måndag, mars 31, 2008

En känsla av välbehag...

Det är vad jag känner efter den här helgen. Och solen skiner fortfarande därute...

Fredag tog sonen och jag en biltur till Vingåkers Outlet. Han tog hand om shoppingen och vi hade en trevlig dag tillsammans ända tills vi kom hem och jag ville han skulle övningsköra. Sonen satte sig vid ratten... och efter en stund så var det fel på växeln, sedan var det fel på kopplingen, sedan var jag för glad, sedan tittade jag för mycket, sedan babblade jag för mycket, sedan var bilen skrot och den hade bara 5 växlar när bilskolans har 6... och sedan klev vi ur bilen och gick in i huset igen. Denna gång kom vi inte heller någonstans, vi förflyttade oss inte en enda meter! *full i skratt*

Lördag blev ett besök till en trädgårdsbutik för inköp av rosor och syrener. Kvällen tillbringades tillsammans med några av grannarna. En härlig middag bjöds vi på som sedan avslutades med en liten whiskyprovning.

Söndag vistades vi utomhus hela soliga, härliga dagen. Sommardäcken bytes och bilarna tvättades, rosor och syrener planterades, promenad hann jag även med och dagen avslutades med grillning av härliga shishkebab, d v s grillspett.






Idag var det åter skola för sonen. Jag väckte honom som vanligt och han svarade Hi... Det borde ju ha givit mig en signal om att allt inte stod rätt till. Jag tog det som att han skämtade och svarade på engelska Hi tillbaka. Frågade om han var vaken och han svarade som han brukar... Huuhhh... Vid halv sju hojtar jag till att han nog borde tänka på badrum innan vi åker iväg. Det är knäpptyst, jag ropar ännu högre och då vaknar han till liv. Nu har han 10 min på sig innan vi ska iväg till bussen. Han brukar sällan eller aldrig somna om när jag väcker honom. Sonen tyckte jag borde ha anat oråd när han sa hej på engelska. Han brukar aldrig någonsin skämta på morgonen! Jag kan bara hålla med, jag borde ha blivit misstänksam *skrattar*.

Sonen har nu lovat att jag får vara sådär odrägligt pigg och glad när jag väcker honom, så han blir tillräckligt uppretad och därmed klarvaken ;). Imorgon bitti kommer det att ljuda en morgonfavorit framför andra. En som sonen avskyr som pesten, speciellt när den sjunges vädigt högt och extremt glatt: "Gomorron, gomorron, gomorron!! Hör fåglar sjunga glatt, gomorron gomorron i kör" som sedan avslutas i ett antal "deeooooo, deeeeeoooooooo" *gapskrattar*.

Denna vecka är i övrigt fullspäckad! Idag blir det snabb uppröjning här hemma, lite strykning ska också hinnas med. Sedan blir det lunchträff, imorgon roadtrip, onsdag frissan och fredag, träff med en ny bloggbekantskap.

Så om ni står invid någon allmän väg eller kör på vägarna i Sörmland eller närlandskapen och känner att det plötsligt gungar till av ett silveraktigt vinddrag... Då får jag meddela att det allra troligaste var en Dubbelörn som passerade er med nya fina snabba sommardäck... Ser ni sedan blåljusen komma efter då var det garanterat en Dubbelörn *skrattar dubbelvikt*.

26 kommentarer:

  1. Härligt med en känsla av välbehag.

    Själv går jag runt och kan fortfarande inte vara som vanligt, för denna tråkiga arm jag har. Kan inte ens blogga nu när blogg.se håller på med plattformsbyte. Inte lyser solen heller, ser mest ut att vilja bli regn. Hundarna vill bara sova och läxan är klar.

    Nä, fy vad jag är negativ!

    SvaraRadera
  2. Helt klart att bästa sättet att få upp ungen ur bingen på morron är att vara så irriterande, högljudd och retfull som möjlig... Sen får man stänga öronen och inte ta åt sig av vad man får för svar.
    Vi ses snart! Kör försiktigt!
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  3. *Skrattar också dubbelvikt* efter ditt underbara humoristiska inlägg.

    Kan inte damen spela in sin morgonväckningssång? Kanske kunde användas som instruktionsvideo här hemma. I dag var det inte lätt att få upp de små liven.

    Kanske skulle man ta till gong-gongen som vi kallar till måltider med? Om fru Dubbelörn önskar en sådan är det bara att kika in i loppisaffärerna igen.

