måndag, maj 04, 2009

Lyckohelg...

En helg välfylld av lycka :).

Kära mannen och jag kunde inte ha prickat vår roadtrip mer rätt. Torsdag morgon ställde vi GPS:n mot Göteborg. Kom in i ett sommarvarmt och festgalet Göteborg. Fick en känsla av att hela stan var ute. Restauranger och barer kokade av folk. Gator och parker likaså. Chalmers cortège lockade nog många, men vi valde att njuta av våren och folklivet. Vilken underbar stad!

Vi strosade runt, hittade plats i solen för öl och även en annan härlig plats för vin. Gick runt på smågator och njöt av värmen. Kvällen avslutades med en fantastisk skaldjursmiddag på Fiskekrogen. Hummer, havskräftor, ostron och musslor... mmmmm.

Nästa dag kom vi tidigt iväg och körde norrut längs vackra små kustvägar.

Strålande sol, +25. Blommande trädgårdar och magnolior, de där fantastiska nyanserna av grönt och som bakgrund, det blå härliga havet med segelbåtar. Det var helt enastående vackert! Västkusten och Bohuslän sålde in sig till fullo och vi föll som furor för dem :).

Vi stannade ofta, njöt av vyerna, en lunchmacka med pinfärska räkor på en kaj och lite senare till vågors kluck, en blåbärspaj på bryggan.

Just där i Fjällbacka blev jag helt berusad av lycka. Känslan blev nästan övermäktig...

Ett lyckorus över Fjällbacka, över allt det vackra, över värmen och solen, över vår roadtrip. Men framför allt lycka över livet och lycka över våra 20 år tillsammans...

(Klicka på bilderna och njut)

28 kommentarer:

  1. Åh va underbart, och va gott med skaldjur .. det älskar jag... =)

    Och vackra bilder, vilken dag...wow!!

    Ha en fortsatt bra dag!
    Kram Patricia

    SvaraRadera
  2. Först och främst: GRATTIS till era 20 år!
    Så himla härligt ni haft det. Precis som det ska vara, underbart väder, vacker miljö och god mat och dryck tillsammans med sin käraste. Sverige är fantastiskt under vår och sommar, då behöver man inte lämna landet för att uppleva sån lycka som du gjorde. Du förmedlar verkligen allt det fina. Härligt!!
    Kram.

    SvaraRadera
  3. Men grattis till era 20 år !
    Vilken härlig tripp ni gjorde.
    Har ju hört av min dotter att det är så vackert där.
    Tänk nästa fredag ska vi åka till Göteborg och bo på hotell i fyra nätter.Behöver jag säga att vi längtar.
    Kram ewa

    SvaraRadera
  4. Oh vad mysigt! Underbara bilder, jag reser bort med dom... Fullt sjå att färdigställa butiken, nu är det snart dax! Grattis förresten! Stor kram Mita

    SvaraRadera
  5. Malins-kuriosa4 maj 2009 kl. 16:00

    Vilken helg du beskriver!
    Göteborg är en härlig stad - liksom lite glad och inte så krånglig...maken är urgöteborgare så vi är på plats rätt ofta.
    Fjällbacka har jag också anknytning till genom att jag tillbringade en massa somrar där...förstår ditt lyckorus till fullo.

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  6. Hallå vännen!

    ååååå vad härligt!

    jag fick rysningar o blev tårögd....
    grattis till alla åren......tänk vad mycket ni gåt igenom tillsammans! Både härliga saker och hemska......allt det svetsar er samman och nu har ni bara att se fram emot nästa 20!!!

    Kram till dig från mig!
    Katarina

    SvaraRadera
  7. Grattis till ert jubileum! Jag blir lite avundsjuk på er härliga resa. Min man och jag firade 20-årig bröllopsdag förra sommaren men det är lite besvärligt att lämna tonåring ensamma hemma så det blev ingen resa. Men vi får väl ta igen det någon annan gång. Vilka fantastiskt härliga bilder! Wow! Här är NÄSTAN all snö borta. Vi har krattat NÄSTAN hela tomten i helgen. Ha en bra vecka och kramar från mig!

    SvaraRadera
  8. Vet du. Jag undrar om inte lyckoruset man upplever efter 20 år tillsammans vida överglänser den där första förälskelsens susning? Vi är nog inte såå många som har förmånen att få uppleva det! :)

    Vad gör du på fredag? Jag ska till VC och kolla blodtryck, sen är jag nog lös och ledig...

    SvaraRadera
  9. Grattis till 20-årsdagen! Trevligt med en lite trip över helgen. Vi firar också 20 år i år och skall klura ut vad vi skall göra :) Fjällbacka ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag förstår att du blev förtjust! Min morfar är född i Fjällbacka men flyttade till Borås och gifte sig. Köpte en bit mark vid havet av en bonde i Fjällbacka, körde upp en friggebod och placerade den 20 m från havet.... Det var lillstugan, sedan byggdes ett hus till, 30 m från havet..... Lillstugan har jag bott i varenda sommar i mitt liv, storstugan äger vi idag (arv från mamma). Så då vet du hur bra jag mår, när jag är i "stugan vid havet" =) Ha det gott, kramen =)

    SvaraRadera
  10. Grattis till era 20 år. Visst är Sverige fantastiskt!

