tisdag, december 29, 2009

Årets sista dagar...

Då var vi åter framme vid årets sista skälvande dagar. Julen var precis så lugn och skön som den brukar. God mat, filmer, sällskapsspel, utan några måsten. Förutom snöskottningen förstås. För snö har vi fått i mängder.

På juldagen tog vi en tur till Stockholm och Heron City vid Kungens Kurva. Detta bara för att få uppleva den nya filmen Avatar i 3D. Filmgenren tillhör inte mina favoriter, men däremot de övriga familjemedlemmarnas. Filmen grep tag i mig totalt! Den är helt underbar, otroligt vacker, mängder med detaljer och den gav oss alla en filmupplevelse utöver det vanliga. Har ni chans att se den i 3D, så gör det!

I helgen hann jag också planera inför nyår. Var tvungen att hinna handla, åtminstone det mesta, redan igår. Sonen tog bilen i morse för att återvända till militärlivet för ett par dagar. Han kommer att ingå i högvakten och denna gång på Kungliga slottet i Stockholm. Tacksam är han för att det bara blev 2 dagar och att han fick bilen och därmed hinner hem till nyårsaftons kväll. Tågförbindelserna var inte de bästa denna dag.

Igår var det +2 och rejält töväder, t o m lite regn. I morse var det -14! Och fortsatt kyla utlovas det. Jag njuter av detta! Älskar vintern när den infaller under rätt tidpunkt. Och rätt tidpunkt är det definitivt under jul och nyår. Dessutom är det fullmåne och kvällarna blir helt magiska här på landet.

Nu ska jag använda mina "billösa" dagar till röja upp här hemma och förbereda lite av maten inför nyårsafton.

Funderar redan på om jag skulle börja strippa bort julen här hemma... förutom adventsstakarna i fönstren. Genom att vi njuter av julpynt och gran redan från Lucia, vill jag gärna städa ut det mesta direkt efter nyår, ibland t o m till nyår ;).

Efter nyår är julhelgerna över för min del och det är dags att se framåt. Framåt mot ljuset där borta, mot våren, mot nya projekt som ska planeras, mot fröer, växthus och planteringar, d v s se fram emot VÅREN!

14 kommentarer:

 1. Hoppas nyårsplaneringen och matlagningen går bra. Och njut av vintervädret i ert vackra vinterlandskap!

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 2. Julsakerna här får finna fram till trettonhelgen ungefär sen åker de bort.
  Någon snö har vi itne men det har blivit kallare nu igen och jag tycker som du - vinter är härligt på rätt tid. Snö är välkommet här!

  Julen har varit skön och jag är ju fortfarande ledig så vi tar det lila lugna och i em. ska vi handla nyårsmaten och sen förbereder jag en del i morgon skulle jag tro. Deserten kan man ha i frysen så den ska göras i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det blir mincheesecakes från icas sida: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=574368

  SvaraRadera
 4. Jag håller fullt och fast med om vad du skriver i sista stycket - vill också se fram emot VÅREN!

  Jag är så glad att vi fick snö till Julen, men hos oss blev det kanske litet väl mycket. Plogbilarna hinner inte med att ta bort allt det moddiga och man går som om man var onykter!

  Underbar jul ni har haft. Och eftersom ni startar redan till Lucia kan jag tänka mig att det räcker nu. Jag brukar ha mitt julfix kvar till Trettonhelgen, men "God Jul"-dukarna åker bort före Nyår.

  Tack för din rara kommentar, jag blir alltid så glad att höra av dig. Ha det så gott och varm mellandagskram!

  SvaraRadera
 5. Jag skottar också förfullt. Det är skönt med lite kroppsarbete i denna annars lugna ledighet. Jag tycker som du, brukar plocka undan julsakerna direkt efter nyår. In med nya blommor och planera för vårens alla upptåg. Vi har delat upp nyårsmaten med våra gäster. Vi ska fixa huvudrätten. Det blir rådjursadel och potatistårta. Vad ska ni äta? Vi planerar att se Avatar när vi kommer hem, helt klart i 3de. Jag är inte heller så förtjust i den typen av film men att gå på bio med familjen överväger:) Ha en bra dag! Kramar Kristina

  SvaraRadera
 6. Det låter som ni har haft sköna dagar tillsammans! Här har det också blivit en hel del snöskottning ( för kära mannen ), jag har servat med varm glögg. Sitter och klurar och letar nyårsrecept, men har inte bestämt mig än. Förslag mottages tacksamt. Är sugen på att göra en helstekt filé med vet inte vad jag ska göra till? Vi är 4 vuxna så det blir en lugn och stillsam kväll.
  Här är det också kallt idag, -17 men solen skiner och det är så vackert!
  önskar dig och de dina ett gott slut och en fantastisk början på det nya året!
  Kramar i massor från Carina

  SvaraRadera
 7. Jag måste se den där filmen, alla är så positiva! Måste vara lite kul att se alla ha sina snygga glasögon på sig också. Eller? ;-D
  Gott nytt år! Snart väntar ljus och VÅR!! Då fortsätter uppodlingen av Gobi.

  SvaraRadera
 8. YES, underbart! jag ÄLSKAR Blues Brothers. det avgör saken. jag måste gå!! ;DDDD Det står 19 minus i Malmköping, huwwa, vad är detta? Vinter???

  SvaraRadera
 9. Nu blev jag himla nyfiken på filmen när du skriver som du gör. Jag är inte heller någon fan av den typ av film och har sagt till övriga i familjen att dom kan gå utan mig, men nu blev jag allt lite sugen.......
  Vi har oxå haft omslag i väder här och tom vi på västkusten har kunnat njuta av en vit jul i år. Det är många år sen vi kunde det!!
  Kram till dig och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 10. Jag låter julen vara kvar ett tag till. Pyntar först dagen innan julafton, just för att det ska få en slående effekt till julaftonen, och så får det vara kvar ett tag in i januari. Våra granar brukar skjuta ljusgröna skott på kvistarna...och då kan man ju inte slänga ut dem :)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 11. Låter som ni har haft det härligt! Och VÅREN JA.....den känns mycket långt borta nu med iskyla.....men med det återvändande ljuset kommer ju våren.......vill önska dig ETT FINT NYTT ÅR 2010! Varm Kram fr C

  SvaraRadera
 12. Här är det vargavinter, massor av snö och svinkallt. Faktiskt helt okej, i ett par veckor - sen vill jag ha gröna gräsmattor. Inte så troligt va? ;)

  God fortsättning min vän. Hoppas ni får ett underbart avslut på 2009. ((( KRAM )))

  SvaraRadera
 13. Håller helt med dej om att efter nyår vill jag inte veta av nån jul, då är det vår som gäller och att se framåt och vänta på att ljuset ska återkomma!

  Visst är det skönt att det är vinter när det ska vara det. Lite knepigt har jag haft det med väderväxlningarna - ena dagen +3 och regn, sedan snabbt -15 igen...! Huvaligen!
  Nu är jag i alla fall hemma i Sthlm och det känns jätteskönt!
  Det åter spännande med filmen.
  Skönt att sonen blir ledig i nyår i alla fall.
  De stora vägarna är helt OK - E4:an var ju helt bar och torr!

  Ha det nu så jätteskönt och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!
  Kramar
  Lilsa

  SvaraRadera
 14. Härligt att du tänker framåt, det gillar jag!

  Nästa vecka torde väl vara OK, tror jag, har inga planer just (förutom ett men det får ske parallellt med allt annat).

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.