fredag, september 11, 2009

Härliga höstmorgon...

Vaknar på ett osedvanligt gott humör!

Äntligen en lite mer krispig morgon, höstdimman ligger över sjön och åkrarna, solen strålar. Det är ljuvligt!

Jag stannar upp med morgonbestyren, står vid det öppna sovrumsfönstret och njuter... Nya grannar har vi också fått, fyra vackra vita damer som hälsar mig godmorgon när jag hämtar morgontidningarna ;).

Det här är min vackra utsikt från sovrumsfönstret... Och jag vet att uppskatta detta paradis :).Klicka gärna på bilderna

Måste trots mitt positiva humör nämna detta. För man kan inget annat än reagera när något sådant här händer. Vännen Christina som bloggar hos TARA har blivit överkörd på det mest fula sätt som tänkas kan. Christina har tillsammans med författaren Sandra Gustafsson (hon med Maskrosungen) skrivit en bok om självkänsla för tonåringar.

Stora bokförlaget FORUM har nu bara råkat få till en bok med en helt annan författare, men med snarliknande titel, layout, typsnitt, inledning och kapitelrubrik, som manuset som Christina tillsammans med Sandra lämnade till samma bokförlag hösten 2008. Ett manus som då blev refuserat!

Här kan du läsa om detta: Christina mitt i livet - TARA

Nu har kloka Christina lagt ut sin del ORKA! för alla tonårsföräldrar att ladda ner och distribuera vidare till tonåringen. Varsågoda, här är länken till

ORKA! Självkänsla för tonåringar

18 kommentarer:

 1. Först, vilka underbara dimridåtäckta bilder! Förstår att ni trivs i detta underbart vackra landskap med allt ögongodis som finns att supa in.

  Tack för ORKA länken. Den behövs. Här finns två tonårsbarnbarn.

  Ha det så gott och stora kramen

  SvaraRadera
 2. Helt, helt underbar utsikt du har! Man blir ju helt hänförd! Tänk att få följa alla årstider med den utsikten! Men jag VET ju att du verkligen uppskattar ditt paradis, precis som jag här! Jag ser verkligen fram emot att vi ska ses!

  Ja du, så mycket ruttet det finns, inget förvånar en längre!
  Ha en härlig fredag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. JA-A idag var en helt UNDERBAR morgon!!!=)En sån strålande vacker morgon gör en glad länge!=) kraaam

  SvaraRadera
 4. Jag läste om det i går och jag har laddat ner och skickat vidare. Ska skriva ut det till barnen här hemma också. Vår dotter skulle ha en text med i boken som nu inte blir.
  Ja, ibland är det ett känt namn som betyder allt tydligen. Trist för Christina!

  Vilken härlig dag du vaknat till! Jag har en kluven dag. Killen som ska laga kylen kommer inte ser det ut som. Han kom på att han inte hinner! Jag är nog snart skyldig till mord!!!!!!!!!!
  Maken o jag har bokat in oss på ett slott i natt nämligen så vi åker ju i eftermiddag. Det har vi meddelat men killen visste inte det och han hinner nog inte komma. Nu väntar jag på att hans chef ska ringa upp för att komma med en lösning. Galen blir man!

  Hur som så ser jag fram emot vår kväll. Vi ska inte bo inne på slottet men på ett gammalt värdshus i slottsparken, så det är ju nästan......
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Så upprörande och nedrigt gjort...det måste vara som att bli totalt överkörd...fy så tråkigt!

  Men din utsikt var vacker, det är lycka att få vila ögonen på vidder och grönska..

  Trevlig helg!

  Kram mariette

  SvaraRadera
 6. Marina: Jag är så väldigt allra mest ledsen för en sak i den här härvan: Att alla de tonåringar som skulle skriva i boken (och en del har redan sänt in sina texter och det är med sådan stor smärta jag inte i den här formen kan publicera dem!!!) inte kan göra det i den här formen. Men jag har mina tankar ... ;)
  Hälsa din dotter varmaste från mig. Jag beklagar lika mycket som hon. Men som sagt - håll koll ... ;) Jag meddelar via bloggen.

