onsdag, november 12, 2008

Besök hos MIO och inredare...

Igår hade jag ett möte med en inredare och det rekommenderar jag alla som liksom jag inte riktigt får till det i rummen.

Vi har vårt renoverade vardagsrum som jag verkligen gillar. Vitt "skal" med våra Blocket och antikhandlarfynd "Äppletmöblerna". Men med en soffdel som ska ut! Vill få till det med möbleringen men även få tips om möbler.

Vill ha ett vardagrum med en mix av gammalt och tufft modernt till det vita skalet. Vårt hem ska kännas personligt och man ska se att det är just vi som bor här. Inget dussinhem här inte ;)

Bokade ett möte hos MIO:s inredare, vilket dessutom är helt gratis. Fotade rummet och gjorde en ritning med måttangivelser och sedan iväg. Det var verkligen ett möte att rekommendera!

Vi gick igenom mina önskemål, kikade på fotona och på möblerna som fanns och de som jag ville behålla. Utifrån detta kom hon med förslag. Jag tycker det är svårt att se utanför sin lilla box. Man stirrar blint på en lösning och har svårt att finna andra varianter på möbleringen. Vi har dessutom ett rum utan en enda hel vägg, vilket gör det ännu svårare att finna en bra möblering. Trodde vi, vill säga... ;). Inredarens uppgift är ju att titta på rummet helt förutsättningslöst och hon såg direkt en lösning som överaskade mig. Det kommer att bli kanonfint! Det enda underliga är att trots att vi vänt och vridit på våra möbler så har aldrig denna variant kommit fram.

Har letat efter möbler till soffdelen som är tuffa och moderna som kontrast till det gamla *Äppletmöblemanget". Även här fick jag kanonfina tips. Soffan hon föreslog var ungefär den modell vi själva kikat på, tufft, modernt, avskalat men med hög mysfaktor. Utan divan men med stor härlig fotpall. Fåtöljen hon visade var i hennes förslag klädd i ett otroligt tufft och vågat tyg. Jag svalde idén rakt av!! Helt underbart tyg! Inredaren skrattade och sa att hon nog fått känslan när vi diskuterade att jag tillhörde den mer vågade sorten ;).

Vi gick runt och kikade på hennes möbelidéer och färgval. Nästa vecka ska jag få en ritning på vårt vardagsrum med alla inredarens möbelförslag med färger, tyger och allt.

Presenterade tankarna här hemma och mannen gillade allt, precis allt! Kära mannen som är en motståndare till att "flytta-runt-möbler" sa direkt att vi gör en ommöblering i helg... Man upphör aldrig förvånas även i ett långt äktenskap *skrattar*.

Det finns heller inga krav om att man måste köpa sin möbler hos MIO bara för att man bokar deras inredare. Vi har fått idéer och kommit igång med tankeverksamheten och vet nu vad vi ska leta efter. Soffan jag smygkikar på finns expempelvis hos www.bolia.com och tvbänken finns hos www.folkhemmet.com... Men vi får se när vi får förslaget konkret presenterat ;).

33 kommentarer:

  1. Låter verklgien spännande! Vi har också rum utan hela väggar. Lite svårt!

    SvaraRadera
  2. Nåt´så vansinnigt spännande! Vilken fin ledning ni fick från MIO och med vågade förslag som du ju eftersökte. Det blir spännande att få se så småningom hur det hela kommer att arta sig. Du visar väl bilder? Ha det så gott och kram

    SvaraRadera
  3. Så kul, så bra! Ja man blir väldigt blind i sitt eget hem...
    Har också funderat på det där med extra hjälp. Vi har nog de möbler vi vill ha men hjälp med "piffet" det där lilla extra som gör ALLT skulle vi behöva här hemma.

