torsdag, januari 13, 2011

Imorgon men inte idag...

Befinner mig i en formsvacka just nu. Juleuforin är över, sonen är tillbaka i Lund och vardagslunken har ännu inte fått någon struktur. Hittar inga rutiner, utan är mer i tanken för "Imorgon, då minsann...". Men när imorgon kommer, känner jag mig precis lika oinspirerad som igår.

Tror jag måste sparka igång kära mannen med våra renoveringsplaner här på övre våningen. Det där s k "dressing roomet" som blev hängande luften, de där golven som ska målas, hallen som ska helrenoveras... Har upptäckt att jag av någon anledning har lättare att komma igång, när jag ser någon annan slita först ;).

Känner att jag helt tappat fokus, tankarna snurrar utan någon struktur. Medan planerna finns för de där två rummen som ska förvandlas till klädförvaring och arbetsrum, har jag redan nya tankar för vårt sovrum. Sovrummet som egentligen är färdig fixad. Har länge känt att sovrummet saknar lite "oommppss", då menar jag rent inredningsmässigt förstås! Vill få in en fondvägg, med lite färg och mönster. Men då hamnar jag i nytt dilemma, vilken färg ska man välja. Älskar grönt, men vill variera mig, skulle passa med turkos mot ek och vårt mörka golv, eller då kanske lite mörk ljung skulle bli bättre, eller så ser det också helt fel ut mot golvet... Eller räcker det helt enkelt med mer färg på bäddlinnet?!

Ja, så var det ju egentligen inte sovrummet som var det akuta, utan nu var det ju de där andra två rummen som ligger i fil. Jag kanske skulle ha en fondvägg, tapet med mönster, i klädrummet. Inte grönt, men kanske mörk ljung eller varför inte grått? Hur ska klädförvaringen göras, vilket system ska väljas? Hur ska arbetsrummet inredas?

Som ni förstår kommer jag ingenstans. Och egentligen är det mest akuta, att städa hela övre plan, tömma rummen från bröte, stuva in julkartongerna i kattvinden, köra sopor och slänga tomglas.

Men det är mulet idag och jag borde skotta lite snö efter gårdagens snöpåfyllnad, samtidigt som jag känner mig lite off. Jag tror istället att jag åker in till köpingen och postar paketet till sonen med de försenade julklapparna.

Men imorgon, då minsann!

Får nog klargöra att deppig, det är jag defintivt inte, men frustrerad över min oförmåga att börja ta tag i saker och ting. Få något ur händerna. Har alldeles för mycket prat/tankar och lite, eller ingen verkstad alls... :D

19 kommentarer:

  1. Åh, vad jag känner igen mej i det ostrukturerade! Jag kan verkligen vara LAT och skjuta upp det mesta! Jobbar nog bäst under press, verkar det som!
    Det låter spännande med renoveringsplanerna både dressingroom och sovrum - verkligen något att bita i!
    Mitt inlägg idag handlar om tapeter - kanske hittar du något där!
    Ha en härlig torsdag och lycka till med planerna!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Jag har samma känsla... Möjligen något som går? :) Men det är kanske lite typiskt för årstiden. Fast iofs inte om man tittar på gemensamma nätvänner i vår närhet *asg*

    Vi får väl sparka varandra där bak så kanske det blir fart på oss. Eller så fortsätter vi vara stora humorister som Hälge :D

    SvaraRadera
  3. Jag känner igen känslan, jag har massor med idéer och sånt jag vill och borde göra men det händer inget. Inbillar mig att det har med min ledighet att göra, jag får mer gjort under press. Just nu är det inventering på gång och bara den blir färdig så...
    Här har vi blå himmel och sol idag, det känns jätteskönt och är precis vad jag behöver! Nu blir det en promenad för att tanka solenergi!
    Ha det så gott. Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Åh stackars Dig...min svacka var strax efter julaftonen...luften gick ur mig och jag fick ingen ordning på nått...Alla satt här hemma o tuggade o knäppte nötter o jag blev tokig av tristess...Tog ledigt ett par dagar, köpte en ny symaskin o sen har det varit perfekt - tills den förbannade hostan dök upp...Nu vill jag en massa men orkar inte...suck...
    Nya sängkläder är alltid kul och piggar upp en så varför inte börja med det...Köp en bukett Tulpaner...Det ska dessutom bli töväder i flera dagar med början i helgen så det är "ny luft" på G...lite försmak av våren...
    Jag sitter här i min säng o känner mig helvissen men det är rätt bra ändå...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  5. En epidemi helt visst det är... lite Helge gör att det känns bättre. :)

