måndag, maj 12, 2008

19 år av kärlek...19 år firar min kära man och jag idag...

För 19 år sedan gifte vi oss i Istanbul, vänner fr Sverige och Turkiet fanns med oss den dagen. Två barn har vi fått, en son har vi med oss. En son som snart blir 18 år... En son med ett stort hjärta, enorm empati och med en integritet som få har vid den här åldern. Som vågar stå för sina åsikter och vågar vara annorlunda... *så stolt*.

En till liten son fick vi, en som bara fick två år med oss, vårt underbara änglabarn...

Idag besökte vi storstan och vårt änglabarns grav. Vi planterade blommor med glada färger som lyser på långt håll. Kanske var det stämningen där som gjorde att jag inte kunde få glädjen att infinna sig över "stadsbesöket". Medan kära mannen hade sina möten så blev jag sittande på konserthusets trapp i solen och kunde inte förmå mig att gå runt i butikerna. Det känns som allt bara blev för mycket... *ler*.

Inget av det planerade restaurangbesök blev det heller, utan vi gick ner i Hötorgshallen och handlade mat hos tunisiern, två flaskor vitt på hallens system och så lite körsbär och jordgubbar på torget och sedan ut fr djungeln!

Kände när vi närmade oss Södertälje att spänningen släppte och lugnet la sig över mig... *djuuup suck*

Det känns som vi blivit helt avvanda fr vibrerande metropoler... Lagom är bäst och städer som Eskilstuna, Västerås och Örebro räcker gott och väl för oss *fniss*.

Efter en god middag och ett härligt samtal fr min goaste Flisan så mår jag nu bara så gott!! Hon sa att det var så härligt att besöka mig och Karl-Johansgården. För här såg det ut precis som hemma. Inget är tillrättalagt, det är ett levande hem med tidningar kvar på köksbordet och disk kvar på diskbänken. Det var mysigt och hemtrevligt *skrattar*.

Välkommen min go'a Ugglis imorgon och som sagt här är inget tillrättalagt. Helgen var för varm för städning och erkänner att jag inte ens hade den minsta lust för det heller *gapskrattar*. Idag var det stadsbesök och firande så här finns definitivt inget av stajlande, men kom och känn dig som hemma *kram* ;).

25 kommentarer:

 1. Så märkligt! Idag var jag i Sveriges närmaste stad hos frisören och vi pratade just om konserthustrappan hur vi brukade sitta där på lunchrasten när vi jobbade i hufvudstaden och så satt du där alldeles själv i samma stund.
  Varma kramar....

  SvaraRadera
 2. ååå...men hjärtat mitt!!!
  Nu gråter jag igen!!!

  Det gör mig så ont......samtidigt beundrar jag dig så oerhört....
  För ditt mod, din värme och för den otroligt starka kvinna du är!

  Vi ses i morgon jag har skrivit ner vägbeskrivningen och hoppas att jag inte kör fel...
  Jag har ju ingen Flisa eller Örn att gapskratta med i nåt dike så det är lika bra att köra rätt!!

  Grattis också på bröllopsdagen.....
  Nästa år får ni ta och fira den på platsen där ni vigdes....;)

  Kram min vän vi ses snart!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Jag kan tänka mig att det lyser alldeles speciellt av blommorna på hans grav... *sänder en bunt kramar till er*

  Tyckte lite synd om dig igår när vi hade pratat och jag såg för mitt inre hur du satt där mol allena på konserthustrappan... Nästa gång beger du dig mot Upplandsgatan till och fönsterglor lite :) Bättre där! *ser bestämd ut*

  Hoppas att Ugglis hittar till dig utan mankemang och utan att hon sitter å gapflabbar där själv i bilen. DET skulle vara lite konstigt. Det skulle ju vi aldrig göra. Garva för oss själva, menar jag ;)
  Nu ska Ni ha en härlig dag, låtsas att jag är med, prata med mig på den tomma stolen då blir jag glad och lovar att bidra med ett eller annat skratt :)

  Kraaam
  Flisan, eller Eniro eller nåt...

  SvaraRadera
 4. Stora kramar till dig! Av många skäl:

  * För att du är en så fin, omtänksam och empatisk människa (inte konstigt vad som gått i arv till sonen ...)

