fredag, juli 31, 2009

Underbara intryck från Österlen...



Vi hann med stora delar av Österlen och jag blev nog en aningens förälskad i denna del av vårt underbara land. Men har fortfarande svårt för den plattare delen av Skåne... ;).

Blåsingsborg Gårdshotell
var ett helt underbart ställe! Vi kommer absolut att återvända dit, fantastisk personal och gudomligt god mat. Himlarummet hette vårt rum och det var verkligen himmelskt!

Städer tilltalar mig inte längre, oavsett hur pittoreska och fina de är. Så visst var Ystad vackert och visst var Simrishamn det likaså, men de är städer och inget som får mig att stanna till längre ;).

Men delen mellan Brösarp och Simrishamn var det som tilltalade mig mest. Mjuka gröna kullar, bokskogar, lite folk och små mysiga orter, som Vitemölle, Kivik, Vik och Baskemölla.

Simrishamn, mot Ystad var överbefolkat, övertrafikerat och inget som lockade mig det minsta. Här gällde regeln att ju fler bilar efter vägen desto roligare och bättre måste platsen vara. För jisses så många som ville ner till samma strand!!

Stränderna fick mig att tänka på Medelhavet, men när jag vadade ner i havet så kom jag blixtsnabbt tillbaka till Svedala. Badtemperaturen var definitivt inte medelhavsk! *skrattar*

Nej, tacka vet jag Haväng och Stenshuvud... :).

Inga loppisar har besökts, inga butiker heller, inga sevärdheter som krävde det minsta köandet heller.

Vi har enbart njutit av underbar natur, ljuvliga trädgårdar, god fika och fantastisk mat! Självklart besökte vi Olof Viktors och fyllde bilen med väldoftade matbröd. Ingelsta Kalkon var också en höjdare, speciellt deras mycket prisvärda grillbuffé.

Kontentan av resan var, att städer är städer, hotell är hotell, oavsett var de ligger och hur pittoreska de än är. Men små mysiga orter och små mysiga gårdshotell, är alltid precis så små och mysiga som de låter :).

23 kommentarer:

  1. Men hej!

    Tänk att vi var där samtidigt och tänk om vi sprungit på varann där nere, det hade varit så roligt. Vi åkte också ner i Tisdags fast då var vi ju redan i Värnamo. Sen bar det tyvärr av hemmåt Onsdag kväll/natt. Jag kan stanna där hur länge som helst, visst är det underbart.

    Ha det så bra nu min vän och vi får leva på minnena ett tag till!

    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  2. Vilken fin reklam du gör!
    Blir sugen att packa väskan meddetsamma!
    Underbart!
    Ha det riktigt bra!
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder. Man får ju lust att åka till Österlen direkt... Det låter som en semesterresa helt i min smak - att bara besöka mysiga ställen med god mat. Maten är en tung faktor vid val av semesterort. Sevärdheter kan man ju alltid läsa om men maten måste man smaka på själv :). Kram.

    SvaraRadera
  4. ÅHHHH...
    Hade planer på att åka dit förra året men besökte en gravid vän som haft bröstcancer istället i kalmar län. Vackert där också och bra på alla sätt o vis men har en längtan att uppleva just Österlen, den blev inte mindre nu direkt... NÄSTA år!!! nu får vi nöja oss med små dagsutflykter!!!
    Ha en bra helg!
    KRAAAM

    SvaraRadera
  5. Underbara bilder du visar och jag kan tro att ni har sköna, välbehövliga dagar av avkoppling och miljöombyte efter allt "bökandet" hemma!
    Jag håller verkligen med dej - små byar är att föredra framför städer med mycket folk och jag avskyr också att köa. Här på torpet drar jag mej för att åka till någon stad, jag får köa och trängas i min vardag, det räcker!
    Ha det fortsatt skönt!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  6. vad kul att höra om hotellet men hur gick det med det andra valet, var det ingen hit?
    kram

    SvaraRadera
  7. Å, det ser ljuvligt ut, fina bilder! Det låter som en vilsam semester. Fantastiskt!

