lördag, januari 02, 2010

Årets första palindrom...

Idag har vi årets första palindrom 20100102. Vi får väl hoppas att den här dagen inte döljer något helt oväntat, till skillnad från gårdagen...

Nyårsfirandet var mycket lyckat. Huvudrätten som serverades var sukiyaki, d v s japansk fondue. Tunnskivad entrecôte som kokas i stark buljong tillsammans med en mängd olika grönsaker.

Nyårsdagen började riktigt bra. Lyckan var fullkomlig på morgonen, lyckan över min fina diskmaskin, speciellt efter ett nyårsfirande, med flera rätter och mängder med glas. Hann precis få fint i köket och diskmaskinen tömd, då vattnet sinade! Konstaterade att utan vatten fungerar absolut ingenting!

Kära mannen fick tillbringa större delen av nyårsdagen i brunnen tillsammans med grannbonden. Först på kvällen, med hjälp av en elektriker, fick vi igång pumpen igen, tack och lov.

Lyckan på nyårsdagen blev inte bara en glädjen över nytt kök med en fungerande diskmaskin utan även glädjen över det livsnödvändiga vattnet.

Idag blev en betydligt lugnare dag.

Idag ser jag framåt, är inte så mycket för tillbakablickar. Trivs med tanken om ett nytt år med nya planer, nya idéer, nya föresatser och nya drömmar. En sak är säker, så här direkt efter nyår, då går vi åt rätt håll, mot ljuset, mot våren! Solen skiner hos oss och kylan består. Vi njuter av ledigheten och att bara vara tillsammans.

13 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att blicka framåt och tänka på alla möjligheter som finns och att vara tillsammans att ha varandra det är stort.
  Så blir det ju ljusare för varje dag och iaf jag är så glad så länge snön ligger kvar.
  God fortsättning på ett nytt lovande år 2010!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig meny ni hade - det riktigt vattnas i munnen när jag läser!!!! Längesen jag åt sukiyaki, det är inte bara himla gott utan man får ju pyssla lite själv också, sen samvaron kring maten...! Vilken toppenkväll!

  Men sicket elände med vattnet! Vilken tur att ni fick igång det till slut! Hoppas att denna dagen inte hade några obehagliga överraskningar.

  Ja, vackert, kallt och vitt är det - tala om vinter du! Nu har vi väl fått för allt klagande på gröna vintrar!

  Ha det fortsatt gott nu!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Va jobbigt utan vatten!! Vilken tur att pumpen kom igång - kanske behöver den kollas upp vid varmare väderlek.

  Jag förstår att du älskar ditt nya kök och att du trivs att arbeta där. Det såg ju verkligen sååå fint ut på bilderna du visade tidigare.

  Sukiyaki - mums fillibabba! Du är ju road av matlagning har jag förstått och vilken lycka att sonen då bara kan beställa så där - vadhelst han längtar efter. En sådan mamma skulle jag också vilja ha.

  Ha det gott i friden på landet och som sagt - nu är vi ju på rätt sida om året och det kan bara bli ljusare och varmare. Men det är ju årstiderna som är det charmiga med vårt land - att förändringar sker så ofta. Kram kram på dig.

  SvaraRadera
 4. Heja du som stor fast som en positiv klippa! Du är en stor inspirationskälla och en FANTASTISK vän! God fortsättning på ett fantastiskt 2010!

  SvaraRadera
 5. Stackars mannen...hade du fixat brunnshaveriet för att få en stund för dig själv mån tro?

  Skata där... ;)

  Anna

  SvaraRadera
 6. God fortsättning på ett nytt skönt 2010!

  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Verkligen vacker God Jul-bild du tagit, som ett vykort!

  Jo jag håller med. Jag vill också gärna börja plocka bort julen och se fram emot det ljusa. Nya vårliga tyger o gardiner, tulpaner... Samtidigt blir det så mörkt när man tar bort ljusstakar och stjärnor...
  Ni verkar ha haft ett perfekt nyår (förutom vattenkrångel)! Kram o God fortsättning!

  SvaraRadera
 8. Det är inte lätt det där med siffrorna...speciellt inte när de gör olika på datummärkningarna...helsnurrigt!
  När vattnet helt plötsligt bara upphör är man inte den gladaste, speciellt inte om det händer på vintern!
  JAg är inte heller mycket för tillbakablickar, är inte mycket för att räkna tid överhuvudtaget.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Nä, jag är inte heller så mycket för tillbakablickar.. åteminstone inte de trista och tuffa.
  Hellre då framtidstänk.. drömmar och idéer.. att hålla fast vid.

  En riktigt riktigt godaste fortsättning på det här året, och som ska bli det bästa någonsin... det önskar jag för dig, min goa vän... och hela din lilla stora familj.

  Varm gokram...

  SvaraRadera
 10. Å det låter helt perfekt och maten suverän...Diskmaskinen som förgyller det hela är pricken över i sga...Vatten är nödvänigt men allt slutade väl och nu kan du sitta där och plocka i och plocka ur maskinen...lyssna när vattnet far runt därinne och skåda fram mot en ny underbar vår...Visst är det härligt...
  Blir också nostalgiskt vid nyår och ser oanade möjligheter...allt är "rent" och inget gjort...spännande...
  Önskar dig en God Fortsättning och att vi driver vidare med våra bloggar, njuter av livets små infall...

  Massa kramar från Malin

  SvaraRadera
 11. God fortsättning!
  Hoppas det nya året börjat strålande, förutom fadäsen med vattnet då. Men allt kan ju inte vara perfekt då blir det inget spännande *asg*
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Mmmm...Sukiyaki är gott! Köpte du färdigskivat kött? Jag hoppas det med tanke på ditt rykte i köttskivarkretsarna...:)

  SvaraRadera
 13. Sv. Jobbigt blir det när innetemperaturen ligger på 12-13 grader och govet närmar sig nollstrecket.... (vårt hus i Stjärnhov...)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.