    SvaraRadera
  6. Tyvärr så är jag i precis samma formsvacka som du! Herregud tänkte jag när jag cyklade hem från jobbet idag, KAN man vara glad när det är sånt här kompakt kallt, grått väder? Nej, det går bara inte.

    Nu får det bli vår så man blir lite gladare!

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Du skriver så bra, visst är det trist att känna sig helt...omotiverad...håglös... Men kanske är det helt naturligt såhär mitt i vintern, fortfarande en bit kvar till våren. Mitt problem är att jag ofta känner så, men aldrig känner att jag riktigt får lov att trotsa och sitta på rumpan och tjura, vara helt håglös i lugn och ro. Då kommer alla borden och måsten krypande och jag jobbar på trots bristen på motivation. Det låter inte så sunt nu när jag ser det i skrift... Hoppas det ger med sig snart! Kram!

    SvaraRadera
  8. Jag tror man tappar lite inspiration nu i januari, för det är en tråkig månad. Julen och det trevliga med den är över. Man längtar efter våren och vill förändra men har ännu ingen ork att göra det!
    Orken kommer!
    kram

    SvaraRadera
  9. Kan också känna så. har mitt blivande "syrum" som jag skulle fixa, men kommer inte i gång.
    Kram'Hanna

    SvaraRadera
  10. Det är nog många som känner igen sig i ditt inlägg. En slags tomhet efter jul- och nyårshelgerna då man tänker: "Jaha, och nu då?". Det nya året ligger där med alla föresatser. Men man måste få ha en startsträcka. Ett steg i taget.

    Förstår att du saknar sonen. Den tiden känns ännu avlägsen, då jag befinner mig i samma sits.

    När det gäller inredningen, så googla "järnet". Förr eller senare dyker det upp något som just DU (och mannen ;-) vill ha ... Så plockade jag ihop vårt nya kök.

    Skickar massor med peppningstankar och -kramar!

    SvaraRadera
  11. Söta lilla Elisabeth!
    Du lider av snödepression - precis som jag - och det yttrar sig i att man blir overksam medan man kan planera för fullt vad som egentligen skulle behöva göras.
    Förresten tycker jag mig minnas att ert badrum inte blev som det skulle?? har du inte glömt att ta med det i planerna??

    Det är tillåtet att gå ner sig litet när man som du för det mesta är aktiv! Men nu går vi ju mår våren och solen - även om det är med myrsteg - men det kommer varma, soliga dagar så det tål att väntas på. Själv är jag bara tacksam att inte bo i Australien, Brasilien eller på Haiti. Vad är väl litet snö mot deras elände. Du kanske också blir glad om du tänker så??

    Ha mysig weekend med maken nu och bara koppla av och ha det skönt. Många goa kramisar till dig från
    Eleonora

    SvaraRadera
  12. Har du testat ljusterapi? Jag har hört flera som känner sig "nere" under mörka tiden som har provat ljusterapi och tyckt att det funkar.

    Jag har ingen energi på kvällarna men på dagarna är det inte något större problem.

    Hoppas du får ordning på energin och orken. Kram!

    SvaraRadera
  13. Tids nog ger det sig och med era intensiva aktivitetsperioder jämnar det nog ut sig. Du kommer antagligen ut med hundarna så dagsljus och frisk luft få du i dig och social är du också så det du vill ha i den vägen löser du nog.

    Kanske kan du hitta något slags njutning i stälet i att fundera på färger, material och konstruktioner istället för att uppleva det som handlingsförlamning att ni inte GÖR något? Du/ni har ju fått till allt det andra, så självklart ger sig detta också.

    Få iväg tomglasen och sopåtervinningen bara, det räcker långt.

    Kram!

