måndag, juni 23, 2008

En vecka med förberedelser...

Midsommaren var underbar. Lugnt, lojt och lättsamt! Trevliga övernattningsgäster, massor med god mat, lagom med dryck och så kryddat med massa prat och skratt. Solen sken, blåsten var det värre med och åtminstone kunde midsommaraftonens sillunch dukas utomhus. Och precis som alla andra år så var vädret som allra bäst och solen gassade som allra varmast på söndagen *skrattar*.

Denna vecka är det uppröjning här hemma efter helgen, men framför allt förberedelser för resor.

Första resan gäller sonen. Packning av trunk för sonen som ska ner till Göteborg och mönstra... Han tar tåget på torsdag morgon och om allt går som han tänkt så kommer han hem fredag kväll.

Kluvna känslor har jag...

Sonen vill mer än gärna gör militärtjänst! Var sonen har fått militärgrillerna ifrån, har vi ingen aning om. Varken mannen eller jag har någonsin pratat om detta och tycker nog det är mest bortkastad tid. Inte nog med det han vill också göra FN-tjänst... *brrrr*. Sonen tycker det är viktigt att delta i de fredsbevarande styrkorna... *himmelsägerjag*. De har haft besök på skolan fr tidigare studenter och några av killarna hade gjort FN-tjänst i Afganistan. Sonen som bara tidigare har nämnt att det vore intressant med FN, önskar sig nu inget högre än att bli antagen och därefter "fredsbevarande utlandstjänst" *Yeeessus*...

Jag har bestämt mig för att inte oroa mig alls just nu. Sonen måste först bli antagen till militärtjänst innan det andra kan bli aktuellt. Har hört fr vänner om denna mönstring, där somliga redan blivit hemskickade efter 20 min *gapskrattar*. Som supportande och stödjande mor så håller jag tummarna för att han "då-kanske-månhända- eventuellt" kan få bli soldat efter studenten, men att han sedan tröttnar snabbt efter nån månad eller så, vill hem igen och även slänger fredstankarna på hyllan *gapskrattar*.

Veckan fylls även av förberedelser för vår semestervecka i Turkiet. Passen har hittats ;). Resväskor ska grävas fram, en för våra badkläder och en tom som ska medtas för ev shopping ;). Lite allergipreparat ska införskaffas, funderar fortfarande på present till sonen *kliar mig i huvet*. Några paket måste han ju få öppna där nere på sin 18-årsdag. Killar är inte lätta, så kom gärna med förslag...

Pssst... Körkortet är redan betalt. Letar efter något som kan läggas i paket ;).


Vänner kommer hit till helgen för att ta hand om hus och hundar medan vi är borta. På lördag kväll tar flyget oss till Alanya för en veckas garanterad sol och bad.

22 kommentarer:

 1. Mitt presenförslag till sonen är en bok om buddism eller en bok av Dalai Lama. Fred kan man jobba för på flera andra sätt...
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 2. Ha en underbar resa och tänk som sagt inte på det nu, det är långt kvar tills dess. Min har fått tid också till mönstring och är glad och målvedveten kring det. Men inget prat om utlandstjänst, än.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vad är man säger: Små barn...små bekymmer - stora barn...stora bekymmer. Hoppas det reder ut sig med tiden.
  Önskar dig en riktigt skön lat semester och mycket bra shopping - en hel väska full!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med lite solsemester! Nej, det är verkligen svårt att hitta presenter till pojkar. Äldste fyller 14 snart, så det är väl dags att börja fundera :/

  SvaraRadera
 5. Åh, vad härligt det låter med solsemester! Och Alanya som är så mysigt!
  Ha nu en riktigt härlig semestervecka och njut av livet!
  Svårt det där med presenter till killar, våra killar är ju 21 och 24 så jag borde ha något tips, men det är alldeles tomt!
  Kramar från Carina

  SvaraRadera
 6. Du vara en mycket klok och förstående mor, fast du är en örn ;)
  Min bonusson ville gärna göra lumpen men blev inte antagen, medans hans pappa inte alls ville men blev tvingad. Tiderna förändras ;)
  Önskar er en härlig resa! Kram!

