måndag, september 12, 2011

Kökskärlek...

Fortfarande, dryga 2 år efter renoveringen, känner jag lycka när jag kommer hit ner på morgonen. Jag stormtrivs i mitt kök och det är nog här jag tillbringar den mesta tiden.

Nu kanske min kärlek till köket egentligen inte är så underlig, beroende på att jag kämpade i vårt gamla kök i 3 år... 3 år i ett dystert rum, utan diskmaskin, med kylskåp i hallen för att den inte fick plats i köket och dessutom ett kök, helt utan arbetsytor.

Så min förälskelse håller i, länge, länge. Tror jag tar mig en till kopp espresso, innan jag fortsätter med fixandet inför besöket på imorgon...19 kommentarer:

 1. Jättefint Örnen, jag förstår att du trivs! :)

  SvaraRadera
 2. Tjeeeeeeena!

  nu är man hemkommen igen....tröööött!! Tänk att man måste vila upp sig då man varit utomlands...;)
  Jag förstår att du trivs i ditt alldeles uuunderbara kök.
  hur fint som helst...jag vill ooooxå ha ett nytt kök!!!
  Kraaaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 3. Vilken köksdröm för en köksälskare, förstår att du som verkar vara en riktig hejare på matlagning har leendet på läpparna för det mesta i detta utsökta rum. Bra arbetsytor är underbart! Ha det gott i höstregnet, kramar Birgitta

  SvaraRadera
 4. Ja, ditt kök är verkligen som en dröm!!! Jag skulle bosätta mej där om jag hade ett sånt! Arbetsytor till max har du ju dessutom och kan ha flera projekt på gång samtidigt - något jag skulle gilla!

  En grådaskdag här! Det blir skåpsrensning och den svenska långfilmen på SVT1 klockan två! Åh, så skönt vi har det!!!:)
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!
  Ja ditt kök är såååå fint, men två år sedan. Uscha mig vad tiden går. Vi har fått fukt i vardagsrummet. suck! Golvet är gammalt men vi trodde att det skulle hålla. Nu säger maken att klinker är att föredra, med el slingor. Vårt vardagsrum går ju ihop med köket så jag vill ha samma typ av golv rakt igenom. Klinker i kök ok men i vardagsrum :( :(
  Ser att du har klinker i köket. Är du nöjd. Ge mig nu massor av positiv feedback vännen. Kramis, ps jag tar en kopp chai :9

  SvaraRadera
 6. men inte så konstigt ditt kök är underbart!
  härlig blogg du har. All lycka.

  SvaraRadera
 7. Ha en fin måndagskväll. Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Jag förstår att du tycker om ditt kök. Jättefint! Det är som du säger, ett rum som man tillbringar mycket tid i.
  Håller på att peppa mamma och pappa som kanske ska bygga om sitt 70-tals kök. Mamma är värd ett finare kök att vistas i!

  SvaraRadera
 9. Men jädrans vad snyggt köket blev!!!
  Förstår att du är kär:)

  Svar:
  Viktigt!
  Här får du hela bananflugefångarblandningen!

  1. Fyll ett halvt glas med vatten.

  2. Tryck i ganska mycket diskmedel.

  3. Häll i mycket röd- eller vitvinsvinäger.

  Jag har fyllt två glas med dessa små rackare.

  Glöm inte att byta ut blandningen efter några dagar för vinägern dunstar.

  Kramelikram

  SvaraRadera
 10. Ja det är verkligen kontraster och vi är så glada att vi var i väg för det ger oss lite mer orka att klara av regn och blåst här hemma.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 11. Åh va fint! Förstår att du trivs! Jag älskar också mitt kök fast det är "bara" kök. Vi har ett matrum där vi äter. Nyköping visade sig från sin bästa sida och det kändes faktiskt bra att dottern bor där. Nu bor hon "mitt på stan" så allt fanns i hennes närhet utom en mat affär, men man kan inte få allt här i världen.
  Önskar Dig en härlig onsdag.
  Kram Eva-Lis & Zaga

  SvaraRadera
 12. Sååå fint! Jag förstår att du trivs. :)
  Vårt 70-tals kök börjar gå på sista versen. Har inte varit vårt prio no 1 eftersom så mycket annat har behövt fixas här. Vi har planerat att våra vitvaror byter vi inte ut förän vi gör om allt, först då vet vi om vi ska vitt eller krom ja du vet... Men efter att diskmaskinen "som för övrigt lät som ett reaplan :/" pajat och vi köpte en ny OCH precis när den var installerad så lossnade!! kylskåpsdörren!!

  Tror att en liten lätt renovering är på sin plats.... :)

  *Kramkram*

  ps Sonen hörde av en kompis att det var lätt att göra Moule. Vi sa att om han ville pröva så kunde vi hålla med ingredienser. Pls, du som är den allra bästa kocken -vad har du för recept?

  SvaraRadera
 13. Köket är ju hemmets hjärta. Jag har stora planer för vårat kök men det dröjer nog ett år drygt framåt för det är så många andra prioriteringar som måste göras nu. Men jag längtar och drömmer.
  Kul att du trivs med ditt nya kök.

  SvaraRadera
 14. Vilket underbart kök ni har! Förstår att du är glad för det!
  kram

  SvaraRadera
 15. Hej :)

  Men du, då blev det prick-rätt kan man konstatera! Med köket alltså. Skön känsla...

  Även jag känner liknande känslor efter ett år i ett nytt kök. Helt overkligt. Vet du att vi har inte ens fyllt upp skåpen!! Tidigare hade vi fem skåp. Nu fick vi in så många att jag inte kan räkna. En liknande köksö har vi också fast lite smalare. Kanske det bästa av allt att slänga ut STORA köksbordet som ändå inte rymdes i det lilla 70-talsradhusköket.

  Nog surrat. Jag har ju för f-n en bok att skriva ;) Ju!

  Jaha - då skall jag hålla utkik efter överskatan på lördag ;)

  Kram!

  Annak

  SvaraRadera
 16. Ditt kök är bland de finaste man kan se! Så många arbetsytor och så praktiskt - dessutom snyggt och charmigt. Vad kan man mer begära? Jo att det fanns hemma hos mig förståss!

  Ha en skön och trevlig helg!

  SvaraRadera
 17. Ps. Skrattade gott åt din makes hopsydda kudde! :)

  SvaraRadera
 18. Vilket jättefint, ljus och rymligt kök ni har! Arbetsytor är viktigt i ett kök, likaså mycket skåp så man kan gömma undan saker och ting. :) Ni har både och!

  SvaraRadera
 19. Så himla mysigt! Köket är ju själva hjärtat i hemmet och ditt ser så inbjudande ut :) Kram, Leane

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.