onsdag, juni 10, 2009

Luften ur...

Ja, luften har helt gått ur, efter all hets och stress och fix...

Maten hann jag tillaga och allt var under kontroll på lördagsmorgonen, d v s mottagningsdagen. Ända tills jag skulle inviga den nya elektriska supervassasnajdarslajsaren för den urgoda marinerade hjortsteken...

Då lyckades jag med något som ALLA gäster ansåg en helt omöjlig uppgift! D v s att fixa till en tummetopp rakt i supervassa skivan, vilket gjorde att jag inte bara bidrog med en snyggskivad hjortstek utan även med en snyggslajsad 2,5mm tummetott.

Kan bara säga att blodvite uppstod i megabautamängd, handduk efter handduk gick åt. Akuten var liksom aåt-åv-kvestjån, så det blev tummetuta i kromosomformat ;). Blodet slutade inte forsa, så arm i högläge var det som gällde för kvällen.

För en kontrollfreak som jag, var detta en helt ny upplevelse. Att för en gångs skull bara släppa taget och låta "bästaste", goaste vännen E ta över dirigentpinnen, blev en upplevelse utöver det vanliga! Det var helt befriande! Jag hade noll koll och kunde bara njuta och hela kvällen blev bara den bästa av alla!

Sonen var överlycklig över vännerna, festen och presenterna. Den enda presentönskan han hade, d v s para, cash, pengar. Nu planeras det för fullt för resan söderöver med s k tjej"kompisen" ;).

Själv kom jag iväg till sjukvården först i måndags morse och efter lite utskällning och omläggning är jag en aningens handikappad med en tumme som behöver omvårdnad varannan dag hos sköterska. Tummen är mest bara i vägen och gör sisådär gusiförbarmatont om bara något kommer nära den. Men det går åt rätt håll enligt expertisen ;).

Fast när jag tänker efter så är det inte helt fel med att ha någon som assisterar en i vardagen med disk, städning och andra småsaker :).

Lugnet har lagt sig efter alla förberedelser inför studentmottagningen, själva festen och alla övernattande 16 gäster.

Tack och lov för vänner!

För hade det inte varit för alla mina fantastiska vänner, dessa underbara människor, så hade inte sonens fest blivit den succé den blev! Det enda jag gjorde var lagade maten, men lördagens och söndagens hjältar var de bästa av vänner. Vänner som kavlar upp ärmarna och bara fixar, ordnar och dessutom röjer och städar undan allt!

Men ett extra speciellt tack vill jag ge mina underbara vänner Eva, Marianne, Anna och Ismael. Ni är bara guld värda!

Och du Eva, nästa år får du sitta med bägge tummarna i luften för då kommer Dubbelörnens Catering att sköta hela er studentmottagning! ;)

Frågor om badrummet besvaras vid annat tillfälle...
Njuter av att ha ett badrum, men förtränger att ett ombygge har avkrävts av oss och kommer troligtvis att ske under hösten. För däremellan ska en ombyggnad av kök göras och ett nytt monteras, med start direkt efter midsommar ;).

26 kommentarer:

 1. Nämen nä, stackare. Men som sagt; vänner är guld värda!

  Såg dig ringa. När jag stod i köket på dagis och försökte fixa käk, eller om det var mellis. Det var liksom inte läge att svara. Man kan säga att det var hysteriskt!

  SvaraRadera
 2. Ska ni göra om köket så råder jag dig verkligen till att vila medans du kan!!!!!!!!

  Vilken märklig erfarenhet du fick på studenten pga tummen. Jag är nog också kontrollfreak så jag kan sätta mig in i känslan av att bara släppa för att man inte har något val. Hu!!! Men skönt att höra att du fick något positivt ut av det = en lyckad fest och en nöjd son.

  Vila o ha det bra! Kram!

  SvaraRadera
 3. Lyssnade på Karlavagnen igårkväll, så där lite förstrött .. och tyckte att jag hörde dig ..-)

  Men det var det kanske inte?

