fredag, mars 06, 2009

Äntligen är jag JAG...

Det tog tid att hitta tillbaka till mig själv, men nu känns det som jag är jag igen. Och självklart beror det inte alls på att jag numera har dagarna för mig själv *gapskrattar*. Jag fixar och donar här hemma, plockar och röjer, uträttar ärenden och hinner t o m sitta vid datorn och läsa alla era bloggar!!

Ingen som ruckar min vardag längre ;).

I ett års tid har jag varit på jakt efter klädskåp i serien Hemnes/Ikea, till ett vettigt pris och inte alltför långt från oss. Klädskåpen har numera en ny design och det var den gamla varianten jag var ute efter. Vi satt förra veckan och pratade om vår brist på garderober och jag föreslog att vi även skulle införskaffa en garderob till vårt allrum för att få en än bättre förvaring på övervåningen. Samma dag kikar jag in som vanligt på Blocket och ser en annons om just Hemnes klädskåp och inte bara en, utan två klädskåp. Slängde mig på telefon och två timmar efter att annonsen var införd var vi lyckliga ägare av dem :).



Ett klädskåp skulle in i gästrummet för att komplettera vår Hemnes dagbädd. Den som blev svågerns invigningen till ett Ikea-Hallelujamoment. Det andra skåpet hamnade uppe i vårt allrum. Helt perfekt!

Känns så skönt att äntligen börja få ordning bland kläder och annat. Klädskåpen pryder dessutom sina platser och det känns som vi sakta men säkert börjar "få ihop" inredningen till något bra.

Badrummet har, som ni kanske förstått, legat helt på is över vintern (!). Och nu, i och med att kära mannen startat nytt jobb, blir hans arbetsinsats i det rummet lika med noll. De tankar som vi hade om vårt badrum när vi flyttade hit, har vi reviderat flera gånger om. Ritningen och planeringen är nu klar, likaså badrumsinredningen, men kaklet som vi tidigare planerat var nu helt ute ur bilden ;).

Under ledigheten besökte vi Stockholm för att kika runt bland kakelbutikerna i Bromma. Men vad har hänt med kaklet under dessa 3 år??!! Nu är det stort och mönster som gäller, dessutom räfflat eller med struktur som måste vara en höjdare att rengöra!

Vi gick runt, skakade på huvudet och hittade ingenting, ända tills vi kom till Konradssons Kakel. Där fann vi äntligen det vi letat efter. Enkelt vitt, snyggt, rektangulärt kakel, i rätt storlek med rätt yta, blankhet och lyster. Det "rätta" mörkgrå golvklinkret fann vi också här.

Nu verkar badrumskillen komma igång med vårt badrum nästa månad och denna gång får han ta tag i hela projektet själv. Det känns mycket bra för min del, för då vet jag att arbete blir klart i rimlig tid och inte en utdragen process som så många andra projekt här på gården. Detta sagt, utan minsta ironi eller med åsyftan på någon i min nära omgivning... *blinkar oskyldigt*

29 kommentarer:

  1. Härligt att du är på banan igen och i god form synes det. Jag blir nästan lite avundsjuk när jag läser om dina projekt. Hos oss pågår inga just nu och det är både lugnt och samtidigt lite trist... Jag skall ta fasta på tipset om mixerstaven. Verkar mycket bättre än att blästra väggarna med soppa.

    SvaraRadera
  2. Men så skönt att du är du igen! *L*

    Vad duktig du är som hittar fynd så där. Klädskåpet är jättesnyggt och tapeten intill helt ljuvlig.

    Ja det där med projekt som aldrig blir färdigställda det känner jag igen allt för väl *suckar* :-)

    Önskar dig en fin helg! Bamsekram.

    SvaraRadera
  3. Ojoj, vad fint det är, klädskåpet! MEN, vad som är ännu häftigare är att den otroligt vackra blommiga tapet som pryder väggen bakom skåpet har jag också! I mitt matrum! Nu måste jag ta en bild och posta, som bevis! Visst är den fantastiskt vacker! Kram!

    SvaraRadera
  4. Tack söta du för din gulliga kommentar - värmer så gott!
    Skönt att du nu är på "G" igen. Det måste ha varit tufft för dig. Ta det nu lugnt och vila upp dig ordentligt. Hoppas vårsolen hittar dig nu!
    Kram Randi

    SvaraRadera
  5. Härligt!

