måndag, december 08, 2008

Då var även 2:a advent förbi...

Tiden bara rusar iväg och jag med den! Veckan har varit en aningen turbulent av lite olika anledningar ;). Har inte blivit någon tid över för dator och bloggande. Inspirationen har också saknats. Det har räckt med att bara vara...

Helgen har däremot varit fulltecknad med utegranshuggning av mannen och ljuspåklädning av mig... under ett antal väl valda ord, på diverse språk, d v s ett vokabulär som hade fått den mest härdades öron att svartna (!!). Men nu lyser granj*ln i alla fall! Ett bilinköp hann vi också med och söndagen upptogs helt av styckning och paketering av diverse vilt...

Storhelgerna är därmed räddade, för frysen är numera fylld med både rådjur och dovhjort. Det bästa av allt är att vi även hinner få en rådjursstek rökt, lagom till jul ;).

Idag måndag verkar gå i utmattningens och återhämtningens tecken. Var uppe i morse med kära mannen och gjorde honom sällskap med morgonkaffet. Men när han försvann då dök jag i bingen igen och har precis vaknat fr något som kanske kan kallas en skönhetssömn ;). Känner mig en aningens piggare...

Trots att nu redan andra advent har passerat, har jag ännu inte besökt någon julmarknad. Hann inte ens in till den mest närbelägna, Malmköpings egna Gammeldagsjulmarknad som t o m pågick i dagarna två. Det känns faktiskt som det inte är så viktigt längre att besöka dessa marknader. Julen verkar ju komma till oss ändå ;).

Får även sätta upp på min duktighetslista för helgen, att glöggbuffén för grannarna den 3:e advent, är nu planerad och klar.

Ett inslag av himmelsk mirakel inträffade även här över gården, under några korta timmar i söndags förmiddag... Vi är lite osäkra, men vi tror det var SOOOOLEEEN!

54 kommentarer:

  1. God morgon. Vad skönt du hade som kunde gå till sängs igen...
    Här har det varit full rulle från 0630 och nu har lugnet lagt sig igen. Ester är på dagis och hon trivs jättebra där.
    Jag mår bättre men har fortfarande problem med ögat. Ska kolla idag hur långt min remiss till ögonmottagningen har kommit.
    Hoppas att du får en bra vecka. Kram från Ester och mig.

    SvaraRadera
  2. Tittar in och sitter här en stund och läser... önskar du bodde lite närmre!
    Jag kan hålla med dig i ditt tänk om marknader... man klarar sig utan, och det BLIR jul ändå! Sen tycker jag det känns som om man riktar in sig på att få sälja så mycket som möjligt, istället för att skapa så mycket julstämning som möjligt!

    Ha en varm måndag, min vän...

    Stor DUBBEL kram..

    SvaraRadera
  3. Jag förstår att du haft 1000 och en saker att göra, eftersom det varit så tyst från ditt håll.

    Julmarknad har du inte varit på skriver du. Det var länge sedan jag gick på julmarknad. Det är inte längre vad man gillar - har blivit för mycket krafs och alldeles för mycket business.

    Fin bild du avslutar med och klart att det var solen du såg!! Den finns ju där någonstans och visade sig för dig en stund. Lyckost!

    Ha det gott vännen och kram

    SvaraRadera
  4. Bästa örn. Lägg ut dina tips på glöggmingeltilltugg för mig som har socker upp till halsmandlarna. Så hinner jag härma dig hänsynslöst innan min bjudning :)
    Puss!

    SvaraRadera
  5. Även om du tycker tiden susar förbi så får jag ändå känslan av julstämning och hemtrevnad när jag läser dina ord. Visst har du rätt, julen kommer ändå...
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Visst blir det jul utan marknader! Det går att hitta stämning på så många olika sätt och ibland blir det bara strssigt att trängas på en julmarknad.
    Vad skönt det låter med lite extra skönhetssömn, hoppas du känner dig pigg och utvilad nu så kan vi ses en stund imorgon? Ska vi ta en sväng till Åsby? Det finns café där så vi kan få nå gott i oss också. Kommer du till mig i butiken först? Ungefär när i så fall? Massor med frågor på en gång.
    Ha en lugn och skön måndag.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  7. Ja, ibland har man mer omkring sig än man hinner och mäktar med, tro mig jag vet. Man behöver inte stressa runt på julmarknader. I år har jag visserligen varit på 2 stycken, men innan dess kommer jag inte ihåg när det var sist.
    Åh, vad skönt att gå å lägga sig igen på morron och somna om eller bara ligga och dra sig. Men lite olikt dig, eller???
    Puff och kjam!

