onsdag, mars 17, 2010

Onsdagsdrömmar...

Känner mig aningens otålig och längtar alldeles otroligt efter att få gå runt på vår underbara tomt. Tycker att den vackra, men osedvanligt långa, kalla vintern har påverkat mig oerhört. Har känt mig tung i sinnet och haft svårt att finna någon som helst energi, t o m till det mest basala i vardagen.

Men nu, nu när våren äntligen tagit sats, även om det fortfarande går långsamt, då känns det som även jag väcks till liv igen. Energin börjar spira och glädjen är tillbaka.

Tålamod verkar dock vara en egenskap som är nödvändig i år. Och tålamod är en egenskap jag saknar helt... Så för att se framåt måste jag se bakåt!

Vill se scillan färga gräsmattan blå och planera för rabatter och nya planteringar...


Vill drömma om växthusplantor och känna doften av solmogna tomater...


Vill sitta på altan och njuta av grilldoft...


Vill gå upp på min kulle, till min favoritplats, titta ut över sjön och känna lyckan bubbla inom mig...


Vår-otålig var man redan år 1898 ;)
"Smält min is,
låt min snö gå i tö",
suckade vintern till våren.
"Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker",
sjöng våren.
Vårvintervisa av Gustaf Fröding

21 kommentarer:

 1. Godmorgon kära vän.

  Jag känner så väl igen mig i ditt inlägg idag. Den här vintern (och hösten - minns du regnet?) har verkligen tagit på krafterna. Vi behöver verkligen sol och värme nu för att ladda upp kraftreserverna. Dina bilder känns väldigt avlägsna här just nu, men vi vet ju hur det är när väl vårsolen börjar gassa! Då går det undan :)

  Nu skickar jag lite färg och kraft till dig.

  kram,

  Anna

  SvaraRadera
 2. Så härligt att kunna gå bakåt för att se framåt, men det stämmer ju faktiskt, man blir glad över sommarbilder, fulla av förväntan inför kommande sommar.

  Så fin dikt av Fröding, som jag tycker är en storartad diktare och hittar alltid den rätta tonen.

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 3. Vilken fin dikt av Fröding! Fenomenet är säkert inte nytt, men ändå kan man ju inte låta bli att tycka att det kan vara NOG nu och att snön borde börja smälta liiiite snabbare! Vårt tålamod prövas verkligen! Ljuvliga bilder du visar, som man bara kan drömma om!
  En chockartad upplevelse att komma till torpet vill jag lova!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Precis som du säger är det svårt att komma igång och glädja sig åt dagen. Så länge som det nu är kallt och snöigt är det faktiskt svårt. Du är inte ensam! Alla jag talar med känner nästan depressions vibbar av denna långa och hårda vinter. Men vi vet ju att förändring är på gång och jag säger som Fröding: "vi vänta väl ännu en månad till" - sen´e re klart!!
  Kramisar

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen mig så väl i det du skriver, den här långa vintern gjorde mig orkeslös men nu börjar jag känna igen mig själv igen.
  Vilka härliga bilder du bjuder på!
  Tänk, att vi har allt det här framför oss nu, det är en underbar känsla!
  Nu ska Elvis och jag ut och tanka energi innan jag fortsätter i min lilla bod.
  Ha en fin dag.
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 6. Oj fina bilder. Man längtar jätte mycket till det gröna och alla blommor.
  Ha det så bra
  Björklyan

  SvaraRadera
 7. ja ibland är det ju nödvändigt att se bakåt för att sedan orka sig framåt igen. Själv fick jag lite energi kick när jag var på Kistamässan.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 8. Tur att du har fina vårbilder att titta på i väntans tider..man kan inte annat än längta. Och tänk så härligt det blir sen när du sitter i ditt växthus... Bara lite mer tålamod! Håll ut!!// Marie

  SvaraRadera
 9. Mmmm...Det blir vår. Sen! Snart?

  Nu gäller det ju att ni ser till att ni inte får ohyra i växthuset i år!

  Sv. Jodå, jag kommer i tid, med buss...Maken har bilen på vift hela veckan! :)
  Fredag 26:e?

  SvaraRadera
 10. Ja nog är det mycket vårlängtan nu. Jag har njutit av att ha en riktig vinter men nu är det hög tid att få lite mildare väder. Ljuset är i alla fall med oss! Ha det gott. Kram/eva

  SvaraRadera
 11. Men det gamla blå köket hade sin charm, det också!
  Tack goa du för ditt pepp i morse... å det kan inte finnas en enda människa i hela världen som inte känner värmen inom sig när du bjuder på ditt härliga skratt! Tack snälla... å du vet, våren är på G!

  Varm kram... alltid!!

  SvaraRadera
 12. Han kunde allt han den värmländske Gustaf :), sätta ord på det där vemodet & väntan. Men den är nog inte så långt borta nu, den där våren.

  SvaraRadera
 13. tålamod örnen... men visst suger det i *sitta-på-altanen-med-ansiktet-mot-solen-och-lyssna-till-fåglarna*-tarmen=)
  Min man sa att han hört på radion att det skulle bli varmare än 10 + grader här i helgen så... vi närmar oss!!!
  HA en underbar helg!
  KRAM!

  SvaraRadera
 14. Sv. Jag är ju litet knepig när det gäller att lyssna på musik. Jag äääälskar "min" musik, men jag har nästan aldrig något behov av att söka upp den, däremot vill jag ha det tyst omkring mig ofta.

  Skummelt.

  SvaraRadera
 15. Tack - från hjärtat TACK - för långt och glatt och sååå trivsamt telefonpratande!

  Och stor kram härifrån!

  Au revoir! hälsar madame Nilsson.

  SvaraRadera
 16. Blev så rörd över dina ord ang mina knasiga tankar. Jag tycker så mycket om dig med. Konstigt att man kan känna sådan samhörighet med en egentligen helt främmande människa, fast mysigt. Jag känner igen mig så i dina tankar om ork och tålamod. Suck!! Jag brukar ta ett långt bad i min ensamhet och samla kraft. Det hjälper:)
  Köket, ja köket där är jag mest hela tiden. Blev liksom du(konstigt va) väldigt nöjd med vår renovering förra våren. Lite nya bilder, ja varför inte! Hoppas du får en underbar helg med god mat och dryck och massor av mys. Varma kramar Kristina

  SvaraRadera
 17. Jag tänkte på dig här på kvällskvisten....;)

  SvaraRadera
 18. Haha kylskåp..... det var ett bra namn, här har han gått under namnet ipren mannen. Men nu är han bara en våt fläck som torkas bort med en golvmopp......
  Ha en bra Lördag. Kramisar:)

  SvaraRadera
 19. Höns är verkligen trevliga. Och lättskötta, kräver inte mycket. Speciellt om de kan vara ute och leta mat själva på sommaren.
  Jag har Hedemora och Isbar. Hedemororna är mycket trevliga, lugna och mysiga. Värper inte så stora ägg dock. Isbar har jag bara för de gröna äggen, de är mest hispiga och lite väl korkade för min smak. Jag ska byta ut dem allteftersom. Letar efter en större köttras just nu.
  Klart ni ska testa lite höns :-)
  /Malin

  SvaraRadera
 20. Ja, precis så känns det. Det är som om det varit höst och vinter i evighet nu. Och här var det bara att rusta sig med ännu mer tålamod idag. Det har snöat stora vita flingor så gott som hela dagen... Hoppas i alla fall att Du får en solig och fin vecka. Kram.

  SvaraRadera
 21. Vill vill vill...det låter som att jag också vill allt det där :)Lät så himla härligt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.