torsdag, januari 17, 2008

Sanningar som tack...

Har fått en del s k utmärkelser el awards och blir både glad och rörd över de snälla, vänliga ord som skrivs i samband med dem. Själv väljer jag att inte föra dessa utnämningar vidare till några enstaka utan till er alla som jag både läser och kommenterar hos. Ni alla berikar min dag!

Istället så berättar jag lite mer sanningar om mig själv ;)

1. "Fruktansvärd" på att förhandla... Om något blivit fel vid inköp el beställning, el löften inte hålles och företaget ifråga börjar "tjafsa". Jag säger bara en sak - Beware of The Double Eagle! Har sällan gått ur en sådan match som en förlorare ;). Detta kan nog många av mina arbetsgivare, min kära man och son samt säkert ett antal vänner intyga om *skrattar*.

Senast sonens beställning av cykeldelar fr England. Efter antal mail och ett telsamtal så får sonen tillsänt sina delar snabbaste express, flygfrakt utan kostnad, plus rabattkupong på 200kr. Grejerna här nästa dag! ;)

2. Otroligt morgonpigg, oavsett när jag går och lägger mig. Har alltid varit det, även under tonåren. Under de senaste åren har jag lyckats "tvinga mig" att sova till 8, någon gång ibland och det är en bedrift!! Då har jag verkligen haft sovmorgon ;)

3. Gillar att diska, morgonen efter bjudningar och fester! Pigg och glad lyssnar jag på radion, tänker på trevligheterna fr kvällen innan och känner mig så tillfredsställd när diskbänken är ren och fin efteråt.Vill absolut inte ha någon hjälp med disken och det här kan säkert också vännerna intyga om ;) Psst... vi har ingen diskmaskin här i huset

4. Har varit med i ett tvprogram... el inte jag in person, men mitt hem... ;)

5. Vill inte vara förutsägbar. Förväntar man sig något fr mig då kommer jag garanterat att göra något helt annat. Fråga min kära man och son... *skrattar*

6. Tycker om att vara lite "smågalen" ;) Trivs med att inte vara så mogen och präktig. Ett ex på det där "galna" är att stå på balkongen en tidig morgon och sjunga "deeeeoooo, deeee-ooooo" (fr Banana boat song) för full hals. Bara för att jag just då, är så glad och lycklig... *gapskrattar*. Men enl kära mannen och sonen så är just det där galna också anledningen till att vi bor här ute på landet, utan grannar tätt inpå. Balkong och stad... *no, no*... balkong och landet *står ut*... *fnitter*.

7. Försöker leva efter Stefan Einhorns devis "Att vara snäll och generös mot sina medmänniskor är nyckeln till framgång". Då menar jag inte "dum-snäll". Utan tror mer på att genom att vara snäll och generös mot andra, så blir man även snäll och generös mot sig själv. Det man ger, får man tillbaka... *ler*

Jag har aldrig mått så bra med mig själv, som nu. Galenskap gör bara gott! Kan därmed intyga att det blir så mycket bättre med åren ;).

45 kommentarer:

 1. Ja, du känns verkligen så klok och generös! det vore roligt att träffa dig i levande livet!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig läsning. Tack för den. Jag måste ha fått en väldigt rättvis bild av dig genom bloggen för ingen av dina sanningar förvånar mig *skrattar*
  Ha en toppendag! Kramar.

  SvaraRadera
 3. Det är nog något ditåt som jag hade föreställt mig dig faktiskt;-)
  Men att inte vara morgontrött ens i tonåren?!
  Du kan vara glad för det du...en annan blir inte människa förrän fram mot 10-tiden.
  Lycka till med Blocket...skratt...och uppläggningen av presentationen av årets renoverings- och nybyggnation för maken, men som den arbetsledare du är så kan det inte vara några som helst problem med den uppgiften;-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 4. Ja, det var ju riktiga sanningar! Alltihopa visste jag om dig! ;)

  (För dubbelörnens läsare kan jag intyga att om man trots allt tar sig an disken när värdinnan är upptagen med annat så får man vara beredd på många "arga" utrop samt att man får se till att stöka ner igen så damen i fråga har något att sysselsätta sig med i arla morgonstund när alla vi andra sover skönhetssömn! *asg*)

  Du är bäst!

  Kram,
  AnnaSv - som kommer fortsätta smygdiska vad örnen än säger. *s*

  SvaraRadera
 5. Vad härliga sanningar att läsa om dig! Jag håller också med om att den uppfattning man har fått om dig, genom att läsa din blogg, är just att du är en snäll och väldigt generös person!!! :)

  SvaraRadera
 6. Hej du!

