torsdag, januari 28, 2010

Omvänd...

Vill börja med att be er kära läsare att om påminna mig om detta, om jag nu mot förmodan åter börjar yra nästa vinter, om "det vackra vita" eller att det är så "underbart ljust" och att jag "njuter så" av snö och kyla. Snälla, tryck upp den här texten i fejjan på mig och väck mig till mina sinnens fulla bruk. Jag har ändrat mig!

Jag hatar vintern! Jag avskyr snön!
Jag gillar inte kyla!


Före skottning och efter skottning

Igår var det bara att kura inomhus. Snön vräkte ner och tillslut var vi helt insnöade. Kära mannen tog sig hem från storstan och plöjde sig sedan fram på vår lilla väg. Dryga 2 km helt oplogad väg och hann precis hem, innan plogtraktorn kom och gjorde vår väg och gårdsplan farbar igen ;).

Idag har jag ringt efter traktorn igen och begärt extra plogning av vår gårdsplan. Jag har skottat gångvägarna men nu är snövallarna så höga att jag inte längre orkar skotta mig igenom dem.

Lite kul har vi ändå haft. Förra lördagen överraskade vi, tillsammans med några andra vänner, vår granne som fyllt jämnt. På födelsedagen var han bortrest och direkt när de kom hem började de riva ut köket inför en köksrenovering. Men tro att man kan komma undan med en sådan lam ursäkt, fungerar inte på oss vänner ;).

Jag lagade en tre-rätters middag och övriga vänner bistod med champagne och vin. Sedan stormade vi hem till honom med middag, dryck, jubel och sång. Jubilaren hamnade nästan i ett chocktillstånd. Det tog nog närmare en halvtimme innan han greppade situationen. Vår uppvaktning med födelsedagsmiddag blev mycket uppskattad.

I övrigt ligger vi lågt här hemma. Om man nu inte vill fixa och dona då kan man ligga på soffan och bläddra i nya tidningar och fortsätta drömma om en bättre tid. Vi är trots allt på väg åt rätt håll. Våren den kommer förr eller senare, men nu är det nog "senare", det vi ska sikta in oss på.

Hundarna uppskattar också soffan och har även de insett att detta med vinter kanske ändå inte är så roligt, som de trodde till en början...

17 kommentarer:

  1. De är söta när de sover... ;) Nej då, de är supergulliga när de är vakna också, men lillskrutten är betydligt lugnare under sin ljuva skönthetssömn... :)

    Snön ja, jag lovar att jag ska påminna dig!

    Kram på dig!!

    SvaraRadera
  2. Dina vovvar är klok dom, precis som matte. Det enda som finns att göra nu är att kura på soffan och vänta ut skiten. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta för att smälta dessa enorma mängder. Men vårsolen är stark. Måtte den snart vara här!

    Stor kram.

    SvaraRadera
  3. Nej du, nu har vi nog fått vinter för alla andra vintrar som varit gröna!! Jag är också urless på alla snön och kylan!!!
    Här snöar det för fullt fortfarande. Slirade bort några kvarter med bilen för att handla lite - gick nästan inte att köra ens på de större gatorna!
    Men än har vi väl inte sett slutet på vintereländet....!
    Så kul det låter med överraskningskalaset! Kan tro att han blev förvånad.
    Ha det gott i soffan och hälsa viffarna!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Ja, jag fick en överdosering av snö igår jag också... Det KAN räcka nu! :)

    SvaraRadera
  5. Haha! Vilka sötnosar... När jag flyttade till Skåne tänkte jag att jag skulle slippa allt vad snö o vinter var, men ICKE! Här är värre vinter än på, ja hur länge som helst. Men SNART är det vår... Kan vi ju hoppas. Trevlig sida du har förresten! MVH Anna

    SvaraRadera
  6. Jag börjar så smått bli benägen att hålla med dig. Det är så mycket snö och den aldrig slut. Man skottar och på ett kick är det ogjort igen. Körde bil Stockholm - Linköping tur och retur i onsdags och det var inte kul. Lät härligt med överaskningskalaset. Vilken fin vän Du är... Hoppas du får en riktigt skön helg. Många kramar.

