måndag, maj 05, 2008

I Malmköpings butiker...



Det blev ett trevligt besök hos Maria Lilliecreutz här i köpingen, som designar inredning i järn och smide One of a Kind och som dessutom har en underbar inspirationsblogg Gardiner & Draperier.

Lite mer om Maria och hennes hem kan du läsa genom att klicka HÄR då kommer du till reportaget hos Helena och Room & Serve.

Besöket resulterade i ett härligt förkläde för klädnypor gjort av en gammal kökshandduk. Denna ligger helt i paritet med min ljuvliga komposthink fr Indiska. Allt blir så mycket roligare med vackra ting *ler*.

Nu hänger den i lilla kökshallen, klar att tas på när jag går ut för att hänga tvätten.

För er som kan hantera en symaskin så finns en bra "gördetsjälvbeskrivning" av detta finurliga förkläde. Klicka HÄR så kommer du till Karin Lindström i Mariefred. Karin som har en härlig inredningsbutik och som också fyndat hos Maria och som dessutom vet allt om handhavande av symaskin ;).

Hos Maria föll jag handlöst över detta underbara zinkbord *skrattar*. Den blev en fullträff inne i växthuset. Nu är det bara en vacker stol som saknas, ska bara springa runt på lite loppisar först... Tänk om man fann en gammal, nött, avskavd A2 Grythyttan med rätta gunget ;).


31 kommentarer:

  1. Klart du vågar!!!! De som vi planterade har stått ute dygnet runt i över en vecka för att härda sig lite och invänta jord... ti-hi.... och än har de inte dött!

    SvaraRadera
  2. Vad kul om du kommer och hälsar på igen!
    Vilket fiffigt förkläde du har shoppat! Verkar vara en mysig affär! Jag är inte så sykunnig så dit vill jag nog fara. Håller med dig om att tillvaron blir bra mycket roligare med fina och praktiska saker.
    Vilket stort och fint växthus du har! Är det något mer än tomater och gurka som du odlar? Vi har bara ett litet plutteväxthus. Har köpt några tomatplantor, en röd chili och kapkrusbär hittills. Gurka har jag inte fått tag på än, men jag ska göra ett nytt försök idag.
    Ha det gott!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Jag har inte fattat att ni har ett sådan enormt växthus...mitt är på 10 kvm och precis osm hela min uppväxt så har jag kommit ett steg efter de "nya vindarna"...När jag läste på högskolan fanns det inget internet...kom året efter jag slutat...SIA-skolan på 70-talet var en revolution som skrotades helt...hela skaran ungar som gick i skolan på 70-talet räknas som en närapå helflummig generation...
    Och så nu då...jag bygger växthus med 10 kvm som största yta för att slippa bygglov...och vad händer...tre år efteråt så kan man bygga 15 kvm utan detta...fattar du ett sådant trauma...
    Sen har de rivit de två skolor jag gick i mellan åk 1-6...stängt kyrkan jag är konfirmerad i...ja du hör...
    Vad trevligt det låter med ett speciellt klädnypeförklde...

    Kramen från Malin

    SvaraRadera
  4. Det ska bli kul att följa utvecklingen i ditt växthus!

    SvaraRadera
  5. Ja du, de där grythyttanstolarna - de drömmer jag också om! När jag var liten hittade jag ett helt gäng på soptippen hemma. Eftersom jag visste att mamma och pappa gillade dem, cyklade jag hem och tipsade pappa. Vi följdes åt och hämtade hem säkert 4-5 stycken. Jag undrar om man kan hävda ägorätt så här många år i efterskott? Hm...Förmodligen inte!

    Hur har du det annars? Njuter du av våren. Gissar att svaret är ja! Våren innebär få krav och måsten. Även om det skall påtas och fejas en del så brukar det mest bara kännas roligt och härligt. Till och med att tvätta fönster...Plötsligt ser man ju ut för sjutton!