  * För att du inte skulle vara ensam där på trappan, med tankarna på den lille ...

  * För att du står stark genom allt och ger oss andra så mycket livsglädje genom att du delar med dig.

  * För att du och mannen firat bröllopsdag! Många fler lyckliga år önskar jag er!

  SvaraRadera
 5. Grattis på bröllopsdagen =) En dag full av minnen - både goda och sorgsna.... livets väg. Ja, vad säger man - har svårt att översätta tankar till ord men jag ger dig en bloggkram. Ha en trevlig tisdag, kramen 8`)

  SvaraRadera
 6. Förstår att du inte förmådde dig att gå i affärer, ibland måste man bara få sitta och vara i det som sänker sig över en...bara sitta och låta det skölja över en som porlande vatten.. hur ont det än gör hur det än smärtar är det där, i dessa ögonblick man kan finna styrka, det är då batterierna kan laddas igen pga av att man tillåter sig själv ...att känna...packar man det längst in i sitt innersta och aldrig tar fram det förtär det istället.
  Som alltid när jag läser dina inlägg om Änglabarn berörs jag, mycket, trots att jag inte har egen erfarenhet, Tack för att du delar med dig av din...
  Kram :O)

  SvaraRadera
 7. Jaaa du, livet är ingen raksträcka alla gånger, mera att man får sina törnar och sorger på krokig väg...
  Det är tur att det finns lite glädjeämnen emellanåt gör det lite lättare.

  ...och så bara en stilla undran; varför plockar jag undan som en toka innan du ska komma till mig??? Jag har ju också tidningar och prylar överallt och disk på diskbänken. Hallongränd 4 är ju ett mycket levande hem. Ska genast sluta städa för din skull. *fniss*
  Hare så kul med Ugglebo idag och hälsa så gott!
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 8. Grattis i efterskott på bröllpsdagen !!

  Ibland blir det inte som man tänkt när känslorna kommer över en. Jag ser framför mig alla vackra blommor på ditt änglabarns grav...

  STOR varm kram
  Camilla

  SvaraRadera
 9. Idag har jag gjort ultraljud, vårt fjärde lilla barn som vi hoppas får stanna hos oss. Jag förstår din känsla där på trappen. Faktum är att jag kan ta på den. I tanken måste man få stanna ibland. Även om man trodde man skulle göra annat den dagen.... Stor kram

  SvaraRadera
 10. och grattis till 19 år av kärlek!!!! vi firar 10 i år :)

  SvaraRadera
 11. Hej vännen - åh våra liv är som natt och dag. Här är jag i stressens högborg och projekt ska styras i hamn. Du berättar om underbara dagr och jag vill ha fler sådana! Men det blir bra detta. Till midsommar ska jag visst få ledigt också. Kan du tänka dig?? :) *fliiinar*

  Lunch - vi måste boka luuunch! Fredag på söder?

  SvaraRadera
 12. Grattis i efterskott!

  Nu finns nya vårbilder hos mig!

  SvaraRadera
 13. GIllar ditt inlägg! Det är skönt att vara nere och ledsen ibland för att sen (ganska snart) må bra igen och att känna värdena i livet.

  SvaraRadera
 14. Åå, tänk, 19 år tillsammans! Kärleken är verkligen fantastisk. Jag unnar er allt gott. Kärlek, värme och många långa år tillsammans allihop.

  (känner du förresten till den fantastiskt vackra och sorgsna visan som heter "jag unnar dig allt gott"? leta upp den om du kan, den är så vacker. Vi sjöng den i kören nyss, i arr av anders nyberg. Ljuvligt.) Stor kram!

  SvaraRadera
 15. Men du grattis i efterskott på bröllopsdagen!
  Det låter så tragiskt med ditt lilla barn som gick bort när han var så liten.....blir lite ledsen i ögat nu.....
  Din andra son verkar vara en riktig svärmorsdröm =) Synd att jag inte har några lediga döttrar =))
  Ha det så gott nu,min vän=)
  Kram/Gunn

  SvaraRadera
 16. Jag tänkte bullra in här förklädd till taxeringsintendent. Men jag kom av mig som du förstår.... Jag får en tjock klump i halsen när jag tänker på dig och hur det måste ha känts; den här dagen och många, många andra dagar. Som du vet beundrar jag din stora humor och livsglädje och ditt mod att tala (skriva) om det som är tungt.... Hoppas du känner att jag sänder glada och snälla tankar till dig. Stor kram.

