onsdag, april 14, 2010

Blåsippan ute i backarna står...

Äntligen kom den, blåsippan! Nu blommar det för fullt i vår skogsbacke.


Tror att jag njuter alldeles extra av alla dessa vackra vårblommor, p g a att inget av detta fanns i mina barndomstrakter, där uppe i norr. Vintern förvandlades till vårvinter med skare och solsken. Sedan kom islossningen och vipsvops var sommaren där med sommarblommorna.

Jag kommer fortfarande ihåg min allra första vår i Stockholm. Jag gick helt lyrisk kring i vitsippsbackarna och njöt av allt det vackra. Kände lyckan när jag fick se de gula små tussilagosolarna i diket. Och äntligen fick jag se de ljuvliga blåsipporna, som vi fick sjunga om i skolan.

Känner fortfarande samma varma lycka över alla dessa underbara vårblomster.

Min födelsedag kunde inta ha börjat bättre, blåsippor, solsken, klarblå himmel, +10 i skuggan och så sonen som fixat efterrätten till ikväll. Han har gjort sin egna favorit, jordgubb- och limepannacotta ;). Och jag lagar min egna favorit till middag, marulk med halstrade pilgrimsmusslor i sherrysås :D.

15 kommentarer:

 1. Grattis än en gång på födelsedagen. Vilken underbar blåsippsbild. Och vilken underbar middag. Det låter suveränt gott.

  SvaraRadera
 2. Så ska en riktig födelsedag vara, njutningsfylld på alla sätt och blåsippor uppfyller dom kraven och den goda middagen låter verkligen smaskens med läcker efterrätt. Grattis än en gång!

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 3. jag kan längta efter vårvintern men blåsipporna är inte illa dom heller. Jag blir väldigt imponerad av alla fruktträd och när jag ringde till trädmannen första gången för att han skulle komma och beskära våra så sa jag att jag är från Norrbotten och känner bara till till gran, tall och björk.
  God födelsedagsmiddag du får. Kram från Mia B

  SvaraRadera
 4. GRATTIS!!! Vilken ljuvlig dag att fylla år på med både blåsippor och sooool!

  Ha en härig födelsedagskväll!
  Grattiskramar!
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Grattis på födelsedagen!
  En riktigt fin och härlig bild på blåsippor!
  Ha en härlig födelsedagskväll!

  SvaraRadera
 6. Tack för den fina bilden på blåsippan! Jaa visst är dom vackra, jag har ännu inte sett någon här. Men tussilago såg jag i morsse :).
  Ja, du har så rätt, visst njuter man i fulla drag av dessa vårblommor som vi bara sjöng om när vi var små :).

  Vilken god mat det blir idag på din födelsedag. Du verkar vara en hejare på god mat. Och sonen ligger inte långt efter :)

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Grattis på födelsedagen!

  Blåsippor, och vitsippor också, är så fina. Jag kanske kanske hinner till skogen i morgonbitt och då kanske ajg ser vitsippor. Kram!

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig födelsedagsmiddag! Och vårblommor och solsken...ja dig går det ingen nöd på...haha. Grattis igen och ha det riktigt gott. KRAM.

  SvaraRadera
 9. Skickar ett GRATTIS (om än något sent).

  SvaraRadera
 10. Den skiraste och sötaste av dem alla - Blåsippan. Tänk att den redan kommit. Jag har inte sett någon ännu.

  Det var en middag som heter duga! Smaskens!

  SvaraRadera
 11. ÅH! Vi pratade ju om din födelsedag ju! Jag överla om jag skulle lägga in det i mobilen men räknade med att komma ihåg det. Skit att jag missade att gratulera med dagen men jag gör det nu:

  GRATTISGRATTISGRATTIS!!!!!!!

  Jag skulle ju ha gjort som du när jag fyllde och ringt och sjungit hjärtinnerligt illa i telefonen...

  Kram på dig! :)

  SvaraRadera
 12. Mmmmm.... Hellre än bra! Tanken var god! Jag har inte så stora krav....;)

  SvaraRadera
 13. Underbara du... nu kommer jag inte ihåg om jag har svarat dig... men den 19:e blir perfekt! Hur går det med våren hos er... här fick vi lite fisljummen sol idag, och svinkallt. Så här får vi nog gå med både strumpor och skor läääänge än...

  Varm kram...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.