lördag, november 22, 2008

Long time no see...

Har varit så anti till nymodigheter som Facebook men nu får jag medge att det finns några fördelar med det hela. Härom veckan letade jag efter namn fr min "ungdom". Vips fanns ett namn där som har stått mig otroligt nära. Ställde en försynt fråga och fick omedelbart svar.

Jag har fått kontakt med min bästa kompis fr högstadiet. Vi hängde ihop som ler och långhalm, under tre år, i princip dygnet runt. Så mycket galenskap som vi hittade på, så mycket skratt och tårar vi delat. Mina minnen fr vår tonårstid är hysteriskt roliga ;). Vår senaste kontakt var för 28 år sedan!! Glädjen var stor över att vi hittat varandra och härom kvällen pratade vi i timmar över telefon ;). Så många minnen som plockades fram ur gömmorna och än mer galenskap som jag förträngt!

Under samtalets gång kom vi underfund med att ibland så trillar äpplet väldigt långt från trädet. Våra egna tonåringar är som söta lamm jämfört med oss. Men om detta har vi naturligtvis inte berättat någonting om ;). Tror vi ska spara dessa historier tills vi får barnbarn och då ska vi använda dem som godnattsagor... "När farmor var ung...".

Jag kan garantera att våra barn skulle totalförbjuda farmor/mormors godnattstunder! De har ingen som helst aaaaniiiing om sina mödrars tonårsperiod *gapskrattar*... Och tur är väl kanske det ;)

Det blev även ett besök till Stockholm i veckan. Eller kanske rättare sagt till utkanten av huvudstaden, d v s Kungens Kurva. Hängde på låset kl 10 hos IKEA och sprang raskt runt och fyllde kundvagnen med värmeljus, stearinljus och servetter. Plus lite annat smått och gott som jag av en händelse råkade passera förbi ;).

Sedan snabbt in till Heron City och Bolia. Bolia var precis så bra som jag hoppats på. Butikschefen var servicen personifierad! Provsatt våra favoriter och de motsvarade helt och hållet mina förväntningar. Både soffa, fåtölj och tvbänk finns här! Vet även att jag ska hit när köket är renoverat. För här finns de mest läckra barstolar ;).

Veckan avslutades med en lunchdate utöver det vanliga. En supercool och ursöt kille, charmtrollet himself. Neo var min lunchdate och jag blev blixtkär! Javisst ja, så var det visst en mamma och moster också med på lunchen...

Jag bjöd direkt charmtrollet hem till oss i advent, mamma och moster får väl också hänga med. Någon måste väl köra bilen *skrattar*.

Neos mamma har precis startat en blogg Mogna mamman, där man kommer att få se fler bilder på charmtrollet.Helgen i övrigt har gått till att planera inför 2:a advent och vänbesöket fr huvudstaden samt 3:e advent och glöggbuffén för vänner och grannar.

Tillägg!!


Glömde helgens glädjeämne! Malmköping har som jag tidigare redan sagt en mängd med härligt kreativa människor. Bl a Maria Lilliecreutz/One of a Kind som designar gardinstänger i järn och smide, järnsängar, ljuskronor och andra ljuskällor. I helg finns hon och hennes vackra hem i Expressens Leva & Bo. Maria har tidigare givit ut boken Måla gammalt på nytt sätt och i vår kommer hennes nya bok Gardiner & Draperier.

12 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  ja, jag har också insett fördelarna med facebook och var ganska så tveksam i början. Härligt!
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 2. Vilken söting!
  JAg ahr också fått kontakt med kopisar från tonårstiden, dock inte genom facwbook. Men kul är det, att få kontakt alltså.
  Jag planerar för första advent, då ska vi ha hit en familj på gläggmys.

  SvaraRadera
 3. Neo är NÄSTAN lika söt som min lille prins Philip.
  Jag är lite anti mot fäjjsboken, bara därför att jag är rädd för att bli fast. Nä, jag håller mig till min lilla blogg. Det får räcka.
  Kramen på dig!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att träffa gamla bästisar... Har inte provat på facebook, men kanske någon dag. Skratt nä man säger ju inte allt till sina kära avkommor. Härligt att du hittat soffan och kommande barstolar till köket. Ska baka senare idag och pyssla lite innan första advent.
  Ha det bäst Marie

  SvaraRadera
 5. Hej Dubbelörnen!
  Så kul att få kontakt igen med en gammal vän! Jag har också först rätt så nyligen börjat med facebook, var anti mot det...men det är ju roligt...hittade någon gammal pluggkompis.
  Tur att man kan sålla vad man berättar om sin egen ungdomstid, men oroas lite eftersom jag var tämligen lugn ändå fram tills jag var nästan 20...betyder det då att det jag inte gjorde ska min dotter göra mycket tidigare? (med tanke på dig och din lugna son? =)
  Ha en bra söndag! Själv ska jag stå på julmarknad och kränga mitt hantverk.

  SvaraRadera
 6. "...Vår senaste kontakt var för 28 år sedan!!..."

  My GAD vad du är gammal.

  He he.

  SvaraRadera
 7. Tänk att det inte var så illa med Facebook ändå? =)

  Kram,
  AnnaSv - som tröttnat på FB sedan läääänge... *asg*

  SvaraRadera
 8. Lika energisk som vanligt. Jag som inte ens fattat att december är på intågande. Snön ligger vit och nu rusar jag till kören. Stor kram

  SvaraRadera
 9. Här sovras det också kraftigt när det ska delges bitar ur mammas tonårsliv :) Jag skulle bli galen om dottern gjorde samma som jag.

  Så härligt med fullträffen på Bolia. Det är så skönt när det klaffar.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Undrar om inte jag har böcker av henne då...Nää..Hon hette Maria Örnberg...Eller kan hon ha gift sig Lilliecreutz?

  SvaraRadera
 11. Hej! Har inte prövat facebook heller, har fullt upp med att inte fastna för länge i blogvärlden... Vågar därför inte pröva FB än, kanske om man tröttnar på Bloggandet..
  Ha en bra vecka!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 12. Raring, Jag bugar och bockar, niger och blir röd om kinden.
  Underbart med gamla kompisar som dyker upp. Och mer därtill, det är som om tiden har stått still och man plockar upp varandra där man lämnade. Märkligt! Men alldeles underbart.
  Sötnos! jag håller med. Klokt att bjuda över honom.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.