söndag, augusti 17, 2008

Skördehelg...

Först blev det växthusskörd av chili. Hur mycket chili kan man egentligen skörda??!! Jo, väldigt mycket, tydligen ;) Vad gör man då av chilin?? Jo, mängder med burkar av HOT HOT HOT "chili-sambaloelek".

Vi har även mängder av jalapenos och av dem blir det inlagda jalapenos, en superfavorit efter ett recept av Jamie Oliver .




Sedan blev det svampplockning... Och vi gav oss iväg till våra gamla jaktmarker... för vi visste att markägaren var fullt upptagen av tröskning och annat sådant som bara storbönder håller sig sysselsatta med ;). Våra "hemliga" platser var helt orörda och det känns som att alltsedan vi flyttat därifrån så verkar INGEN längre "jaga" svamp... *helt otroligt*




Vi fann inte bara mängder av kantareller men också fjällskivling och Karl-Johan! På inte mindre än dryga timmen så var två korgar fyllda så kära mannen var tvungen att gå tillbaka till bilen för att tömma korgarna. Sammanlagt fick vi 3 korgar till brädden väl fyllda... Läser du det Storbonden??? *gapskrattar*

14 kommentarer:

  1. Vilken skördehelg, brüden!

    Kantarellerna ser mumsiga ut!
    Ja, chilin också förstås :)

    Å du, vad skönt att du inte är bitter ;)

    Bamsekramar!

    Fliset.

    SvaraRadera
  2. Härligt, härligt! Både svampen och chilin ser helt underbara ut.

    SvaraRadera
  3. Oj, vilken jätteskörd! Vilken lycka att hitta så mycket svamp!
    Och chilin! Vilka mängder! Jag sprang ut i växthuset och kikade på min lilla planta, men det är bara en liten krake som lyser röd.
    Ha det så bra, vi ses snart!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Ojoj- där kan man verkligen snacka om skördehelg.. hur mycket som helst ju...
    ohh kan känna doften av fräst kantarell ända hit..mums på vikabröd!!
    Och vad mycket chili.. tur att man både kan torka och så är det ju fint som prydnad med!!

    kram A-C

    SvaraRadera
  5. Ingen dålig skörd av vare sig det ena eller det andra. Har ni tid med inläggningar och svampplockning, nu mitt i badrumsrenoveringen?
    (Å så är man ju lite avis på mängden hittade kantisar oxå.)
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Här sitter jag och är hur hungrig som helst och så visar du så goda saker!

    SvaraRadera
  7. Herreguuuuu!!!
    Vad massor av uuuunderbaaar svamp!!!!
    Chilin ser också jättehärlig ut!
    Vilka färger, vad roligt!

    SvaraRadera
  8. Himmel, så mycket smaskens! Bilden på all chili är för härlig tycker jag!!! Å kantareller är en riktig favvis. Tur för mig så har jag en mor som älskar att plocka svamp och brukar förse även oss med en hel del...

    Ha en fin vecka!
    Kramar i massor!!!

    SvaraRadera
  9. Härligt med skördetider och tur som en tokig har du som hittat alla dessa kantareller, eller kanske är det skicklighet. Har själv börjat lägga in lite tomater och squash, som jag testar för första gången, otroligt spänd och nyfiken på resultatet.

    Tack för rara ord hos mej och ha en skönt vecka, kramar Birgitta

    SvaraRadera
  10. Soppotatis, karameller och Karl Johansson, sa Veronica Marias lilla barnbarnspojke att han hittade i skogen i Norra Uppland igår;) Lika många "karameller" som du har på ditt fat.

    SvaraRadera
  11. *mummel* *mutter*
    Vad är det för FEL på svampen i sörmland???
    Jag svär på att de går o GÖMMER sig när jag o maken närmar oss!!!
    (fast just i helgen kom vi faktiskt inte ut nåt, blev ingen tid över) (däremot fick vi till ett golv, helt otroligt, det gungar inte under fötterna i köket längre!)

    Har dina fingrar stelnat i kramp nu? Av allt trummande menar jag. :-)
    Fick knökmycket att göra med jobbet så jag har inte ens hunnit uppdatera bloggen, men jag hör av mig, lovar!

    Kram/I.

    SvaraRadera
  12. Åh vilket läckert och gott inlägg!! Mari.

    SvaraRadera
  13. Men vilka bilder!
    OJ OJ OJ vilken lycka att ha den där svampen och chilin!

    SvaraRadera