    Hej, hopp, nu ska ladyn också till frisören strax!

    SvaraRadera
  4. Du är uuuunderbar!!!

    Alltså, det där med att övningsköra med sina föräldrar, är det någon som fixar det? *asg*

    Jag saknar dig så mycket!

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  5. Stackars pojke... ti-hi..... Meen det vore väl underbart att få vakan till sin mors skönsång??

    SvaraRadera
  6. *hahaha*... Det var härligt att kika in här hos dig, flera skratt blev det när jag läste ditt inlägg! :)

    Låter som ni haft en härlig helg och som att veckan också kommer att bli det! Besök hos frissan är ju aldrig fel, känns lite lyxigt tycker jag. Den frisörsalong som jag går till har massagestolar som man får ligga i när de tvättar håret på en, samtidigt som de masserar huvudet får man alltså även en liten kroppsmassage - underbart!!!

    Må så gott! Många kramar från Jenny

    SvaraRadera
  7. Plantera i kortärmad! Nä nu.... grrrr - inte alls avundsjuk

    SvaraRadera
  8. Hahahaha, jag ser dig stå uppe på "mitt" berg och vrååååååla, tänk att få vakna till det : )

    SvaraRadera
  9. Härligt inlägg och en härlig helg har du haft!!! Både god mat och dryck...och lite planetering , kan det vara bättre!!! Antar också att ditt knä mår bra!!! Jag är just hemkommen från ett återbesök hos läkaren som opererade och han var nöjd!!! ( jag med..) Men nu är ju ledigheten slut.. och dagen har varit lång känns det som!
    Du du har en utmärkelse... att hämta inne hos mig!!!!
    Ha det så bra!
    Kramar från C

    SvaraRadera
  10. Jag ser verkligen fram emot att få övningsköra med mina söner! Det kommer att gå myyyycket bättre än vad det gör för dig, eftersom en annan kan hålla sig lugn å fin *dubbelblink*

    Hörru, som sagt, du KAN inte hålla på så där i telefonen, mina kollegor ger mig konstiga blickar när jag inte säger ett ljud med telefonen mot örat, utan bara garvara läppen av mig!
    Tror du att girlsen anar nåt? *trippelblink*

    Nä, börde väl gå och rota i kylskåpet och sätta igång m maten...

    Kjam.

    SvaraRadera
  11. Haha, skrattar ihjäl mig...
    Om jag skulle komma sjungandes så till dottern skulle jag åka på propp :P
    Ska bli spännande att se hur det kommer att gå för oss med övningskörningen, vi har inte kommit igång ännu. Men jag bävar *skrattar*
    Ta det nu lugnt på vägen ;) Kram.

    SvaraRadera
  12. Gapskratt.... roligast inlägget jag läst idag... Härligt! Du fick mig på gott humör...

    Ha det bäst! Kram!

    SvaraRadera
  13. Att övningsköra med barn är bland det mest påfrestande man kan göra.TRo mig ,har genomlidit tre stycken.De va mycke bättre att köra med pappa för han somnade alltid.(skratt). Sa alltid till dem att kom ihåg det är på mitt körkort du kör för att visa min auktoritet.Tack o lov så har all kortet idag.
    Sommardäck, plantering det låter som ni bor i ett annat land.
    Här kör vi skoter ännu.
    Blogg.se ligger nere ännu i morgon hoppas jag att allt ska funka.
    Kram ewa

    SvaraRadera
  14. Är tillbaka i bloggvärlden igen.
    Har precis lagt in en länk till dig! Bättre sent än aldrig ;o))

    Kram kram

    SvaraRadera
  15. Men arma gosse vad han får stå ut med.En mamma som hojtar och sjunger när han sover som bäst. Tack i alla fall för att du varnar innan du ger dig ut på vägarna så att man kan hålla sig åt sidan. Se upp för blåljusen bara, för det kan kosta.

    SvaraRadera
  16. Att jag aldrig tänkt på den sången vid väckningen. Men bättre sent än aldrig. Så nu vet du vad som ljuder här imorgon bitti :). Sonen i huset brukar vara mer än långsam på morgonen det kanske kan få honom att öka tempot.
    Var en sväng på torpet i påskas. Träffade ingen men gick en sväng på sörmalandsleden, åt god mat slappade och hade det skönt.