  SvaraRadera
 7. Sol- och shoppingsemester låter ju helt underbart. Någon på radio sa att det blir värmebölja nästa vecka, då åker jag till Fårö så jag väljer att tro på det.
  18-årspresent...svårt....körkort kanske redan är betalt annars är ju det en eftertraktad sak...

  SvaraRadera
 8. Härligt med en semestervecka!
  Present...tja.. kanske en trevlig parfym? Annars vet jag inte. Min bror fyller 17 i sommar och får då pengar, i vanlig ordning.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 9. Ett bidrag till körkort kanske kunde vara något när gossen fyller 18 år. Ha det så bra i Alanya där jag vet att det är fint, för det säger Honungspojken som just är hemkommen därifrån,
  Kramar

  SvaraRadera
 10. Hallå och pip!
  Bara jag som inte alls hinner läsa vad du plitat ner just nu....har äääntligen fått internet tebaks......nu måste jag sova....återkommer i morgon för eb grundlig uppdatering om vad som händer därborta hos dig!
  Kram Ugglis

  SvaraRadera
 11. Tjabba! Dbaja... Nu tror jag att jag är igång *S* Tror!

  Pöss!

  SvaraRadera
 12. Han har kloka tankar, men som mamma kan man ju inte annat än oroa sig. Men du gör klokt i att inte göra det nu, för det är många turer innan han är där. Njut nu i stället av er semester - ha en jätteskön sommar! Tack för tipset om hur man lägger in fler bilder i samma inlägg. Nu har jag prövat - det var ju plättlätt, bara jag fick upp ögonen. Tack!

  SvaraRadera
 13. Å, så jag känner igen detta med din son!

  När vi fick Anders, bestämde jag mig för att han skulle minsann fostras enligt konstens alla regler.
  Inga vapen.
  Inga små pistoler.

  När han så fick en morot, gnagde han den så den fick formen av en pistol.
  En pinne blev bössa.
  Knäckemackan ett vapen.

  Naturligtvis blev han till sin oehörda glädje antagen som JÄGARSOLDAT.

  Och nu ska han bli polis.

  Jag gapskrattar när jag läser det här .., det är så totalt absurt!

  SvaraRadera
 14. Åh, vad härligt med solsemester i Turkiet!! För sol lär ni ju garanterat få... Ha det såå skönt, njut och försök att inte oroa dig för sonen.

  STOR kram Camilla

  SvaraRadera
 15. Tänk en rea tiill Turkiet.. skulle inte sitta dumt nu.. burr vad kallt det är alltså tycker jag!!

  Förstår din oro över sonen.. men det är ett tag dit.. mycket kan hända..

  Present.. ja du.. alltid så svårt.. pengar alltid bra men kanske lite trist!!

  Kram på dig och ha det så jättebra i Turkiet!!

  Kram A-C

  SvaraRadera
 16. Min bror gjorde tjänst nere i Kosovo för 6-7 år sedan, Han fick enormt mycket erfarenheter, ett bra startkapital för sitt liv här i Sverige och har inte ångrat att han gjorde sin "vända".

  Är han säker på vad han vill så tror jag mer på FN-tjänst och att verkligen se vad FN gör ute på fältet, än det mer vanliga bland tonåringar idag, Jorden Runt-resa eller tre månader i Thailand....

  SvaraRadera
 17. mönstra, vår yngsta är klar till jul

  SvaraRadera
 18. Gillar verkligen din blogg :)

  Sonen har sunda tankar men jag förstår oron din.

  Ha en underbar fortsättning på veckan!
  Kram//Sara

  SvaraRadera
 19. Hej!
  Vill bara önska er en härlig ledighet och hoppas ni får det skönt på semestern!

  Varma kramar
  Karin

  SvaraRadera
 20. Jag vill veta lite mer om dig! Kolla min blog!

  SvaraRadera
 21. Hej

  Här inne har jag varit och kikat då och då...
  Vi har köpt våran går på Vansö utanför Strängnäs.
  Bara lääängtar till den 8 augsti nu, vill flytta :-)

  Tack för ditt inlägg i min blogg

  // Katarina

  SvaraRadera
 22. Ja det är ju så med barn, allt kan komma som en överraskning. jag tycker det är svårt med presenter, men böcker brukar jag ge!!
  kram Malin

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.