tisdag, november 10, 2009

En skön helg...


Lördag blev en sådan där ljuvlig slappardag, helt på tu man hand. S k "hotellfrukost", d v s en hel del mer än vardagsfrukostens kaffe och macka. Tidningsläsning och korsordslösning, långdusch och sedan bara skrota runt. Lite film på eftermiddagen, lite vin och sedan matlagning tillsammans. Brasa, mängder med ljus och så lite mer vin.

Inget dåligt samvete för att man inte gjort något nyttigt. En helt underbar lördag.

På söndag var vi däremot tidigt uppe. Iväg till Stockholm för att hinna kolla in lite butiker och sedan till Drottningholm. Vädret var riktigt skönt. Vi hann med en promenad med alla hundarna i parken. Molly hon charmade en och annan besökare.

Vi mötte även upp våra vännerna som också kommit för att se sonen i militärisk drill. Det fälldes en och annan tår, både av mor och far. Vi var inte heller de enda anhöriga på plats som fotade för brinnande livet. Sonen hade ibland lite svårt att hålla masken, ett och annat leende letade sig fram. Och visst är man stolt över att se sin son stå där på vakt hos kungafamiljen.

Killarna vara alla otroligt fina. Det är svårt att förstå att dessa killar nog alla har varit som vår slappa tonåring. Ni vet så där svåra att starta upp och få någon styrfart på. Tänk att de på så kort tid lyckas drilla killarna till en sådan disciplin.

En snabb fika hann vi med med vännerna, för att sedan ställa kosan söderut och hem igen.

Gråvädret gör en seg, med idag lyckades jag samla tillräcklig energi för städning. Trasselsudden är ett riktigt busfrö, hittar allt från påsar till tidningar som hon river i småbitar. Hon drar runt med allt som är löst i huset och jag börjar redan nu fundera över hur det ska gå med julgran i år...

26 kommentarer:

  1. Trasselsudden låter lite som Lillebror. Jag har just plockat ihop dagens tidning som han har finfördelat över huset...

    Shit. Inser just att jag har bjudit till middagsfrämmande, att bullarna måste gräddas, lillan hämtas och besöket på obs avklaras...att jag alltid hamnar i det här sabla läget!?

    Sköt om dig.

    A

    SvaraRadera
  2. Lite roligt att konstatera att vi nog befann oss på ungefär samma plats mellan klockan 13 och 14 på söndagseftermiddagen... =) Jag var också i huvudstaden och tittade på de uppställda pojkarna och flickorna, vid slottet så fint! Var inte där vid själva vaktavlösningen, men vid strax efter 13, och rusade sen förbi strax innan 14. Världen är liten! Observera att jag inte är nån stalker! =) Kram!

    SvaraRadera
  3. Våra tre katter har busat med granen varenda år...men hunden tog den med storm...den välte vid först försöket förra året...Men eftersom granen välte rejält -96 (sonen fick skulden den gången men berodde helt klart på en för liten julgransfot som maken släpat hem från loppis...) så har vi inga direkt dyrbarheter kvar att "hänga i grenen"...Så det var bara att resa upp granhögen igen och sen surra fast den i elementet...
    Så det ska bli spännande att få rapport om Eran gran fram igenom.
    Klart att ni ska vara malliga o stolta över sonen...måste varit en stilig syn o jag hade varit sååå mallig o stolt vill jag lova...Låter som en helt suverän helg o hotellfrukostar går inte av för hackor...mmmmmm...
    Här är kallt o trist o nordan viner o tar sig in i varenda liten eventuell glipa i kläderna...hu men strax ska vovven o jag ut på vår kvällsronda, sen är det sängen o boken som lockar...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  4. Så fin bild på gården. Är den ny eller har jag blundat på höger öga tidigare......
    Vi älskar också långa helgfrukostar, just nu har vi en fixartokig åttaåring som ständigt vill "överraska" med frukost. Toppen! När Tyra var valp var hon särskilt förtjust i tomma toarullar. Hum! Ha det bäst! Kram Kristina :)

    SvaraRadera
  5. Åh visst är dom fina! Stiliga heter det nog föresten när dom bär uniform och är så ini nordens diciplinerade. Man bara gapar och fäller stolta tårar...ja vart försvann han den där tonåringen som satt inne vid sin dator och bara droppade kläder än här än där?

    Vår son har precis flyttat hemifrån...det du...inte trodde vi att det skulle gå SÅ fort. Vi skulle ju tjata i några år först ;).

    Varma kramar
    Ewa

    SvaraRadera
  6. Hmm....Undrar om vi inte skulle övertala yngsta sonen att försöka sig på lumpen när den dagen kommer...

    Sv. Jag kvistar över till Japan först och river av en konferens veckan därpå, kanske lugnar det sig efter det så vi kan skogspromenera.:)

    SvaraRadera
  7. En e-post adress kommer här ewasnabelablixtarna.se.
    *Kram*
    Ewa

    SvaraRadera
  8. Förstår att ögonen tåras av att se sonen!

    Låter förövrigt som en perfekt helg! =)

    Kramar i mängder till dig och familjen!

    SvaraRadera
  9. Ahaa, då förstår jag...lantis som man är hade jag inte fattat det där med olika slott...hehe... nåja. Trevligt var det i alla fall! Mysigt att plocka fram julkartongerna! Själv drack jag glögg häromdagen, det är stämningsfullt så det förslår! Kram!

