onsdag, april 22, 2009

Många bollar...

Det är många bollar i luften just nu och stunderna vid datorn är av helt annat slag än bloggskriveri och bloggläs. Det enda jag skriver numera är lappar och listor av olika slag för det som skall komma framöver.

Det är mycket som ska hinnas med, mer än jag kanske trodde till en början. Så tack och lov att jag är ute i god tid. Matplaneringen är en sak, men sedan finns inköpslistor av olika slag, förberedelselistor, bal-bil ska jagas, restaurang ska bokas, foton ska framletas, skylt ska beställas, blominköp för uteplanteringar m m... *pust*. Det här är ju första och enda "studentbarnet" och har ingen erfarenhet av detta ;).

Vissa saker kan jag tack och lov redan börja bocka av. Mina kläder är grejade hos vännen och Personal Shopper Katarina på Lilla Ugglebo. Förra veckan tog VardagsFlisan och jag en tur till Uggleboet och det både provades och handlades. Ett tag verkade provningen gå överstyr och några helt nya kunder som kikade in skrämdes nog bort, tyvärr... *skrattar*.

Fick besök i helg av goaste vännen E. Vi startade lördagen med besök till Vingåker för bl a kostyminköp till sonen. Det var en härlig syn på kostymavdelning. Ett stort antal gängliga och fjuniga 16-20-åriga killar i sällskap med endera föräldern, provandes snygga Tiger-kostymer som ska förvandla dessa pojkar till män :).

Sonen blev självklart sååå snygg och jag vet redan nu att jag kommer att gråta floder inte bara på studenten. Men även när vi kikar på ankomsten till studentbalen som kommer att gå av stapeln på Sundbyholms Slott. Bedårande vackra långklänningstjejer med snyggsnoffsade kostymklädda killar... (Stora näsduken fram!!)

E är suverän på att strukturera upp saker och bolla idéer med. Nu har vi fått ihop en studentmeny med rätter som kan förberedas och planeras dagar i förväg. E är dessutom en fena på bakning och har lovat fixa dessert och smarrkaka till kaffet.

För att visa min tacksamhet, ville jag visa mig på styva linan i söndags och baka en kaka till kaffet. T o m vännen E var smått chockad och visste inte vad hon skulle tro. Sonen kom nyvaken in i köket när jag som bäst höll på med kakan. E frågar sonen: "Vet du vad mamma håller på med? Hon bakar!" Sonen: "Menar du allvar?!" och spärrar upp sina nyvakna ögon. "Det kan inte vara sant! Håller världen på att gå under?! Vad är det som händer??!!"...

Som sagt, det är inte ofta mor bakar här i huset... *gapskrattar*

Jag gjorde den goda Limepajen hos Lilla Blanka. Den fick högsta betyg och inte den minsta lilla bit blev kvar.

I måndags tog jag en tur till Stockholm. Hann träffa väninnan M och med hennes hjälp fylla bilen med "godsaker" från matbutikerna i Rinkeby. Åkte även till Solna kyrka och gjorde vårfint hos änglabarnet...

På vägen hem provsatts det soffor på Bolia och äntligen kom vi till skott och beställde en soffa och fotpall. Leverans får vi i maj. Nu börjar vi se slutet på vardagsrummets makeover. Nu är det bara några små detaljer kvar ;).

Badrummet går sakta, eller kanske jag ska erkänna, mycket sakta framåt. Badrumssnubben påstår han har koll på läget och ska vara färdig till slutet på maj, då alla gäster börjar droppa in. Jag säger bara en sak... Jag har koll på snubben, var så säkra... och jag vet varsch hans brevlåda bor!!



Våren går framåt med stormsteg, fastän den avstannade ett tag nu i veckan. Svinkallt har det varit, men vädergubbarna lovar värme. Från torsdag och över helgen uppåt +20, fan tro't...



