måndag, april 21, 2008

Efterlängtade vårvärme...



Äntligen så kom den! Helgen var en sådan som jag noterade i min kalender med välbehag. Helt enkelt, helt underbar... Fredag blev det premiär för ett glas vin på altanen när kära mannen kom hem fr arbetet. Vi satt i kvällssolen och njöt. Bara det är ju ett vårtecken!!

Lördag eftermiddag fick jag besök fr storstan. Två småbarnsmammor, utan barn, som jag tror, fick en välbehövlig helg med god mat, vin och härligt tjejsnack. Men det viktigaste av allt, en ostörd sömn med en helt kravlös morgon *skrattar*. Har inte glömt hur det kändes ;). Det var verkligen härligt att efter en god grillmiddag sitta framför brasan och bara njuta i trevligt sällskap.

Söndagen blev en dag i solen, +17, t-shirt och trädgård. Kära mannen hade shoppat loss ett antal tomat- och gurkplantor. Han kunde inte hålla sig längre ;). Han gick lös på växthuset med fiberduk och element. Det ser ut som ett beduintält därinne *skrattar*. Trots vårvärmen på dagarna så är det fortfarande lite frost på nätterna. Även ett antal olika chilin fick en välbehövlig omplantering.



Grannarna bjöd på söndagskaffe med rabarberpaj. Rabarberpremiär fr egna trädgården. Behöver jag ens nämna att det smakade ljuvligt :).

Igår måndag var jag på återbesök med voffsingen till Strömsholm. Passade på att boka in en träff med Vardagslycka/Carina. Det är även Carina som har butiken Slottsboden i Strömsholm. Hon är precis lika härlig och trevlig, som hennes blogg utstrålar.

Hann ta mig en titt på butiken som öppnar för säsongen i maj och sedan blev det även en fika innan veterinärbesöket. Det gick bra för lilla Tilda, hon är på bättringsvägen. Men behöver fortsatt lugn och ro inför nästa återbesök om två veckor.

Idag vaknar man till ännu en ljuvlig dag. Lyckan är total här på gården... :)




23 kommentarer:

  1. Är alldeles ledbruten efter arbetet i trädgården i söndags. Var ute och jobbade 8 timmar. Ville inte gå in, solen värmde ju så skönt. Raberberpaj, redan? Mina har ju knappt kommit upp. Skönt att det går åt rätt håll för lilla voffsingen.
    Ken leeee från Annette

    SvaraRadera
  2. Tack för besöket! Det var jättekul att få ett "ansikte" på dig och kul att träffas! Skönt att det dår åt rätt håll för lilla Tilda. Idag blir det en stund i solen, måste passa på att njuta. Blir så sugen på att plantera lite nytt när jag ser dina fina penséer så det blir nog även en tur till plantskolan.
    Ha det gott!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Det verkar bli en lika härlig dag i dag. Underbart är ordet.

    SvaraRadera
  4. Så fint och trevligt du hade ordnat det för dina (barnlösa) tjejkompisar. Det är bra att inte glömma bort hur pass jobbigt det är till vardags för dessa mammor och hur väl de behöver uppmuntran. Dom kommer säkert att leva länge på dom fina dagarna hos dig.

    Skönt att lilla Tilde är på bättringsvägen. Ha det gott vännen. Kram kram

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig helg du haft! Ja, nu får man njuta av varje liten stund och sen plocka fram dem ur minnet när snöstormarna ryter runt knuten ... *Asg* ... Förlåt, ska inte påminna dig om den tiden!

    Även här har det röjts i trädgården, så nu är vi på väg mot en Extreme Makeover Garden Edition i alla fall!

    Kramar!

    SvaraRadera
  6. ja visst är det uunderbartvårigt o härligt nu!!!!

    Ha det så fint i vår solen!!
    Kramar från en kul "prick"
    ♥ Millan♥

    SvaraRadera
  7. Du beskriver allt så härligt. Låter verkligen som en toppenhelg. En sån där som man längtar efter ibland... goda vänner, god mat, lite vin och SOLSKEN. Det är en härlig tid nu! Må så gott och fortsätt njut av våren. Kram.

    SvaraRadera
  8. vilket underbart inlägg, man får ju vårkänslor direkt härinne!
    jaa du, en sovmorgon hade ju inte varit fel... eller en frukost när man kan sitta ner hela måltiden kanske... *drömmer* :-)

    Kram på dig!
    S

    SvaraRadera
  9. Härlig Stängnäsbutik du visar nedan! ch så vackra planteringar du har gjort, jag kan förstå det msakde gott med egen rabarber denna soliag helg! Och vilka grannar ni har sen då; ) Mari.