    SvaraRadera
  7. Nä när man måste skotta och ploga själv så är ju inte vintern så lustig. Bobo har klart tröttnat på vintern men hon har å andra sidan aldrig gillat den heller. Får snudd på bära ut henne för att kissa.
    Vad härligt det lätt med *ditt* pelargonställe du har i din närhet. Något att längta till när du sitter inne och kurar. för pellisar det kan man bara inte vara utan.
    Ha en skön helg Marie:)

    SvaraRadera
  8. Ja, nu räcker det med vinter och snö......för många år framöver...
    Kram fr C

    SvaraRadera
  9. Snälla....påminn mig också...jag hatar det här!!!!
    Snö fick vi inte så värst mycket men vi har så det räcker...däremot är det kallt så in i...(ja du vet var)...Jag ska aldrig mera önska snö...ALDRIG!
    Idag har jag varit inne hela tiden förutom då vovven ska ut och när jag hämtade posten...blir en längre runda i kväll men jag drar mig...
    Klart att grannen blev glad över uppvaktningen...riktigt "partyproffs" som ordnat till det hela gör ju en fest i sig!
    Ha det nu gott o kura inne!

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  10. Vilka sötnosar.
    ha en bra helg.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  11. Vännen min. Även det bästa måste få ett slut. Jag tycker att vintern varit tokmysig. Vi ha kurat inomhus, tänt brasan och läst böcker. Byggt snögubbar och ljuslyktor men nu är jag också nöjd. Här i skåne blåser att igen och blä vad det orsakar olyckor.
    Mysig vän du är som fixar födelsedagsfest. Det blir ett minne för livet:) Kul att höra ifrån dig. Kramar i massor Kristina

    SvaraRadera
  12. Härligt med snö... nej, skojar, bara, jag menar härligt med överraskningsmiddag! Såklart att det blev lyckat! =)

    Ha en trevlig helg!

    KRAAAM

    SvaraRadera
  13. Vad sa du? Förlåt, jag hörde inte? Ville du ha MER snö?!? Men kära vän, jag kommer med min med. Hela kärran full! Kan ta med grannens med. Skulle jag tippa den på gårdsplanen? Gärna i vall?

    SvaraRadera
  14. Ja visst är det vackert, men jag gillar inte heller detta. Det är för mycket snö och alldeles för kallt. Gråt och gnissel, klagosång och pip och ynk..Men ett vårtecken ändå, solen värmde i dag.

    SvaraRadera
  15. Välkommen till vinterhatarnas skara! Egentligen hatar jag inte vintern i sig, bara att den är sååå lååång. En månad kunde räcka.

    Vilken fantastisk överraskningsfest du och övriga grannar fixat till födelsedagsgrannen! Kan bara berätta att jag snart fyller år, så .....

    Ha det så gott det nu går där ute på vischan, snart blir det vår och då blir vi alla avundsjuka på alla era vackra omgivningar, blommor och blader. Kram kram söta vän

    SvaraRadera
  16. Det kommer en vår, jag tror det nästan alldeles säkert men just nu känns den onekligen väldigt avlägsen. Kram från ett snöigt Enskede

    SvaraRadera
  17. Haha..vad gulligt!

    jag var tvungen att förstora bilden eftersom det såg ut som en fårskinnspäls som låg där....hihi...
    Sally tycker mer om katter än om hundar....härom dan när vi var iväg för att leka med hundkompisar....blev hon arg på dem för att de var på henne...
    hon hade nämligen bara ögon för familjens kattunge och det blev kärlek vid första ögonkastet....hihi...

    Jaha du....du får nog ligga kvar på soffan ett tag till för det här snövädret verkar ju bara bli värre o värre..... Snacka om vinter!!
    Känns ju nästan som vi bor i norrland hela bunten eller hur!?

    Ha en mysig dag nu rå din soffpotatis...kraam

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.