  Dubbelörnen: Du min kära, du betyder så mycket och har gjort länge länge. Idag var jag hos syster och fick gå barfota i gräset och jag fick pussa på min hund. Ibland längtar jag så mycket till landet. Och då blir jag en storstadsbo på vädring ;)

  SvaraRadera
 7. Jaså du. Höst. Det har inte jag hos mig i finområdet. Näpp, här har vi sensommar serru.

  Grönt och skönt.

  Och var fan tog du vägen, förresten?!

  SvaraRadera
 8. Så härligt det ser ut hos dig, efter nattens race här hos oss så längtar jag efter den tystnad som jag tror finns där du bor.

  Här är det precis som hos Mona...sensommar ;)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Sådant skitigt beteende!! Dessutom lite väl genomskinligt att gå med ryggen fri...

  Din utsikt om morgonen är de få som kan ha dess like vad jag förstår...dimmorna som lättar över fälten...himmelskt...De mornar som sedan övergår i en solig dag är fantastiska och denna vecka har vi kunnat njuta av flera sådana...hösten är trots all en riktigt mysig årstid...
  Ha det gott!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 10. Vilken ljuvlig plats du bor på och det är härligt att läsa dina inlägg för du har ju verkligen inte blivit "hemmablind".... jag är lite ledsen över att jag inte kan vara med på måndag...( vissa jobbar ju ;-( ) men så är det och det är som det är.... kan berätta att jag är helt slut sliter verkligen... men det ska väl bli bättre!!!! Ha en skön söndag och jag ska tänka på er på måndag , så är jag lite med på ett hörn....KRAM fr C

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder, det vore inte helt fel att vakna till sån vacker utsikt! )

  Men grrrr va arg man blir om det är som du skriver, låter ju helt galet... =(

  Kram Patricia

  SvaraRadera
 12. Heeeej1

  Ååå vilken vidunderlig utsikt du har!
  det där är livskvalité utan dess like...att vakna upp varje morgon och kunna se det där.

  Vad hemskt...hur kan ett förlag vara så fräcka?? Det är ju inte klokt!
  Rätt åt dem att hon lägger ut sin bok på nätet....
  Ha det bäst!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 13. Fy så ruttet, att de har mage att vara så fräcka. Det är riktigt uselt.

  SvaraRadera
 14. Vilka underbara bilder. Du kan verkligen underblåsa min längtan till landet... Men höst? Vad är det? De vill jag inte erkänna att det är än.

  Vad otroligt fräckt det låter med bokprojektet. Man upphör aldrig att förvånas. Jag skall följa länken och läsa. Jag har ju en, och ganska snart två, tonårsdöttrar.

  SvaraRadera
 15. Ja du har verkligen hittat ditt paradis på jorden!

  Forstsätt att njuta av h ö s t e n du. (Vadå sensommar, den har väl ändå passerat även om det är 19 grader varmt på dagen *asg*)

  KRAM!

  SvaraRadera
 16. Usch vad det vänder sig i magen när man hör sånt. Men så gör de ibland. Fy vad upprörande. Fy, fy, fy.

  Vilken utsikt!
  Som ett gäng gamla oljemålningar. Kan knappast tänka mig något bättre att vakna till. (Jo, det skulle vara att bli kramad av en siames i sånt fall. :-))

  Hej, hej/I.
  Fanan hålls vid liv. Lovar.

  SvaraRadera
 17. Är du vaken? Jag har filmquiz på gång! :)


  Kraaaaaam!

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Du bor mycket vackert! (Du med...=)

  Hemskt det där med boken. Har laddat ner och skrivit ut det där manuset. Jag har ju en som blir tonåring om något år, men känns som om vi alldeles snart är där...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.