onsdag, december 24, 2008

God Jul till er alla fr oss alla...



Den här månaden har varit hektisk, inte p g a julförberedelser utan av helt andra orsaker. Det jag vanligtvis brukar vara klar med kvällen före julafton, var jag inte ens in närheten av. Efter att vi kom hem fr Stockholm igår eftermiddag så kände jag tröttheten skölja över mig. Vilade på soffan och efter en stund av kontemplation... konstaterar vi, att julen måste väl ändå vara mer än en julafton, eller??!!

Julnjutningen måste väl också sträcka sig längre än själva julafton. Det finns ju en juldag och en annandag och i år, även en helg direkt efter. I år kan man definitivt njuta väldigt läääänge!

Efter att ha landat i denna tanke så lade sig lugnet inom mig. Vad spelar det för roll om allt inte gått enligt planerna, att allt inte blev som man tänkt, att man inte hann som man brukade...

Julefriden lade sig igår sakta över Karl-Johansgården :).

Önskar er alla härliga bloggarvänner detsamma...

En riktigt lugn och skön jul!

27 kommentarer:

  1. GOOOOO Jul vännen !
    Norrlandskramar från mig Anette

    SvaraRadera
  2. Det var likadant här. Tror att om man tänker Julfrid istället för Julstök så blir det med ens mycket bättre. Och för vem gör man alltihop? Var och en hos oss har fått tala om vad som känns omistligt med julen och det blev fasligt lättarbetat.
    Det är inte kriminellt att skala av julen dess onödigheter, det är bara till gagn för julfriden.
    God Jul!

    SvaraRadera
  3. Du är så klok så! Kanske att jag hade kunnat rådgiva dig i denna fråga, här har vipsvopsandet lyst med sin frånvaro!

    Hoppas det gick bra i Stockholm.

    Maken fick samma julklapp som din make, och han blev så glad!Hoppas din blir det också!

    Många julkramar från Skillra!

    SvaraRadera
  4. Och God Jul till dig, från ett gråtrist Halden - men jag lyser upp landskapet med min stackars näsa..."Den är röd som lingonsylt, snuvan den i rött förgyllt"...;-)!

    SvaraRadera
  5. Mycket klokt resonerat...
    En riktig god jul önskar jag dig.

    Carina

    SvaraRadera
  6. Jag tittar in här en liten stund på julafton och håller med dig om att man ska ta det lugnt. Själv dåsar jag framför brasan.

    Kramar från Nicoline

    SvaraRadera
  7. Vilka kloka tankar det tänks där på gården. Helt i min smak. Nu ska jag snart åka till nattens midnattsmässa. God jul, örnen! :)

    SvaraRadera
  8. Och jag tar det väldigt lugnt: ryggskott som håller på att ta kål på mig. Vaknade dessutom i morse av halsont. Bådar ju gott inför dagens 18-manna lunch med makens släktingar. *viskar*: som jag iofs mer än gärna skulle stå över...

    God fortsättning på sig lilla frun. Och vila mycket nu.

    SvaraRadera
  9. God Fortsättning !
    Men visst vännen, sträcker sig julen längt mer än självaste Julafton. Hihi* jag har precis besvarat 10 tusen frågor från minsta Line om att däremot Julklapparna brukar upphöra så smått efter Julafton, ler*
    Men Julfriden och allt därtill kan njutas länge !
    Det låter som om du skulle sätta dig med en god bok och bara njuta och koppla av en stund.
    En så vacker gran du visar, underbar*

    Hoppas allt är väl med dig !
    kram Katarina

    SvaraRadera
  10. God fortsättning kära vän och så bra att receptet kom fram. Bra att ta till vilken årstid som helst!!

    Njut av lediga dagar och ha det skönt - kram kram

    SvaraRadera
  11. Bra tänkt!! Julafton är bara julafton, sen börjar ledigheten. Med plockmat från kylskåpet och lite lugn och ro. Och perfekt... ja, vad är perfekt? Det kan ju bli perfekt på olika sätt? Perfekt kan vara att strunta i allt måste och se en stund på tv istället..

    Vilken underbar amaryllis från bästa grannen!!
    Vi fick snö igår, vilken tur man kan ha va? :-)
    Stiga upp på julaftons morgon och se flingor singla utanför fönstret. Ja jisses...
    Ha en fin fortsättning/I.

    SvaraRadera
  12. Du. Dom skulle inte lyfta ett finger...tro mig...

    Så det finns en anledning till att jag avskyr just juldagen.

    PUSS på dig!!

    SvaraRadera
  13. Gooooooooooooooooood
    Juuuuuuuuuuuuuuul!!!!

    Här har lugnet också lagt sig över taket...
    Ligger på soffan och mumsar en massa onyttigheter och myser.
    Snart ska vi åka på lunch till mina föräldrar....härligt!
    Tänker på dig vännen..
    Kraaaaaaaaaaaam
    Katarina

    SvaraRadera
  14. God fortsättning på julen kära du - och du har ju så himla rätt; julen varar ända till påska och ingenting blir bra när allt bara är måsten!