    Tittade på slutet av "Den arge snickaren" häromkvällen (heter det så?) på 4:an och hörde husinnehavaren säga att han i fortsättningen inte skulle skämmas för att anlita hjälp. Tror att det är en fras som många skulle behöva använda lite oftare.

    Hantverkshjälp är ju ruggigt dyrt, men nu, med rot-avdragen, kanske det blir lite färre renoveringsskilsmässor...

    Snygga skåp - visste inte att de var så snygga i gamla modellen!

    Lena

    SvaraRadera
  6. De tdär med förvaring o garderober är itne lätt. Många gånger är dom itne så snygga heller. Kul att du hittat något nu.
    Renovering av alla de slag är spännande men itne kul om det drar ut på tiden. Tv-rummet här är itne riktigt klar ännu men det har ju inte dragit ut jättelänge ännu iofs.
    HA det så bra! Kram!

    SvaraRadera
  7. Godmorgon kära vän! Som alltid är det ren undehrållning att läsa om vad du har för dig... Ironi - du? Näää...kan jag aldrig tänka mig att du pysslar med.

    Du, jag gasar symaskin om kvällarna. Jag har nya syprojekt på gång och det är så jäkla roligt. Jag blir lätt lite strirrig när jag kommer på någonting. Nu vill jag bara vara ifreeeeed och syyyyy! Lite enkelspårig? Javisst :)

    Ha en fin dag.

    Kram,

    A.

    SvaraRadera
  8. Grattis till braiga fynd på Bocket och till att ni tagit beslutet att låta ett proffs göra klart badrummet. Nu har ni nog snart allt igenomgånget. Då får du vandra runt med kameran och förevisa hela härligheten!
    Ha en fin fredag vännen.

    SvaraRadera
  9. Skönt att du är "tillbaka". Du är saknad i etern ska du veta. Spännande med badrummet Gick just i dagarna och funderade på om det finns någon bra hantverkare i området när det blir dags för oss att ta tag i torpets badrum. Jag tror att min kära man har fullt upp med sitt husbygge och inte har den minsta lust att ta sig an badrummet. Så om "er" badrumskille är bra och pålitlig kanske det kan vara något för oss så småningom.
    Jag har en låda av de små röda kvar i frysen. Blev sugen när du skrev att ni ätit. Det gäller att inte glömma bort den. Kram

    SvaraRadera
  10. Grattis till SKÅPS LYCKAN
    här kommer stora fredagskramen

    SvaraRadera
  11. Men vilket flyt med klädskåpen! Det ska man ha ibland. I love Blocket! Och jag fattar hur skönt du har nu när du rår över din dag själv...jag är helt ur fas då maken varit hemma mer än vanligt den här veckan, är det inte konstigt hur de varelserna kan rucka ens värld? Trevlig helg!
    Kram från Sparris

    SvaraRadera
  12. Vad skönt att höra att ditt gamla jag återvänt!
    Visst är det kul med Blocket ... jag har fastnat där många kvällar ... just nu på jakt efter ett gammalt skrivbord ... men de är så "sa...s" dyra ... bara att kolla vidare ... sitter inte i sjön i alla fall!

    Vad skönt att det händer något, som med ditt badrum. Här hemma håller maken på att lägga trägolv i köket och det är underbart att vi har kommit igång med det ... äntligen!!!

    Kolla mailen!

    Ha en fin helg
    Christina

    SvaraRadera
  13. Nämen? Både klädskåp och tv-bänk? GRATTIS!

    Skönt att höra att du är du igen!

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  14. Så härligt med att få ordning och greja och dona hemma! En dag ska även vi...! ;)

    Jag seggar i soffan med litet vin. Är trött och litet seg, men så är det ju fredag också!

    Vi ses och kram!

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Härligt med glädjen som märks här nu!
    Vi har ju alla våra upp och ner, kan vara tufft att "gå hemma och dra två stycken"...inget för mig.
    Hade gått mig på nerverna, något måste hända!

    Då får man gratta till äntligen skåpen!!!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  16. Hej!

    Åh, det var så länge sen jag hann besöka dig. Och så läser jag att du varit sjuk, fy lunginflamation är inte att leka med! Jag hoppas verkligen du är bättre nu, men det låter det ju som i alla fall!

    Vilken tur med skåpen. Det är toppen att få lite skåp att stuva in allt i!

