måndag, maj 18, 2009

Hektiska dagar...

Dagarna rusar iväg och just nu är t o m andetagen schemalagda! Det finns en att-göra lista inför studenten, en annan för badrummet, en för vardagsrummet, en åtgärdslista för dagen och en för inköp ;). Här finns numera en lista även för listorna... För att veta vilken lista som gäller just för den dagen *skrattar*.

Var en snabb sväng till Stockholm i fredags för att plocka upp sonen som varit en vecka i Bryssel med sin skola. Sprang runt i badrumsbutiker och hann även med att njuta av en mysig lunch i solskenet med väninnan från villaidyllen.

Nya soffan anlände i veckan och är precis så härlig som vi föreställt den. Och i helgen såldes på Blocket snabbt vår gamla soffa och fåtöljer .

Notera hur väl hundarna matchar inredningen, så genomtänkt, eller hur?

Lördagen ägnades åt badrum, d v s inköp av diverse tilbehör. Kan bara konstatera att det är otroligt enkelt att shoppa i vår familj. Vi gillar samma saker, är effektiva och kommer därmed snabbt överens om det mesta. Valet av olika badrumsattiraljer som handdukskrokar, toalock och kranar, gick snabbt undan.

Nämnde jag att vi också hann beställa det nya köket i lördags, för leverans i början av juli.

Söndagen avnjöts i solen med omplanteringar och gräsklipp. För att sedan avslutas i kvällsvärmen här


Jag börjar inse nu, att vi kanske givit orden tempo och effektivitet ett helt nytt ansikte *gapskratt*.

Badrummet står liksom still, vet inte vad som händer. Det är måndag idag och sisådär 15% av väggkaklet är uppe. Badrumssnubben har lovat att väggkaklandet och golvklinkrandet ska vara klart till onsdag, d v s onsdag den 20 maj, på 3 arbetsdagar...

Under tiden är det väl bara att göra som hunden, tomstirra rakt ut...

20 kommentarer:

  1. Ni har inte bara gett effektiviteten ett nytt ansikte utan en helt ny innebörd. Även ordet samarbete! Jag tror många par har plenty att lära av er, kanske säskilt ett i Bromma *asg*

    Soffan är skitsnygg och hundarna med :-) Ha en bra vecka och håll tempot på lagom nivå, prioritera den där andetagslistan.
    Stor kram!!

    SvaraRadera
  2. Oj...
    Vilken tur du skrivit upp andetagen på en lista=)
    Jättefin soffa!, förstår att du köpte den så den skulle matcha dogsen=) Ser fram emot fler bilder på Badrummet och glöm inte andetagslistan nu!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Dä ordner säj...som är ett bevingat uttryck från det landskap jag kommer från, inte alltid lätt att ta till sej direkt. Tur att du har avsatt tid för att andas, det kan vara lätt att glömma i din turbofart just nu.

    Men festen och firande blir ju bra ändå, det är ju så kuuul med studentfirande. Ha det gott och sitt ner och titta på din vackra utsikt ibland. Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  4. Du. Rekommenderar du den där rörkrökarn fortsatt? På något vis känns han inte helt tillförlitlig...

    Jag trodde du lagt ner allt sånt där schemaläggande, effektiviseringsåtgärden, åtstramningspaket för länge sen?

    Jag hålls inte med sånt. Jag gör som hunn; tomstirrar för det mesta...

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Åh så snygga soffor!!!

    Här hemma är vi också sjukt effektiva och samspelta när det gäller att handla inredningsprylar.

    Jag handlar och resten av familjen samtycker.... (För det vet väl vem som helst att den som tiger samtycker)och nåde den som vågar opponera sig mot matriarken i familjen..... Hahaha! den får nämligen käka kålpudding i en månad( min favvorätt men resten av familjen avskyr det..... Bara lukten av kålet(= bajslukt) får maken att kvälja, moahahaha!!!!)

    Så som sagt, här hemma är vi riktigt samspelta när det gäller inredningen!


    Du har bokat in lördagsträffen kl. 10 på kafferepet??!!!

    Kram tills dess!

    Flisan

    SvaraRadera
  6. My God vad snygg soffan var hörrudu! Mycket smakfullt, me like!

    Och slå en hammare i skallen på den där jävla drönaren. Heeelt otroligt!

    SvaraRadera
  7. Du brukar aldrig ge intryck av att vara stressad. Men nu. Nu blir jag lite orolig. Glöm inte att det ordnar sig... Soffan är superfin. Det ser otroligt snyggt ut alltsammans... Kram.