    Spännande om vi får se före och efter sen ;).
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vad lyxigt det låter! Jag hade aldrig hört talas om det innan du berättade att du hade bokat tid.
    Ibland kör man fast, och då är det bra när nån utomstående kikar och kommer med idéer!
    Hur har du det på fredag? I ärlighetens namn har jag lite mycket då, hade glömt bort ( förträngt) lite annat som borde göras. Men samtidigt behövs ju det där roliga också...
    Vi kan väl höras via mail.
    Ha det gott.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Läckert att få hem en inredare! Det skulle vara häftigt med någon som flyttade ens gränser en smula :)

    Skall bli kul att se vad ni kokar ihop ;-)

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Låter ju helt perfekt! Och jag blir mycket, mycket nyfiken på det "vågade tyget". *Ögon som tefat* Bilder måste visas här, basta! Kramar!

    SvaraRadera
  7. Åh vad spännande.
    Jag har funderat på att boka ett sådant möte på Mio men inte kommit till skott. Vårat vardagsrum har också gott i stå. Ena halvan är skitsnygg, andra halvan är rummet som gud glömde.
    Hoppas vi får bilder sen på ert fina rum. Kram.

    SvaraRadera
  8. hej har kikat runt hos dig en mycke trevlig stund har jag haft...
    kram pia

    SvaraRadera
  9. Tack för kommenataren hos mig!
    ;)

    Så häftigt att få hem en inredare! Kul! Det vore något det!
    Kramisar

    SvaraRadera
  10. Hallå igen! Fiket ligger i Närke och heter Hallagården!Värt ett besök när ni har vägaran förbi!
    Kramisar

    SvaraRadera
  11. tack snälla du för dom snälla orden bugar o bockar..självklart får du höra av dig om du vill ha nåt målat =)
    kram pia

    SvaraRadera
  12. Men så lyxigt med en egen inredare!
    Och gratis dessutom.

    Så spännande att få se ert nya rum.

    Visst var den snygg den gröna tapeten - men maken var inte förtjust - det är ju hans rum så det är lite kul att han är engagerad.
    Klart du skall kika in när du är norröver.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  13. Hej! Åh vad roligt när man känner att det går framåt!! Vårt vardagsrum är också utan hela väggar med tre fönster och tre dörrar... Skrattar gott åt att man faktiskt kan förvånas efter ett långt äktenskap över att maken reagerar på ett sätt som man inte förväntat sig. min man erbjöd sig för ett par veckor sen att putsa fönster! jag har inte fått upp hakan än...
    Allt gott till dig och jag ser fram emot ert "nya" vardagsrum!!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  14. Men vilken grej! egen inredare:) Ja tack! *s*
    Kramis

    SvaraRadera
  15. Snacka om att gå över ån efter vatten! Geeeezuz, jag har ju en kalasfräsch, ny soffa till vrakpris!

    Jag kan personligen leverera den!

    SvaraRadera
  16. Låter ju helt kanon ju! Å va kul att maken nappade! Lycka till! Trevlig läsning! Kram

    SvaraRadera
  17. Inte helt fel att få sig lite hjälp på traven!
    Spännande!
    Kramis Malena
    Ps. Du är utmanad, kolla in min blogg! Ds

    SvaraRadera
  18. Jag trodde han ville ha en divan? Men som sagt, man ska aldrig sluta förvåna sig... God natt!

    SvaraRadera
  19. Ammen vaddå? Varere för fel på å ha en rejäl telefon av äldre modell? Vill du inte att jag ska svara med stil när du ringer?

    Å ska inte vi träffas över en lunch å planera resa till Valstaäng? Men du har väl fullt upp med din inredare från Mio, kanjagtro?

    Pöss på dig ändå!

    SvaraRadera
  20. Vilket bra tips. Vårt vardagsrum är så avlångt och konstigt så jag skulle verkligen behöva råd.

    Lämnar ett avtryck när jag är här och tittar in.