  SvaraRadera
 4. Stackare!!!!!  Jag gjorde det samma när jag för många herrans år sedan jobbade på kollo och hade kökstjänst. Vänsterhänt som jag är så lyckades jag med konsttycket att slajsa av mig hela lillfingertoppen. (ca 1cm)
  Vi la fingertoppen på is och åkte i ilfart in de 7 milen till södertälje sjukhus där man bara konstaterade att fingertoppen inte skulle gå att "sätta tillbaka" (urk) utan att den skulle växa tillbaka igen(!) ( måste vara mina ödle-gener)
  Och tänk, det gjorde den!!!!

  Fast jag har ingen känsel i fingertoppen. Men vad sjutton gör det? jag slapp ju kökstjänst hela sommaren!!!


  Kram
  och krya på dig!

  (passa på att njuta ordentligt av din "konvalecens"!)

  Flisan

  SvaraRadera
 5. Men hualigen, vilken tur det inte blev mer än 2,5 mm av tummen som for av.

  Min en vän kapade av 2 fingrar helt när hon kapade ved förra sommaren...usch!

  Hoppas tummen läker fint så du snart är fit-for-fight igen... =)
  Och vad vore livet utan vänner...riktiga vänner som man kan lite på i vått och torrt, de är guld värda! =)

  Krya på tummetotten!
  Kram Patricia

  SvaraRadera
 6. Härligt att höra att festen och helgen blev så bra och att ni (och sonen, inte att förglömma) är nöjda!

  Slajsa fingrar kan hända den bästa... själv kapade jag i min ungdom en bit av pekfingertoppen när jag snittade blommor i lätt berusat tillstånd på en födelsedag... Det blödde också, kan man säga... Men med huset fullt av folk gjorde jag som du - handdukar!

  Stor kram - vi ses efter köksäventyret... /Karin

  SvaraRadera
 7. Hujedamej sicket elände du råkar ut för!!!
  Tänk att det måste till en pajad tummetott för att släppa på kontrollen! Kan tro att du var i gungan lite då! (känner igen mej själv...hm)

  Så jätteskönt att allt ändå blev till det bästa och en succé dessutom!
  Ja du, så fina vänner det finns!
  Hoppas du hinner hämta andan och tumme innan nästa projekt bär iväg!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Du store tid vilken kalabalik! Mitt största deltagande till din demolerade tumme MEN tummen upp för dina underbara vänner som ställde upp till 100 procent och gjorde studentmottagningen lyckad. Men du hade också förberett och gjort i ordning allt efter konstens alla regler.

  Nu får jag bara hoppas att din tumme läker fort och bra och att du kan få ta igen dig. Allt gott inför sommaren söta Elisabeth och stor stor kram

  SvaraRadera
 9. Stackars dig!

  Vilken tur att du har sådana vänner som ställer upp i sådana krissituaioner. Och att man kan ställa upp när de behöver det.

  Hoppas att den läker fort ... jag antar att det inte är så lätt att skriva på datorn med tummen rakt upp *ler*

  Kryapådigkramar Christina

  SvaraRadera
 10. Men tackom och lovom.... att det inte var värre. Fast jag gissar ju att det var nog så hemskt ändå...! Å vänner som ställer upp... ja, utan dem så skulle man helt enkelt inte klara det... vet ju även jag! Du vet!
  Varm varm kram... alltid!

  Ps. Ibland önskar jag verkligen att jag vore gjord av "para"... då skulle jag ha skickat massor till han som vill se världen!!

  SvaraRadera
 11. Vad ska man säga...Tur i oturen? Du fick lära dig något i skarpt läge att du inte MÅSTE ha koll jämt och ständigt.

  Jag förstår att sjukvården skällde ut dig när du väl visade dig där, hur slajsade du av tippen? Rakt av bara..?

  Vila upp dig nu. Eller det är kanske ingen tid till vila? Full rulle framåt bara?

  Badrummet får du rapportera om vid tillfälle. Misstänker att du inte rekommenderar den rörkrökarn längre..?

  SvaraRadera
 12. Hej hallå! Jag beställer också från Dubbelörnens Catering nästa juni!! Skriv upp. Jag var väl först va?

  SvaraRadera
 13. Stackars liten! Inte bra att "slajsa" tummen i värsta kalastiderna, så skönt att det löste sig ändå med sonens studentfirande.
  Det blir en blöt helg... ha det så gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Ajajajaj!! Jag har så ont när jag läser om slajsad tumme att jag knappt kan fortsätta läset...och av erfarenhet så tror jag att den dunkade rejält så det var nog lite svårt att koncentrera sig på annat.

