lördag, mars 28, 2009

Earth Hour...


Hemma hos oss släcktes det ner, t o m sonen var medveten och släckte ner... förutom då, en tv och en dator.

Men det som förvånade mig mest och gladde mig som allra mest, var när kära mannen ropade på mig och bad mig komma ut.

Det var kolsvart på himmelen! KOLSVART! Det betyder att de ljus som vi ser varje kväll mot himmelen, det som reflekteras från köpingen med omnejd var helt närsläckt.

Det som imponerade mig mest ikväll, var att det inte bara var vi som kände för en Earth Hour. Vi var fler... fler än jag trodde... fler än jag någonsin trott!

8 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att det var vackert på ett sätt med den svarta himlen.
  Och visst var det lite mysigt med bara levande ljus?
  Runt omkring där vi bor var det dessvärre inte många hus som var nedsläckta, vi såg bara ett par tre stycken och då har vi rätt mycket hus runt omkring oss.

  SvaraRadera
 2. Malins-kuriosa29 mars 2009 08:23

  Du det var märkligt igår kväll...jobbade och slutade strax efter 21.30...Det var verkligen nedsläckt här i vår stad också och huset kolsvart då jag kom hem...
  Hioppas det finns någon satelitbild på nätet där de visar hur det såg ut upp i från vid 20.30igår kväll.
  Vet att detta kanske inte egentligen påverkar själva miljön (i stor skala då industrin mal på utan tanke på miljön) men det som facinerar mig är att så många männsikor kan åstakomma och medverka i ett så stort evenemang...och detta tänkt i vidare perspektiv så skulle mänskligheten kunna åstakomma stordåd...eller....För visst sjutton kan vi om vi vill...
  Just nu sitter jag på jobbet och försöker hålla mig vaken -"bestulen" på en timmes sömn är inte bra...längtar hem till sängen och att få vila en stund till (ja du har väl inte glömt att ställa om klockorna).

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 3. Vi skippade earth hour av den enkla anledningen att det mest känns som ett "jippo" - för varför släcka ner en timme och sedan leva som vanligt igen? Vi har ju släckt hela nätterna, det räcker ju :-)

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. En manifestation för framtiden, för att väcka oss ur vardagstankarna. Jag tycker själva grejen, att få oss att släcka det där som bara står på i onödan är jättebra.

  Kram/Lena

  SvaraRadera
 5. ha ha... jag som lever i min egen värld verkar det som gick ut med vovvarna vid niotiden och märkligt vad grannarna har gått i säng tidigt en lördagkväll och nämnde det för maken när jag kom in.
  Du sa han kom ut ur din kokong har du inte hört om att man ska släcka ljuset en timma ikväll !!!!
  Jovisst har jag hört detta men inte kom jag för mig detta när jag låg och halvsov framför tv till robinsson.Kom han ihåg det då ?? Undrar vars han var och i vilken kokong .
  Men lite läckert är det. Undrar hur många barn som blev till igår kväll ? Vi får väl se om nio månader.
  Kram på dig
  ewa

  SvaraRadera
 6. Vi släckte också, jippo eller ej, det handlar ju om en gemensam handling globalt. Förmår vi göra något så pass enkelt som detta gemensamt, så kanske vi kan göra gemensam sak i något bra mycket större!

  SvaraRadera
 7. Vi var på bio vid den tiden men hade alla lampor släckta ... vi brukar ha några tända för det är trevligare att komma hem när det inte är bäckmörkt.

  I Fagersta, där bion ligger, tyckte jag att det var många som inte hade släckt ned, tyvärr.

  Kramar Christina

  SvaraRadera
 8. Jodå, t o m Sparreholmare släckte. Dock inte alla...
  Kram!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.