Psst... glömde jag nämna att vi här emellan ska fira våra 20år med en liten weekendresa, vilket också kräver viss planering ;)

23 kommentarer:

  1. Har du och AnnaSv samordnat era bloggpauser eller? Höll ju på att få total bloggabsinens! Skönt att du (ni) är tillbaka igen! Nu kan man ju också känna sig lugn över att tillvaron på Karl-Johansgården är uppstyrd och välkammad igen. Skönt.
    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Renoveringsarbeten och studentfirande? Samtidigt? Du är en cool kvinna, måste bara säga det!

    A propå bufféer och stundande student, så fick vi senaste numret av Buffé härom dagen, den ska sparas i åtta år, just till studentmottagningen!

    Här har vi som tradition att gå bort till Sofiero slott och titta på alla studenterna när de ska ha sin studentbal där, du kan säkert föreställa dig min 8- och 11-åring, munnen öppen och många "åååhhh...." På min tid hade vi ingen bal, så jag ser fram emot att få se mina änglar bli vackra som kungligheter!

    Kramar/Lena

    SvaraRadera
  3. Jaa, du, du ser ut att ha att göra, se nu bara till att piska på rörkrökarn! En del har ju mycket snack och så vidare som du vet...

    Jag åker som sagt gääääärna med till Ugglebo vid tillfälle! Jag har fått intrycket att det nog är bra att ha dig med som guide och språkrör, det verkar vara en helt egen värld det där! ;)

    Så, bolla på du! Vi ses och hörs!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Nu har du lite att stå i förstår jag, men åh så skönt att ha en hantverkare på plats!
    Mattias hade också studentbalen på Sundbyholm och himmel, sååå fina alla var! De (4 par) hade slagit på stort och hyrt en limosine att komma inglidandes i och det var verkligen maffigt. Ett annat par kom i en helikopter och det väckte uppståndelse. Men du, glöm inte vattenfast mascara eller också hoppar du över mascara helt och hållet. Jag lovar, tårarna bara forsar!
    Ha det gott.
    Kram, kram Carina

    SvaraRadera
  5. Jag ve-et att du garanterat behöver ha med dig flera paket näsdukar i handväskan ;), man blir som tårögd av att se sina vackra och helt plötsligt så "vuxna" barn i finkläder och med studentmössan på. Det är så fiiint och högtidligt!
    Kul att du hittade klänning. Den där affären du var i verkar inte dum, man både provar OCH skrattar samtidigt *L*...

    Stor vårkram till dig

    SvaraRadera
  6. Åh, jisses, du har då fullt upp tjejen! Oj, så mycket det måste vara att hålla reda på! Att ordna kalas, och allt som är runtomkring och så allt annat!
    Grattis till kakbaket!!! Kanske gav det mersmak!

    Jodå, de har lovat sommarvärme, så det blir till att ta fram sommargarderoben!!

    Glöm inte att ta´t lite lugnt emellanåt också!
    Lycka till med allt!

    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  7. Vågat, vågat reparation och studentskiva. Jag tyckte att det räckte med studenskiva med allt vad det innebar av LISTOR och förberedelser. Kul och trevligt vart det och grät gjorde jag.
    Tror det först när jag ser det angående vädret i helgen.
    Brukar också bunkra i rinkebys affärer.
    Kram Marie:)

    SvaraRadera
  8. Oj, det låter som att man måste ta semester när det blir dags för student (om man har något jobb då alltså!!!)
    Gråta floder lär jag garanterat göra, det gör jag för minsta lilla när det gäller sådana saker. Dottern brukar sjunga på skolavslutningar och då blir jag så blöt i ögonen.

    Lycka till med all planering!

    SvaraRadera
  9. Jag tycker jag har fullt upp men jämfört med dig är det ju bara ett gruskorn i Sahara... Hoppas allt går i lås! GLöm inte att andas långa djupa andetag emellanåt också=)
    KRAM

    SvaraRadera
  10. Oj,oj,oj säger jag bara...härligt när det händer saker!;)
    Jag mailar....nu!!

    kram C

    SvaraRadera
  11. Snacka om ketchupeffekt. Men vadå, ska man ändå hålla på kan man ju lika gärna ta allt på en gång. Antar att det är så du resonerar, haha. Jag hoppas du har helt jättetomt i kalendern när allt detta är avklarat. Att sonen blir toksnygg är jag övertygad om, likaså badrummet. Och buffén kommer bli superb, liksom husets värdinna.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  12. Tittar in och vill önska dig en trevlig helg! Antagligen har du nog ett ganska fulltecknat schema nu fram till det stundentskivan och renoveringsjobb är över, men jag hoppas att du ändå hittar lite "ingenting-göra-bara-vila-tid emellanåt!