    SvaraRadera
  17. Ha ha......tänk att man nästan alltid skrattar när man kommer in till dig...hur trött man än är!!!

    Ha ha...ni verkar ha det himlastormande kul du och din son!!!
    Vad mannen beträffar känner jag mig osäker.....gapskratt....
    Vad ska du nu ut på för dåligheter???

    Själv har jag mycket att göra nu igen...suck.....hinner inte blogga alls mycket.
    Tänker varje dag att jag ska börja röjja upp hemma men trillar alltid ner i en hög på soffan framför tvn.
    I förmiddags fick jag åka till vetrinären med ena katten...Vi trodde ha nbrutit benet. han var "bara" ormbiten......hela ena frambenet är dubbelt så stort som det andra och han hoppar på tre ben....
    Hmm kanske borde göra ett inlägg om det....du skulle hört den stackarn i bilen.......hi hi.....han jamade inte.....han ylade!!!!
    Stackarn han har ju aldrig åkt bil förut.....
    Näpp nu måste jag sova...i morgon väntar mer Kumla jobb du vet!
    Ha en härlig utflyktsdag då!
    Ska snart bestämma en dag då jag kommer över på en kaffe...;)
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  18. Du har härlig humor och det låter som om sonen har detsamma - fast det inte alltid märks så väl på tonåringarna. Min fjortonåriga dotter skulle slå ihjäl mig om jag sjöng för henne på morgonen.

    SvaraRadera
  19. Inn ö vajl, bäbe! Inn ö vajl!
    Kaant väjt.

    Haggs änd kissäs.

    SvaraRadera
  20. Härligt, härligt! Just det där med att göra pressande saker med barnen är en fälla - alltid blir det konflikter. Men är man i balans tar man det inte personligt, utan inser överseende att det har med helt andra saker att göra. Ni verkar i alla fall haft mycket kul och trevligt också! Missade att du länkat till mig eftersom jag inte ägnat mig så mycket åt datorn på sista tiden. Tack, vad kul att du testade yoghurten!

    SvaraRadera
  21. Haah, det låter som om ni har haft en härlig helg!
    Jag undrar hur min snart 12 dotter skulle ha gjort:-)

    Må gott

    SvaraRadera
  22. Kommer ni någonsin att kunna köra tillsammans???

    Vad ska han med en sjätte växel till?

    Fast å andra sida.... Min körskolelärare sa att jag kör mycket lugnare när sambon inte är med och nu säger han att jag har vuxit och behöver ingen sambo i bilen. För sambo (som är min privatlärare) följde med mig till skolan varenda lektion. Nu fick han lov att stanna hemma.
    Om allt ska gå som det är tänkt så har jag lilla uppkörning om 4 veckor.

    Håll tummarna!
    Kram

    SvaraRadera
  23. Vilken otrolig energi och vad du/ni hunnit med den gångna helgen. Men även mys och god mat och trevligheter hos grannarna har fått plats.

    Jobbigt att övningsköra hör jag. Du kan ju göra som jag gjorde - du som är van att vara arbetsledare - "Jag ger order - du verkställer". Passar det inte så ok .... schluss.

    Glad Vår på dig vacka Örn och stor kram

    SvaraRadera
  24. Oj, vad mycket det händer här!! Och vår har ni också fått, ser jag!!
    Kikar in och säger HEJ.....har inte glömt dig, vet du!
    Massor av kramar till dig!

    SvaraRadera
  25. Hej galenpannan! Tack för en lllllavly dag idag! Kändes skönt att hitta hem utan att behöva begära assistans av vare sig 118118 eller något fågelskrälle *garvar läppen av mig*
    Massor med tack för den ursöta presenten, fick värsta vårkänslorna!!! Och maken hälsar och tackar så mycket :)

    I morgon ska jag springa runt med mina fiiina gardiner och kolla vart dom ska få hänga *S*

    Nytt datum kommer vilket århundrade som helst, som du säger, vill ju ha nåt att se fram emot!!

    Kramar till Dig, du som står ut... *ler stort*

    SvaraRadera
  26. Åh, den sången hade jag helt glömt bort... tänk, den väckte jag ofta huset med förut!
    Man blir alltid så himla glad av den lilla trudelutten... om man nu inte är tonåring, och/eller inte alls vill kliva upp?

    Varm stor kram.. alltid!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.