  Tack för glädjeläsningen du driftiga kvinna...
  Jag skriver under på punkt fem,sex och sju och ser fram emot din sista mening... den låter betryggande :O)

  Ha en skön Torsdag!

  SvaraRadera
 7. I "livet före" så skulle jag nog också ha skrivit ungefär samma sanningar som du... förutom det där att stå och diska på morgonkvisten då!
  Men att få vakna varje morgon.. min mamma har alltid sagt att var det någon hon tyckte om att väcka på morgonen, så var det jag! Som en sol... brukar hon säga! (Min syster hon var dess raka motsats.. hon gick inte att prata med på morgonen.. en riktig surpul!)

  Punkt 5 och 6 på din lista... precis så ska livet levas! Lite galenhet, och ingen förutsägbarhet.. det är väl att ta emot livet med ett leende och öppna armar!

  Att vara snäll... du är en av de människor jag mött, som jag vet verkligen slösar med det! En av de vackraste är du....

  Varm kram...många!

  SvaraRadera
 8. Den sista är särskilt viktig...

  Önskar dig en skön dag.

  Kram.

  SvaraRadera
 9. Åh så roligt att läsa dina sanningar!
  Den sista sanningen är så viktig!
  Kram Petra
  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.8178

  SvaraRadera
 10. Jag är lite som nr 6. Gör liknande saker ibland. Men sen är det ju så tråkigt med folk som är normaaaaala. Kram från Annette

  SvaraRadera
 11. Kan du komma till oss och dra upp oss 4 ngn morgon!!?? Du hinner nog till Italien och tillbaka före vi vill vakna : O

  SvaraRadera
 12. Ha,ha,ha,ha....tack för dagens skratt!!!! Och det är på pricken du! Värre än den värsta nasare att förhandla alltså *asg*. Kan se dig som bazarförsäljare "looky,looky - special price for u my friend".

  Det kanske var så att ni blev vräkta från lgh och fick flytta ut på landet när gränsen för "DE-O" var nådd??? ;) Disken har man minsann fått smaka på med argsinta "Låt bli":n. Och jag håller med - gör det helst själv = lättare för mig. UNDERBART med nån som är lika morgonpigg så man slipper ligga i drängstugan (med Anna?!?)och vara hungrig i timmar för att ingen har masat sig upp- hahahaha. Du är för skön du!

  SvaraRadera
 13. Underbar läsning med glimten i ögat!!! Du bjuder på många skratt för oss på andra sidan skärmen! Jag har inte heller skickat vidare utmärkelserna, hur ska man kunna vilja bara ett fåtal.....
  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 14. Aj aj kapten!!!
  Jag lovar att spara mig lite åt mannen....fniss......det där lät dumt......

  Ha ha jag sitter här och tokskrattar.......had evelat höra när du gapade för full hals där på balkongen.

  Varit med i tv???
  Berätta mer!!!
  Näpp nu ska dottern hämtas och pizza ska inhandlas.
  Har ringt 48 samtal och sett till så sonen får sjuts till Hallsberg på morgonen sedan vidare till innebandymatch och till sist hem...på Lördag alltså.....phu!
  Det är ingen lek att åka bort...
  Pratade nyss med mannen...han är på jobbet.......han lät så tjurig att jag just nu inte alls har någon lust att åka bort med honom......hmmmm...kanske ska lämna honom hemma och åka själv istället!!!
  Kanske blir fler kartonger här på gården då.
  Ha en super härlig helg nu lilla örnflickan.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 15. Sju bra och härliga sanningar om Dig kära vän :)

  Galenskapen blir bara värre med åren... Hrm... Vad månde bliva... *himlar med ögonen och slår mig för pannan*

  Snart är jag nog den enda som inte har "avslöjat" mina 7 sanningar... Tål väl att tänkas på. Alltid nåt, alldeles vardagligt, finns det välan att plita ner :)

  Nu är det snart dags för mig att ta plats i soffan och maniskt heja fram Sverige i EM-handbollen *glad*

  Varmaste kramisar!
  Jår fränd Mrs.Äff

  SvaraRadera
 16. Värre eller bättre ;) Same, same but different?!

  Kram igen.

  SvaraRadera
 17. Det var sanningar som heter duga det! Precis så som jag föreställer mig dig! Tuff och hård när det behövs, otroligt snäll och generös mot de människor du tycker om, och så smågalen då! Fniss!

