svenska kräftor (egenfångade)

37 kommentarer:

  1. Mmmm, inte alls dumt det där!

    Är färdigtänkt här med vad gäller menyn, men det är lika hemlig som nobelmenyn och kan inte delges såhär långt innan ;).

    Håller helt med om det där med champagne tidigt och billigare bubbel vid tolv. Typ, vem bryr sig då? *hihihi*

    Gott nytt år på er, Örnisar!

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk meny..verkar genomtänkt och underbar.
    Ni kommer att ha ett fantastiskt nyår märker jag.
    egenfångade kräftor..jo jag tackar jag.
    själva ligger vi sjuka så det blir väl hämtmat hihi
    Stor kram o gott nytt år A-c

    SvaraRadera
  3. Mamma Mia, så gott det låter. Och egenhändigt fångade kräftor - vad kul!
    Önskar dig ett riktigt gott nytt år och ser fram emot att träffas nästa år.
    kramar

    SvaraRadera
  4. Det låter mums. Här har vi knytis så vi ansvarar bara för varmrätten. Grannarna högst upp för efterätt och förrätt och en annan granne för vinet. Vilken bra grej att ta champanjen först. Gott Nytt på dig, hoppas att vi ses irl någon gång i vår sommar. Kram

    SvaraRadera
  5. TACK till Dig för alla härliga inlägg!
    Din nyårsmeny låter superb. Här blir det en betydligt enklare måltid. Men champagne ska vi ha och vi tar den också i början av kvällen.
    Önskar dig en riktigt trevlig nyårsafton och GOTT NYTT 2008!

    SvaraRadera
  6. Jag skickar ett mail om vilka delar av nyårsmenyn som kan sändas i matlåda åt mitt håll! ;)

    Nä, det är väl allmänt vedertaget att det inte skall slösas bort finchampagnen vid tolvslaget *S* pärlor åt svin... *fniss*

    Om ett par timmar ska jag krama goa gossar :)

    Kramisar
    Mrs Flis

    Gott slut käraste kamrat Örnis!!

    SvaraRadera
  7. Trevligt med din meny. Vi har knytis med trerätters och man borde väl egentligen stämma av alltsammans så att inte smaklökarna alldeles kolliderar. Men det brukar gå bra och det är alltid trevligt med överaskningsmeny också. Gott nytt år på dig också! / Anki

    SvaraRadera
  8. Men jösses vilken meny! Jag känner ingen som skulle kunna laga en sån meny...Att ni inte öppnar restaurang? Även fast jag just tryckt i mig lite Chinses take away så blev jag hungrig igen av att läsa der här. Ha en trevlig nyårsafton och ett superbra 2008.

    SvaraRadera
  9. MUMS! Den menyn var inte dålig! GOTT NYTT ÅR!

    SvaraRadera
  10. Åh himlars, man nästan svimmar så gott det låter.
    Ha det allra bäst! Kram och Gott Nytt år och God fortsättning!

    SvaraRadera
  11. Ja så underbar meny!!! Semifreddo mmmm. Vad vackert det är på bilden av er gård.
    Gott Nytt År!! Kramar

    SvaraRadera
  12. Är det ok om jag blåser förbi? Det lät så rackarns trevligt det där!!

    Kram!

    SvaraRadera
  13. Vilken meny! Wow! Låter verkligen som en bal på slottet! =)

    Gott nytt år och tack för dina härliga blogginlägg!

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  14. Vilken fantastisk meny, avslutningen låter helt undebar.

    SvaraRadera
  15. Vilken fantastisk meny! Låter härligt. Till nyår blir det bara Husbonden och jag i huset hemma hos oss. Och två katter. Menyn är inte fastställd. Jag får hitta på i morgon förmiddag.
    Tack för ett mycket trevligt läsår på din blogg och tack för många roliga kommentrer hos mig.
    gGott Nytt År!

    SvaraRadera
  16. Det låter verkligen supergott det där! Min nyårsmeny ser du i bloggen, långt ifrån så avancerad som din! :-)

    Önskar dig och de dina ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas vi får många roliga stunder här i bloggvärlden även nästa år!