    Tänker på hur jag själv hade det innan jag blev sjuk, jobb in i det sista, ångest för alla inköp, städning, julkort, allt som jag trodde hörde till. Ingen blir gladare för att man är som en urvriden trasa på juldagsmorgonen, speciellt inte vi själva!

    Hoppas att din juldag varit bra, vi har bara slöat och njutit av lugnet efter stormen...

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  15. Nå, vad sa maken!?!
    Min hade sin tom med sig på vår promenad idag, samma vända som vi gått de två senaste åren. Måste kolla att den funkar antar jag...;)

    Luhrman? Har jag missat Luhrman, eller kopplar jag inte tro?

    Kram!

    SvaraRadera
  16. Hej på're, Gosepippin!
    Du hade ju visst julförberett, värsta Disney-granen och massor med julklappar. Behövs det mer? (För min del kanske lite julmat,sill, sylta, skinka och rödbetssallad, men det kan man ju faktiskt köpa.) Julefrid i lilla stugan är väl ändå det som slår högst? Det måste väl också innebära att husmor inte pressar sig till det yttersta för att det ska vara piffigt och tjusigt?
    Vila på soffan är MYCKET underskattat. En aktivitet som vi i min förening "Anonyma stugsittare" ska ägna oss litet åt nu fram i vår när vi har möten.
    1000 kramar från hon i grannstan!

    SvaraRadera
  17. Hallå där! hoppas att julefriden har landat i karljohansgården!!

    Här slog den sig ner för några timmar sen när alla gäster gick hem (och dottern tog dom med sig också för hon ska fira nyår med sin farmor och farfar) så nu ligger jag och mannen framför tv:n som två pösmunkar, ja, han har redan somnat och ja, jag bloggar som vanligt här i soffan...
    du undrade lite om Live writer och jag skrev ner en lååång förklaring till Annie med Annalunda som jag kopierade hit:
    Här kommer den:
    live writer är en helt fantastiskt gratistjänst från http://windowslivewriter.spaces.live.com/

    Du laddar ner det snabbt och smidigt på samma ställe som man laddar ner t.ex. messenger. Du måste ha en live mailadress dock. T.ex. hotmail.

    Programmet laddas ner till din dator så du behöver inte vara uppkopplad när du skriver. Programmet har en hel del väldigt enkla men fina fotoredigeringsmöjligheter så att du kan "hotta" till bilderna genom att skapa ramar, skuggor, texter eller lutning på bilderna.
    Det bästa av allt är dock att man kan välja publiceringsdag och tid. Du skriver bara i när du vill att inlägget ska publiceras och så blir det så!!!
    Helt otroligt!
    Du kan om du vill göra många inlägg på en gång eller hålla att skriva på flera stycken och såbestämmer du själv när och om du vill publicera!
    Det innebär ju att man kan blogga trots att man som jag håller på att skura golven! (tar en liten paus nu medans det torkar!)
    Om du kollar min blogg så ser du en markant skillnad på bilderna i mina inlägg när jag började med writer.... Nu är jag helt såld!
    Hoppas att du har förstått mitt röriga svammel!
    hör av dig annars!


    Kram och go fortsättning!

    Flisan

    SvaraRadera
  18. Visst är det härligt när man kommit till det stadiet att man tar det som det kommer - det brukar bli så bra ändå - och mycket trivsammare!

    God fortsättning!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  19. Varma kramar kommer här ifrån mig till Dig! Önskar dig vilavilavila:)och god fortsättning på ledigheten som vara i evigheter...;)

    SvaraRadera
  20. Härligt att friden äntligen kommit! Ja, ibland blir det för mycket av allt ...

    Jag gillar granen! Så ska den se ut, med mycket färg! ;-)

    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  21. Många hälsningar och kram till dig så här inför årets sista dagar. Ha det gott!

    SvaraRadera
  22. Ja, njuta ska man så klart göra i flera dagar. Jag menar allt man fixat och pyntat eller lagat o bakat måst ju få vara mer än en dag. Vi slappar och njuter! Kram!

    SvaraRadera
  23. God fortsättning önskar jag dej! Jag tycker också att julen kom alldeles för fort i år...men det gick ju bra ändå =)
    Hoppas du har haft det mysigt också!
    Kram/Gunn

    SvaraRadera
  24. Så sant som det är sagt!!! Vad är väl julen om det bara är en afton som räknas och vad är väl julen utan ett jullugn och julro?!

    Kramar på dig vännen och jag hoppas på ett rofyllt 2009 som tillåter en rejäl påfyllning i bränsletankarna för egen del och alla andra som kan behöva det!!!

    SvaraRadera
  25. Så klokt att du kunde landa i det. Vi har hft en skön och stillsam julhelg. Mannen insjuknade i något influensa liknande på juldagen så alla sociala engagemang har avbokats, ganska skönt faktiskt och vi tomtar runt här hemma i lugn och ro. Njut nu av den här helgen och må så gott. Stor kram från oss på torpet.

    SvaraRadera
  26. Men hur skulle jag ha kunnat veta att ni skulle till metropolen Flen? Jag skulle försäkra mig om var företaget jag ska på intervju till ligger. Och maken ville testa julklappen... Och så handlade vi litet mat.

    Skiner solen på er idag? :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.