måndag, december 15, 2008

Julen i rött ... ;)



Veckan tog full fart redan från start. Förutom allt annat som att hämta köpta bilen, handla, röja och städa, så har jag hunnit med två besök till huvudstaden. Ingen julshopping blev det där, förutom gott lantbröd fr La Petit och supersmarr fr Hötorgshallen.

Till Lucia kläs alltid vår gran och julklapparna placeras därunder, allt eftersom. Här går julen som alltid, helt i rött. Det vita får hållas utanför ;).

På fredag var det julpynt och granklädning för hela slanten. Och när kvällen kom, var julstämningen ett faktum här på gården. Utanför en vacker vit vinternatur. Inomhus sprakade brasan och granen var lika underbar som alltid, klädd traditionsenligt i rött och guld. Så välkomnades min väninna fr huvudstaden när hon kom hit över helgen :).

Julshopping var det som låg på programmet. Lördag morgon låg vi i startgroparna redan strax efter 9, för att hinna till öppningstid till Vingåkers Outlet. Vi fyndade julklappar till män och söner men framför allt till oss själva ;). En sväng till Fabriksbutiken hann vi också med. På hemväg tog vi en fika på underbara Fridhems Kaffestuga, en idyll med härlig julmiljö. Fräscha och pigga efter "kaffe med dopp", svängde vi in på outleten i närheten av oss, Lager 157 i Hälleforsnäs. Även här lyckades vi finna några klappar. Klockan var 1530 när vi var hemma igen. Visst är det underligt så fort tiden går när man har roligt?!

Helgen avslutade vi med vår glöggbuffé. Den blev åter mycket uppskattad av grannarna, som välkomnade vårt initiativ till grannsamverkan även i vintertid ;).

Nu väntar jag bara på att sonen ska iväg till skolan så jag äntligen får börja slå in lite paket och lägga dem under granen...

37 kommentarer:

  1. Åh, så mysigt ni ser ut att ha det där i er gård. Här blandas också med mycket rött till julen.

    Ute är det däremot vitare än vitt. Vilket snökaos! Det är inte ofta jag tar ordet kaos i min mun men i helgen var det verkligen vad som drabbade oss. Nu gick det ingen som helst nöd på oss för det. Det var bara nyttigt med en hel helg utan tv, musik o dator.

    Bara stillheten med alla tända ljus :o)

    Skogen bär däremot stora sår. Många tallar har fallit omkull pga snötyngden. Och stora grenar rasar ner o ligger här o där. Trädälskare som är så lider jag när jag ser det.

    Oj, vad jag kom loss o surrade här då! ;o) Bäst jag kilar iväg hem nu!

    Ha det gott!

    Kram

    Monika

    SvaraRadera
  2. Ammen guu, ett livstecken. Var på väg att ringa för att fråga vart du tagit vägen. Denna gång lämnar jag kommentar före jag läst inlägget, så nu ska jag läsa det också.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Åh vad Mysigt det låter!!! Jag gillar det klassiska rött o guld också! Här kan vi tyvärr inte tända någon brasa men Vedpannan i källaren värmer bra den med!;-) Ljus brinner så fort jag är hemma så lite eld får jag iallafall! ha det gott!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Det låter som en härlig helg, att hitta julklappar och umgås med vänninan. Här är inte granen inne än men vi har köpt redan, för att inte bli utan. Ha det så mysigt i stugan och kramar från Birgitta

    SvaraRadera
  5. Rollistan är i sin linda, men förändelig och i ständig utveckling. Kanske ny rubrik "Löst folk på bygden"? Eller rubrik: "Diverse flygfän"?
    Ska nog hitta på nåt, för naturligtvis ska du in under en kategori.
    Pössar!

    SvaraRadera
  6. Men så MYYYYYSIGT!!
    Vilket härligt fönster och här sitter jag och blir bara grönare och grönare av avund för att du hunnit besöka så många braiga affärer och huvudstaden till på köpet....

    Jag känner paniken snart för inte har jag hunnit handla heller. Jo ,en del grejer köpte jag i höstas med som den senila ekorre jag är har jag nästan vänt upp och ner på kåken i jakt på farmors present!!!
    Fniss, att man aldrig lär sig!

    Fast det är väl som det är när man är halvsenil som jag.. Man glömmer bort att man glömmer bort!!

    :-)

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  7. Men så MYYYYYSIGT!!
    Vilket härligt fönster och här sitter jag och blir bara grönare och grönare av avund för att du hunnit besöka så många braiga affärer och huvudstaden till på köpet....

