måndag, december 06, 2010

Kärlek vid första ögonkastet...

En liten bild för ett tag sedan i Expressens Leva & Bo bilaga och jag blev helt såld...

Sedan ett googlande och letande utan resultat. Många hade leverantören men dessa då enbart i vitt eller silver, men min färg? Nej, det är ju inte inne alls...

Kikar in hos "min" lilla butik här i köpingen Mitt Rum. Berättar om mitt letande och beklagar att det tydligen bara är jag som vill ha just denna färg till jul. Therese plockar fram leverantörskatalogen och vi kikar på denna vackra prydnad, den enda i sin färg i hela katalogen. Bland allt det andra som är så vitt, silvrigt och väldigt inne.

I veckan ringer telefon och en glad röst säger att hon lyckats med det som var omöjligt. Hon hade ringt till Danmark och visst fanns de kvar, de där som jag ville ha. Iväg susade jag med bilen och sprang in i butiken och där öppnades askarna och... de bästa julklapparna låg där, i två olika storlekar. Lyckotårar, för de var ännu vackrare i verkligheten. Jag blev blixtförälskad!

Tänk vilken känsla en vacker julpumla kan ge, bara den är i den rätta färgen och dessutom med helt underbara detaljer. Gammeldags rött som jag verkligen älskar...

Granen tas som vanligt fram och kläs till Lucia. Fast i år blir den nog klädd lagom till nästa helg. Och gissa vad som kommer att hänga i granen och gissa vem som kommer att njuta...

Paketen läggs, allt eftersom de blir klara, under granen, men i år blir det nog lite glest med klappar. Älskade sonen ska iväg på en drömresa över nyår. Sonen som älskar den japansk maten, kulturen, språket och som diggar Mangafilmer. Han åker med våra bästa vänner till Tokyo över nyårshelgen.

Vi stannar hemma i snön och kylan...

Psst nu är det bara 10 dagar kvar tills jag står på Bromma flyplats och väntar in sonen *yiiipiii*.

18 kommentarer:

  1. Vad bra att du fick tag på den i rätt färg. Ibland blir det så där, man faller hejdlöst över någonting.
    Hade faktiskt aldrig hört ordet pumla tidigare så nu har jag lärt mig nåt nytt! :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Tänk så mysigt när drömmar blir sanna, både stora och små. Det ser på min bild ut som om det är choklad på din pumla. ;)

    Vilket fantastiskt äventyr sonen ska iväg på. Han får säkert med sig massor av fina minnen tillbaks till frusna föräldrar.

    Men först julmys tillsammans.

    SvaraRadera
  3. Är det en julgranskula i form av jordgubbe? :)

    Lyckost sonen-åka till Japan-min favvo!!!

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt fina julgranskulor! Får vi se en bild på granen när den är klar?

    Mina rum, är det den lilla butiken som ligger i flygeln till hotellet?

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Härligt att dagarna närmar sig så fort och att den älskade sonen nu är i antågande! Jag riktigt känner din längtan i raderna du skriver. Vilket äventyr han sedan ska ut på. Skönt att era bekanta är med som ev. stöd.

    Julpuma - vad är det? Har aldrig hört talas om. Måste vara speciellt för något landskap.

    Sköt om dig och massor med VARMA hälsningar från ännu en frysande syster.

    Kram från Eleonora

    SvaraRadera
  6. Måste få se pumlan "in action" i granen (gärna live), för jag tycker det ser ut som en jordgubbe eller ett hallon (mums). Men den är mycket, mycket vacker. Eloge också till Therese som är så idog och hjälpsam.
    Hälsningar från hon i kommunens tätort, som aldrig hör av sig för hon bara jobbar jämt, men som vill komma och titta på bastubygge och pumlor.

    SvaraRadera
  7. Tänk att ordet julpumla har jag aldrig hört, men förstår att det kanske är något ålderdomligt, eller kanske dialektalt, trevligt ord iaf. Vilken lycka att du fick fatt på den, nu har du ju redan fått din bästa julklapp, hehe.

    Förstår att du väntar på sonens hemkomst, alltid lika mysigt att få hem "de små" till jul, även om mina snart börjar närma sig medelåldern....

    Kramar och ha det gott, Birgitta

    SvaraRadera
  8. Vilken läcker färg.
    Tur det finns små och naggande goda affärer som fixar det omöjliga.
    Kramar:)

    SvaraRadera
  9. Så fin den är!
    Ibland vill jag ha rött i granen och i bland vitt och silver!

    SvaraRadera
  10. Härligt när man får bra service!

    Kram!

    SvaraRadera
  11. Å vad fin den är, den påminner mig om barndomens julgransplundringar när man försiktigt fick plocka ner prydnaderna ur granen och linda in dem i silkespapper. Vilken känsla den framkallar. Finklänning och lackskor och sidenband i håret. Dans och sång runt granen och lukten av barr. Vit papperspåse prydd med bokmärke fint försluten om karamellerna som man fick ta med sig hem.

    Pumlan är en mitt i minnesprick. Härligt vacker och njutbar.

    Kram från Nicoline

    SvaraRadera
  12. Åh va kul att du hittade kulan!! Jag håller med dig om att den är jätte fin, i bland kan det bli lite för mycket av silver och vitt till jul. Lagom är bäst!!
    Förstår att nedräkningen har börjat för att möta sonen! Åh vilka glädjetårar som kommer...........min son ska göra grundutbildningen nästa år och sedan säger han: -Mamma det blir utlandstjänst!! Åh vad ska jag säga??!!

    Önskar Dig en fortsatt härlig vecka!!

    Kram Eva-Lis & Zaga

    SvaraRadera
  13. Den ser gammaldags ut, kanske efter en förlaga? Vacker röd färg har den. Tittar gärna in och ser hur de ser ut i granen sedan :)
    Du har härlig adventsstämning i era fönster!
    Förstår att du längtar efter sonen, har har väl varit borta ett tag nu? Sedan är han väl hemma lite, bortsett från resan förstås....?

    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  14. Ingan godisråttor säger du...

    Näää...

    Ni bara äter musslor och vilda djur...

    Inget godis...

    Det är synd det...

    SvaraRadera
  15. Vad trevligt med en butik som förstår ens innersta önskningar och ordnar så man får det man längtar efter...Kulan är superfin o visst sjutton ska det vara röda kulor till julen..."det ska vara som det brukar" sägen barnen i kör om man frågar...
    Äldsta dottern förvissade sig i dag om att det blev potatis till julmaten...(hon älskar denna knöl)...o jag kunde glädja henne med att så blir det...hon ville ha runda potatisar...(o hon ska vara 18, suck?)
    I dag har jag insett att vintern kan vara sagolik vacker med snötyngda grenar, blå himmel och en sol som glittrar på allt...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  16. Vilken vacker kula! Förstår att du ser fram emot sonens ankomst/hemkomst.

    Kram!

    SvaraRadera
  17. Pumla? Jaha? Å det är... jag gissar att det måste vara en julgranskula, eller?
    Ville bara precis just nu, då jag sitter och tittar på våra tre tända adventsljus, önska dig en riktigt riktigt fin kväll... och en mysig luciamorgon imorgonbitti!

    Varmaste kramen.. alltid, min goa vän!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.