    SvaraRadera
  10. Er helg låter verkligen helt underbar! Vi har haft soligt och fint men kalla vindar så vi har inte alls kommit upp i de där temperaturerna som du pratar om... hoppas de kommer snart!

    Så himlans gott det lät med rabarberpaj! Vi har inga rabarber i vår trädgård och det saknar jag verkligen, så det blir till att plantera det helt enkelt!

    Skönt att vovsingen är på bättringsvägen!
    Kramar från Jenny

    SvaraRadera
  11. Å vad härligt det låter. Här har våren också anlänt och jag har redan hittat en mördarsnigel.Så nu blir det nattvandring här i trädgården.

    Ha det bra
    Kramar

    SvaraRadera
  12. Härlig tid är det nu! Jag längtar till vi ska grilla första gången. Maken har itne orkat rengöra grillen så vi väntar....

    SvaraRadera
  13. Ditt inlägg sänder en klar och tydlig signal: Karl Johansgården välkomnar alla trötta mödrar för att njuta av vin och kvällsol. Eventuell underhållning av kära mannen utlovas.

    Fattar jag rätt???

    Jag anmäler mig direkt.

    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  14. Vilka mysiga dagar du har haft!!! Vi njuter också av solen! Värmen finns, men idag har den en massa kall vind med sig....

    Vackra bilder, de förmedlar känslan du beskriver!

    Ha det gott, kram!

    SvaraRadera
  15. Så härligt det låter med värme, vin och vänner!!
    Här är det också soligt, men fortfarande mer vårvinter än vår. Både maken och dottern åkte skidor under helgen som var =)

    SvaraRadera
  16. Åååhhh vad härligt dina mammor fick ha det! Nu är vår lilla dosa 10 månader och sover fortfarande inte en hel natt utan mat. Man blir lite sliten ska erkännas. Får nog hyra in Mor och far snart så maken och jag får lite tid. kramizz

    SvaraRadera
  17. Hallå!
    Skönt att vovsepovse mår bättre.

    Hmm...jag förstår att man kommer få trädgårdspanik efter man vart hos dig!!!
    Gurka, tomater, chilli....fiberduk och element.....
    Hi hi....du skulle se hur jag sitter och skakar på huvudet......tänker så det knakar för att försöka föreställa mig min man i en sån situation.....gurka, tomat....nääää det går inte...han passar lixom inte in där....även om jag önskar så hårt så det knakar...
    vilka fina planteringar du gjort också...
    Vin på altanen...ååå det vill jag minsann också sörpla i mig..;)
    Så du agerar god fe på helgerna!!!
    De fick sova ut också!!! På riktigt eller anser du att sovmorgon för småbarnsföräldrar är till 8 snåret??
    Tänkte att du kanske tutelutade upp dem då för att få hjälp med ett å annat...
    fniss...
    Ha en bra onsdag!
    Kram katarina

    SvaraRadera
  18. Vilka underbart hoppfulla bilder du bjuder på!! Visst är det magiskt hur solen väcker en och en vanlig dag blir helt speciell...Ljuvligt!!
    Underbara planteringar...nu kanske jag kommer till skott med planteringen..:)

    Kram på dig vännen och tack för dina varma hälsningar!
    Ha en otrolig onsdag...

    SvaraRadera
  19. Jag njöt av gårdagen, Det var den första dagen som jag kunde vara ute sedan jag kom hem från Indien. Satt i solen och bara njöt :)

    SvaraRadera
  20. Underbart inlägg som utstrålar värme och energi, härligt!:)

    Vad fint du har gjort på trappen !

    Varm vårkram
    Camilla

    SvaraRadera
  21. Vilken fin helg ni verkar ha haft. Visst är det underbart nu när man kan börja vistas ute och fika och äta lite gott.

    Kollade in mina rabarber men de hade knappt kikat upp ur jorden än, så jag får nog vänta ngn vecka till innan det blir ngn paj. Förresten kan jag kanske inte äta paj nu när jag har "släpat" iväg mig till ViktVäktarna, måste kolla upp om det är ok *skrattar*

    Ohhh, vad avis jag blir på ditt växthus ... mitt är inte monterat än men jag håller på att tjatar på maken att han ska fixa det så att jag kan köpa lite tomat- och gurkplantor också.

    Vad skönt med Tildas återhämtning och att allt såg bra ut.

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  22. åååhh...suckar & låter blicken längtansfullt söka sig mot himlen & solens idag glittrande strålar, bort från snödrivorna som fortfarande ligger ute på gården....

    Några veckor till bara....

    Ha en skön torsdag!

    SvaraRadera
  23. Tusen tack för helgen, käraste dubbelörn!

    Du är GULD värd!

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.