  Varma kramar får du från en halvgalen skånska!

  Lotta

  SvaraRadera
 18. Haha, man kanske skulle leta sig ut här i sörmländska myllan och lyssna efter DEEEOOOO! :-) Det där med disken tycker jag låter...lite....mysko! Men härligt också!
  Att vara snäll är bra. Det har ju inget med att vara mesig att göra, snäll är något helt annat. Synd att sonen kommit över marsvinsstadiet! Men du kan väl fresta med lite bilder.... fniss...

  SvaraRadera
 19. Hej! Härliga sanningar från dig! Lite info om hur jag gör med växthuset: Det är snart 10 år gammalt, litye mer än 5kvm stort, lite jordbädd och lite plattor på marken, stol och bord ryms = viktigt för mig, bubbelplast sätter jag upp i februari oftast och tar ner den i slutet av april, samtidigt som plasten sätts upp sätter jag även in en fläkt (tropic från Willab) och den håller då minst +5, den går alltså av och på efter en inbyggd termostat, jag sätter ut fuchsior och en del andra småplantor som tillhör det lite tåligare släktet, pelargoner är lite känsligare och får stanna på vinden till mars-april oftast, i aprils andra del tar jag bort plasten ltie och lite när vädret börjar bli varmare, alltid lika underbart att få in ljuset då. Ja, det var lite av varje. Fråga gärna mer om du undrar något. Ha en bra fredag!

  SvaraRadera
 20. Du låter som en hel underbar människa och är det alldels säkert.
  De där med att vara stridbar skulle jag vilja vara mera av ibland. Ibland är jag det och ibland orkar jag bara inte.
  Känner igen mycke av mig själv i det du skriver.Morgon pigg,nja om ingen stör mig kanske.
  Kul läsning ,tack för det.

  SvaraRadera
 21. Hm, det hade jag nog redan listat ut om dig:)))

  Keep the good work up!!!

  Ha en fin helg, vännen!

  Kramar

  SvaraRadera
 22. Riktigt rolig läsning..! Det här var verkligen "sanningar"...men har man läst lite inlägg o kommentarer från dig tidigare bekräftar de bara det man tidigare trott..dvs att du är en härligt glad och lite smågalen person ;)
  Kram
  Mia
  Ps oj glömde nästan...min kamera undrade du ju om...jo det är en Canon Powershot S3 IS...gillar den faktiskt nu när jag kommit underfund med hur den funkar..ja, det finns många funktioner, inställningar och finesser som man kan använda sig av men jag tar lite i taget...Något som annars är rätt ovanligt mig..vill ofta göra ALLT NU ;)

  SvaraRadera
 23. Ja, det är tur det finns olika ställen man kan bo på när du får lust att "gala" i arla morronstund *s*. Men visst är det kul att vara lite galen ibland.
  Kan tala om att här finns ingen diskmaskin heller. Har faktiskt aldrig haft någon och det går så bra så!
  Hoppas ni får en bra helg.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 24. Vad skönt att läsa att det finns fler som inte är helt normala och älskar det galna i livet. Livet blir så mycket lättare att leva då! Kramizzzz

  SvaraRadera
 25. Härliga sanningar :)

  Önskar dig en finfin helg!

  Kram Jes

  SvaraRadera
 26. Så sant, att det blir bättre med åren. Kanske att man blir tryggare i sig själv. Jag är inte någon morgon människa men skulle gärna vilja vara det. Men det verkar vara svårt att ändra på.

  SvaraRadera
 27. Å det är så skönt att vara lite galen ;)

  SvaraRadera
 28. Jag måste faktiskt *gapskratta* för jag känner igen det egensinniga,envisa och kraftfulla stjärntecknet. Vilken bra beskrivning av en dubbelörn.
  Kramar.... deeo, deeeo......

  http://www.youtube.com/watch?v=gHJCdWyKY7U

  SvaraRadera
 29. Vad kul :)
  *vinkar tillbaka*

  Ha en underbar helg!

