lördag, april 03, 2010

Veckans lärdom...

Veckans renoveringslärdom:

I gamla hus blir inget som man tänkt sig.

Om det sedan inte blir som man tänkt sig, då är man extraglad för att man gör rätt, trots att det sedan visar sig bli fel.

Det blir inget dressing room direkt från sovrummet. När vi rev väggen på (tack och lov) motsatta sidan och inte i vårt sovrum, visade det sig att det finns bärande balkar i mellanväggen, inte bara i golvet utan även i taket. Huset flyttades 1904 till denna plats och då kan man misstänka att man ville förstärka huset med extra balkar.

Vi kunde inte annat än skratta och tacka vår lyckliga stjärna att vi inte rev väggen från vår sovrumssida, utan från det som skulle bli ett dressing room. Det var bara att gipsa väggen och se glad ut. Och tänka om och tänka ett varv till...

Fortsättning lär följa...

7 kommentarer:

 1. Ja, det verkar ju som om själva huset ville ha ett ord med i laget: "Här rivs inte hursomhelst ska ni veta!!!!"

  Spännande med fortsättningen här...!
  Ha en fin påskafton!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Man kan få hicka för mindre!
  Kram och njut av vårluft och fågelsång :)
  Ewa

  SvaraRadera
 3. Vad tråkigt... allt i onödan. Men, nu blir ju väggen helt ny och fin!
  Ha en härlig påsk!

  SvaraRadera
 4. Ja tur att det inte var från andra sidan rummet. Det är ofta man får komprommissa, hitta andra lösningar. Ofta är det nåt som ska strula till saker och ting och som inte går att göra nåt åt.

  Ha en trevlig påskdag!

  SvaraRadera
 5. voj voj... alla fina skisser bortkastade... ;) Lycka till med de nya planerna - och njut av att ha fått en lite mer arbetsfri påskhelg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Oj oj...kan riktigt tänka mig känslan när ni upptäckte det hela. Men som sagt, vilken tur ändå. Det var nog huset som talade till er.(Ja jag är lite knäpp, men jag tror på sånt ibland, fäng sjui vetdu ;)Du ska se att den nya lösningen ni kommer fram till blir ännu bättre i slutänden. Kram!

  SvaraRadera
 7. Jepp. Det hade kunnat bli en överraskning det där.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.