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga bilder!!
    Jag håller med dig ... jag är ingen storstadsmänniska, jag föredrar det lilla och det lugna... =)

    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Patricia

    SvaraRadera
  9. Låter helt underbart och i min smak med inget köande och inga städer fast det ska erkännas jag är lite nyfiken på Ystad. Däremot så lät det hemskt med alla bilar där emellan Ystad och skrev du Simrishamn.
    Tackar och niger för fina bilder du delar med dig utav.
    Kram Marie:)

    SvaraRadera
  10. Jag hör att du har haft en mysig semester. Alla bilderna har jag klickat upp och det ser så underbart härligt ut - stranden inte minst! Ni har verkligen varit landsortsturister - ja, vad ska man egentligen med stan´till när det finns så många småmysiga platser. Välkommen hem igen, nu är väl kanske pausen slut?

    Stor kram till dig vännen

    SvaraRadera
  11. Ja, du var alltså inte långt från mina trakter och visst är där fint på Österlen (där vi bor räknas inte dit men här är också fint (tycker jag så klart, men platt)
    Ingelsta kalkon var vi på förra veckan, gott.
    Ska ner till Brantevik på måndag och då får vi nog trängas en del akn jag tro innan vi är framme. Vägarna är så smala och det ska bli sol på måndag.

    Kram!

    SvaraRadera
  12. Det låter ju underbart gumman!! Nu är jag hemma också. Inte lika underbart. För mig :P

    SvaraRadera
  13. Åh vilka härliga bilder från Österlen-semestern. Är det gårdshotellet på de första bilderna? Det ser ljuvligt ut!!

    SvaraRadera
  14. Ja, visst var där fint!
    jag spra ditt tips om boende för maken och jag har planer på att styra kosan dit ensamna någongång.

    SvaraRadera
  15. Tack för titten hos mig....vad glad jag blev. Åh, har du varit på Österlen där som är såå fint! Önskar dig en bra start på veckan! Kram Therese

    SvaraRadera
  16. Elisabeth du är välkommen in till mig och hälsa på och se hur det var när norrlänningarna och jag träffades i Stockholm då du inte hade möjlighet komma hit.

    Ha det gott och stor kram

    SvaraRadera
  17. Vad det låter mysigt!!! just nu känns det ofattbart att det finns folk som badar...här är regnigt o inte ett dugg inbjudande...suck...Nä naturen är det man ska ta till vara för även om bebyggelsen skiljer sig åt så är kommersen o dess innehåll snarlikt...på de små ställena brukar man finna det unika o det speciella...
    Ha det fortsatt Gott!

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  18. Men nästa gång.... då du!! Då jädrar anamma så SKA vi bara ses! Men jag vet att den här gången hade du alldeles alldeles för mycket runt omkring dig för att det skulle funka... och som jag sa... vår vänskap är väl starkare än så?

    Hoppas nu att du kan ta det lugnt efter din lilla utflykt med gubben... eller har du redan tagit på dig arbetsledaroverallen?

    Varm kram, vännen...

    SvaraRadera
  19. Åh så vackra bilder!

    Österlen... Suck.... Sååå vackert!

    Fast jag gillar städer också!
    ju större desto bättre. Åker hellre till London än på badsemester.
    Åker hellre till London än på någon annan semester faktiskt när jag tänker efter..... hahaha!

    Ta hand om dig!

    Kram
    Flisan

    SvaraRadera
  20. Vad sugen jag blev på att åka till Österlen! Något jag iofs velat göra länge. Jättefina och inspirerande bilder. Förstår precis vad du menar med städer och hotell. Som gammal stadsbo är jag totalt less på allt vad städer heter!

    SvaraRadera
  21. Hej igen,
    Nog måste det ha varit helt sagolikt att komma hem till det nya fina köket och nu har du haft möjlighet att stöka och dona i det några dagar. Hoppas du trivs med alla lösningar och fiffigheter som ni har gjort.

    Tomt förstås utan sonen hemma nu, men kanske får han ledigt litet då och då och tittar hemöver.

    Ha det så gott kära vän och kram

    SvaraRadera
  22. Å vilken underbar blogg! Tittade in här av en slump och nu kommer jag vara fast:)

    SvaraRadera
  23. Antingen var det de stora folkvandringens tid i Skåne (för så knökat har då aldrig sydkusten varit när vi varit där) eller så har vi litet olika preferenser när det gäller landskap!

    Kram!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.