torsdag, januari 10, 2008

Nya tider...

Tack och lov för att vardagen är tillbaka! Det känns som soffan blivit lite väl insutten under julhelgen, sonen vände dygnet och inget blev gjort här hemma. Nu är ordningen återställd.

Nya året och vårterminen började med nytt schema. Jubel hos modern och onda ögat från sonen. Strängnäskörningen har blivit en enda, onsdagar och då bara lämning. Så skönt så... och vad är det för fel med att gå upp 0600 för en 17 åringen??!! Jag menar vi går ju mot ljusare tider och har man sovit 12tim varje dag under jullovet så är man redo för verkligheten... *häxskrattar*.

Skämt o sido, så har första veckan gått förvånansvärt bra för alla, även sonen ;). Själv fick jag ny energi och startade med turbofart. Tvättmaskinen gick för fullt, plickeplockade och röjde. Strök det största strykberget som skådats i detta hem. Egentligen så gillar jag att stryka, men har lite svårt att komma till skott. Tycker om arbeten där resultatet är väldigt tydligt efteråt. Det är samma känsla med diskning och gräsklippning ;). Nu har jag bara lakanshögen som ska dras och vikas. Funderar bara hur jag ska lura sonen till att hjälpa mig med det... Tjänster och gentjänster är det som gäller.

Var även en sväng till E-tuna för veckohandel och tror ni inte polisen står utanför Coop Forum. Denna gången så satt jag kvar på parkeringen och avvaktade tills jag såg dem packa ihop. Törs tusan längre passera en kontroll. Vete fasen vad de hittar nästa gång?! För jag kommer garanterat att bli inplockad! Har börjat misstänka att de smusslat en sändare under min bil som visar var jag befinner mig. Utifrån den så upprättar de sina kontroller *skrattar*. Har jag sett får många filmer under helgen... ;).

Hann även med en trevlig lunch i E-tuna i tjejsällskap där man alltid får sig ett gott skratt. Hoppas även hinna luncha med Hallongränd i morgon för lite härlig Thailandsinfo.

Veckan har verkligen rusat iväg!

31 kommentarer:

  1. Visst är det skönt när allt återgår till det normala. Lite lustigt egentligen det där att vi så gärna vill ha våra rutiner. Men det är kanske det som gör helger och högtider så speciella :)

    Kanske har du sett för mycket film eller så är det så att Eskilstunapolisen har en bild av örnen i alla sina bilar *skrattar*
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Näää, nu blir jag besviken!! Maskade du för att slippa farbror Polisen??! Du måste ju ta alla tillfällen i akt att få nåt snaskigt för oss besökare att läsa om!! *fnissar*

    Hade liten anings körigt på jobbet igår, så jag kunde inte plocka tag i telefonen förrän jag kom hem och då var väl du hemma i Köpingen för lääänge sedan... Men varmaste tack för Din omtanke!

    Gissa om det är segt för lilleman här hemma att kliva upp nu... Han är ju hemskt morogntrött i vanliga fall å nu är det etter värre efter ett långt jullov... Storebro däremot är som vanligt lätt att få upp, trots totalvändning av dygnet under lovet. Ett plus mot ett minus, det är ju helt ok :)

    Snart måste vi ses!!

    Kramisar
    Flisan.

    SvaraRadera
  3. visst är det skönt med vardag på något sätt?

    duktiga du som stryker, det gör jag aldrig! jo, julgardiner och lucialinnen. *s*

    ha det bra!

    kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  4. Med mina 2 flickor funkade det inte att jag satt bredvid när dom övningskörde...osämja är ett milt uttryck om man ska beskriva hur det körpassen brukade sluta,så därför fick älsklingen ta över där.
    Med sonan så går det riktigt bra mellan oss,men det kan bero på att han redan kör som om han har körkort...eller oxå är det för att han kan ta sin mammas råd utan att börja tjafsa...
    Vad är det med ungdomar som gör att dom vänder så fort på dygnet?!
    Javisst ja,jag är ju likadan...fniss...fast ingen ungdom förstås;-)
    Skönt att första veckan har gått bra för din son...här har det inet gått lika bra,försovningar var och varannan dag...suck...
    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  5. God fortsättning kära dubbelörnen.....putsa dina vingar nu och flyg ut över ängarna och berätta för oss under flygturens gång vad du ser:)
    Många kramar från Clara

    SvaraRadera
  6. Duktiga du som stryker. De flesta "unga" damer gör inte det längre?! Konstrigt - det är ju det som gör kläderna! Du berättar så trevligt som dina resor och ditt görande, att jag tycker mig sitta med i boksätet och uppleva detsamma som du. Det är en fin förmåga du har.