  SvaraRadera
 17. Grattis på bröllopsdagen!

  Maken och jag firar också 19 år i år ... fast inte förrän i december.

  Jag kan gott och väl förstå att någon shopping inte blev av ... hur ska man orka med det efter att ha besökt sitt lilla änglabarn.

  Jag, som så många andra, beundrar dig för din livsglädje och humor som du verkar ha trots att du gått igenom den sådan ofattbar sorg. Men det är kanske just därför som du är som du är?

  Önskar dig och maken ytterligare 19 och ännu fler år med all lycka och välgång.

  Kramar Christina

  SvaraRadera
 18. Grattis i efterskott på bröllopsdagen!
  Tänker på dig när du satt på trappen, ibland kommer alla känslor över en och det blir inte som man tänkt, förstår att du inte var så sugen på shopping efter besök hos änglabarnet.
  Hoppas du och Ugglis har haft det riktigt kul tillsammans!
  Önskar dig en fortsatt bra dag!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 19. Tror vi hälsade på varann samtidigt!
  Här kommer lite energi farande!
  Känner du?
  Kramis.

  SvaraRadera
 20. Det låter exotiskt att få gifta sig på det viset, långt ifrån lövad kyrka och orgelbrus (förresten, vad vet jag om det, hi hi). Själv träffade jag en spansk kille på semestertrippen och det slutade med att han bodde hos mig ett par år här i Sverige. Men jag lyckades inte hålla honom kvar (som du) *ler brett*, men han lämnade ändå kvar det spanska språket i mig som jag har haft glädje av i och med spanskkurser jag höll (otroligt tycker jag nu!!) och så fick jag en jättefin kontakt med en colombiansk kvinna på kvinnofängelset Hinseberg i Frövi, under tre år, som inte hade någon hon kunde prata med. Men det är några år sen nu! Uj uj....!
  Jag förstår att det river i hjärta och själ att besöka ditt älskade Änglabarn, för även om nya människor kommer till en i livet så kan aldrig någon ta en annan människas plats. Vi är unika.....var och en av oss.
  Hoppas att ni fick en riktigt härlig dag....du och Ugglis....fjäderfän där!! *fnissar*
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 21. Grattis till de 19! Nej det är inte alltid stadsbesöken blir som man tänkt sig - eller något annat heller för den delen.

  SvaraRadera
 22. Hej
  Det var ett tag en jag var in till dig. Jag surfar runt lite och dig kommer jag ihåg pga. ditt namn "dubbelörnen" Jag ska till min igenväxta trädgård i Sätra brunn idag och rensa :o( jag har ingen lust alls det är för STORT jag hinner inte med.
  BARA 650 m2 ogräs...
  AM

  SvaraRadera
 23. ...åh hjärtat lilla...När du skriver så kommer tårarna...Detta märkliga liv och när jag tänker på Eran lycka som så starkt präglats av den svartaste sorgen som tänkas kan...och ändå känner jag en sådan värme och kärleksfull syrka i det du skriver...det kan man kalla urkrafter...
  Kan mycket väl förstå att det jag babblar o på min blogg om att inte "gräma sig" och inte fastna i sorger knappast är något som du behöver fundera på ens...du/ni vet att ögonblicken är de som skapar oss för all framtid...

  Stora Kramen från Malin

  SvaraRadera
 24. Vännen, ett änglabarn, de som kom och gick och spred ut det där vi alla måste bli påminda om ibland. Åh 19 år av kärlek! Drip, drop & snyft. Men stort tack för att vi får dela det med dig. En skattefri förmögenhet.... Untouchable!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 25. Jag storgråter. Mina tre ligger däruppe och sover. Jag kan inte ens tänka tanken på det ni har genomlevt. Du är fantastisk och du skriver helt underbart.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.