tisdag, december 15, 2009

Hej min Vintervärld...


Igår kväll kom den efterlängtade snön. Njuter av det vita som lägger sig över vår vackra natur. Det blir ett helt annat ljus här ute på landet. Enligt väderrapporterna ska hela landet få en vit jul. Det betyder en underbar jul till oss alla, både stora som små.

Voffsingarna blev helt ystra i morse när vi gick vägen ner till brevlådan. Molly for runt som en virvelvind :). Hundarna älskar snön lika mycket som jag!

Granen blev som alltid klädd lagom till Lucia och nu står den grön och grann i stugan...


Glöggbjudningen genomfördes i lördags och gick riktigt bra. Ett trevligt sätt att träffa grannar som man inte annars kanske ser så ofta, speciellt inte under denna årstid.

Trots att dagarna går i rasande fart och julafton är om dryga veckan, känner jag ingen stress över huvudtaget. Har bara ett härligt lugn omkring mig. Vi firar som alltid julen helt för oss själva, inga "måstebesök" finns det heller. Vi har skapat egna traditioner och njuter av att bara vara tillsammans. Vårt julbord innehåller enbart det vi verkligen gillar. I det stora hela är det nog nästan bara lax, sill och vilt i olika former.

Julklapparna är också en relativt enkel sak numera och blir inte heller speciellt många. En julklapp är klar, de resterande räknar jag med att greja denna vecka. Vet vad jag ska ha ;).

Sonen kommer hem imorgon onsdag och blir långledig fram till trettonhelgen. Förutom att han måste in och göra högvakten under årets två sista dagar. Denna gång på kungliga slottet inne i Stockholm.

Veckans Mollyrapport

Julstress??!! Nääää...

9 kommentarer:

 1. Oj, så fint och vintrigt du har det också! Här vräker snön ner idag med!!!
  En ovanligt vacker elljusstake du har i fönstret! Vilken julstämning med granen klädd och allt!

  Lilla Molly ser verkligen ut att kunna slappna av - vilken bild!!!!!

  Det låter som en jätteskön och avspänd jul - helt i min smak!
  Hoppas att jag tar mej ner till torpet imorroon!
  Ha fortsatt sköna dagar!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag tror jag gör som Molly :) Lägger mig på rygg och bara coolar haha. Men det är inte så mycket julstress här heller faktiskt. Har det mesta under kontroll och skulle jag ha glömt något så gör det ju ingenting, det ordnar sig :)

  Skulle man inte kunna få en liten hint om vad som fanns på glöggbuffén, gillar som du vet att sno dina idéer.

  Här dalar det stora härliga flingor rätt ymnigt just nu och även en snöogillare som jag blir yster och glad. Kanske blir det en snöängel ikväll. Ja det måste vara kväll och mörkt annars tror grannarna att det har slagit runt mer än vanligt :D

  Stor härlig snökram från mig till dig!

  SvaraRadera
 3. Molly är ju bara för go. Jag känner som du faktiskt, ingen julstess ännu iallafall. Julklapparna är fixade och vi pyntar lite då och lite då. Åker till stugan över jul så det blir ingen gran här hemma. Sorry än en gång att jag missade din glöggis. Jag ska lämna mina recept till helgens evenemang på bloggen så har du att plocka av till en annan gång. Vi väldigt gärna veta vad du fixade till. Det snöar faktiskt här med men det ligger nog bara kvar över dagen:) Skåneland i ett nötskal.... Kramar i massor Kristina

  SvaraRadera
 4. Men så härligt det låter! Men så visste jag ju också att du var en klok kvinna. Riktigt klokt låter allt du beskriver...jag önskar mig en sådan jul jag med :)

  Nu skall jag ut och väcka vilden.

  Vi ses!

  Kram,

  Anna

  SvaraRadera
 5. Underbar bild på Molly!

  Snö får du gärna skicka hitåt om du ahr lust.
  Julstress är ignet för oss heller, vi tar det lugnt även om vi har en ehl del julmat (för att vi tycker det är gott) men gör man i god tid så funknar det. Kram!

  SvaraRadera
 6. Visst är det underbart med snö. Och det behövs inte så mycket fix och pynt då. Naturen har redan skapat den vackraste julstämningen.... Skönt att du är så cool inför julen. Känner mig rätt lugn i den delen jag med. Den här julen kommer inte att bli någon vanlig jul så det är ingen idé att försöka - bättre att luta sig tillbaka och gilla läget. Kram.

  SvaraRadera
 7. Åh så juliga bilder, jättefint!
  Kramar//
  Ewa

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt med snön! Vår hund blir också alldeles tossig när hon kommer ut, gillar verkligen att trycka ner nosen och fnysa ner i lössnön =0) Härlig bild på vofsingen på rygg ;0)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder, både på vintern och vovven. Jag gillar snön men lite drygt är det att pendla i det här vädret. Enda nackdelen!
  Ja, visst är Lindorms dikt underbar. vad fint att du fick den då!! Själv upptäckte jag den när en mamma bad mig läsa den vid hennes barns dop. Ha det gott, Örnen.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.