onsdag, april 01, 2009

Arbetsledare och planeringsarbete...

Nu har arbetsledarstolen dammats av, armgymnastiken, "pekamedhelahanden", har genomförts och geniknölarna har gnuggats.

Här ligger rutpapper framme, likaså linjal, tumstock och pennor. Det måttas och det ritas och det funderas. Det bläddras i tapetkataloger och bland mattprover. Kakel och klinker begrundas.

Till en början ska nu i helg rum tömmas, målning ska utföras och tapeter ska uppsättas.

Under påskhelgen ska en flyttningsrokard genomföras. Sonen flyttar ut till drängstugan, d v s han får eget boende. (Pssst... han verkar ha glömt vad namnet "drängstuga" står för. Men det lär han nog bli varse om när studenten är avklarad *moooaahaahaaa*).

Nytt rum ska sedan tömmas för att badrumskillen ska få fritt utrymme inför badrumsrenovering som startar direkt efter påsk. ÄNTLIGEN!!

Till allt detta kommer det att krävas en mycket alert och pådrivande arbetsledare ;).

P g a viss fördröjning av tidigare badrumsbyggstart, som dessutom slutade med ett totalstopp i arbetet, kommer nu ALLT arbete att genomföras av hantverkare. Men om nu mot förmodan, viss sävlighet observeras, kommer självklart arbetsledarstolen att tillsättas per omgående! Badrummet ska vara klart till slutet av maj - punkt, slut!

Inte nog med det, samtidigt planeras för den efterlängtade köksrenoveringen.

Ritningen är klar, men återstår kakel- och annat materialval. Väntar också på offerten som jag hoppas är till vår fördel i o m lågkonjunkturen. Man får väl hoppas att de är angelägna om presumptiva kunder ;).

Köksrenoveringen startar direkt efter midsommar. Detta arbete kommer också att utföras av händig hantverkare. Har dock en känsla av att viss uppsikt kommer att krävas, att allt går helt enligt arbetsledarens grundliga planering.

Och det är inte slut här.

Där uppe på backen, med en veranda och utsikt ner mot sjön. Där ska en bastustuga uppsättas i sommar. Här kommer arbetsledarrollen att kräva sin kvinna!

Detta stugbygge har jag plockat fram som lämplig sommarsysselsättning för kära mannen. Vilket han verkar samtycka till...

Där emellan ska växthuset få sin plantering, 20-årig bröllopsdag firas med en liten weekendresa. Ett utspring ska begråtas och en studentmottagning genomföras, samt en midsommar firas.

Med detta vill jag säga att denna vår är precis som alla andra vårar. Planer och drömmar, planer och drömmar...

Men denna gång är badrumskillen bokad för start efter påsk, likaså är köksstarten bokad efter midsommar.

Sedan var det där med bastubygget... Vidtalad är ju kära mannen, d v s byggherren, men bokningen har ännu inte bekräftats, ej heller någon ev byggstart.

Arbetsledaren ligger som vanligt i framkant och har förutseende nog, kontaktat tillverkare, tagit hem information, jämfört priser, beslutat om leverantör och avvaktar nu vår lilla weekendresa i "honeymoonsviten"... Har man tänkt till eller har man tänkt till? ;).

Är man arbetsledare eller är man arbetsledare??... *gapskrattar*.

19 kommentarer:

 1. Jublar och applåderar!! Tjoho vad mycket rolig läsning det kommer att finnas på bloggen framöver *S*

  SvaraRadera
 2. Snacka om att ligga i startgroparna! Så himla skönt att veta att saker faktiskt kommer att hända, med säkerhet. Om sen bastubygget inte blir av, har det ju ändå hänt en massa annat!

  Och man ser ju nästan dig med bygghjälmen på huvudet, ritningarna under armen och en rejäl prilla under läppen...!

  Lena

  SvaraRadera
 3. Första gången jag hälsar på hos dig. Kul läsning, jag kommer tillbaka. Jag älskar nya projekt och har själv en del i mina gömmor.

  SvaraRadera
 4. Ja, du har verkligen legat i med planeringen. Hela sommar'n fullbokad. Jag gissar då att resan långt österut är inställd eftersom ni ska bygga bastu.

  ...och i ditt späckade schema så kommer väl den där bloggträffen i maj att kunna klämmas in, väl...?
  Tingeling! /Annette

  SvaraRadera
 5. MOHAHAHAHA!!!!!MOAHAHAHAHHA!!!!! Det tog många sekunder innan jag fattade varför du knaprar ipren med hopknipen mun, men så trillade polletten ner!!!! HAHAHAHAHHA!!!! HHIIIIIIIIII___IIIIIII!!!! AstmaPiiiiiiP!!!!!

  SvaraRadera
 6. Läser inlägget sen, nu drar jag!!

  Har inte slutat skratta.....

