tisdag, december 01, 2009

Vipsvops...


December är här!

Äntligen är gråregnsnovembermånaden över! Välkomnar december med ljus i fönster, ljus i trädgården, ljus överallt...

Fick upp adventsstakar och stjärna redan under förra veckan. Struntar i principer och njuter av att äntligen få mer stämning, åtminstone inomhus. En ljusslinga lyser även runt altanräcket. Har också äntligen fått utomhusbelysning i backen ner mot brevlådan och bara det är ett extralyft när man bor som vi ute på landet. För det enda som lyser upp här ute, är en eventuell måne.

December är en extra bra månad och startveckan börjar riktigt bra. Sonen har ledigt denna vecka och bara det är extra trevligt.

På torsdag får jag besök av en underbar vän. Ett besök som har blivit ombokat och avbokat men som nu äntligen ser ut att bli av.

Kära mannen ska ut med jobbet på fredag och stannar kvar i Stockholm över natten. Självklart passar jag på att hänga med! Ja, inte med hans jobb, utan på övernattningen. Sonen får nöjet att vara hundvakt ;).

Galen vore man väl om man tackade nej till en hotellnatt mitt i stan och en underbar hotellfrukost!? Jag lyckades få en natt på Nordic Sea Hotel till ett riktigt bra pris. Det känns lite speciellt med att bo på hotell i ens gamla hemstad.

Jag har försökt boka in så många trevliga möten som möjligt, med både gamla vänner och bloggvänner. Dagen är nu nästan fullbokad, blir det en lucka kanske jag hinner med att kika in i någon av favoritbutikerna. Fredagskväll blir det även restaurang med snickesnack, god mat och "lite" vin tillsammans med vänner som man träffar alltför sällan. Längtar så!

Ni ser, det är inte mycket som behövs för att få mig på topp. Inga långresor, ingen solsemester, inga "hotta cityn" i Europa. Nä, boka bara in mig på 4-stjärnigt i Stockholm och låt mig luncha och fika med sköna vänner! Ta mig ut på restaurang och låt mig få njuta av mat och vin, av att bli serverad. Skratta och prata med vänner tills jag inte orkar mer. Skiljas åt i natten och sedan få återvända till hotellrummet och somna mellan frasiga lakan... That's me! :D

Dessutom ser det ut att bli sol på fredag. Det kan inte bli en bättre start på december!

20 kommentarer:

  1. O vad härligt damen kommer att få det! Verkligen roligt för dig att få "slå runt" på ditt eget lilla vis. På det hotellet du ska bo på träffade jag Elisabeth och Carolina i somras, så det hotellet känner jag till lite grann. Det är ett trevligt hotell, så du kommer säkerligen att trivas gott. All lycka till med ditt besök önskar jag. Kramisar

    SvaraRadera
  2. Så vackert att lyser hos dej i halvskymningen! Jo, på landet är det extra viktigt med utebelysningen - det är verkligen becksvart när det är mörkt, så jag förstår din glädje över ljusen.

    Det låter ju toppen med din fredag!
    Kommer vi att ses eller? Själv jobbar jag mer än nånsin på torsdagen så ngt torp blir det ju inte den här veckan heller. Det vore jättekul att ses! Du kan väl ringa så bestämmer vi något i så fall?
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt det ser ut i Ditt fönster! Och vad glad jag är att jag är en av dem som får plats i schemat på fredag! Och på tal om absolut ingenting - vad morgonpigg du är!

    SvaraRadera
  4. Det finns inte mycket som är så humörhöjande som en natt på hotell och framför allt frukosten morgonen efter. Det får mig också på topp.
    Trevlig blogg, ska fördjupa mig lite mer i den så fort jag får möjlighet. Ha det så skönt i huvudstaden.

    SvaraRadera
  5. Hallå din Hotellfluktare...hi hi...Helt klart en tillgång att betrakta livet på det viset för himmel så trivsamt det blir...och hotellfrukostar är något helt extra...Nä här behövs inga resor till andra länder eller annat ståhej...trivs där jag är och med nära till det mesta...
    Även om vi bor centralt i ett villaområde så är jag gla´i mina ljusslingor...har köpt en ny efter att den förra blev avklippt och nu lyser det så fint utanför ytterdörren...ska nog införskaffa ytterligare en och dra vidare upp i vildvinet...Maken bara skrattar åt alla mina påfund just nu men han verkar trivas...
    Ha det riktigt gott...

