fredag, november 20, 2009

En strimma ljus...



Den här månaden har verkligen varit grå! Det har legat ett tjockt grått täcke över oss, men så i onsdags såg jag en strimma av ljus. Täcket lättade några hundra meter och lite blå himmel blev skönjbart. Och så plötsligt kom där ett ljus som man nästan glömt att den fanns. En sol kikade fram i nästan hela 4 minuter... Igår fick jag se solen ännu längre och nu lovar vädergubbarna att vi ska få sol även i helg. Äntligen!

Fortfarande blommar det i rabatten...



Förra helgen började vi med projekt elementskydd. Jag hade funnit på nätet en modell som var enkel och stilren. En modell som dessutom skulle passa perfekt som helgpyssel till min kära man. Jag blev helnöjd och har givit klartecken för fortsättning i vardagsrummet. Nu har min kära man pyssel för ett antal helger framåt ;).


Har plockat fram alla julkartonger från kattvinden och går igenom lamporna så allt ska funka när det blir dags. Nästa vecka startar jag med adventspyntet, behöver få mer ljus i huset för att orka fram till jul.

Tiden från advent och fram till jul är nästan den allra bästa. Är uppvuxen på landet uppe i norr med underbara vintriga jular. Decembermånad som fylldes med förväntan och glädje, med umgänge och kärlek. Mängder med lyckliga barndomsjular har jag i minnet.

Julen är helt stressbefriad hemma hos oss. Ingen hets och inga måsten. Julen är enbart njutning...

Får inte glömma veckans Mollybild, nu när hon är 12 veckor.

33 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk fru du är. Som fixar pyssel till maken. Förstår att han är tacksam. *asg*
    Härligt med kravfri jul. Julen är njutning för mig också men inte helt stressfri dock. I år blir vi dessutom ovanligt många, men jag tycker det är kul.
    Puss på Molly :)

    SvaraRadera
  2. Vilken liten söting! Åh, så go hon ser ut lilla Molly!
    Det låter underbart med en stressfri jul och jag önskar den blir det hos oss också. Men av erfarenhet vet jag att det brukar köra ihop sig hur jag än försöker...
    Ha det allra bäst min vän och klappa vofsingarna från mig.
    Kram, kram Carina

    SvaraRadera
  3. Ja, vilken supergrå tid det har varit! Det är visst rekord, men det är det väl varje år!
    Jo, man får fixa ljus inomhus istället.
    Vilken söt viol - eller är det en pensé? En del blommor är otroliga! Jag har också haft såna blommande en hel vinter, sånt känns härligt, som en ständig länk till sommaren.

    Så fina elementskydd och vilket bra pyssel för maken!

    Lilla Molly är sot som socker! Åh, så fint hon står också!
    Jag har varit kvar i stan denna veckan och är fortfarande hostig - den ger sej visst aldrig! Otroligt seg är jag också, blir så påverkad av detta mörker...!Usch!
    Önskar dej en skön helg med många elementskydd..Ha-ha!!!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Så stilig Molly är.
    Va har du sett solen? Okej jag har nog också sett den i ca 4 minuter.
    Sitter just nu och hoppas att metrologerna har rätt i att mer sol kommer att visa sig.
    Ha det gott:)

    SvaraRadera
  5. Jag kan bara hålla med dig... tiden från advent fram till jul är nästan den allra bästa. All denna förväntan, småmyset, pysslet.. ja, allting är/ska vara "feeling good" då.

    Varm kram... som alltid!

    Ps. Mollygumman är för söt...

    SvaraRadera
  6. Ja du, vi har åxå haft det väldigt grått här! ;=(

    jag ska åxå börja ta upp mina julsaker och gå igenom dem!

    Ha en underbar kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Snygga elementskydd! =)

    Jag önskar jag kan ta mig till att komma igång med adventspyntandet i tid i år. ;)

    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  8. Fina Molly!

    Elementskydd skulle man ju vilja ha. SÅ fula element är! Kram!

    SvaraRadera
  9. Jag kan riktigt höra din röst när jag läser att sonen din kommit hem. Myspys! Fina elementskydd. Såklart kommer det hall bilder så fört jag piffat klart. Jag har visat bilden på Molly för maken, hon är en skönhet. Vi blev vaccinerade i torsdags, har lite ont i armen annart känns det ok. Hoppas du får en fin lördag. Kram Kristina.

    SvaraRadera
  10. Jag måste säga att jag gillar elementskyddet! :)

    Här har också solen lyst idag, jag fick en chock när jag vaknade, har inte sett solen sen vi var i Libyen!

