onsdag, februari 09, 2011

Våren är bokad...


Nu är beslutet taget. Vi kommer åter att möta våren nere i Frankrike. I april flyger vi ner till Languedoc och Béziers. Vi kommer att fira kära mannens födelsedag och njuta av en vecka med mat, vin och vårluft.

Denna gång åker vi till Marseillan, en liten mysig stad vid havet. Det finns en mängd websidor med underbara hus/lägenheter för uthyrning. Efter lite letande fann jag ett fantastiskt hus, i den gamla delen av staden. Ett härligt gammalt nyrenoverat hus i 3-plan med en liten trädgård. Stor öppen planlösning på nedre plan, med vardagsrum och kök, stora dörrar mot uteplatsen och på våningarna ovanför finns 2 sovrum med var sina badrum. Huset har allt och mer därtill. Och priset är lika bra som huset, dryga 3000 SEK för en vecka.

Följer några bloggare som är bosatta i Languedoc-området och nu i början av februari visar de bilder på blommande mandelträd och mimosa. Gissa om jag längtar dit!

Efter de här två senaste vintrarna, som nästan tagit knäcken på oss, är min kära man och jag helt ense om en sak. Som pensionärer kommer vi definitivt inte att bo i Sverige under vintrarna. Vinterhalvåret kommer att tillbringas nere i Frankrike. Vi gillar den vackra naturen, bergen, floderna och havet. För att inte tala om det fantastiska utbudet på både marknader och i butiker. Och sist men inte minst, maten och vinerna. :D

Jag är inte sponsrad av Franska Turistbyrån ;).

I övrigt finns det även några små vårtecken här hemma. Lökarna har börjat kika fram i rabatten närmast husväggen.

Dressingroomet?!? Ja, som jag tidigare nämnt har målarfärg för golv och väggar inhandlats, även penslar och roller. Dessutom kom leveransen igår med garderobsinredningen, d v s lister, stänger och konsoler.

Det här innebär alltså, att allt är klart för arbete, den dag andan faller på...

14 kommentarer:

  1. Våren vid Medelhavet är underbar... :) Jag har aldrig varit till Frankrike men skulle gärna åka dit någon gång, och nu blev jag ännu mer sugen efter att ha läst ditt inlägg! :)

    Vår nya lägenhet börjar mer och mer kännas som ett hem. Just nu är ingen flytt aktuell utan det blir först efter bröllopet - när nu det blir... :) Här i Turkiet är det ju bruk att man inreder sitt blivande hem några veckor innan bröllopet och flyttar in först efter att man har gift sig, så vi kommer att göra likadant. Bara att vi bor tillsammans innan det också. Men vår "riktiga" lägenhet kommer vi inte att flytta till förrän vi har gift oss.

    Vad kul att du läser Elisabets blogg också, hon är duktig på att besöka olika ställen i Istanbul och tipsa om dem på sin blogg!

    kram!

    SvaraRadera
  2. Så absolut underbart det låter!!! En dag ska väl vi också ge oss iväg på tumanhand på romantiska, små resor. :)

    Ni har också härlig approach till renoverandet. Me like!

    SvaraRadera
  3. Underbara kuddar! Jag tror bestämt att det får bli mycket France när barnen flyttat eller kan vara hemma själva. Nu vill de bara till Dalsland eller till ngt badställe. Kanske kan vi få med dem till Gotland i sommar. har inte varit där. Tänker i allafall anlita dig då det bär söder ut. Ha det gott i vår solens glans :) Kramisar Kristina

    SvaraRadera
  4. Hej på dig,
    jag har läst din blogg ett tag men det är först idag som jag kommenterar.
    Vilken mysig start på våren ni kommer få! Huset låter helt fantastiskt fint. Jag är lite dålig på Frankrike, har inte riktigt koll på vart det är ni ska åka men jag förmodar vid Medelhaavet!
    Ha en bra dag
    //Carina

    SvaraRadera
  5. Det låter så helt underbart hur du beskriver er kommande vårvecka. All lycka till önskar jag er båda.

    I morgon ska det snöa igen i mina trakter sägs det. Men jag går fortfarande inte ut - har inte blivit helt återställd av ischiasen än. Tradigt är det och Ipren har en strykande åtgång.

    Många goa kramar från
    Eleonora

    SvaraRadera
  6. Den där resan skulle jag också kunna tänka mig!!!
    Vi får se vart vi kommer nu, troligen blir det Paris.

    SvaraRadera
  7. Möta våren i Frankrike. Underbart!

    SvaraRadera
  8. Guuuud .. vad UNDERBART det låter!!! Vad aaaavis jag blir ;)

    Hoppas så att det blir en tur neråt Europa nu i sommar ... gärna till både Frankrike och Italien. Gillar ju Italien men har bara typ passerat (läs övernattat i norra Frankrike) så jag känner inte till det så bra. Makens kusin hade en tanke om att vi skulle besöka ett slott någonstans vid Atlantkusten, tror jag, som man bara kommer till när det är ebb i sommar.

    Var hittar du alla dessa bra och billiga boenden?

    Kram och ha en fin helg
    Christina

    PS
    Skulle kunna tänka mig att dra på direkten för här är det snöstorm idag :(

    SvaraRadera
  9. Det låter underbart! Jag och min man ska också ta en liten resa i maj för att fira våra födelsedagar. Jag har haft Frankrike, Nice i tankarn. Nu får vi sätta oss ner och bestämma oss.

    Visst har de två senaste vintrarna varit jobbiga. Mina stackars föräldrar har varit helt insnöade några gånger i sörmland, och här nere i skåne blir det ju kaos när det kommer 1 dm snö...

    Men nu är våren snart här och jag ser så fram emot att fira påsk i vackra sörmland.

    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  10. Menar du att de har varit och fotat min tvättstuga???? Måste kolla reklamen, kanske kan man få en krona eller två för det!?
    Jag lovar och svär, det är min tvättstuga! :)

    SvaraRadera
  11. Tack för kommentaren idag :) Vad härligt med en resa till vårens Frankrike.
    Hoppas ni får det riktigt skönt, det är härligt vid Medelhavet redan nu. Soliga hälsningar från Alanya

    SvaraRadera
  12. Åhhh det ser helt underbart ut!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.