    Jag sitter och längtar till onsdag. Då packar lilla familjen stora badresväskan och kliver på flyget mot solen. Uj, vad härligt det skall bli! Emellertid har jag fått inhandla en ny bikini, modell rymligare då hela kroppen genomgår en omvandling. Vi siktar på utökning mot hösten. Har lillan beställt en Solfejs så har hon...

    Nog om detta. HOppas du har det bra. Stor kram till dig. Hitta gärna på något elände med F. Jag tror hon har det alldeles för lugnt nu ett tag. Visst då?

    kram!

    SvaraRadera
  6. Bordet är ju bara så snyggt. Å va bra det passar i växthuset. Själv drömmer jag om en utbyggnad av TV-rummet, en stor vinterbonad veranda. Där ska jag ha pelargoner.
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  7. Svar: Ja, det var ute på Ekerö vi hamnade. Maken trodde att det gick att köra runt och komma tillbaka till stan på något sätt, men till slut var vi tvugna att vända.

    Vad det växer i ditt växthus! Själv brukar jag köpa plantor i början av juni. Det är först då jag vågar sätta ut dem i mitt växthus.

    SvaraRadera
  8. Så härligt med växthus! Hoppas få bli ägare till ett någon gång... :) Zinkbordet passar ju perfekt där inne!

    Tack för gratulationerna om mitt nya jobb, jag ser verkligen fram emot det! Kul att ni blev nöjda med homestylingen och fick resultat som är meningen, nämligen mer betalt!

    Önskar dig en fin vecka!
    Många kramar Jenny

    SvaraRadera
  9. Annars får du köpa en ny A2 och skrapa lite på den. ;)

    SvaraRadera
  10. Min farmor hade ett sådant där förkläde för klädnypor. Nostalgi!!

    SvaraRadera
  11. Woow, snacka om snyggt brickbord,i stil med mitt faktiskt ! ;)

    Tänkte jag skulle sy ett sånt härligt förkläde någon dag men jag har tusen saker jag vill göra, suck ! Måste strukturera upp det hela så jag vet var jag ska börja.

    kram!

    SvaraRadera
  12. Vad roligt att läsa om Maria och följa länken och läsa mer. Jag har träffat henne i ett helt annat sammanhang för över 20 år sedan och det var så roligt att få några ledtrådar kring vad som hänt sedan dess... Ditt bord är helt underbart och passar så fint in i växthuset. Och vilket växthus föreesten. Jag bara gapar.

    SvaraRadera
  13. Växthus!! *ser drömmande ut*
    Hade vi ju förra sommaren.
    Men så flyttade vi ifrån huset och är det ngt som jag saknar därifrån så är dte växthusen:)
    ha en fin kväll.
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  14. Wow, vilket stort växthus ni ser ut att ha! Drömmer också om ett växthus någon gång i framtiden! Brickbordet var jättefint!

    Det där förklädet såg jag på Karins blogg. Tror dock inte att jag med mina sykunskaper får till ett själv. Får kanske fråga min mamma lite snällt istället, hihi.

    Ha en riktigt härlig vecka!
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  15. Jaha..... Grattis till SM-guldet då. (F-n vad det satt långt inne) *asg*

    Vilket underbart brickbord. Det förstår jag att du är helnöjd med.

    SvaraRadera
  16. Hej!
    Tack snälla du för allt fint du skrivit om mig, och om du kommer förbi så måste du presentera dig. Jag jobbar inte heldagar än riktigt men jag hoppas jag är i butiken om du kommer.
    Men vilket härligt växthus ni köpt, ska bli kul att se hur det gror. Skulle gärna själv ha ett, vi får se. Trodde jag skulle få ett i 40års present men tji fick jag. Kanske det blir 50, men så länge vill jag inte vänta!!

    Må så gott och vi kanske ses!