    Hoppas dagen blir trevlig för dig. Jag ska ut på en promenad idag för det är sol, +1 grad och vår i luften. Kram till dig vännen

    SvaraRadera
  7. Tack för besöket hos mig :)
    Vad mycket jag har missat här ser jag...!
    Ser att du oxå gillar Mma Ramotswe & Co :) Jag läääängtar till nya boken kommer...saknar liksom mina "vänner".
    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  8. Ramlade in här via någon annans blogg!
    Visst är det skönt att vara tillbaka i vardagen! ordning och reda igen liksom.
    Jag har oxå en 17 åring. Eller, ja hon blir det om 2 månader. Sen har jag några til i varierande åldrar.

    ha det gott!

    SvaraRadera
  9. Det händer mycket i din tillvaro! Skönt att vardagen ändå återvänder efter helgernna! Kram!

    SvaraRadera
  10. Angående att dra lakanen: Min första tanke var att du kan utmana sonen i dragkamp, men det är klart, han är 17 år, han kanske inte går på det:)
    Kramar!

    SvaraRadera
  11. Jag gillar också att stryka, klippa gräs, städa och pyssla. Vad beträffar lakanssträckning så har jag givit upp och köpt en lakanssträckare som ska monteras på väggen. Utmärkt till att sträcka tonårsjeans i. Och så lakanen förstås. Om den är monterad på väggen och det är den ju inte för den ligger på varmvattenberedaren och väntar på maken. (som lutar sig bekvämt tillbaka i tv-soffan)

    SvaraRadera
  12. Hejsan!
    Visst är det skönt att gå mot ljusare tider så man snart får vara ute och grilla och ta en öl.Hoppas att det nu blir en VARM sommar.Jätte fin och bra blogg du har. Har lärt mig detta med blogg av spånalyan som är min kompis. Känner även hallongränd.
    MVH Birgitta på björklyan *L*

    SvaraRadera
  13. Jag tycker också det är skönt när vardagen med sina rutiner träder in i våra liv igen. Skönast är nog att barnen börjar skolan och är tvungna att lägga sig i tid på kvällarna. Älskar när huset är tyst och nedsläckt på kvällarna. Då njuter jag!

    Här har också veckan börjat i ett huj och fortsatt likadant känner jag. Och så har jag tagit tag i mitt liv vad det gäller mat och motion. Slut med läsk och onyttigheter i veckan, promenader varenda dag. Så duktig så! ;-)

    Ha en riktigt underbar helg!
    Kram
    Lotta

    SvaraRadera
  14. Denhär vekcan har verkligen rusat iväg. Allt är som vanligt här också med tider, körningar mm. Både skönt och inte tycker jag. Ledig i morgon och det känns bra, en mjukstart liksom.

    SvaraRadera
  15. Ledighet i all ära, men håller med om att det är skönt när det blr lite vardag oxå!

    SvaraRadera
  16. Ny energi gör att även de tråkiga och jobbiga sakerna kan bli roliga att utföra - jag har en hög med dukar att mangla..... Tjänster och gentjänster..... jag övningskör med vår 19-åring och när hon jobbar helg så är jag snäll och sätter mig i bilen 6.30 och hon kör sig själv till jobbet.... i gengäld lär hon mig photshop, fotografering och trix med bloggen :) Idag är det fredag och det känns så skönt med ledig helg framför oss! Ha det så bra 8`)

    SvaraRadera
  17. Jag tycker den första åter-i-vardagen-vecka har varit ganska tung faktiskt... Tycker det är underbart att det är lördag imorgon och att man slipper vakna av en arg väckerklocka!