    SvaraRadera
  21. Tack för tipset!
    Så spännande det låter, att få sitta ner med en inredare. Hoppas man får se bild på soffan. Nä inte vill man ha något dussin hem inte. Det ska vara personligt, mysigt och användbart för alla i familjen!
    Vad härligt att mannen i huset är med på noterna, härligt när överraskningar finns i långa äktenskap. Det gör mig så varm om hjärtat.

    Kramar Marie:)

    SvaraRadera
  22. Jag har tänkt ta hem en MIO-inredare när det blir dags för ny soffa. Än måste vi avvakta tills fåtöljerna helt ger upp - vilket är inom en snar framtid. I veckan gick något södner under den ena sitsen. Vi har aldrig lyckats få till kring soffan, vardagsrumsbordet, fåtöljerna och tvn. Vad kul att höra att du är nöjd! Man kanske rent av ska mackla till det lite med fåtöljerna... :-)

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  23. Åh, vad roligt det låter. Nu blir jag nästan irriterad över att jag har en massa möbler. Skulle också vilja testa. Vad spännande att ni fick oväntade och okonventionella förslag som ändå kändes rätt. Det måste ju har varit en duktig inredare som kände så rätt.

    SvaraRadera
  24. åå vad härligt ! Vi letar också soffa ( igen , känns som att vi inte gör annat ! ) men vi MÅSTE SES SNART IGEN !!

    SvaraRadera
  25. Tjoho dubbelörnen!
    Jag vet inte om jag missat, men du skulle återkomma om tips på julmusik?! Längtar.
    Kram:)

    SvaraRadera
  26. Godmorgon dubbelörn! Alltså... vilket himla trevligt inlägg! Jag blir alldeles uppåt av det! Vad kul att få hjälp och utan att det blir konstigt, bara bra ideér som ni tror på! Låter spännande med vågat tyg också. :-)
    Det slog mig precis att det måste vara därför det känns så tacksamt med våra kära gamla sekelskiftesmöbler, att de verkligen går att ta ut svängarna till; det snarare framhäver dem..
    Ha en fin helg! (Vi ska fortsätta med sista väggen, för nu har bilen ny kylare så nu kan vi åka o köpa mer material. :-))
    /I.

    SvaraRadera
  27. Jamen hallå, det räcker inte med att vinka, du måste ju tuta också!!! Ha hahhaha
    /I.

    SvaraRadera
  28. Det verkar som om det blir en gruppresa till Gbg, åtminstone 3 till har anmält intresse. Skulle kanske kunna bli riktigt kul, det här, om det blir av under våren.
    Kram Annette

    SvaraRadera
  29. Vad kul att hennes förslag stämde så bra med vad du ville ha (fast du kanske inte visste det). Visst blir man hemmablind, då är det jättebra att få någon annans syn på rummet. Kul att även maken gillade det. Lycka till med iordningställandet!

    SvaraRadera
  30. Ja, här regnar det, bilen är (hos klåparen?) på verkstad, och jag behöver knalla till ICA med ett paket till mamma.

    Jag har inte varit till Taxinge, har hört att där är mycket folk...Vi tar en tur någonstans vad det lider..:)

    Hoppas din fredag blir bra!

    SvaraRadera
  31. Ha.....nu har jag skrivit mitt försvarstal...ha!!!

    Kram kram du goaste vännen!
    katarina

    SvaraRadera
  32. Spännande. Kanske något för oss som inte får någon ordning på sovrummet.

    SvaraRadera
  33. Absolut, självklart...jag letar ju med ljus o *lykta* efter en gammal kälke....dessutom har jag ju en hållhake på dig.....fniss...
    boken.....

    Har du några på lager vill jag gärna inhandla en från örnnästet......

    Huuuuu har du inlägg på gång.....jag bävar för det...eftersom jag ju vet att du ALLTID överdriver och gärna passar på att försöka mota bort alla andra tilltänkta kunder.......
    Kram på dig o ha en härlig helg!
    Katarina

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.