onsdag, mars 25, 2009

Middag utöver det vanliga...


Ibland får man recept som man testar och som man sedan bara måste dela med sig. Det här är ett sådant!

Receptet fick jag i Stockholm härom veckan, av en god vän i det s k "kamelgänget" *gapskrattar*. Det här var ett förslag till studentbuffén och är lika goda kalla som varma.

Lammköttbullar med bulgur
2 dl bulgur
4 dl kokande vatten
1 hönsbuljongtärning

Koka upp vatten med hönsbuljongtärning. Lägg i bulgur (mellanstorlek), rör om och ta kastrullen av plattan. Låt vattnet dra in och bulguren mogna klart. Låt bulguren sedan svalna.

400g lammfärs (nöt- el viltfärs går säkert lika bra)
1 riven gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk stark paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm kanel
2-3 tsk salt
1 knippe finhackad bladpersilja
2 msk olja

Blanda samman färs och lök, lägg därefter till resterande ingredienser och blanda slutligen bulguren i färsen. Blanda väl och forma till ovala bullar. (Skölj händerna med kallt vatten så går det allra enklast)

Bryn bullarna i stekpanna och låt eftersteka i ugn ca 10-15min.

Vi serverade pommes och en god sallad till detta.


Denna bulgursort använder jag, inköpt på ICA

Omdömet från sonen var att maten var "helt sanslöst gott" och jag fick gärna göra dessa till studentbuffén :).

Tack K för receptet som jag ändå, enl min vana trogen, var tvungen att göra vissa förändringar i ;).

14 kommentarer:

  1. Här sitter man och njuter av vackra inredningsbilder och så händer det. Bonk. Man får ett gäng köttbullar i fejset vid åttasnåret på morgonen. Godmorgon på dig själv kompis :) Det ser onekligen gott ut, och det är alls inte omöjligt att jag provar det någon dag (då sambon är lamgalen). Dock inte just nu, klockan kvart i åtta...

    Kram.

    SvaraRadera
  2. Kamelgänget?! Är det så vi heter? :D
    Receptet verkar fantastiskt. Ska testa i helgen när mamma kommer.
    kram

    SvaraRadera
  3. Men visst var det väl träffande?? *gapskrattar*

    SvaraRadera
  4. Oj va gott! Måste testa. Så bra att du har hittat något till studentfesten. Nu gäller det väl bara att testa vidare för du ska väl ha många rätter? Rimmad lax kanske? Och paj av något slag? Kamelgänget - är det dina (fniss) törstiga kompisar? Ha en bra dag och stor kram

    SvaraRadera
  5. Åh, det lät riktigt smarrigt! Har länge tänkt jag ska göra något med lammfärs så det här receptet var ju toppen!!!

    Igår hade vi snöstorm när vi vaknade och jag och barnen kunde knappt ta oss till skolan. Blä!!! Men idag skiner solen, fast det är rätt så kallt, men jag hoppas innerligt att snön smälter bort idag!

    Må så gott vännen!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Toppen! Nu vet jag vad jag ska försöka göra till middag idag, Ica Flen och lammfärs? hmmm får chansa.
    Hoppas att allt är ok! Kram

    SvaraRadera
  7. Åh denna goda mat...har för egen del hamnat i en matsvacka som yttrar sig på följande vis - Jag har ingen som helst lust att laga mat!
    Så maken grymtar och får själv ställa sig vid spisen med den påföljden att vi äter stekt kött med gräddsås eller falukorv i alla varianter...Fast idag ska det bli våfflor och dessa ska jag själv stå för...mmmmmums...
    Datakrångel är vansinnigt tråkigt och tidkrävande då jag inte kan...men enveten till tusen är jag...både på gott o ont...Nu verkar det gå vägen i alla fall och förnöjsamheten med mig själv har nu nått örsnibbarna (inte nått över huvudet ännu).

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  8. Låter supergott!
    Dessa blir självskrivna till påsk. Behöver inte ens testlagas, jag litar på dig :)

    SvaraRadera
  9. tack underbara du för detta recept!:)
    kram Lallis

    SvaraRadera
  10. Ska absolut testa detta recept, blir nog redan till helgen.
    Vilken härlig shopping rund ni gjort i Örebortrakten...
    Japp nu är våren på G vad som en händer.
    Marie:)

    SvaraRadera
  11. Det låter jättegott ... måste vi testa ;-)

    Om jag ska vara ärlig var det inte mycket att se än men de har stora planer och framöver kan det kanske bli något. De flyttade hit förra sommaren och har precis kommit igång med butiken. En bra sak är att de säljer kött från egna gården.
    Den ligger i utkanten av Skinnskatteberg och heter "Gårdsfrun".

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  12. Jag är helt med på dina förändringar! Kör hårt! Och visst är de sanslöst goda!

    Kram Kamel-K

    SvaraRadera
  13. Bruummm bruuummm hoppas det finns några kvar :)

    SvaraRadera
  14. Hmm...Högst intressant du!

    Var har du linssoppereceptet? Jag frågar dig så behöver jag inte leta genom hela bloggen. Eler kan det tänkas att du har en recept-kategori kanske...

    SvaraRadera