    SvaraRadera
  11. Vilken jättesöt vovve! Vi hittade Pernillan i Sörmlands Nyheter, på Blocket brukar de vara mycket dyrare än denna. Bara 1900, riktigt fynd. Jag älskar också Bruno M, har köpt och sålt flera stycken genom åren. Men denna behåller vi. :)

    SvaraRadera
  12. Såg också att ni fått en ny familjemedlem! Själv är jag hundrädd men detta var en riktig liten söting :)

    SvaraRadera
  13. Ja vad härligt det var när solen äntligen förmådde titta fram. Funderade nästan på vad det var som stack mig i ögonen..det var ju sååå länge sedan! :)
    Varje år brukar jag också tänka att jag borde kolla lamporna i pyntet till nästa år..och så gör jag det inte i alla fall.
    Såå söt vovven är!

    Ha en fin söndagskväll!

    SvaraRadera
  14. Så bra att maken inte går sysslolös hela helgen...hi hi...snygga är dom och stilrena...
    Det här gråvädret gör mig nipprig och trött...igår lyste solen över oss men jag behöver massor mer...Ska verkligen bli trevligt o mysigt att ta fram ljusen nästa helg, hur skulle vi klara vintern utan denna helg...
    Här råder inte heller någon stress och det finns inga tunga måsten som ska klaras av...vi tar dan som den kommer och det som "ska" göras i ordning är roliga måsten...Jag är en riktigt julfreak...Maken suckar o stönar varje år och tycker det är för mycket av allt..men sedan på julafton så sitter han där o myser och tycker att allt är toppen...Skulle nästan var konstigt utan han gnölande fram till jul...
    Ha de gott nu...

    Kramar från malin

    SvaraRadera
  15. Tjo.
    Jo nog har alla dammråttor kommit fram ifrån dom mest ljusskygga ställen som tänkas kan.
    Skratt nä jag har inte tömt alla väggar tjurig som jag blir vid sådana här tillfällen utan tagit dom väggar fram till befintliga telefonuttag är inte det rätt ja då får dom flytta på grejorna själva.
    Har nämligen försökt att få firman som gör detta att svara på vart dom ska fram och se det gick ej att få något vettigt svar.
    det som gör mig mest förb----- är att vi i september fick veta att detta skulle göras fram tom 20 november och dom hushåll som ej var klara till dess skulle göras efter trettonhelgen.
    Jo tacka vet jag egna hus där man bestämmer själv. Har du någon hundkoja jag kan bo i? Gärna med färdigt bredband och klar renoverat.
    Kramar Marie:O)

    SvaraRadera
  16. Solen var verkligen efterlängtad när den äntligen visade sig. Hela lördagen fick vi njuta av den. Har nog aldrig sett så mycket folk ute på promenad.
    Skulle också behöva elementskydd, tyvärr har min man tummen mitt handen så jag får göra det själv om jag vill ha några. /Camilla

    SvaraRadera
  17. Så bra att du ordnar med pyssel åt den käre maken! Han har ju som inte mycket för sig i veckorna heller...

    Jag är på väg hem, har dålig koll på dag och tid...:)

    SvaraRadera
  18. Elementskydden ser jättefina ut. Det dragit ner på alla måsten till jul så att det faktiskt nästan inte finns några kvar längre. Jul för mig är alla underbara dofter, god mat och härligt umgänge. Långa vinterpromenader och mysig läsning i sköna fåtöljen. Ingen stress inget hets utan bara lugn och ro.

    SvaraRadera
  19. Hej söta vännen. Trevligt inlägg med mycket fin läsning. Tackar.

    Elementskydd, som brukar se så tillkrånglade ut - där har du lyckats finna ett som är både stilrent och snyggt - jättefint! Vad maken K kommer att bli glad att du grejat honom helgevenemang en tid framöver - lagom tills det är dags att bära in granen kanske.

    Molly har verkligen växt och hon kan ju verkligen posera! Jag har en annan broggvän som har en som nu är 9 veckor och så sööt att man bara dööör. Dom växer fort så det gäller verkligen att ta tillvara på valptiden.

    Sonen är väl snart i faggorna också för jullov. Hur länge får du behålla honom hemma denna gången? Förresten är väl kanske den militära tiden snart slut, om han nu inte ska vidareutbilda sig förstås.

    Ingen sol här idag, men något ljusare är det och ingen blåst heller, så det känns hyfsat bra med vädret. Ut ska jag i alla fall på min promenad.

    Hoppas du får en god och skön vecka. Skickar över några goa kramar!

    SvaraRadera
  20. Hallå där!