    SvaraRadera
  8. Vackert himlafenomen!
    Jag var och handlade lite julklappar i lördags; det var OK men för att besöka julmarknad krävs julstämning. Jag minns ett år, i början av vår tid i de här trakterna, så var det så mycket snö till julmarknaden i Malmköping, så vi kom knappt fram med bilen. Det var tider det!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  9. Kul att få rapport! Vokabulär som kan få den mest härdades öron att svartna ... hahah ... jo, kan tänka mig det, ja! *Asg*

    Men nu har ni granen på plats. Bara att koka knäck och baka lussebullar nu då? Haha. Nej, inget sånt här och inte hos dig heller vet jag. Men jag är nyfiken på din glögg med tilltugg. Berätta gärna!

    SvaraRadera
  10. Och så glömde jag ju säga kraaaaam!

    Och tack för din förfrågan i mejlet.

    Vore jättetrevligt, men det är lite mycket och rörigt på jobbfronten, så jag vet inte om tiden finns.

    Kram igen!

    SvaraRadera
  11. Ha ha jag bloggträff på Årstiden, kul. Vi gick runt där som tokar å fotade, ja det är bloggare det!
    Så trevligt med glöggfest till helgen, ha det så kul!!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  12. Jammen, det är nog så för vissa ibland, som t ex jag, att man måste ladda batterierna, ta en time out, gå i ide. Man kan inte bara vara igång som en j-a duracellkanin hela tiden. Jag var ju helt slut för ett par veckor sedan och sov i stort sett i 2 dygn. Det bara inte gick att hålla sig vaken. Så fortsatt sova, du!
    Pöss påre!

    SvaraRadera
  13. Vilken vacker bild du har på himla fenomenet. Visst blir man stärkt av att se dess strålar.

    Skulle ha behövt göra som dig i morse för då var jag så sömnig, men det blir nog i morgon istället. Sova läänge...fast jag har lite svårt för det nu för tiden. Fastän jag kan och får sova länge så vaknar jag tidigt...men det är skönt att ligga kvar och läsa morgontidningen förstås.

    Önskar dig en skön vecka!
    Kram
    Ewa

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig, nä, underbar bild!
    Jo, julen kommer ju oavsett vad man gör eller inte gör.
    Vi fick två bita rådjurskött i går av pappa. Alltid välkomet. Här nere finns en hel del vildsvin så det får vi också ibland. Gott!
    Ha det så bra i veckan!

    SvaraRadera
  15. Hej vännen!

    Ska vi sikta in oss på nästa år?! *skrattar*

    Försök att vila upp dig nu så du är pigg till jul!:)

    Stor kram
    Camilla
    Ps. Tävling pågår hos mig.

    SvaraRadera
  16. Vilken absolut ljuvlig bild på solen. Nej marknaden var inget du missade. Verkar som du hade det bäst där du var.
    Marknadsfolket behöver en makeover!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  17. Ja du, tiden bara rusar på och man hinner ingenting tycker jag!
    Det blir på helgerna allt ska ske med det egna livet.

    Det låter i alla fall skönt att dyka ner i bingen igen.

    Ja, att få ljus i granen kan ju ha sina sidor och många kraftuttryck ljuder säkert då både här och där!

    Oj, så härligt det låter med vilt kött! Mums!

    Ha en bra vecka nu!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  18. Gah.... Solen. Nej du! Du måste sett fel, eller annars var den framme när jag sov eller om det möjligtvis kan ha varit i söndags när jag ägnade mig åt en oerhört behövlig storstädning tillsammans med maken.
    Kramar i travar!
    Ronja :)

    SvaraRadera
  19. mmmmm, det där med julmarknader håller jag med dig om... Jag som brukar älska att gå på dom men nu har jag varit på två och ja, inte kommer det nån julstämning från dom inte!

    Men däremot Glöggpartaj!!! Där har du riktig julstämning... hihihi!

    Här har vi inte fixat granen ännu men jag överlåter det till mannen och dottern för annars blir det precis som hemma hos dig.... Jag blir nervklen av att hålla på och trassla med ljus och pynt :-)

    Grattis till ny bil och allt också!!!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  20. En supportande bandhund vore något det! Problemet med vår byförståsigpåare är ju att han är som en sexåring. Inte bara när man skäller på honom, vilket jag gjort tidigare, utan mest hela tiden.