    SvaraRadera
  8. Så du sitter o tomstirrar nu...fniss...Låter onekligen som effektivitet på hög nivå o själv blir jag helt slut...jag går i snigelfart just nu och har det så gott så gott...ledig dag idag men jobb i morgon.
    Bävar lite för nästa å o året därpå för då har vi studenter här också...verkar vara tusen o en sak att tänka på, vi pratade om detta ståhej på jobbet i går så jag inser att erat tempo kanske behöver nå dessa höjder...Sen all denna renovering mitt i...Fast jag brukar för egen del fungera bäst under viss tidspress så vem vet - jag kanske fixar det jag också...

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  9. Ja jag tror inte jag känner någon med så många järn i elden. jag har kommit av mig. Gör inte ens listor. Kanske därför jag inte får något gjort. Men snart, snart är det sommarlov.

    SvaraRadera
  10. Ojoj, det är jobbigt att vara listskrivare. I know. Själv har jag bara en och jag har fullt upp med den.

    SvaraRadera
  11. Swischar in jag med....Hej hej....

    hihi....jag är också strängt upptagen....
    Snygg Soffa och det tar sig!!!
    Hon har äntligen fattat galoppen!!!
    Soffan matchas både med snygga kuddar OCH hundar infärgade i rätt nyans....fniss...
    Kan även konstatera att snyggt soffbord är på plats men att det gett inredaren huvudvärk eftersom dessa spår kan beskådas där....

    Ha en toppen dag!
    KRaemelikram

    SvaraRadera
  12. Ojoj, snacka om tempo! Görsnygg soffa, och vilka sötnosar till hundar, så fint de sitter och väntar på att du ska komma och gosa med dem i soffan! Jag vill också ha en fotpall! En sån stor så fler kan dela, eller använda som pall när man är många vid bordet. Ha en härlig dag i solen! Kram!

    SvaraRadera
  13. Du låter som effektiviteten själv!!! ... men jag vet hur frustrerade det kan vara när man har denna tidspress på sig och man vill att allt ska vara till 100% när gästerna anländer ... men jag vet också att när de väl är där så brukar allt det som man burit på och våndats över släppa. Och det är de tillfällena i livet man minns efteråt som de roligaste ... inte de som gick som "på räls".

    Vad skönt det måste vara när ni gillar samma saker och du inte behöver argumentera och övertala resten av fam att din smak/åsikt är den rätta! *ler* ... nåja, så illa är det väl inte här men ibland måste det till lite övertalning och jag måste säga att maken är ganska snäll och säga "Du ser det där bättre än jag".

    Vilken tur att ni köpte soffa som matchade hundarna ...!

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  14. Tack för din kommentar. Tur att man har sina bloggvänner både i vått och torrt. Vilken vacker soffa. Vart har ni köpt den tro?
    Lycka till med allt. Kram

    SvaraRadera
  15. Å jag blir helt slut på bara av att läsa hur mycket du gör... puh! Tur att du har "lantluft"... och tomstirra är också skönt, och viktigt, att kunna ägna sig åt ibland!

    Varm varm största kramen... alla dagar!

    SvaraRadera
  16. Ojojoj vad du stressar. Jag blir alldeles matt bara av att läsa om allt du presterar!! Troligen kommer allt att löpa som smort på den stora dagen och tack vare alla listor kommer du väl fortfarande att stå rakt upp. Men tare´litet vackert hörru´så du orkar med!
    Sedan kan du ju slappa av och njuta av allt det fina omkring dig! Lycka till med att beta av alla uppskrivna listsaker! Kramar kan du behöva - här kommer en.

    SvaraRadera
  17. Ha, ha ha jag skrattar så när jag läser ditt inlägg. Vilket tempo blir ju helt mållös. Näe när allt är klart får du ta en lite paus.
    Håller tummarna för att badrumskillen ska bli klar.

    SvaraRadera
  18. Hoppas du håller ordning på listorna... ha ha...usch för att ha så späckat schema men ibland kör det ju ihop sig... =)

    Jättefin soffa, och hundarna såg jag inte förrän jag läste om dem.. =)

    Ha en bra dag!
    Kram Patricia

    SvaraRadera
  19. Det verkar vara mycket för er nu. Andas lite ibland när det behövs, så är du go;)
    Vad snygg soffan är!!:)
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  20. Okej, jag tycker jag har mycket att planera och fixa och tänka på, men detta slog allt med HÄSTLÄNGDER!!!!! :-) Wow, vilken effektivitet!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.