    SvaraRadera
  10. Det är inte utan än att man hör det stolta moderhjärta klappa lite extra, och undra på det! Ja, det måste vara kontraster det med en sån drill jämfört med tonårsslapphet! :-)

    Det låter som om ni hade en helt underbar lördag!!

    Ha det fortsatt gott i mörkret!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Så härligt att ha varit i vår hufvudstad! :=)

    Jag tror vi ska ta en tripp dit vi med!

    Kram

    SvaraRadera
  12. Kanske kan du hänga granen uppochner från taket!?!

    SvaraRadera
  13. Det måste vara alldeles otroligt att se sin son rak i ryggen som en fura,o lyssna på minsta kommando!
    Kanske man skulle valt militäryrket först o sen skaffat barnen??Hi Hi!

    Trevligt att läsa din blogg,fortsätter nu...

    Ha det!

    SvaraRadera
  14. Skoj att se vaktavlösning. Spännande för sonen att få vakta.

    SvaraRadera
  15. Vilken dröm-weekend! Man SKA ha det gott och skönt, så som man för det mesta arbetar hårt i veckan.

    Stolta och gulliga föräldrar är ni! Rart att hälsa på grabben och kolla in killarna igen! Om mitt barnbarn kommer lika långt (medan jag lever) så kommer jag också att gå och kolla - var så säker!

    Fortsatt trevlig vecka och kramis

    SvaraRadera
  16. Tjena Örnis! :o)
    Måste bara kolla in vilka Molly och Elvis är.
    Elvis ser jag inre röken av....puh, kanske tur det, då vore man väl inte kvar på jorden......? ;o)
    Men Molly är ljuuuuvlig!
    Tänk att sonen bär så stilig uniform. Klart att ögat blir vått av det!
    Ha det bra, vännen!
    Stor kram
    Kicki

    SvaraRadera
  17. Förstår att du är stolt över dina söner, att se dem stå där! Kom till din blogg idag för första gången, alltid roligt att hitta nya fina bloggar! Härligt att bo på landet och finna lugn och ro!
    Ha det gott!
    Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  18. Åååååå.. så sött!!!
    Ja..
    Trasselsuddarna på rad alltså...;)
    Haha...det låter som du har fullt upp.....å jag börjar undra vad jag gett mig in på....fniss.....

    Fick en nostalgitripp bakåt i tiden till då Mattias gick högvakten...
    Jag pluggade till skräddare i Sthlm då och åkte in varje kväll o tittade på honom...hihi...kändes lite konstigt...där stod han så allvarlig i sin fyrkant man inte fick kliva in i....utanför stod jag å babblade....hihi...
    Hoppas han gett upp drömmarna om utlandstjänst nu....otäckt det där i Afghanistan....

    Ser fram emot valpträffar sen i vår....;)
    Kraaaaaaam Katarina

    SvaraRadera
  19. Förstår att mammapappahjärtanen var extra varma när ni tittade på er son.Tror inte det finns en härligare känsla än när man känner stoltheten över sina barn.Det känns ända ner till tårna.
    Ha en fin dag
    kramis ewa

    SvaraRadera
  20. Måste ha varit kul att få vara med om det där.
    Hoppas du får en bra helg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  21. Låter som ni har det hur bra som helst! Kram fr C

    SvaraRadera
  22. Vad himla mysigt det låter!!!
    Hoppas att den gångna veckan varit lika skön.
    Och att kommande vecka blir bra den med! :-)
    /I.

    SvaraRadera
  23. Jag förstår att ni är enormt stolta. Det är underbart att se sina barn i sådana speciella situationer.... Vad spännande det låter med valpen. Även om jag måste erkänna att jag inte vet hur mycket tålamod jag hade haft... Tack för dina omtänksamma och kolka ord. Stor kram.

    SvaraRadera
  24. Aouwa, nu är det dystert med gråväder, men snart är det advent! Aldrig har jag sett fram så mycket mot ljuset som i år.

    SvaraRadera
  25. Vad skön din helg verkar ha varit!
    Och vad stolt du måste ha varit som fått se sonen stå där i givakt. Tyvärr ... eller inte !? ... så har inga av mina söner gjort lumpen av olika anledningar.

    Håller med dig till fullo om att den här månaden är för *j....g*, det känns som om den aldrig kommer att ta slut :(
    Tur att du har Molly och de andra hundarna som kan hålla dig sysselsatt. Här händer det inte mycket ... jag gör det jag måste men inte mycket mer.

    Väntar också på advent så att man kan börja plocka fram lite "julpynt" ... jag är som du ... fram med grejerna tidigt och undan med dem direkt efter nyår/trettonghelgen.
    Dessutom hägrar en "Julmarknadsresa" till Hamburg under första advent med makens kusin m fam. Kul att ha något att se fram emot i gråvädret.

    Kramar
    Christina

    SvaraRadera
  26. Hej!

    Det var så länge sen jag kikade in till dig. Är allt bra med er? Jag skulle gärna ha mer tid att hälsa på alla men den räcker inte alltid tyvärr.

    Jag kom bara på att jag måste tipsa dig om vår marknad i Stallarholmen den 28 nov. Jag kommer att har 100 kronor rabatt på mina kuddar då om du fortfarande är intresserad:) Ni brukar ju dessutom tycka om att göra små utflykter;)

    Ha nu en fortsatt bra november trots allt urr burr. Vi kanske ses snart:)

    Många kramar
    Karin

    Ps jag kan fortfarande skratta åt mitt misstag med flisan:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.