    Ha en riktigt bra helg!
    Kramar från Jenny

    SvaraRadera
  18. Voila ! Du e först ut nu när jag testar mitt trådlösa internet från Telia. Det ska jag främst ha här på jobbet,varning utfärdade min man,han tror att jag kommer att bara sitta vid datorn på jobbet.
    Det är inte lika snabbt som hemma men vad gör det.Tack för dina goa kommentarer. Ha en trevlig helg
    Kramis ewa

    SvaraRadera
  19. Ha ha...jag skrattar så jag hickar....
    sändare under bilen!!!!
    Du har verkligen sett för många filmer...men helt klart är de ute efter dig!
    De läser säkert din blogg och vill bli inbjudna på en av alla sagolika 3-rätters.

    Klart jag meddelar när kartongerna anländer.
    Hör o häpna...jag tänker inte köpa så mycket till mig själv den här gången.
    Ska mest handla till butiken...så det så!
    Ha en underbar helg!
    Flaxande kramar från Ugglevännen

    SvaraRadera
  20. Haaa haaa haaa.....
    Man skulle kunna tro det va???

    Han ska jobba på fredagen så han går bara med på lördagen....så inköpen kan jag allt fixa utan hans vetskap....fniss.....

    Nej då allvarligt talat så känner vi att det ska bli jätte mysigt att komma bort bara han å jag....det har varit lite mycket jobb ett tag nu för oss båda.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  21. Måste erkänna att jag haft lite svårt att släppa helglivet och återgå till vardagen och rutinerna. Det var så härligt att vara ledig! Men du låter så sprudlande energisk så att det smittar av sig. Vad härligt att komma igång så bra med allt! Läste just en artikel om att 10-åringar behöver ungefär lika mycket sömn som en vuxen, men att tonåringar behöver betydligt mer sömn.... Jag råkar nämligen ha en sällsynt pigg 11-åring som aldrig vill gå och lägga sig. Nu kan jag inte säga att hon behöver sova mer än vad jag gör - eller jo, hon har ju inte läst det. Och jag tycker faktiskt att hon behöver sova lite mer!

    SvaraRadera
  22. Önskar dig en riktigt skön helg!
    Här skiner solen......jippie!
    Stor kra Kicki

    SvaraRadera
  23. Nu ska det bli arbete som också ger resultat - dammsugning...rasslar fint och det blir fint. Sen blir det Räkgryta i afton. Räkor, curry, grönsaker, banan, ananas...ha en jätte-bra helg! Kramizzz

    SvaraRadera
  24. Jag gillar vardagslunk. Och det har det blivit. Nu ska vi bara göra oss av med julen så blir det helt perfekt. En lugn helg väntar med sonen iväg till dina trakter. Kommer att passera med hög fart på öndag. Placera ut lite musskrämmor innan jag hämtar upp honom för hemtransport. Ha en skön helg Kram

    SvaraRadera
  25. Du verkar ha haft en härlig vecka tycker jag:)
    Gott!
    Hoppas att din helg blir lika fin.
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  26. Håller med sååå!
    För mig blev det vardag först idag då några barnen haft "förlängt" jullov pga förkylningar...
    Sååå skönt med tomt hus. Sååå mycket blev gjort.
    Härligt!

    SvaraRadera
  27. Håller nog med om att det är skönt när vardagen infinner sig igen efter all ledighet.

    Ha en riktigt härlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  28. haha... du är olik mina barns far då. Han kör en extra sväng när polisen står ute och stoppar folk.

    SvaraRadera
  29. Fniss!!! Jag tror att polisen tycker att vi är så galna att vi är oroväckande bakom rattar:))) Jag är likadan... Så polisen kan säkert lukta till sig vissa:)

    Visst är det skönt när vardagen kommer igång, helg i all ära men det är vardagen som räknas!!!

    Stora kramar!!!

    SvaraRadera
  30. Hej :)
    det låter som om ni haft en bra vecka, fniss*
    Du drar då till dig polisbilar du,ler*
    Här har det varit lite turbulent på arb fronten( min) men annars har jag vackra foton ute nu som ena sonen har tagit, urcoola,stolt*
    Ha en underbar Söndag !

    Kram Katarina

    SvaraRadera
  31. Hej
    Såg den fina ljuslyktan som hallongränd fick i present från dig.....är lite nyfiken på var du har köpt den?
    Önskar dig en jätte bra söndag.
    Hälsningar Kerstin

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.