tisdag, juli 05, 2011

Semesterpyssel...

Alldeles strax börjar min kära sin semester. Hela 4 veckor i ett sträck! Det här är nog första gången som han har så lång sammanhängande semester.

Och inga projekt finns just nu... Vilket oroar mig. Jag menar, tänk 4 veckors semester kan ju göra vem som helst rastlös. Kära mannen funderar inte så mycket över det. Han konstaterade att vi brukar kunna fylla upp våra dagar, även utan större planeringar.

Själv har jag ägnat många tankar kring lämpligt pyssel, som man (dvs han) bara kan göra lite då och då, mellan hängmattan och fisketurer. Kanske vore vår hall här nere något att bita i. Den är ju inte så stor, kanske 13 kvm. Taket ska bara rivas, sågspån ska bort, isolera och så nytt tak ska på plats. Det hemska laminatgolvet ska bort och vattenburen golvvärme in och klinker ska sedan på. Väggarna ska kläs med pärlspånt som sedan självklart ska målas. Sedan är det klart! Det här kan ju inte ta någon längre tid, utan ett lagom litet semesterpyssel...

Jag menar jag har ju redan bilden klar, val av tak och klinker har jag redan avklarat. Det är bara det där lilla utförandet som återstår.

Lade fram tanken i helg, men mannen fick en aningens oro i blicken. Han har fortfarande inte glömt vardagsrummet. Här finns bilder: http://karljohansgarden.blogspot.com/2007/08/kl-0700-var-det-nedtagning-av-det-sista.html och fler bilder hittar ni under rubriken Vard rum :D.

Men vad då? Vardagsrummet var ju på dryga 36kvm och hallen är är ju bara 13kvm, piece of cake, vipsvaps med ena handen och hallen blir klar... och massor med semester där emellan...

21 kommentarer:

  1. Men...då är ju saken klart! En liten hall kan väl inte ta så lång tid och vara så ansträngande ...väl! DU har ju ändå allt klart s.a.s.! Lycka till kanske jag ska säja ändå...! :)

    Härligt med semester!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Åh, precis så som ert vardagsrum ser ut på bilderna, så såg vårt kök ut för ett par veckor sen. Skönt att lämna sågspånshelvetet bakom sig! Det låter som en liten nätt plan ni (du) har för hallen, han hinner nog bli klar lagom tills han börjar jobba igen ;) Kram!

    SvaraRadera
  3. Onekligen ett passande semesterprojekt. Själva ska vi (dvs den ena av oss) bygga klart lillstugan (detta pågår i detta nu och förmodligen ett tag till), garageplatta ska byggas och garage byggas på plattan (m-mm) och framsidan ska göras i ordning med gatusten och annat fint, entretrappa ska gjutas....Två och en halv vecka återstår av semestern, lite drygt. Asch, det ordnar sig. Det kommer fler semestrar! :)

    SvaraRadera
  4. Hur vore det med en semester utan några som helst byggnationer eller projekt... Så att ni vet hur det känns...? :)

    SvaraRadera
  5. Hej där! Lite bussig kan du väl vara mot maken. Det är ju ändå semester. Jag tycker absolut att han skall få ett utomhusprojekt. Trist att stå inne i hallen på semestern. Det kan han ta någon helg i höst. Kan du inte skissa på ett utekök, en pool eller något annat lämpligt som han kan ta tag i utomhus?

    Önskar dig och maken en underbar, lugn, varm och stärkande semester.

    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  6. 21 år! Då är han ju myndig t.o.m. i de äldstas ögon. Förstår att det är omtumlande att ta till sig :) Vi mammor är ju själva i den åldern.

    Det knallrosa diskstället kommer från Åhléns. Visst är det fint?

    SvaraRadera
  7. Det låter spännande! Jag önskar jag hade ett gammalt hus där jag kunde renovera och snickra.

    Jag ser fram emot före- och efterbilder!

    SvaraRadera
  8. Glöm inte bort köket. Tänk så fint det blev. Så klart måste ni ha ett projekt och din kvinnliga list jobbar på högvarv känner jag. Kan dock hålla med Jenny om att ett ute projekt vore mera snällt. Men då blir ju inte hallen klar.........
    Haha ser fram emot fortsättningen. Säkert kan du smörja honom med lite gott att dricka och ditt trevliga sällskap.