  Visst är det underbart med studenfirande :D, man blir så himla lycklig av att se den lycklige. Och på ett sätt var det väl examen för dig med...att det går att släppa kontrollen, att andra kan och väldigt gärna vill hjälpa till;) om dom bara får.

  Jättekram till Dig!

  SvaraRadera
 15. Håller med om att det nog var en nyttig erfarenhet för dig att bli av med en tumbit. Nu hann du ju prata med gästerna och vara värdinna. =)

  Tack för att du tycker att vi är guld värda men jag ska inte ta åt mig av någon ära här inte. Eva gjorde ju ALLT och vad lycklig du är som har väninnor som hon!

  Tusen tack för en härlig helg med många skratt och tårar (tårar av skratt mest. Väl?), underbart gott sällskap och fantastisk mat!

  Ni är ju bara helt underbara!

  Krya på sig till tummen (och vad var det jag sa? Såklart skulle du åkt in direkt! Fast jag vet, ingen talar om för arbetsledaren vad hon ska göra... *asg*)

  Miljoner kramar till dig och familjen!

  SvaraRadera
 16. Och så äger man att det är på landet det är lugn och ro. jag kommer aldrig att tro att det är så :). Det är på landet det händer grejer. Njut nu så gott det går av välförtjänt vila. var rädd om det som återstår av tummetotten. de kan vara bra att ha de där tummarna. Ledsen att jag ännu inte lyckats leverera någon Anemon. men det är nog inte försent än. Kramar

  SvaraRadera
 17. AJ AJ AJ, jag nästan svimmar av att läsa sådana här berättelser, en finslajsad tumme, å Herre min skapare, tur att jag inte var med. Eller att det var min tumme. Svimmat är nog bara förnamnet. Hoppas du är av bättre virke. ;-)

  SvaraRadera
 18. Aj, aj jag satt med handen för munnen och uppspärrade ögon när jag läste ditt inlägg. Stackars dig, man är ju så grymt öm i fingrarna och visst lyckas du stöta till allting. Verkligen otur, ändå kan jag inte låta bli att tänka tanken att det kanske var meningen någonstans att du skulle tvingas lämna över dirigentpinnen till ngn annan och bara vara. Krya på dig iallafall. Kram :)

  SvaraRadera
 19. Ojojoj! Hur mår du och tummen nu?
  Själv måste jag behålla luften i två veckor till. Sedan kommer en välbehövlig semester. Det känns som om jag arbetar mer och mer.
  Kram!

  SvaraRadera
 20. Milda makter...det var ett radikalt grepp men aj så ont...När jag läste blev jag nästan yr av allt blod...men sedan gick mungiporna till väders på mig och såg synen med värdinnan med tummetotten i luften...fniss...måtte varit en syn.
  Gott med vänner av den kalibern i ett sådant sammanhang och summa summarum så kommer detta att vara en mycket minnesvärt studentfirande för sonen och vännerna...
  Var rädd om tummen nu och följ expertisens råd nu...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 21. AJ! Tänk att det alltid är någon mening med allt... (fast man undrar)Härligt verkade ni ha haft trots Tummen upp! Stor kram Mita

  SvaraRadera
 22. Vad vore livet utan riktiga vänner?
  Hoppas det är bättre med dig nu och att tummen läker som den ska. Tänker på dig.
  Gick det bra att hitta den andra studentpresenten?
  Ha en fin midsommarvecka!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 23. Men stackars dig! Jag läste fel och tyckte det stod 2,5 cm (hemska tanke). Jag hoppas att din tummetott läker ihop snart. Usch jag ryser när jag tänker på det. Ta hand om dig!
  Kramar från Nicoline

  SvaraRadera
 24. Hur har du det? Ligger du och är alldeles inflated fortfarande?

  SvaraRadera
 25. Tack snälla för sofftipset. Jag har hittat en butik i Malmö, det får bli ett besök i morgon. Ha det bäst. :)

  SvaraRadera
 26. 17 grader i morgon låter helt OK...Kanske får vi det också...:)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.