  SvaraRadera
 7. Om pekamedhelahanden-rörelsen känns smidig och naturlig kommer vi att kunna se fram emot många och intressanta progressrapporter under våren och sommaren.

  Jag tar gärna del av offerternas magnitud utifallatt aktivitet skulle uppstå på denna gård också.

  SvaraRadera
 8. PUH! säger jag bara... and good luck. Jag menar det! Kram

  SvaraRadera
 9. Åh, vad skönt att veta att det kommer att bli av, det är nog ganska klokt att ta hjälp för att bli färdig.
  Känner att vi har alldeles för många påbörjade projekt som inte blir helt färdiga... bara nästan klara. Och ändå drar vi med glädje igång nya! Kan tänka mig att du är jättebra som arbetsledare!
  Här har det varit en underbar vårdag idag, så skönt att kunna ha dörren öppen när man grejar på jobbet!
  Ha det så gott och hoppas vi ses snart igen!
  Kram, kram.

  SvaraRadera
 10. Oj vilka stora planer och planeringar. Här planeras en vecka i taget mer orkas inte riktigt med. Men så är det alltid för oss på våren. Vi planerar lite för en tripp iväg med hela gänget, alla utom hunden. Men annars försöker vi hålla näsorna över vattenytan och det klarar vi faktiskt ut. Kramar

  SvaraRadera
 11. Så sant så sant, så klart att vi väljer rätt just då. men visst kan jag ibland undra i alla fall även om jag vet att jag inte kunnat välja annorlunda. Ibland är drömmarna och planerandet det som är grejen. Vi drömmer just nu om vår lilla tripp iväg och jag om att faktiskt ta de där fem stegen till sängen :). Kram

  SvaraRadera
 12. Jag avundas din energi... och du har mycket, och roliga planer för våren och sommaren.

  Varm kram, vännen...

  SvaraRadera
 13. Hihi...din man är nog väldigt tålmodig...
  Visst är det härligt med planer - och utan dem skulle det bli ganska trist. Vissa år blir det fler och ibland färre. Lycka till!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 14. Visste inte först om jag skulle tro på allt detta med tanke på vilken dag det är skrivet ... men hoppas för din skull att det är sant.
  Kan bara gå till mig själv och tänka på hur lättad jag skulle vara om jag hade allt det du skriver inplanerat och under kontroll!

  Det låter i mina öron som om du är född till arbetsledare ... kanske en ny karriär?!

  Får man fråga vart "honeymoonresan" går ... har beslutsångest där nämligen ... men vi har lite tid på oss än ... våran är inte förrän i december.

  Har du någon tid över för en träff i april? ... eller ska du "pekamedhelahanden" då?
  Fick inget svar på frågan i förra inlägget.

  Du kan maila datum som passar dig.

  Kramar Christina

  SvaraRadera
 15. Halloj!
  Jasså, är jag omtalad ända hos dig..=)

  Kul du hittade in till mig, måste säga du skriver så roligt och jag känner igen mig i det du skriver... =)

  Här pågår badrumsrenovering som stannade av för 1 år sen, trapphusrenovering som går oooootroligt långsamt och sen trädgården och nytt kök som inte påbörjats än, och vardagsrummet och hallen...sen nästa badrum...ha ha ha...nog har man jobb så det räcker och jag är som du bara arbetsledare =)

  Ha en bra dag!
  /Patricia

  SvaraRadera
 16. Jag misstänker att detta INTE är ett aprilskämt trots det datum du valt att meddela oss alla dina/era planer... ;)
  Jag tror mig känna dig alltför väl för att våga tro nåt annat än att alla projekt är planlagda med största allvar och kommer att genomföras i tid och med tydlig arbetsfördelning!

  Lycka till med allt! Jag kommer gärna och inspekterar framåt sommaren... Kram Karin

  SvaraRadera
 17. *skratt* inlägget sprudlar av energi, och det låter som att arbetsledarrollen passar dig som hand i handske! Ser fram emot rapporterna om hur det framskrider!

  SvaraRadera
 18. Jisses, jag blir trött bara av att läsa om allt som ska göras. Är det detta som kallas romantiskt boende på landet?? Men bra att ni ha tagit hjälp. Alldeles för mycket att ha som hobbyarbete.

  Ni kommer att få superfint och tiden går ju trots allt ganska fort, så i ett svep är allting klart till kräftpremiären - eller?

  Ha det gott och utnyttja ledarstolen så gott du kan! Lycka till med jättejobbet. Kramisar

  SvaraRadera
 19. Vilka härliga ambitioner. Det mesta handlar ju om ambitioner och beslutsamhet.Önskar jag hade varit i det stadiumet nu.
  Det är ju så skönt när man har bestämt sig och verkligen kommer igång. Önskar er lycka till.
  Kramar ewa

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.