    Kramar från Malin

    (ps Drömhuset var något helt extra...fniss...)

    SvaraRadera
  6. Underbart! Precis vad jag också värdesätter allra mest! Gjorde ngt liknande nyligen men till Jönköping där jag bodde i många år, mycket trevligt! Bor mest i Stockholm men också i hus i Sörmland, vet vad du menar med mörkt! Totalt becksvart! Vi har också äntligen fått belysning vid uppfarten.
    Ha en under weekend!
    Marie

    SvaraRadera
  7. Det låter härligt. Håller med dig, det behövs inga omvälvande upplevelser för att man ska må bra. De bästa upplevelserna är oftast i den mindre världen. December är en skön månad! Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Du kommer att få en toppendag! Mys på riktigt ordentligt!:)

    SvaraRadera
  9. Vackert decemberfönster, både inneifrån och uteifrån. Det låter som om du får en underbar helg. trevligt med lite träffar. Krama tineltangel full av extra kraft från mig. När du kommer till Skåne måste vi ses:) Kram Kristina

    SvaraRadera
  10. "Vipsvops"... sådana ord gillar jag! Som kommer med sådant där som tar en uppåt, och framåt...
    .. och jag tror att det är samma hotell som vi bodde på i somras. Ett superduperhotell, med ännu mer superduperfrukost!

    Varm kram till en vipsvopsare...

    SvaraRadera
  11. Vilket mysigt adventsfönster!

    Åh vilka härliga saker du ska göra! Träffa vänner är väl den allra bästa må bra-aktiviteten man kan ägna sig åt. Och en hotellnatt i Stockholm på det låter helt underbart. Ha det superdupertrevligt och hälsa om du ska träffa någon bloggis som jag också "känner". :) Stor kram!!

    SvaraRadera
  12. Åh så mysigt du har gjort! Jag har nog inte riktigt förstått att det är advent ännu...men till helgen ska det ljusas upp lite mer här hos oss. Så skönt du ska ha det i storstan :). Att äta hotellfrukost läänge gillar jag. Jag jobbar på för fullt på fredagen så vi får ses nästa gång istället. Det ser jag fram emot :).
    Kram

    SvaraRadera
  13. Oj så fint du har gjort det i fönstret. Verkligen jul mys!
    Ha en underbar fredag!
    Kraaaaaam

    SvaraRadera
  14. Oo huuu vad orättvist!

    Du smaskar runt i Stockholm och här ligger jag sjuk o eländig...;)

    Haha.....tycker du det är ett bra sätt att få sonen att komma hem oftare??
    Att ta hand om två hundar och ett yrväder????........:)

    Hoppas du har en underbar helg min vän!
    Kraaaaaaaaaam katarina

    SvaraRadera
  15. Det är ju det som är lycka. Vänner, mat och härligt prat. Mer behövs faktiskt inte. Kram

    SvaraRadera
  16. Här är det så mycket vipsvops just nu så jag har inte hunnit med än... men "främmandet" åker ikväll, så då blir det väl lite lugnare.

    Varm kram... jajebox!

    SvaraRadera
  17. Härligt....med ljus i fönster och ljus i sinnet......!!!!! Hörde av "Lisa" att ni haft det trevligt! Underbart med hotell och lite "lyx"..... Njut nu av dina upplevelser! Kram fr C

    SvaraRadera
  18. Vännen... det blir vipsvops med Spotify imorgonkväll! Nu är jag alldeles för trött - igen då!
    Jag fattar inte att det här nytänket tar sån himla energi..! Men det blir väl bättre... och imorgon kommer jag att få en ny kontaktperson "vän" igen. Den förra... ja, det gick inte så bra som jag hade trott och hoppats.

    Sov godaste kramen till dig, min vän...

    SvaraRadera
  19. Hej!

    Hur har du det i det gråa vädret? Jag ser faktiskt en strimma solljus åt ert håll och hoppas på att det kommer även hit :)

    Jag hamnade inne hos Lisas torp och såg att du varit i stan och förlustat dig. Så härligt, men trångt kan jag tänka mig.

    Ha nu en fortsatt skön och mysig december!

    Kramar

    Karin

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.