    Ha en riktigt fin helg!
    Varmaste kramarna
    Karin

    SvaraRadera
  17. Blocket kan vara toppen...vilken tur ni hade, bara att gratulera! Skönt att du mår bättre...ta det lugnt och vila !!! Jag har just en dunderförkylning....men det måste bli bra till måndag!!! Ska inte göra något i helgen!!! Ha det skönt och njut av fågelkvittret! Kram fr C

    SvaraRadera
  18. Inne och kvällssurfar och passar på att önska dig en trevlig helg

    SvaraRadera
  19. Hahahaha!!!

    Du skriver såååå kul!!!!


    själv blir jag grön av avund över att ni ska få ett nytt snyggt badrum!!!!


    Vi har ju inte ens ett badkar här i vårt pyttelilla dockskåpshus.....

    Ta hand om dig och glöm inte att visa oss bilder på resultatet sen.....

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  20. Suck... Själv tänker jag försöka komma igen med bloggläsandet i morgon. Det har varit en slitsam men kul vecka. :) Jag tittar in i morgon igen "på riktigt". Kramar i travar!
    /Ronja :)

    SvaraRadera
  21. Hej kära Dubbelörn!
    Ett tag sedan jag kikade in till dig nu. Livet är lite fullt ibland. Vill säga att du gläder mig med den fina kommentar som du gav mig häromsistens.
    Tycker att de där Hemnes är mycket snygga, görs de inte längre i den varianten?! Vilken tur du hade då att hitta två, måste ha varit meningen!!

    SvaraRadera
  22. Nu har det hänt positiva grejer hos fru dubbelörn vill jag lova.
    Klädskåp kan man nog aldrig få för många av, problemet är bara var man ska ställa dom. Men ditt står snyggt där det syns ända hit.
    Kul med *nytt* badrum och att det bli klart i rimlig tid...
    Ha det gott Marie:)

    SvaraRadera
  23. Vad roligt att du hittade precis det du hade letat efter!
    Jag tycker själv att när våren kommer så får jag massor av ny energi. Det är säkert ljuset som gör det!
    /Päivi

    SvaraRadera
  24. Jamen jag håller med, vad har hänt med kaklet? Var samma sak när vi skulle köpa kakel till köket; det vita "vanliga" var beställningsvara! Och att skylta med vitt i någon form i butikerna vi var inne i verkade vara förbjudet, nä, nä... guld och blått och brunt och...
    Vi har inte införskaffat vare sig kakel eller golv till badrummet ännu. Golvkakel/klinker verkar vara ännu svårare att hitta något vi gillar. Vitt, svart eller grått... ska det vara så svårt?

    Jag tror att man behöver lite "låg" perioder ibland. Tid att tänka efter litet. Och Du verkar då har använt din låg-period till synnerligen aktiv tankeverksamhet. Till och med planerat ut ett helt nytt förvaringssystem. Imponerad! ;-)
    Skulle kunna skriva länge om förvaring... (blir lätt så när man inte har någon... :-))
    Skönt att läsa dina senaste inlägg!
    Kram

    SvaraRadera
  25. Tittar in och önskar en fin och bra söndag, må så gott!

    SvaraRadera
  26. Håller fullständigt med; Blocket ÄR himmelriket! :)
    Tycker oxå att garderoberna är urfina, skulle vilja ha en till hallen, men som sagt, de är ju inte lätta att hitta till bra pris och i närheten. Det är bara att gratulera!
    Ha en bra dag!
    Kram Malena

    SvaraRadera
  27. Så är jag här igen! :) Visst är det skönt när man får lite bättre ordning på förvaringen. Vi har haft bra skåp och liknande, men nu börjar vi växa ur dem och jag tycker att det står saker överallt. :( Vi skulle behöva göra en rensning och göra oss av med skräp...
    Snyggt skåp!

    Kul att ni hittade kakel också. Allt verkar falla på plats. TV-bänk, skåp, kakel. Härligt!

    Kramar i travar!
    Vi hörs framöver!!
    Ronja :)

    SvaraRadera
  28. Tänk att vi har så lika smak du och jag. Jag behöver bara snegla lite till höger om min dator så ser jag samma tapet. Jag har också samma mönster på gardinerna. Är det inte lite riskabelt med badrummet på isen? Jag menar nu när det är vår;)

    Kramar från Nicoline

    SvaraRadera
  29. Vilken tur du hade som inte bara hittade ett, utan två skåp. Blocket är toppen!!!
    Spännande med badrummet och vad skönt att ni hittade erat kakel till slut.

    Ha en riktigt härlig vecka!
    Kramar Marie

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.