    Ska vi fundera på en tur till Sundbyholm på fredagen efter den 12:e? (Bra formulerat va!?! Stolt!)

    SvaraRadera
  21. Förresten!!! Bilinköp och frysen full med vilt!!! Vad tusan har ni haft för er!?!

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Tittar in här. =)

    SvaraRadera
  23. Så du menar att ni inte tog kofångaren till hjälp i införskaffandet av viltet till frysen och fick ersätta mer än hjort...förlåt, kofångaren?

    SvaraRadera
  24. Vilken goding du är!!!

    Du värmer då upp i vintermörkret!!!
    Tack detsamma!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  25. Take the Challenge on my blogg!

    SvaraRadera
  26. Grövre än motorhuven på en bil?

    SvaraRadera
  27. Här har vi sparat in på en massa svordomar när vi upptäckte att de nya grannarna täckte in stam och grenar på sitt äppelträd med små lampor. För vi ser ju det så bra från vårt fönster!!! Vi struntar i egen ljusslinga i år.

    Du har en award att hämta hos mig. Gör vad du vill med den - skicka vidare eller behåll den själv.

    SvaraRadera
  28. Årets julklapp - den var bra! Förhoppningsvis innan jul. ;)

    SvaraRadera
  29. Ljuvlig livskvalitet att få titta ut över sådan vacker natur. Ha en vilsam vecka, kramar Birgitta

    SvaraRadera
  30. Visst är det så att julen kommer vare sig man vill eller ej. Men när man har så många vill i sig och man vill väl ändå på något vis ha det där mysiga traditionella.Sedan att vi blir nästan tjugo pers på julafton gör kanske inte saken bättre.Har inte hunnit med ännu någon julmarknad ännu och det lär nog inte bli heller.
    Kramis ewa

    SvaraRadera
  31. Du verkar ha haft fullt upp i helgen, tiden rullar bara iväg! Viltköttet tar ju sin lilla tid att paketera, min gubbe kom hem härom veckan och deklarerade stolt att de skjutit färdigt nu, 4!! älgar, delat på 2 jaktlag (15 personer i det ena och maken och svärfar i det andra)jag har aldrig sett så mycket kött samtidigt, frysen är full och vi har sålt till höger och vänster så nu är många middagar framöver räddade!
    Linda

    SvaraRadera
  32. Här kommer receptet på Gulaschsoppa med färs:
    (4 pers)
    2 gula lökar
    2 vitl.klyftor
    2 röda paprikor
    1/4 rotselleri (inte mer, blir lätt för mycket)
    3 råa potatisar
    4 hg bland eller nötfärs
    2 tsk paprikapulver
    1½ tsk mejram
    1 tsk kummin
    2 msk tomatpuré
    1 brk krossadetomater
    1 l vatten
    2 kycklingbuljongtärningar

    Skala o hacka lökarna. Tärna paprika, selleri o potatis. Bryn färsen m löksorterna, paprika, selleri o potatis. Krydda!
    Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll på krossade tomater, vatten och bulj.tärningar. Småkoka i 20-25 min. Smaka av med salt o peppar.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  33. Gillar din bild till höger *julstress på Karljohansgården* jag känner mig precis lika stressad?! Vad menade jag med det jo jag känner mig ko lugn. Dock har tiden en tendens till att springa fort men jag kommer i min takt.
    Har aldrig varit på en sådan mysig julmarknad som Sigtunas. Konstigt för jag älskar att vara där.
    Det var så många som var fint utklädda för torghandel, det fanns liksom ingen stress i luften. Många härliga ungdomar som sjöng och spelade. Föreningar som såld korv och jag vet inte allt. Det kändes liksom inte som att dom bara ville lura av en pengarna.
    Jag kom hem med hem stöpta ljus i olika former, så jag för köpte mig inte. Vilket ska erkännas att jag ibland har en tendens till.
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  34. Glömde avundsjukt att undra, fast det liknar ju sol på bilden.Såg ni den verkligen. Är den inte fejkad, bilden alltså *Skratt* Marie

    SvaraRadera
  35. Härligt med solen!!! Härligt att få skratta åt det du skriver om att få gran... att lysa! :-D
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  36. HEj vännen! Hoppas ni mår bra! =)

    SvaraRadera
  37. Åh rådjursstek och glögg, två saker jag ska sätta upp på min önskelista ;) Kram från ytisen

    SvaraRadera
  38. Jag tror att min förra kommentar är ute och svischar runt i rymden någonstans. Haha, svarta öron har jag varit med om i mitt "förra liv". De kraftord man är/var van vid här ter sig ganska försiktigt kryddade om man jämför med somliga;) Så fint solen skiner ävn i december. Underbart!