    Karin

    SvaraRadera
  17. Åh vad underbart, kan se alla sitta och knåpa på sina förkläden.
    Blir så nyfiken på Tingeltangel. Vem kan det vara? Ger mig dit för att se om jag kan gissa.
    Bordet blev toppen. Hjälper dig att leta stol.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  18. Så härligt att se dina bilder från Valborg och så mycket det kommit upp. Fina fynd till ert växthus, stolen kommer nog vad det lider, man får ju ta fram det berömda tålamodet, som förhoppningsvis finns i en nånstans. Kramar och ha det gott. Birgitta

    SvaraRadera
  19. Ja, visst är det härligt med tankeöverföring, och att det funkar. Kram och ha en fortsatt bra dag med lagoma doser av allt du vill ska hända. Birgitta

    SvaraRadera
  20. Hej kul att kika in hos dig, vilket fint bord eller brickbord du köpt och förklädet också.
    Här uppe i norr börjar våren komma snart i antågan.Kika gärna in hos mig.

    tildaochmamma.blogspot.com

    Kramis Tess

    SvaraRadera
  21. Ohh så fint bord.. skule pasa fint i mitt växthus med... Ert ser mycket större ut än vårt...
    härliga bilder!!

    kram kram A-C

    SvaraRadera
  22. Vilka vackra saker. Vi var ute i helgen och hittade massor med murklor. Söndagsmiddagen bestod av lax med murkelsås en verklig höjdare. Må så gott i vårsolen Kram

    SvaraRadera
  23. Jösses vilket fint zinkbord, och tänk att du har ett eget växthus! Så fint och ordnat du har därinne, mitt skulle se ut som en tornado.......troligtvis, ialla fall efter tag!! ;o).
    Jag skrev till dig i inlägget förut, men den kommentaren försvann visst i cyberspace!? Nu trycker jag extra hårt på tangenten, hi hi!!
    Uj uj....nu måste jag sticka ut näsan, ingen tid att förlora nu!
    Stor kram till dig!
    Kicki

    SvaraRadera
  24. Läser.. och njuter av alla vackra fynd du gör på dina inredningsäventyr! Zinkbordet var verkligen vackert...

    Här i Umeå har vi depparväder just nu... regnet och kylan får en att tro att vi hoppade över både våren och sommaren, och att vi nu har hösten här igen! Inte så himla kul...

    Men en varm kram till dig iallafall... alltid, och oavsett väder!

    SvaraRadera
  25. Hejsan!

    Vilket underbart vackert brickbord...och vilket enormt växthus hoppas på fler bilder därifrån så att man kan följa allt som gror & växter. Önskar dig en skön Onsdag.

    Kram :O)

    SvaraRadera
  26. Å,jag gillar det där förklädet till nyporna....och gamla handdukar har jag....och symaskin också =)Det kanske kan bli nå´t...
    Brickbordet var jättesnyggt...förstår att du föll för det.Lycka till med letandet efter den "perfekta" stolen =)
    Ha en fortsatt skön vecka!
    Kram/Gunn

    SvaraRadera
  27. Nu vet jag vad jag ska använda mina kökshanddukar som jag köpt på ÖB. Tack för tipset. Zinkbordet är jättevackert.
    Kramar

    SvaraRadera
  28. Just sådana förkläden hänger i mitt sommartorp. Naturligtvis med klädnypor, precis som min farmor hade när hon bodde och levde i huset. Zinkbordet är verkligen snyggt, ett sådant skulle jag gärna önska mig. För att inte tala om ditt härliga växthus!

    SvaraRadera
  29. Där kan man njuta minsann :)
    Är mitt i ett projekt just nu och det är jättekörigt. Jag återkommer så klart :)

    SvaraRadera
  30. DEt är detaljerna som sätter piff på vardagen! Vilket fint zinkbord!

    Ha en mysig dag!! Kramis!

    SvaraRadera
  31. Det där zinkbordet var helt i min smak!
    Kanonfint!!!:)
    Kram Camilla

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.