måndag, juli 14, 2008

En återhämtningens vecka...

Det har varit en aning jobbigt att komma hem efter Turkietresan. Fick känna av astman och det rejält efter att ha varit så gott som symptomfri i snart 10 år. Vet inte riktigt vad som utlöste det hela för jag hade inga problem alls på resan men började känna av det redan på planet hem. Har kurerat mig för fullt och börjar nu en vecka senare känna mig betydligt bättre även om min allergi nästäppa kvarstår.

Kära mannen blev uppringd under sin semester och fick besked om att han skulle ut på tjänsteresa veckan efter. Det blev bara en mellanlandning här hemma för honom och tisdag så åkte han iväg till... ISTANBUL! Tillbaka till sol och värme igen men tack och lov så var det mer drägliga temperaturer i storstan.

Sonen håller på med sin intensivkurs för körkortet och själv har jag försökt hålla igång både trädgård, hushåll samt "gästgiveriet" ;). Fick en go och glad mamma med 3 småttingar på besök. Första dagen var det umgänge som gällde och dagen efter blev det ett besök till närbelägna Sagostigen.

Kära mannen anlände äntligen hem i lördags. Det var lite körigt här med gräsklippning, blomvattning, växthusskötsel och grönsaksskördning samtidigt som taxiverksamhet till körskolan i Strängnäs genomfördes. Däremellan skulle tvättmaskinen, disk och allmänt underhåll samt "gästgiveriet" skötas.

Växthuset hade förvandlats till en djungel och denna gurka hade jag missat som hamnat bakom krukan. Nästan 2 kg och helt oätbar förståss.




Nu är ordningen återställd här på gården, alla är samlade och jag har åter fått slå mig till ro i min hängstol och betar av böcker mellan tupplurarna ;).

23 kommentarer:

  1. Det låter mysigt att ligga i hängstolen och läsa. Jag tror jag går ut i hammocken och lägger mig en stund och lyssnar på sommarprataren. Ha det fortsatt vilsamt.

    Kramar...

    SvaraRadera
  2. Ahh, veckan i Turkiet lät mysig med sol och värme om det nu råder brist på den varan i Sverige menar jag:-).
    Jepp Langkawi är trevligt, dock tycker jag att det är vissa saker som verkligen har "stört" mig, men mer om det om ni bestämmer er för att resa hit:-)

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Oj vad du har haft att göra... Hoppas nu du får ta igen dig ordentligt och pyssla om gurkorna innan de blir till förväxta monster man kan slå ihjäl folk med *asg* Kram!

    SvaraRadera
  4. Vad trevligt att ha dig här igen!! Läser ofta, men lämnar inte alltid någon kommentar...usch på mig.
    Oj vilken gurka!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Hihi, det låter inte som att du haft fullt upp med trädgård, hus, körningar och gäster... inte direkt vad jag skulle kalla återhämtning, men men... =) Tur att astman är bättre! Kram!

    SvaraRadera
  6. Det låter som att du har en härlig sommar fylld med aktiviteter och besök. Jag lovar att jag ska försöka höra av mig för en liten titt under sommaren. Jag är sååå vansinnigt gruvligt dålig på att få den berömda ur vagnen. Hoppas att du ursäktar mig för det...

    Ha det skönt i sommarsolen!
    Många kramar från Ronja :)

    SvaraRadera
  7. Har nu kollat igenom alla dina "växthus" inlägg! Vad härligt det ser ut med så fina gurkor och tomater, jag blir avundsjuk! Jag är på G.. snart hoppas jag att jag har ett växthus med!PS. Humle o Dumle är vår gemensamma bloggvän.

    SvaraRadera
  8. Oj, vilken rivstart du fick och stackars maken som måste jobba plötsligt!
    Ja du, ibland kör det ihop sej riktigt! Det kan verkligen vara så på sommaren ibland och växtligheten väntar ju inte, och man måste liksom anpassa sej efter den.
    Vilken jättegurka!!!
    Hoppas att du snart kan ta det lite lugnare och att astman ger sej.
    Ibland kan luften i flygplanen ställa till trassel med luftrören...
    sköt om dej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Det låter som en underbar tillvaro, böcker mellan tupplurarna. Här är det en bloggsnabbis mellan flyttkartongerna. Jobbigt men nu är vi på väg!
    Den där astman låter inget vidare bara...hängmattan hjälper nog! ;-)

    SvaraRadera
  10. Jojust det, nu ska jag leta upp din kycklinssoppa och laga till flyttlaget. :-) Den gör alltid succé.