    Kram från Nicoline

    SvaraRadera
  11. Låter som en härlig helg!!
    Det är Ni värda :)

    Etiketten... Hrm... Ska nog ta och kolla upp ordentligt nu... Etikett...

    kram.

    SvaraRadera
  12. Åh så underbart att ni fick en så strålande helg! Det är ni väl värda - både för att ni är de ni är och för att era 20 år inte kan firas på annat sätt än det bästa!
    Stor kram till er båda från Karin!

    SvaraRadera
  13. Åhhhh ... vad underbart ni har haft det! Det verkar som om det blev bättre än du hade kunnat tro, eller? Och grattis!!!

    Vi blev sugna på GBG vi också men det är ju inte samma sak att vara där på vintern som på sommaren ... vet jag ju egentligen inte eftersom jag aldrig varit där en vinter, men kan ju förstå det iaf ...
    Hotellet du pratade om fanns inte med när jag sökte så vi får väl ta något "enklare"! ler*

    Kommer det en fortsättning? ... för om jag inte minns fel skulle ni vara där i två dagar ...

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  14. GRATTIS till 20-åren!!!
    Grattis (i efterskott) rill ytterligare en födelsedag:-)

    Här hemma har vi 25-årig bröllopsdag i juli och jag har inte en aning om vad vi ska/vill göra den dagen.
    Fick en liten idé nu när jag kikar in här hos dig...eller oxå struntar vi i den dagen och målar färdigt huset istället...fniss...

    Jösses vad ni håller på,och det är tur att du vet vilken brevlåda din badrumskille har,för ibland skenar tiden även för hantverkarna!

    Nu måste jag ta mig tid att sitta ner och kika in här betydligt oftare och tätare för nu måste jag hålla koll på både blommor och bygge här hos dig:-)

    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  15. Det där ser inte ut att vara i vårt land...? Misstänksam blir jag. Här är det kallt och ruggigt idag. Dina bilder får mig att sträcka mig efter blaskan för att se om det finns några gratis sista-minuten för en föräldrapenningstinn (mager) donna med tillhörande familj.

    Låter som om du har haft en underbar sväng!

    Det var du väl värd :D

    Kram.

    SvaraRadera
  16. Själv hamnade jag förresten i tv på gokvälls sändning. Vill du se en donna bli nervös och stamma i en intervju...ja då kan du ta dig en titt...(torsdagens 20.30 sändning) :D Självutlämnande? Japp. Å det grövsta.Väntar med spänning på att Flisan skall lägga ihop ett och ett och snoka rätt på mig. Jag + D + P är med om och om i hela progr. Lillan är med i slutsekvensen. Lite kul var det att sitta där och kika på oss själva. Mediavan? Icket!

    SvaraRadera
  17. Vi har regnbåge! Har ni? :)

    SvaraRadera
  18. Att få dela lyckan med någon i 20 år det är en gåva av livet, sådant borde man ju egentligen fira lite varje dag!
    Det lät alldeles fantastiskt underbart med er lyckohelg... förutom skaldjuren!

    Varmaste kramen...

    SvaraRadera
  19. LJUVLIGT bästa du. Ljuvligt :)

    SvaraRadera
  20. Härligt härligt! Grattis till jubileet! Och vad roligt att du älskar "mitt" Göteborg. Nästa gång tar vi en fika! Härliga foton och målande beskrivet. Kram /Lilltanten

    SvaraRadera
  21. Så härligt ni har haft det! Och vilka fina bilder. Jag har förstorat upp varenda en och önskar att jag kunde får se allt detta vackra någon gång.

    Grattis också till era 20 år. Det är verkligen något att fira!
    Ändå ganska skönt att komma hem igen va? Kramisar på dig.

    SvaraRadera
  22. Du har laddat batterierna med besked! Det kan nog behövas nu när ni har så mycket framåt! Fantastiskt med 20 år tillsammans och en vilja att fortsätta...

    Och jag är så glad att ha dig som vet precis vad jag menar!

    Stor kram till dig!
    Lena

    SvaraRadera
  23. Vad härligt att fira med en liten tripp, grattis! Ser underbart ut, suck! Men bilderna från ert hem ser inte heller fy skam ut ;)
    Härliga bilder från påskhelgen och fin vy vid sittplatsen..
    Kramar

    SvaraRadera
  24. Ett JÄTTEGRATTIS och till att ha prickat in både vädret och platsen så fullkomligt! Ja, ni måste ha haft en helt underbar helg och både Göteborg och framförallt Fjällbacka charmade säkert!

    Ljuvliga bilder du visar också! Vilken njutning av både vyer och god mat!

    Ja, du är alltid välkommen med eller utan blommande träd. Vet inte vilket som är vackrast - piontiden, eller trädblomningen med alla tulpaner...för att inte tala om höstdagarna, eller klara vinterdagar!!! Ja, du ser - :)!

    Som sagt hör av dej om du är i krokarna sen när jag är där, just nu är det superstress på jobbet och massor att göra - småstunder på torpet, men sen.....!!!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  25. Malins-kuriosa7 maj 2009 kl. 09:41

    ...nu blir jag nyfiken - juli brukar vara rätt ok här så något måste ni ha råkat ut för i Vänersborg...hm!!??

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  26. Jaaaaaaa, vi lunchar nästa vecka!!!

    Puff och kjam!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.