    Jag känner paniken snart för inte har jag hunnit handla heller. Jo ,en del grejer köpte jag i höstas med som den senila ekorre jag är har jag nästan vänt upp och ner på kåken i jakt på farmors present!!!
    Fniss, att man aldrig lär sig!

    Fast det är väl som det är när man är halvsenil som jag.. Man glömmer bort att man glömmer bort!!

    :-)

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  8. Härligt att läsa om dina bravader! Jag blir också sugen på att pynta granen... men hur går det med julgran när man har en busig hundvalp? Återstår att se... Kram!

    SvaraRadera
  9. Det är till att vara aktiv... ;) Låter som en intensiv och rolig vecka. Min jul går också i rött och guld och nu börjar faktiskt julstämningen smyga sig på så smått. Har stått och slagit in paket i intervaller (allt eftersom ryggen pallat med) i helgen men lämnat allt material framme så köket har sett ut som ett slagfält, men det hör liksom till det också. Ha det gott!

    SvaraRadera
  10. Ja, fullfart kan de tju vara utan att man stressar för den skull. Glöggbjudning låter mysigt.
    Jag har funderat, jobbar du? D verkar ha så mycket tid hemma. Kram!

    SvaraRadera
  11. Vilken stämningsfull julbild från ditt hem. Jag antar att väninnan var nöjd med besöket, det ser otroligt mysigt ut !
    /Malin

    SvaraRadera
  12. Här är julen också ganska röd (och vit....) och granen kom in i lördags! Nu har vi julstämning i varje vrå!

    Ha det gott, kram!

    SvaraRadera
  13. Jag har inte tagit mig till outleten än. Det var bra då då? Och det här Lagret i Hälleforsnäs, värt ett besök?

    Maken verkar OK. Vi bokar in bilen på Skobes, inte jubelåsnan här i byn, hoppas det inte tar för lång tid, man tror ju att de ska köra en dubbelörnsk vipsvaps-variant med det är inte att lita på.

    Kram.

    SvaraRadera
  14. Jag har också julen i rött hos mig. Det hör som till! Vi har mycket snö - speciellt i Gammelstad där jag var i söndags. Som i ett julkort!

    Ha en härlig vecka!

    Kramar från mig

    SvaraRadera
  15. Klart att julen ska gå i rött även om man drömmer om en vit jul. Så vackert det ser ut hos dig. Här är det fortfarande gröna gräsmattor, men jag hoppas verkligen på en vit jul.
    Kramar...

    SvaraRadera
  16. Klart man ska ha rött på julen! Ingen vitmani hos mig heller, som du vet. *Asg*

    Härligt med egna traditioner också. Ni börjar ju julen tidigt, vi börjar den nån dag före julafton. Då plockas pyntet fram.

    Kul att glöggbuffén blev lyckad.

    Kramar!

    SvaraRadera
  17. Åh, vilken mysig och stämningsfull bild! Här har det också smygit sig in mera rött, i alla fall i köket. Nya gardiner kom äntligen upp, granen hämtades ner från vinden igår kväll och kläddes. Men den är vit i år igen. Linnéa saknade de röda kulorna så de får hamna i lilla granen på övervåningen, = alla nöjda.
    Idag ska jag fortsätta med julklappsinköpen, hoppas på att bli färdig idag. Var i E-tuna igår och det var lugnt och skönt på stan, ingen julstress alls.
    Ha det gott.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  18. Hej! Hamnade på din blogg av en slump och tack för det! Så härlig, känner igen mig i mycket för vårt hus i Sörmland rymmer också mycket kärlek och värme. Än så länge weekend och sommarhus men men..
    Trevligt och personligt skrivet, har ingen blogg själv men läser gärna andras!

    På återseende!Marie

    SvaraRadera
  19. Du har en Award att hämta inne hos mig. Ha en riktigt bra dag! Kram

    SvaraRadera
  20. Hej!

    vad mysigt ni har det, och ni bor verkligen bra till nu med alla outlettar som öppnat där!

    Hade en tanke om att åka till Gull & Mull innan jul, men det undrar jag om jag hinner. Vi får se!

    Ha en bra julstressvecka nu och jag håller tummarna hos mig!