    Varma kramar från Nicoline

    SvaraRadera
  39. En del mys och pys och julmarknad har vi hunnit med, mysig tid nu.

    SvaraRadera
  40. Det är alltid lika trevligt att läsa hos dig. Nästan som att vara hos dig.

    Viltkött är gott...

    Kra,

    SvaraRadera
  41. Att du kan få mig att hissna tvivlar jag inte en sekund på!!!

    Hur var det med de där överblivna vilda kroppsdelarna! Har du några kvar... Flera stycken helst, jag har flera leveranser jag vill göra..

    SvaraRadera
  42. Vad jag menade med vilda kroppsdelar var det jag trodde du menade häromsistens..(hänger du med nu? På Åhlens? Ihop med Blondinbella..), dvs era styckningsrester tex ett hjorthuvud eller så. Jag skulle kunna leverera ett till byförståsigpåaren och sedan skulle skolledaren på en av barnens skolor kunna få sig ett huvud, en rumpa och ett gäng klövar. Ungefär såå tänkte JAG. Vad tänkte DU?

    SvaraRadera
  43. Hallå!

    Nä, Vås är nu i helgen, serru.

    Jag misstänker att det inte kommer att finnas ngn tid före jul för en sammandrabbning...

    Jag hör av mig på mail under dagen, hoppas jag!

    Kram.

    SvaraRadera
  44. Jag gjorde ju ett "hundtest"...http://annnne.blogg.se/2008/december/hundtest.html

    SvaraRadera
  45. Ha! Jag kände likadant häromdagen. Fasiken vad ljust det är...jag har väl ingen så stark lampa i v-rummet?! Nej, det var solen även hrä...

    Hoppas allt är bra med dig. Tittade in hos flisan, hon verkar ju tack och lov röra på sig ibland! Blev nästan lite orolig.

    Nu knorrar lillen.

    Sor kram!

    SvaraRadera
  46. Härligt att få en liten glimt av solen! Hur ska ni fira Lucia?

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  47. En adventskram... stor och varm, till dig ikväll!

    Du vet att du finns hos mig i tänket rätt ofta... och jag hoppas verkligen, av mitt helaste hjärta, att vi en dag kan ses... då ska jag berätta för dig.. vad du betyder för mig.

    Min vän... just nu, kramar jag i tanken om dig igen! Gud, vad jag är glad för dig...!!

    SvaraRadera
  48. Jihde blev SÅÅÅ glad när han fick min BH! Storlek 90 K!!!

    SvaraRadera
  49. Hej vännen och tack för senast! Det var så skönt med ett avbrott i julstöket och få strosa runt och handla lite, fika och pladdra lite.
    Ha nu en fin tredje advent och lycka till med glöggfesten!
    Kramis.

    SvaraRadera
  50. Hoppas du har en skön helg!

    Nu kan du läsa min blogg i Firefox! Katarina (Kate Reader) har fixat problemet ... Det var ett Youtubeinlägg som strulade.

    Kramar!

    SvaraRadera
  51. Det är så sant. Julen kommer även om man struntar i julmarknaderna och de hysteriska stormarknaderna. Stillsamt och långsamt pyntar vi och gör jul på vårt sätt som blir lite mer avskalat allt eftersom åren går. Vi har en lista där vi nu sätter stjärnor på det vi tycker är måsten allt annat skalas bort. Och så kommer frid och ro. Kram

    SvaraRadera
  52. Önskar dig en superfin och trevlig dag i dag med dina gäster. KRAM!!

    SvaraRadera
  53. Hoppas att ni har en fin glöggfest.... ja solen har man knappt sett till..... men det kommer en vår...Jag glädjer mig åt alla stearinljus som jag tänder! Önskar dig en bra vecka! Kram fr C

    SvaraRadera
  54. Rådjur och dovhjort i frysen! Härligt! Själva åt vi rådjursgryta förra helgen. Vi ska även få köpa hjortstek av en granne i år, men vi har ännu inte tillräckligt stor frys för större mängder, men det ska det bli ändring på..
    Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.