  Kram /Jes

  SvaraRadera
 30. Nog är det så att ju äldre (o klokare) man blir ju galnare kan man vara! Man har distans till livet o till sig själv och kan bjussa på det! Minns när jag var yngre o höll i utbildningar på min arbetsplats. Under kurskvällarna skulle jag agera "lekmamma" och jag bara hatade det! Ville INTE göra bort mig inför alla andra...
  Det har nog med självkänsla att göra, idag skulle jag rakt inte bry mig!
  Positiva människor drar till sig andra positiva personer, det är då ett som är säkert. Och jag har lärt mig att leva utan gnällspikarna, dom kan få gadda ihop sig någon annanstans
  Hejsvejs, ha en underbar helg med roliga upptåg/Kramen

  SvaraRadera
 31. Malins-Kuriosa18 januari 2008 20:39

  Underbart...helt makalöst...!!!
  Galenskapen är min räddning anser jag...tycker lite synd om de som inte förstår sig på sånt...
  Morgonpigg är jag inte mer än när jag har feber och avskyr att diska...
  men bodde jag inte i tätorten så visst sjutton skulle jag sjunga av lycka...Grannen gjord faktiskt det en söndag eftermidag förra sommaren...fanns ingen melodi utan han vart tydligen bara översvallande glad...till saken tillkommer att han har hörapparat och inte märker hur högt han låter...men mig störde det inte..blev gla på hans vägnar och dumt tänker jag nu att jag inte stämde i jag också...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 32. Vilka härliga sanningar! Det känns som att det är precis så jag har föreställt mig dig. Hade ju varit ganska kul att se dig stå och sjunga på balkongen måste jag säga, hihi.


  Ha en toppenhelg!
  Kramar Marie

  SvaraRadera
 33. Vilket härligt inlägg att läsa.
  Jag blev så uppiggad av detta - och inspirerad.
  Tack!

  SvaraRadera
 34. Du härliga, galna, underbara kvinna som vet hur livet ska levas! Skön helg och stor kram från mormor/farmor Eleonora

  SvaraRadera
 35. Tänk om alla resonerade som i din sjunde punkt? Visst vore världen en bättre värld! Jag tror också stenhårt på att försöka sprida positiva vibbar omkring sig. Gott föder gott!
  Trevlig helg,
  /B
  www.lyckligagatans.blogg.se

  SvaraRadera
 36. Lite luft en stund... mellan alla måsten i vår låtsasvardag! Då tänker jag på dig... och det där tänket: "ja, orkar hon, då orkar jag"! Å det bär... mer än mycket nu!
  Jag är så så otroligt tacksam för att du finns..

  Varm kram..snygging!

  SvaraRadera
 37. Vilken härlig beskrivning av dig själv! Underbart att du trivs så med livet.

  Jaha, då ska man ha med dig vid prutförhandlingar i loppisaffärer alltså ... Problemet är ju bara att vi alltid faller för samma saker! *Skrattar*

  Kram och ha en skön helg!

  SvaraRadera
 38. Att vara lagom galen underlättar en hel del och allt blir roligare för alla, även en själv, snäll och galen är en bra kombination.

  Jag ska även försöka återge makens smarriga hemgjorda glass, som du ville ha recept på, nu är det ju så att han tar allt på känn, svårt alltså att få några exakta mått från honom. Men grunden är äggulor, 6 st ungefär, kokar en sockerlag och vispar upp med äggen, 1/2 dl grädde, ungefär lika mycket yoghurt, rör ihop, ev kakaopulver efter smak eller citronsaft + skal,smaksätter gärna med någon likör, allt på känn som sagt. Häller allt i en glassmaskin och kan sedan avnjutas med bär eller frukt som tillbehör, eller bara som den är, himmelskt god, man tröttnar aldrig. Lycka till och hoppas du får någon ordning på receptet. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
 39. Hejsan!

  Nu har jag knåpat ihop en reward till dig hos mig.
  Ha en skön Söndag nu...

  SvaraRadera
 40. Underbar och underhållande läsning bjuder du på när sanningarna om dig avslöjas...*ler*
  Stor kram Randi

  SvaraRadera
 41. Det sista låter otroligt lovande!

  Tack för läsningan - kul att lära känna dig lite mer. :-)

  SvaraRadera
 42. Ska checka kalendern, den e på jobbet vettu. Man har ju en massa möööten vettu - e du meed?

  Är nattuggla, ganska depressiv och sjunger icke på morgonen. Är dock galen. :)

  SvaraRadera
 43. Underbar läsning:)
  Ha en riktigt fin dag, vännen.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 44. så roligt att läsa dina sanningar!!!
  Ha det så jättebra!
  Kramar A-C

  SvaraRadera
 45. Åhhh Dubbelörnen ...vad skall jag säga förutom att....
  JAG DIGGAR DIG !!!!!

  Ha det allra bäst:)
  Kram Katarina

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.