måndag, april 27, 2009

Avrapportering...

Björken har fått musöron i helg, forsythian blommar och scillan lyser än blåare i gräsmattan. Är inte särskilt aktiv vid datorn längre, för jag har fullt upp med att njuta av den bästa av årstider :).



Mellan njutningarna bockar vi av på listorna och just nu ligger vi t o m före i "körschemat". Det har fixats och donats för fullt här hemma. Allt går så mycket lättare när solen och värmen har kommit. För mellan jobben kan man ändå njuta av en fika i solskenet, luncha under gassande sol och även ta tillvara kvällssolen med ett vinglas, medan middagen blir klar på grillen.

Har haft ett allvarligt samtal med badrumssnubben och han vidhåller att badrummet SKA vara klart runt den 25 maj. Det tar sig, nu har vi ett golv och idag ska nya väggar upp...



Till Valborg blir det garanterat en rabarberkaka med egna rabarber från trädgården. Har i år provat ett tips och det fungerar hur bra som helst. Lyfter på tunnan och vad finner man väl där...



Nu dyker jag ner i kartongen med gamla foton. Idag är det studentskylt som gäller, och det finns en hel del bilder att plöja igenom.

18 kommentarer:

  1. Vilket bra tips med tunnan! Jag ska gå direkt ut och leta reda på någon som jag kan ställa över rabarbern, så kanske det går lite fortare! Gjorde en supergod kaka förra veckan med vit choklad o rabarber.
    Vad duktig du är med listor och avprickningar, skönt att vara ute i god tid. Gissar att du blir sittandes en lång stund med gamla foton, det brukar väcka många minnen.
    Ha det så gott!
    Kram, kram Carina

    SvaraRadera
  2. Underbara vår som vi nu får njuta av, både i verkligheten och här inne i bloggvärlden!

    ha det gott, kram!

    SvaraRadera
  3. Godmorgon big eagle! Låter härligt att ligga före i tidsschemat med planeringen, då sover du väl gott om nätterna kan jag tro!

    A propå rabarber kan jag tipsa om ett recept på ica.se med rabarpaj med kardemummakräm, lätt att göra och supergod, plussa bara på med en extra dl socker i rabarberna om ni inte gillar att det är lite surt. Härligt krämig!

    Ha en riktigt bra vecka!

    Lena

    SvaraRadera
  4. Lycka till med studentskylten!
    Rabarberna ser jättefina ut! Rabarberpaj är supergott med vanilj
    sås till - MUMS! Kram på dig

    SvaraRadera
  5. Härligt med bestyr inför en sån rolig händelse som när sonen tar studenten. En upplevelse som man alltid kommer ihåg och rörs av.

    Tidig rabarber hos er och så gott det är med första pajen, mmmm. Ska gå ut och kika på min rabarber, kanske den har växt till sej till Valborg. Kramar och ha en skön vecka och sista april. Birgitta

    SvaraRadera
  6. Oj, vad ni jobbar på! Tur att ni passar på att njuta lite också. Härligt med en blå gräsmatta!! ;)
    Kramar!

    SvaraRadera
  7. Hallojsan där...
    Klokt att låta datorn vila till förmån för våren...men jag själv glädjs åt att datorn startat igen och försöker klämma in lite av båda.
    Ska också slå till med färska rabarber till helgen men jag har gjort paj i helgen på frysta...Måste komma ihåg att frysa in i sommar också för det är lyx att kunna röra ihop av egen skörd i väntan på våren.
    Må gott och

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  8. Du är lika explosiv som våren *L*
    Spännande, spännande med alla era projekt.
    Leta kort till studentskylt är buskul, risken är bara att man blir sittande betydligt längre än man tänkt sig :)
    Ha det gott vännen! Kram!

    SvaraRadera
  9. Nej jag är inte heller så aktiv vid datorn just nu, utan precis som du så har jag fullt upp med att njuta av vårens magi.
    Vad skönt att du ligger före i körschemat och lycka till med foto valet.
    Rabarber som är så gott.
    Ha en skön vårvecka Marie:)

    SvaraRadera
  10. Då ska vi se här:

    http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=4787

    Där har du länken, men lägg till 1 dl socker i rabarberna som sagt, om du inte gillar det riktigt syrligt!

    kRAM/lENA

    SvaraRadera
  11. Mmmm, rabarberpaj längtar jag efter!

    SvaraRadera
  12. Det är så den här tiden. man vill annat än att sitta inne vid datorn. Sitta ute i solen till exempel. Kram

    SvaraRadera
  13. Med eller utan tunna, nu behöver de väl ändå göra det för egen maskin för att hinna till Valborg?

    SvaraRadera
  14. Oj, här händer det grejer då man inte hunnit checka in så ofta på sistone! Otroligt. Skönt att ligga före i körschemat! I synnerhet inte då man har med hantverkare att göra... stor kram Mita

    SvaraRadera
  15. Visst är det underbart det här vädret och allt som blommar.
    Ha en bra dag Kram Björklyan

    SvaraRadera
  16. Men du rabarberkaka.. det vattnas i min mun.
    Här har just snön lämnat gräsmattan och den enda som saknar snön är vår hund som älskar att ligga o rulla sig i snön men nu finns det vatten i alla dikena så hon får utlopp för sina lustar där vilket inte uppskattas av sin matte.
    ibland känns det som vi bor i ett annat land . Här är våren så seg.
    Sköt om dig
    kram ewa

    SvaraRadera
  17. Här har det också tagit en enorm fart i växtriket ... bara på ett par dagar har björkarna börjat slå ut ... det är bara att njuta i fulla drag och ta vara på dagarna nu.

    Här har det också grillats ... med vin till *ler* och andra goda tillbehör.

    Tack för senast, det var jättetrevligt och jag hoppas att vi kan göra om det framöver men att du/ni kommer uppöver istället.
    Blev det bra med kuddarna?

    Kramar Christina

    PS Jag gick tillbaka och provade klänningen men den passade inte riktigt så nu behöver jag inte fundera och ev ångra mig iaf.

    SvaraRadera
  18. Oj, här var det bråda dagar förstår jag! Tänker på dig när jag är ute och går här ute vid vattnet, jag har sällskap av havsörn var och varannan dag! :-)
    Lycka!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.