    Sov gott! Kramis Kristina

    SvaraRadera
  9. Hahaha....du är ju inte klok!!

    Du har aldrig tänkt på varför han inte haft 4 veckor i sträck förrut....!!
    Kan riktigt se dig framför mig...hur du sitter i trappen o sippar på ett glas vin o pekar...hahaha.....

    Kram min vän

    SvaraRadera
  10. Ammen, ska ni inte njuta denna semester av ert underbara lilla hemman??? Sparka litet i gruset, en liten prommis med vovvarna, lite läsning och sedan framåt kvällen en bastu och en öl (eller två)?
    Det skulle jag kalla för semester iaf.
    Hej från Hallongränd 4 strax utanför kommunens centralort.

    SvaraRadera
  11. Klar han ska sätta i gång med det! Du har ju ändå gjort det mesta av arbetet! ;)
    Glöm bara inte att njuta också! Bastu och något gott i glaset på kvällen, fast det är ju i och för sig en bättre efter en hård arbetsdag! :)

    kram

    SvaraRadera
  12. Vad omtänksam du är...för ingen mår bra av att gå runt sysslolös...o fyra veckor är en lång tid...Fniss...
    Jag tycker det låter som en överkomlig idé o eftersom han har både hängmatta o får fiska så kan det ju inte vara bättre!
    Det är så gott att ha semester och vara hemma ihop...vi har ätit oss igenom 5 veckor o maken gnäller just nu över att hans mage växt...Det kan väl inte jag hjälpa...om jag bakar crembullar så innebär det ju inte att han måste äta upp dom...För det var
    bl a vad som hände...ja ja...han börjar jobba på måndag o då rättar det nog snart till sig med magen!
    Ha det nu så Gott!

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  13. Hej å hå, gamla Bettan i farten igen! Men med din planering är det ju precis som du säger "a piece of cake". Hoppas att ni gemensamt kan utföra detta underverk.

    I övrigt önskar jag er båda en skön och mysig sommar och tur är det ju att grannen har en pool, som ni kan smyga in till!

    SvaraRadera
  14. Arbete är ju livets (S)alt!!!

    SvaraRadera
  15. Små eller stora projekt....alltid lika roligt! Önskar er sköna veckor! Roligt att du är på väg hitåt...du är så välkommen, ring eller maila innan! Njut nu av dagarna! Kram fr C

    SvaraRadera
  16. Hur har det gått med operation övertalning av hallrenovering?

    Ha det gott
    Eleonora

    SvaraRadera
  17. Haha, kunde varit hemma hos oss :D Det är ju bara ett liiitet projekt, jag lovar det kommer gå så fort, ler*

    Hoppas ni nu har en underbar sommar med lagom projekt, ler*

    Tack för att du hade skrivit en hälsnng inne hos oss :)
    Kram Katarina i Stationshuset

    SvaraRadera
  18. Sv. Sol och regn turas om idag som det verkar.

    Katten torkade inomhus en stund och nu ser hon ut att ha dragit ut igen!

    Hur blev det med projekt för käre mannen? :)

    SvaraRadera
  19. Tack, tack kära du! Jag vill också hellre bo i ett vanligt hus än i en stort komplex i t.ex. Atasehir. Det skulle på något sätt kännas så anstaltsaktigt... :S Jag hoppas att vi kommer att trivas i den nya lägenheten då vi väl har fått lite ordning på den. :)

    Hoppas att ni också har det bra!

    Kramar!

    SvaraRadera
  20. Jaha, nu har de fyra veckorna snart gått ... hur blev det med renoveringen?
    Här hade jag stora förhoppningar på att saker och ting skulle hända men ...!!! Lite, mycket lite hände. Men jag vill ju inte ta livet av maken som jobbar och sliter för två i vanliga fall så han får ju känna efter själv vad han orkar med!!!
    Ser att du är lika overksam nu som jag att på att skriva inlägg ... kan liksom inte få ändan ur ... tänker att idag ska jag göra ett inlägg men sen s....r det sig ... orkar liksom inte ladda upp bilder och skriva. Hoppas på bättring för jag tycker att det är ganska kul i alla fall att kolla in hos vissa och se vad de har haft för sig. Bl a så saknar jag dina fyndiga inlägg som jag skrattat åt många gånger.

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  21. kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam....

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.