    SvaraRadera
  14. Men åh...vá jag känner igen mig!!
    Du skulle se min dotters rum! Jag skäms! Vi skulle målat och köpt ny möbler mm dit långt innan jul, men har det hänt nått NEJ???!!!
    Vilken färg? Fondvägg? Passar det o det ihop?, mot vilken vägg passar sängen bäst? Det är flera ton gamla (lek)saker som ligger där i en STOR hög just nu!!??
    Vardagsrummet behöver en ny "kick"!
    Hallen MÅSTE målas!
    mm mm mm...
    Jag känner som sagt igen mig i din kanon braiga beskrivning!!!
    Nu får vi ta oss i kragen eller hur!!!!
    Kul att kika in till dig igen!
    Ha en myyyysig helg! (jag jobbar)
    Kram Eva

    SvaraRadera
  15. Det är inte helt fel för en Dubbelörn att ruva på idéerna ett tag och kanske vänja sig vid det nya ljuset. Att inte göra något är också en handling som kräver energi. Njut med en inredningstidning idag. I morgon är en annan dag. Ta det lugnt.

    Varma kramar

    Nicoline

    SvaraRadera
  16. Nej, jag vet att du inte är någon "depparkajsa", men vi får vara både ledsna och "off" emellanåt, tycker jag. Det är väl det som kallas livet, eller..?
    Men i tanken, E.. så sitter jag bredvid dig just nu, och ger dig en riktigt varm kram... en liten stor sådan där pepparuppkram, du vet!

    Varm pepparuppkram..:)!

    SvaraRadera
  17. Haha...lilla gumman....vad rolig du är!!
    Kan vara så att damen har lite för mycket tid över...hihi...
    Du får nog bara bestämma dig o köra igång....inte i morgon utan NU!!
    I sovrummet tycker jag du ska börja med bara lite färg på kuddar o nån pläd....det var ju som su säger inte där det skulle göras om.
    Fondvägg i dressingroomet.....
    Smaska på med lite färg så du blir glad när di kliver in där!!

    Kolla in IKEAS garderobsserie PAX.
    Billigast och har oootroligt bra inredning. Hyllplan, trälådor, trådkorgar, skoförvaring, utdragbara krokar mm.
    I ett dressingroom behövs ju inte dörrar...mattias blev arg när han såg vad det kostade....
    hihi...
    -Här har man hållt på och snickrat garderobsstommar och hyllplan förr...så kostar det i stort sett samma att köpa färdigt....
    haha....stackarn...det rök lite ur öronen när han tänkte på hur mycket tid han la ner för några år sedan då han snickrade en garderob under snedtaket.
    Är golven obehandlade???
    Så fall undrar jag om inte mörka golv även där är lite mera du!!!
    Jag laserade vårt sovrumsgolv och betsen bröts fram i den kulör jag ville ha. Sedan har jag lackat 2 gånger med matt lack. Vi är suuuper nöjda.

    haha...bara snön försvinner så måste vi ses....
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  18. Jag förstår precis hur du känner det. Jag är exakt likadan just nu. Och det värsta är att jag sitter på kontoret och stirrar håglöst på en dataskärm medan högarna växer... Hoppas att du hittar inspiration och energi snart. Kram.

    SvaraRadera
  19. Tack för det!

    Du är en av dem som jag följt trots att jag inte skrivit något själv ... och jag har haft mycket nöje många gånger när jag läst vad du skriver ... men också känt med dig när det inte är så kul alla gånger.

    Att vara i en formsvacka vid den här tiden på året är inte så konstigt tycker jag ... före jul ser vi fram emot allt kul som hör julen till och sedan firar vi nyår och festar och har roligt ... men ... vad ska vi göra nu??? Inget att se fram emot och fortfarande mörkt och kallt och snö och regn om vartannat ... kan man bli annat än uppgiven!!?
    Jag förstår precis hur du känner dig och jag vet hur svårt det kan vara att ta sig i kragen och komma igång.

    Som tur är har jag och min familj något kul att se fram emot ... vi åker till London nästa weekend ... ett välbehövligt avbrott från allt det tråkiga.

    Kramar Christina

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.