    SvaraRadera
  11. Tråkigt att astman skulle komma tillbaka. Och du! Känner igen det där med djungel!!! Här var vi hemifrån i knappt två veckor och grönsakslandet syntes inte bland alla tistlar. Var nu dom kom ifrån?! Har aldrig haft tistlar där förr!!!
    Hoppas du mår bra nu och njuter av dagarna.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  12. Otroligt vilken växtkraft i ditt fina växthus!! Klickade på bilden och tittade noga. Imponerande!

    SvaraRadera
  13. Aha, så du gillar inte orten...? Fniss..
    Vårt hus är lätt att se, mitt i byn som vårt eget Änglagård..

    SvaraRadera
  14. Oj, du har haft det fullt upp ser jag!
    Vad kul om du kikar förbi här igen, du är alltid lika välkommen!

    Lycka till i utlottningen och ha det gott!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  15. Så det var DU!!! ;-) ´Nej, jag märkte inget, har knappt varit ute i dag, bara packar och packar...men skulle du inte åka till nya stället nån gång har jag för mig..

    SvaraRadera
  16. Hallå!
    Va härligt att lilla hönsmamma har fått i hop fårskocken igen!!!!!

    Ha ha...har du messat mig???
    Min telefon har nog legat i butiken sen i lördags..det är så tyst o skönt!
    Ingen som ringer och tjatar på mig...ha ha.....

    Jag har inte tid att åka dit riktigt än.
    Om ca 2 veckor kanske......
    Så visst om söta lilla frun inte kan ge sig till tåls tills dess får hondra iväg själv!

    Nix nu måste jag dra vidare..kram kram

    SvaraRadera
  17. Hm... skrev en liten hälsning igår, men den syns inte.

    Önskar dig lycka till i utlottningen!
    Kul om du kikar förbi och hälsar på igen, du är alltid lika välkommen!
    Ha det gott vännen!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  18. Hej tjejen. I går var de och sprängde och grävde vid torpet. Herregud vilken potatisåker det blev. Och vilka stenbumlingar de tog bort. Jag lovar de vägde ett halvt ton styck och han tog bort ett tjugotal.

    Väggen in till stugan är breddad så nu kan till och med strokedrabbade pappa komma in med husbilen. En E4 in till tomten - ja jävlar.

    Idag ska Pias kille starta med plintar och gjuta så det är full fart här. Jag hoppas jag hinner komma till din lilla stad snart - ska svänga förbi Maria L oxå.

    SvaraRadera
  19. ...och här får du en utmärkelse av mej - finns att hämta på min sida!
    Den är du verkligen värd!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  20. Stort tack till herr Dubbelörn för det fina tipset ang triffid-dekokten. Jag har satt igång ett storkok, så vi får se vad det blir av det!
    F ö verkar du ha lika körigt som jag. Vaddå semester och avkoppling? Vi har satt igång projekt både här och där på Hallongränd. Har mer än fullt upp! Men vi hörs framöver!!!
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  21. Vad härligt ni verkar ha haft det i turkland.Vilken gurka ! Undrar just hur stor den kunde ha blivit.
    Ja , sommaren är en intensiv period när det gäller att umgås med släkt o vänner.Här avlöses släkt o vänner och det är kul när dom kommer. Inser att nu måste jag baka om mig lite för vi blir lite less på att äta kladdkaka varje gång de kommer nån, fniss, Låter underbart med hängmatteläsning så långt har jag ännu inte kommit men har jag tur så blir det nog nån dag de också.
    Må så gott
    kram ewa

    SvaraRadera
  22. Tack för senast!!!

    Go och glad mamma vet jag inte riktigt om jag är, förstås. *asg* Snarare sur och arg. På gnälliga och bångstyriga barn. =)

    Du, den där gurkan var ju något i särklass!

    Hoppas du kan vila ordentligt nu, det ät tufft att ligga på topp! *s*

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.