    Varmaste kramarna
    Karin

    SvaraRadera
  21. Vi skulle ha klätt granarna och slagit in paket, bakat och allmänt fixat inför julen MEN för min del blev det ingenting av det för jag ryckte in och jobbade i en inredningsbutik istället. Ett erbjudande jag inte kunde motstå... Men nu när jag inser att det inte är många dagar kvar till jul börjar jag känna mig lite stressad... Fast det brukar alltid ordna sig! :)

    Kramar Jenny

    SvaraRadera
  22. va mysigt de låter .. ! hoppas du får en skön vecka !
    kram nadja

    SvaraRadera
  23. Vad härligt och mysigt!!!

    Och snö!?! Det har vi inte sett röken av här...

    Kram,
    annaSv

    SvaraRadera
  24. Så härligt det låter juligt och fridfullt. Mysigt att handla med en kompis, det blir ju mycket roligare. Kan tänka mig att grannarn trivs med att komma på glöggbuffé. Slå in julklappar det är så mysigt. du visar en så fin bild ifrån ditt fönster. Jo, jag har också mycket rött till jul tycker att det hör till.
    Ha det gott Kram Marie

    SvaraRadera
  25. Vi får kluuuuura....
    Om inte fredag, så kanske....måndag? Jag har inte kollat med maken när han har för avsikt att göra jul, det påverkar bilens vara eller icke-vara hemma i viss mån, jag brukar oftast ha den.

    SvaraRadera
  26. Jag köade för biljetter till AC/DC, men de tog tillfälligt slut. Vad tusan det nu betyder. Tänkte det skulla vara juklapp till familjen.

    Tristans ödla dog igår...

    SvaraRadera
  27. Så härligt ni verkar ha det på er gård.....röd jul, gran, snö och en brasa som sprakar vad kan man mer önska sig!!!!!!! Jag ser fram emot att snart få jul-lov!! Då....ska allt ske!!!!! Kramar fr C ( hoppas att ditt knä är lika bra som mitt..nu värker det inte heller på nätterna....så skönt!!!)

    SvaraRadera
  28. Idylliskt och hemtrevligt. Precis som det ska vara! Kram!

    SvaraRadera
  29. Ja jag vet ju att du är så intresserad av matlagning så det var solklart att du skulle bli intresserad av den mat jag serverade på damlunchen! Jag ska försöka fotografera av receptet och lägga in det men om du meddelar mig din epostadr. så kan jag i annat fall skriva in det och skicka. Min epost adr finns på min blogg 1:a sida. Ha det gott!

    SvaraRadera
  30. Vilken härlig julstämning i fönstret! Härlig lantlig miljö utanför också.
    Ni verkar ha haft den ultimata julshoppinghelgen, med trevliga butiker och fikastund! Vilken bra tradition att klä granen redan till lucia och fylla på med klappar.. kanske vi tar efter någon gång när vi flyttar ut permanent ;) Vi försöker att nu mera inte göra allt i sista minuten, utan börja i god tid med lite i taget och göra hela december till en riktig mysmånad...
    Ha det gott i stugan, kramar

    SvaraRadera
  31. Kommer förbi här ibland och ser hur du har det! God Jul och gott nytt! Kram!

    SvaraRadera
  32. Härligt med rött till jul...fniss...och du har alldeles rätt i att det vita får stanna utanför;-)
    Extra paket under granen!!!
    Såg du inte att det har tagit över 10 år att få till den där lilla panelbiten?!
    Om du bara visste hur många extra paket jag är värd som har haft en ängels tålamod i alla år!
    Nää,det är inte så farligt,för man blir ju hemmablind så jag har inte sett skavanken varje dag inte:-)
    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  33. Önskar att vi också kunde placera klapparna under granen men det skulle nog vara för stor frestelse för barnen... Fin bild på decembermånen!

    SvaraRadera
  34. Hej!
    Hann ni med glöggbuffeén efter shoppingen?
    Låter som en underbar dag. Det är så mysigt att shoppa med väninna!
    God Jul!
    Kram Tulipa

    SvaraRadera
  35. Vi ska börja vårt julhandlande i helgen.....:=

    Det blir spännande att se hur det går! Men vi kan höras! Jag tänkte be dig ev om en tjänst, men vi återkommer till det...

    SvaraRadera
  36. Hej lilla julmysan!

    Jag har mailat dig oxå...;)

    HImmel vad du hinner mycket...flänger o far o fixar o donar....
    Här smyger sig också allt fler röda detaljer in.....
    Ha en mysig helg nu min vän!
    Kraaaam Katarina

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.