    Ååååå vilken gullig Molly bild!!
    Mollyyyyyyy och Sallyyyyyyy....
    låter bra ihop va??? fniss...

    Vilket snyggt elementskydd....kan man hyra din man sen?? Skulle också vilja ha ett par stycken.
    Sicken snygg liten vit ljuslykta man kan se där i fönstret också..;)

    Vat du R sa till M här om dagen när de skulle köpa skor??
    ....................

    -Pappa, vad gör vi här???
    -Vadå? Vi skulle ju köpa skor...
    ????
    -Här?? Pappa jag går i åttan nu...
    Man köper inte skor på skokannonen då......
    -Det är lika bra du åker härifrån för jag går inte in där!!
    ????????????
    hahahaha........ojoj....han är ingen liten kille längre....
    Kram o ha en mysig dag.
    Katarina

    SvaraRadera
  21. Jag vet inte hur det blir med Nairobi; dels är det inte beslutat vem som ska åka, dels ska sonen springa ut dagen efter! Jag har funderat bara på restaurang efter utspringet eftersom vi är få, det är en annan stad och om han ändå ska på vift med kompisarna direkt efteråt. Ev mottagning kan vi ha dagen efter. Men som sagt, vet inte vem som ska åka från oss.

    SvaraRadera
  22. Så gulligt med en liten blomma nu.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  23. Jättesnygga elementskydd. Jag älskar dina beskrivningar av arbetsfördelningen mellan dig och maken. Det låter så enkelt! Jag ser också fram emot nästa vecka. Kram.

    SvaraRadera
  24. Rätt inställning till julen ser jag!

    SvaraRadera
  25. Mysigt inlägg. Viss saknar vi ljuset och hoppas på sol i helgen. men små blommor i rabatterna är ändå ljuspunkter. Märker på mina barn att det är tungt med skoldagarna nu, så det blir fint med advent. Tänk vad mycket det gör med ljus, stjärnor, pyssel och bak för att den mörkaste tiden ska bli riktigt bra. Så söt Molly är! Kram Eva.

    SvaraRadera
  26. Hej frun!

    Satte upp stakarna i köksfönstret i går kväll. Tänkte att det är lika bra att göra det när jag ändå är på gång...det är inte säkert att tillfället uppstår senare, menar jag!

    Allt väl i mörkret? Även här är det mörkt. Det börjar faktiskt kännas av mentalt. Man får helt enkelt försöka bita ihop och fokusera på andra och mer ljusa saker...lättare sagt än gjort ;)

    Hoppas allt är bra med dig.

    Kram,

    Annapanna

    SvaraRadera
  27. Hej hopp vännen!

    En lång dag med modererande och förläsande....

    Nästa vecka är ganska full, men...Hur har du det nästa fredag fm?

    SvaraRadera
  28. Hejsan,
    ,jo du undrade var vi var exakt.
    Vi flög till Kura Baru på östkusten i Malaysia o därifrån åkte vi båt, en kort bit bara till ön Perhentien där vi bodde 1 vecka därefter åkte vi båt till en annan ö Redang där vi bodde en vecka, sedan åkte vi till Kuala Lumpur i fyra dagar. En kanonsemester, speciellt Perhentien där vi bodde på Perhentien Island Resort var verkligen härligt. Massor av djurliv både i vattnet o på land.

    Rekomenderar det verkligen./Camilla

    SvaraRadera
  29. Glömde ju alldeles bort att jag skulle maila dig... men jag gör det under eftermiddagen! Nu är det städlördag, har jag bestämt...

    Sen vill jag ju förstås önska dig en riktigt fin, mysig och ljus första Advent. Du är ju bara så så så värd allt mys och kul som finns, min vän...

    Varmaste Adventskramen... och pussa Molly från mig, om du hinner få fatt på yrvädret!

    SvaraRadera
  30. Det låter helt underbart att ni har en jul UTAN stress...och måsten! Jag tycker att man blir stressad bara man sätter sin fot i en affär..... ja det gäller att njuta och göra julen till en fin helg! Men ni bor ju också där de riktiga tomtarna finns...eller????? Önskar dig en fin första Advent! Kram fr C

    SvaraRadera
  31. Förresten: HAR sonen skickat hantlarna nedför trappen?

    SvaraRadera
  32. Sv. Rätt som alltid! Inget förändras bara för att tornen elimineras!

    SvaraRadera
  33. Älskade vän... här har inget dykt upp! Kanske blev det någe fel? Kanske tar det lite tid innan det kommer på mailen????

    Varmast kramen... alltid!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.