    Varmaste kramen!

    Ps. Jag mailar dig lite på söndagkväll...

    SvaraRadera
  13. Goder morgon!
    Det är en strålande morgon att vakna till :)

    Listor är bra, serru, så jag är helt övertygad om att Du har full koll på läget!

    Har det gått liiite framåt med badrummet nurå?

    Det ante mig ang. Skatmannen... Det ante mig.

    Kramar.

    SvaraRadera
  14. Fullt upp!
    Verkar bli en härlig vår på Karl-Johansgården!
    Ser fram emot bilder på fin-Elisabeth i nya klänningen och fin-vardagsrummet med nya soffan!
    Vi köpte också soffa på Bolia. Precis innan jag blev gravid så vi struntade i att man inte kunde ta av och tvätta tyget. Den är inte så rolig den soffa nu kan jag säga... Skickar den med han som flyttar och köper mig en ny!
    många kramar

    SvaraRadera
  15. Jag blir ju alltid litet stressad, jag, av uppbrutna golv. Det spelar ingen roll om det är hemma hos mig eller bara på bild. Just den delen hos dig ska bli intressant att följa. Klart till slutet av maj...

    Jag har också en liten lista på "att-göra-saker". Den ska jag försöka beta av nu i helgen. Gillar inte när grejer "ligger över 'en".

    Och sol och värme är det ju lovat nu till helgen. Det får vi hoppas stämmer.

    Kram o pöss!

    SvaraRadera
  16. Vad kul med ett inlägg och att läsa att du har fullt upp!!!!! Oj, jag kan tänka mig allt du håller på och planerar! BAKAR gör du också.......!!! Hihihi..och GOTT blev det ju! Jag hinner inte heller med att sitta vid datorn så mycket...du vet ju att jag har en djungel att röja..... ;))
    NJUT NU I HELGEN! Stor Kram fr C
    ( saknar dig...det var så kul att träffas! )

    SvaraRadera
  17. Är det nästa vecka ni ska till Göteborg? Annars är det fint väder där nu! :)

    SvaraRadera
  18. Du började ju planera för studenten redan förra året:)
    Jag tror att jag möjligtvis mötte dig idag: du i bil och jag på cykel.
    Ha det gott i vårvärmen!

    SvaraRadera
  19. Jag är, som sagt var, inte helt säker på att det var du. Men mötet skedde i alla fall igår eftermiddag mellan Järna och Kvattala, nära ett torpställe.

    SvaraRadera
  20. Tänk på att jag är en upptagen människa...;9
    har varit instängd i en gympahall från 8 till 18 i dag...i morgon likadant...
    jag ska kolla om den finns kvar så skickar jag den med.
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  21. Ha ha...många bollar i luften....
    värsta festfixaren....
    himmel du har ju låååång tid på dig att planera...du myser ju bara runt o träffar en massa bokstäver...
    E...M....ja åsså Flisan o Ugglis då....
    Personal shopper....hihi...det lät fint.
    Vet du jag ahr sålt 2 klänningar och de ´var jääääätte fina på....dem.....fniss...

    kramen

    SvaraRadera
  22. Ja här finns då sannerligen att göra. Men det verkar som om du har läget under full kontroll. Roligt kommer det att bli när allt är fixat och klart och sedan blir det bara gråt och tårar som grädde på moset. Men när det handlar om glädje/känslotårar är det OK. Tack för din söta hälsning hos mig.

    Ha det gott söta du och stor kram

    SvaraRadera
  23. Hur länge tror du ostarna vi köpte klarar sig? jag har inte öppnat dem än...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.