    Många varma nyårskramar
    Lotta

    SvaraRadera
  17. Du...tidgare skrev du om eran bead and breakfast verksamhet...sga...är den igång nu också...Tror bestämt att vi tar vägarna förbi...Den matsedeln lät inte helt fel...
    Äh förresten jag jobbar nyårsaftonen fram till 21 och sen går jag hem och mysar till det med familjen...Ska bli vilt på bordet här också...Hjort eller Rådjur...har inte bestämt ännu...finns lite smått o gott i frysen....

    Kramar från Malin och
    GOTT NYTT ÅR PÅ DIG!

    SvaraRadera
  18. Klart jag mailar!!! SÅ hemlig är det inte ;). Måste dock rusa och göra lunch till svärmors besök nu. Har precis kommit in från en prommis med A och lilla H.

    Hade värsta sjuka drömmen inatt! Drömde att du och Flisan bosatt er i mina föräldrars gamla sommarstuga och där höll på att bygga en jätteklätterställning, typ Skara sommarland. Helt galet!!!!

    SvaraRadera
  19. Du milde vilken meny!! Det härliga är att dina barn verkar vara så insatta i maten också. Mina hade inte vetat vad det varit om jag sagt att vi skulle ha semifreddo t ex *s*.
    Hoppas ni får en trevlig nyårsafton och ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  20. Gott Nytt År!
    Låter gott det där...när ska vi komma??? *ler*

    Kramar Malena

    SvaraRadera
  21. Och hur dags ska vi komma???? *fniss*
    Varför har jag inga egenskaper för matlagning och värdinneskap? På Hallongränd 4 kan man, typ, få korv med bröd och kanske lite räksallad. Men jädrar vad bra jag är på att koka Lithells korv.
    Ordningen är numer också återställd. Jag är hemma på Hallongränd 4 igen.
    GOTT NYTT ÅR på dig, Double-Eagle!
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  22. En stor nyårskram sänder jag dig och de dina!

    SvaraRadera
  23. Nej men himmel så du frestar mej!!! Det var det godaste jag hört på länge!!! Er afton kommer nog att bli riktigt trevlig! Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig! Mari.

    SvaraRadera
  24. Tack för att jag fått dig som bloggvän Dubbelörn!
    Goda nyårshälsningar önskar jag er!

    SvaraRadera
  25. Mums, gott nytt år 2008!

    SvaraRadera
  26. ha det nu allra bäst med din familj och dina vänner
    är så glad att vi har funnit varandra här ute i rymden
    gott nytt år, vi hörs nästa år
    kram

    SvaraRadera
  27. Gott Nytt År från mig till dig!
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  28. Mmmmm...mumms..vilken meny..
    Jag vill önska dig ett GOTT NYTT ÅR
    Kram Anette

    SvaraRadera
  29. Superb middag!!Läcker kombination!
    Jag är så glad att jag funnit dig här på nätet. Du tillför så mycken glädje och entusiasm!!

    GOTT NYTT ÅR söta vännen.
    Kram kram

    SvaraRadera
  30. Det är alltid så kul att titta in hos dig. Ha ett riktigt GOTT NYTT År.
    Kram ewa

    SvaraRadera
  31. DRÄGGEL DRÄGGEL och dubbeldrooool!
    Herregud har du gått av stå och blivit en äkta bondmora? Nog för att din mat var god när jag var över - men detta flicka lilla mums!

    Är ledig fram till den 10/1 - en lunch här i stan? Har hittat ett plejs du skulle gilla skarpt :)

    KRAAAM

    SvaraRadera
  32. Wow, vilken meny!!!!!

    Vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År!
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  33. Men jisses min vän, ler*
    Inte är det väl konstigt att vi vill ha menu förslag från dig:)
    Du är en maestro ju :)

    Hoppas ni hade en toppentrevlig kväll !
    Go fortsättning !
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  34. Oj, hjälp vilken meny!!! Den var enorm och ser supergod ut! :)

    SvaraRadera
  35. Vilken fantastisk meny! God fortsättning på det nya året! Kram Eva.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.